altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-09-18

Ştiri muzicale din Bucuresti

Madama Butterfly - de la Sydney la Grand Cinema & More

Grand Cinema & More din cadrul Băneasa Shopping City propune astăzi, 18 septembrie 2014, înregistrarea unui spectacol din Australia. Handa Opera din portul Sidney este unul dintre cele mai atrăgătoare evenimente muzicale în aer liber din lume. Anual, Opera australiană prezintă publicului în acest context o producţie de operă. În primăvara lui 2014,Madama Butterfly a fost urmărită de peste 40,000 de oameni, dintre care peste 40 la sută nu urmăriseră niciodată un spectacol al Operei australiene, aşa cum au declarat organizatorii. Scena este montată pe apă, suspendată deasupra portului, având ca fundal Opera din Sydney. Din scenografia spectacolului fac parte un soare şi o lună cu diametrul de 12 metri, care vor răsări din apă şi vor rămâne desupra scenei pe care au evoluat, între alţii, soprana japoneză Hiromi Omura în rolul Cio Cio San şi tenorul Georgy Vasiliev - Pinkerton. Aveţi ocazia de a urmări acest spectacol transmis de Grand Cinema Digiplex de la ora 20,30.


 

Agenda Concertului Internaţional George Enescu

În cadrul Concursului Internaţional "George Enescu", prima etapă a secţiunii Pian continuă la Universitatea Naţională de Muzică din capitală. Şi tot astăzi, 18 septembrie 2014, este programată finala secţiunii vioară, în care va evolua şi violonistul de origine română Ştefan Tarara. De la ora 19,00, la Ateneul Român, cei trei concurenţi ajunşi în ultima etapă vor evolua alături de Orchestra Filarmonicii «George Enescu» şi dirijorul Daisuke Soga. Desfășurarea finalei va fi reflectată mâine atât în grupajele noastre informative, cât și pe site-ul Radio România Muzical.


Festivalul Internaţional de Arte Noi InnerSound continuă

Cea de-a doua zi a Festivalului Internaţional de Arte Noi InnerSound are pe agendă mai multe manifestări. De la ora 18,00, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti este programat un recital de pian şi muzică electronică prezentat de Małgorzata Walentynowicz din Polonia, urmat, de la ora 19,00, de concertul intitulat «Vortex», avându-i ca protagonişti pe Barbara Lüneburg şi Martin Mallaun, adică Reality Check Duo. De la ora 20,00, tot la Universitatea de Muzică din Capitală este programat concertul «Utopias» cu Sigma Project Saxophone Quartet din Spania. Programul InnerSound de astăzi se încheie cu «Futuropolis» - o iluzie performativă, aşa cum o numesc Irinel Anghel şi Paul Dunca, cei care au conceput spectacolul şi sunt de asemenea protagonişti, de la ora 21,00, la Clubul InSpayer. Festivalul Internaţional de Arte Noi InnerSound continuă până în 20 septembrie 2014.


 

Ştiri muzicale din ţară

Începe noua stagiune de concerte a Filarmonicilor din Oradea şi Satu Mare

Stagiunea 2014-2015 a Filarmonicii din Oradea se deschide în această seară de 18 septembrie 2014 cu un program Beethoven. Fantezia pentru pian, cor şi orchestră op.80 îl va avea solist pe Răzvan Dragnea, iar Simfonia a IX-a în re minor din creaţia compozitorului german născut la Bonn va fi interpretată de Orchestra şi Corul instituţiei muzicale orădene cu participarea sopranei Fülöp Timea, mezzosopranei Iulia Merca, tenorului Tony Bardon şi basului Sándor Árpád. Dirijează, de la ora 19,00, Romeo Rîmbu.

Şi tot astăzi, 18 septembrie 2014 începe noua stagiue de concerte a Filarmonicii «Dinu Lipatti» din Satu Mare. Fragmente de pe coloanele sonore ale unor filme celebre precum Love story, Casablanca, Naşul, Sunetul muzicii şi Cenuşăreasa vor fi interpretate sub bagheta dirijorului israelian Ladislau Roth şi cu participarea sopranei Nicoleta Colceiar. Concertul începe la ora 18,30.


 

Festivalul de Muzică Veche de la Timişoara - un nou concert

Cea de-a 9-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche de la Timişoara continuă astăzi, 18 septembrie 2014. Cel de-al treilea concert din programul evenimentului îi are ca protagonişti pe soprana Ingeborg Dalheim şi pe Thomas Boysen la vihuelă, chitară barocă şi teorbă. Cei doi muzicieni susţin la Biserica Evanghelică Lutherană din Timişoara un recital intitulatLagrime mie. Ora de începere este 20,00. 


 

Festivalul TimOrgelFest

Cea de-a doua zi a Festivalului TimOrgelFest 2014 "Zilele Muzicii de Orgă din Banat" propune publicului două recitaluri. La Biserica Roşie din Arad poate fi ascultată, de la ora 20,00, Cristina Garcia Banegas din Uruguay, care este invitată de asemenea să susţină între 19-20 septembrie cursuri de măiestrie la Universitatea de Vest din Timişoara. Şi tot de la ora 20,00, la Biserica Romano-catolică din Govândari este programat un recital susţinut de organistul ceh Frantisek Vanicek.


 

Take an opera break în Festivalul Internaţional al Artei Lirice Sibiu

În cadrul Festivalului Internaţional al Artei Lirice de la Sibiu sunt programate şi astăzi, de la ora 19,00, scurte concerte de arii din opere în spaţii publice. Cu titlul "Take an opera break" vor putea fi ascultaţi mezzo-soprana Oana Andra, tenorul Adrian Dumitru şi Alexandru Petrovici la pian. Seria de scurte concerte în aer liber continuă şi mâine, 19 septembrie, iar Festivalul Internaţional al Artei Lirice se desfăşoară la Sibiu până în data de 28 septembrie.


 

Actualitatea internaţională

Cei doi laureaţi români ai Concursului ARD - în concert la München

Astăzi, 18 septembrie 2014, Teatrul Prinzregent din München găzduieşte un concert susţinut de laureații celei de-a 63-a ediții a Concursului Internațional ARD. Andrei Ioniţă, câştigătorul premiului al II-lea la secţiunea violoncel va interpreta Concertul în Re major de Joseph Haydn iar Florian Mitrea, muzicianul roman care s-a clasat pe locul al III-lea la secţiunea pian propune Concertul KV 488 în La major din creaţia lui Wolfgang Amadeus Mozart. Ceilalţi solişti ai serii muzicale sunt laureaţii secţiunilor percuţie şi cvintet de alămuri. Andrei Ioniţă şi Florian Mitrea vor evolua alături de Orchestra de Cameră din München, dirijată de Daniel Giglberger, concertul fiind transmis în direct de Radiodifuziunea Bavareză pe care undelor dar şi online, sub formă audio-video.

La Radio România Muzical aveți ocazia de a asculta prestațiile celor doi muzicieni români în cadrul concertului Laureaţilor ARD, dar şi alte înregistrări cu Andrei Ioniţă şi Florian Mitrea, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii "Concertele Radio România Muzical", marţi, 30 septembrie 2014, de la ora 19,30. 

Editura Casa Radio în Festivalul RADIRO

Joi, 18 Septembrie 2014 , ora 9.18 
 

Editura Casa Radio va fi prezentă în Festivalul RadiRo cu trei evenimente: duminică, 21 sptembrie 2014, în pauza concertului susţinut de Orchestra Naţională Radio sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal, vor fi lansate două CD-uri în colecţia "Radiolegende": Ionel Perlea - Compozitor şi dirijor şiConstantin Bobescu - Dirijor, violonist, compozitor. Participă Olga Grigorescu şi Laura Manolache.

Marţi, 23 septembrie 2014, la Librăria Cărtureşti, va fi lansat albumul Ruxandra Donose, Romance. Vor lua cuvântul mezzosoprana Ruxandra Donose, dirijorul Tiberiu Soare şi muzicologul Grigore Constantinescu. Iar miercuri, 24 septembrie 2014, la finalul concertului pe care îl susţine alături de Orchestra Radiodifuziunii din Stuttgart şi dirijorul Stéphane Denéve, Ruxandra Donose va avea o sesiune de autografe.

Vizualizări: 36

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor