altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-09-15

Ştiri muzicale din Bucuresti

Ondrej Lenárd şi Horia Mihail pe scena Sălii Radio

Evenimentul muzical al toamnei, festivalul RadiRo, va continua marţi, 23 septembrie 2014, cu cel de-al doilea concert susţinut în festival de Orchestra Simfonică Radio din Praga. Aceasta va fi condusă de Ondrej Lenárd, cel care îndeplineşte funcţia de dirijor şef al ansamblului din 2011. Horia Mihail - solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio - va evolua în "Burlesca" pentru pian şi orchestră de Richard Strauss. Va fi o seară dedicată, de altfel, celebrului compozitor german de la a cărui naştere s-au împlinit de curând 150 de ani.

Programul din 23 septembrie va fi completat de Suita "Cavalerul Rozelor" de Richard Strauss şi Simfonia a VII-a op. 70 în re minor de Antonin Dvořák. Concertul va fi transmis în direct la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, de la ora 19,00, şi va fi preluat în reţeaua Uniunii Europene de Radio.


 

Sergey Kravchenko este solistul Orchestrei de cameră 'Philarmonia'

Institutul Cultural Român din capitală este astăzi, 15 septembrie 2014, gazda concertului susţinut de violonistul Sergey Kravchenko împreună cu Orchestra de cameră "Philarmonia". Ansamblul va fi dirijat de Nicolae Iliescu iar programul este alcătuit din Trei piese op. 4 nr. 2 pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri, "Iarna" din ciclul "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi, Andante cantabile și Variațiuni pe coarda sol de Niccolò Paganini şi Serenadă pentru orchestra de coarde Antonin Dvořák. Concertul începe la ora 18:00. 
 

Recital al cvartetului ConTempo în Capitală

ConTempo, cvartetul de Stat al Raditeleviziunii publice Irlandeze, va concerta mâine, 16 septembrie 2014, la Sala Radio. Violoniştii Bogdan Şofei şi Ingrid Nicola, Andreea Banciu - violă şi violoncelistul Adrian Mantu propun spectatorilor un program alcătuit din lucrări de Joseph Haydn, Bela Bartok, Jane O'Leary şi Terry Riley. Recitalul va începe la ora 19:00 şi va transmis în direct pe frecvenţele Radio România Muzical. 
 

Concursul Internaţional 'George Enescu' - o nouă zi

Cea de-a 14-a ediţie a Concursului Internaţional "George Enescu" se desfăşoară până 27 septembrie 2014, în Capitală. Mâine, 16 septembrie 2014, continuă la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti etapa a II-a secţiunii Violoncel. Printre cei 12 tineri artişti desemnați câștigători ai Etapei I a Secțiunii de Violoncel se numără Octavian Alin Lup şi interpreţi din Coreea de Sud, Rusia, Statele Unite, Bulgaria, Ucraina, Italia şi Austria.

Tot mâine este programată şi Semifinala – Recital la secţiunea Vioară. Aceasta va avea loc în Sala Mare a Ateneului Român, începând cu ora 16:00. Vor evolua Lavrov Stepan (Rusia), Roudine Fedor (Franța), Yang Yoon (Coreea de Sud), Bae Wonhee (Coreea de Sud), Park Sungmi (Coreea de Sud), Ștefan Tarara (Germania). Juriul secțiunii de vioară a ediției 2014 a Concursului Enescu este format din Pierre Amoyal (preşedintele juriului), Agustin Leon Ara, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Sergey Kravchenko, Mihaela Martin, Igor Petrushevski, Bujor Prelipcean și Mieczyslaw Szlezer.

Publicul care nu a reuşit să îşi rezerve un loc în sală poate urmări prima semifinală a concursului pe un ecran ce urmează a fi amplasat în faţa Ateneului. În spaţiul amenajat, începând de mâine, vor fi transmise în direct evoluțiile tinerilor artiști care au fost aleși de juriu pentru a intra în semifinalele Concursului "George Enescu" dar şi finalele secţiunilor pian, vioară şi violoncel.


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert dedicat deschiderii anului şcolar - la Craiova

La Craiova are loc astăzi, 15 septembrie 2014, un concert dedicat deschiderii noului an şcolar. Organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, manifestarea va fi susţinută de Corala Academică a Filarmonicii "Oltenia". Ansamblul va fi dirijat de Manuela Enache iar programul va fi alcătuit din lucrări de Ludwig van Beethoven, Piotr Ilici Ceaikovski, Giuseppe Verdi şi Sabin Păutza, printre alţii. Concertul va avea loc, începând cu ora 19:00, în Piaţa "Mihai Viteazu" din Craiova pe Esplanada Prefecturii. 
 

Continuă Festivalul 'Serile Lipatti'

Continuă mâine, 16 septembrie 2014, cea de-a treia ediţie a Festivalului "Serile Lipatti" organizat de Asociaţia Art à la carte până în data de 28 octombrie la Casa memorială Lipatti de la Fundăţeanca, în prezent în satul Ciolceşti, comuna Leordeni - dar şi la Ateneul Român din Bucureşti. Primul recital al serii va fi susţinut, începând cu ora 18:00, de pianista Maria Diana Petrache. Tânăra interpretă propune un program alcătuit din lucrări de Mihail Jora, Maurice Ravel şi George Enescu. În partea a doua a serii vor evolua Irina şi Cristina Iordăchescu. Cele două vor interpreta lucrări de Hector Berlioz, Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini şi Camille Saint-Saens, printre alţii. Cele două recitaluri sunt precedate de o introducere realizată de Saviana Diamandi, intitulată « Despre vremuri, muzici şi muzicieni ». 
 

Începe Festivalul de Muzică Veche de la Timişoara

Astăzi, 15 septembrie 2014, începe cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche organizat la Timişoara. Gazda manifestărilor va fi, până în 29 septembrie, Biserica Evanghelică Lutherană. Aici vor evolua astăzi, începând cu ora 20:00, François Joubert-Caillet, Marie-Suzanne Binh de Loye, Robin Pharo şi Sarah van Oudenhove - adică ansamblul L'Achéron. 
 

Actualitatea internaţională

Ioana Cristina Goicea în semifinala Concursului Internaţional de Vioară 'Fritz Kreisler'

Ioana Cristina Goicea s-a calificat în semifinala Concursului Internaţional de Vioară "Fritz Kreisler". Absolventă a liceului de muzică "Dinu Lipatti" din Bucureşti, în prezent studentă a Universităţii de Muzică şi Teatru din Leipzig, Ioana Cristina Goicea este câştigătoare a premiului I la Concursul Johannes Brahms din Portschach - Austria, ediţia 2013. Tânăra intră în competiţie alături de alţi 16 violonişti pentru obţinerea primului loc la concursul "Fritz Kreisler" (premiu în valoare de 15.000 de euro), distincţie care oferă şi o apariţie în postura de solist al Orchestrei Filarmonicii din Viena. 
 

Doi interpreţi români - laureaţi ai Concursului Internaţional ARD

Doi interpreţi români se numără printre laureaţii prestigiosului Concurs Internaţional ARD de la München. Andrei Ioniţă, născut în 1994, a câştigat premiul al II-lea la secţiunea violoncel. Interpretul se remarcă printr-o bogată activitate competiţionlă, pănă în prezent obţinând premiul I la Concursurile Internaţionale "David Popper" din Ungaria, în 2009), "J. J. Dotzauer" de la Dresda, în acelaşi an sau "Aram Haciaturian" de la Erevan, în 2013.

Cel de-al doilea interpret român laureat al Concursului Internaţional ARD este Florian Mitrea care s-a clasat pe locul al III-lea la secţiunea pian. Câştigător a numeroase premii internaţionale, Florian Mitrea a concertat în săli prestigioase sprecum Eroica Saal-Vienna, Catedrala St. James' - Piccadilly, King's Place, şi Drapers' Hall.

Concursul Internaţional ARD de la München este în prezent una dintre cele mai apreciate competiţii de muzică clasică, printre laureaţii săi numărându-se şi pianistul Ferenc Vizi cel care a obţinut premiul al II-lea la ediţia din 2002.

Vineri, 19 septembrie 2014, începând cu ora 21:00, la Radio România Muzical vom consacra o ediţie specială a emisiunii "Scena Europeană" celor doi laureaţi ai Concursului Internaţional ARD - violoncelistul Andrei Ioniţă şi pianistul Florian Mitrea. Graţie colaborării cu Uniunea Europeană de Radio, veţi putea urmări prestaţiile celor doi interpreţi în cadrul competiţiei de la München.

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

201 state 

(ultimul: Mauritania)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 41

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. EDITURA ARGONAUT

https://www.editura-argonaut.ro/

19.EDITURA MEGA

https://edituramega.ro/

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor