altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-06-15

Ştiri muzicale din Bucuresti

Orchestra Română de Tineret - concert la Sala Radio

Orchestra Română de Tineret va susține sâmbătă, 21 iunie 2014, un concert în Studioul Mihail Jora, la sediul Radio România din Bucureşti. Programul, dirijat de Cristian Mandeal, cuprinde "Trei dansuri româneşti" de Theodor Rogalski, Rapsodia spaniolă de Maurice Ravel, Dansul celor şapte voaluri din opera "Salomeea" de Richard Strauss şi Simfonia a VI-a op. 74 în si minor "Patetica" de Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul va începe la ora 19:00. Acelaşi program va fi realuat în Sala Mare a Ateneului Român duminică, 22 iunie, de la ora 11:00. 

 

'Tosca' - reprezentaţie pe scena ONB

"Tosca", "Scarpia" şi "Cavaradossi" sunt personajele pe care le aduc la viață soprana Iano Tamar, baritonul Ştefan Ignat şi, respectiv, tenorul Lorenzo Decaro în această seară de 15 iunie 2014, pe scena Operei Naționale Bucureşti. Ați ghicit, desigur, titlul spectacolului prezentat: "Tosca" de Giacomo Puccini îi aduce în atenția publicului, pe lângă soliştii amintiți, şi pe membrii Corului şi Orchestrei insituției lirice bucureştene, care vor fi reuniți sub bagheta dirijoarei Kery-Lynn Wilson. Spectacolul este programat pentru ora 19.00, iar părinții care vor să îşi inițieze copiii în universul liric, îi pot aduce la atelierul coordonat de angajații ONB şi derulat în paralel cu reprezentația. Atelierul din această săptămână este inspirat de basmul "Pinocchio" şi trasează un drum interesant în lumea lirică descoperită prin jocuri derivate din faimoasa poveste a băiețelului de lemn. "Tosca", "Scarpia" şi "Cavaradossi" sunt personajele pe care le aduc la viață soprana Iano Tamar, baritonul Ştefan Ignat şi, respectiv, tenorul Lorenzo Decaro în această seară de 15 iunie 2014, pe scena Operei Naționale Bucureşti. Ați ghicit, desigur, titlul spectacolului prezentat: "Tosca" de Giacomo Puccini îi aduce în atenția publicului, pe lângă soliştii amintiți, şi pe membrii Corului şi Orchestrei insituției lirice bucureştene, care vor fi reuniți sub bagheta dirijoarei Kery-Lynn Wilson. Spectacolul este programat pentru ora 19.00, iar părinții care vor să îşi inițieze copiii în universul liric, îi pot aduce la atelierul coordonat de angajații ONB şi derulat în paralel cu reprezentația. Atelierul din această săptămână este inspirat de basmul "Pinocchio" şi trasează un drum interesant în lumea lirică descoperită prin jocuri derivate din faimoasa poveste a băiețelului de lemn. 
 

Compozitorul Cătălin Creţu - expoziţie la MNAC

"Simte Pulsația" se numeşte instalația concepută de compozitorul Cătălin Crețu, prezentată în cadrul evenimentului SenzArt de la Muzeul Național de Artă Contemporană. Aceasta poate fi vizitată începând cu ziua de astăzi - 15 iunie 2014. Proiectul SenzArt "este dedicat persoanelor cu dizabilitati de văz si auz şi doreşte să familiarizeze publicul larg cu posibilităţile artei contemporane de a comunica şi înlesni comunicarea mesajelor sale, la diferite niveluri de percepţie şi prin intermediul unui vocabular senzorial variat." - după cum consemnează organizatorii. Despre instalația concepută de Cătălin Crețu aflăm următoarele: "Proiectul "Simte pulsaţia!" oferă ocazia persoanelor cu dizabilităţi de auz şi vedere să intuiască, să simtă şi să experimenteze - cu ajutorul mijloacelor artistice interactive - procese pulsatorii dinamice şi moduri neconvenţionale de spaţializare audio-vizuale. Pe podea este proiectat un dreptunghi populat cu 88 de obiecte colorate dinamic, în boxe se aude o muzică repetitivă, pulsatorie, iar vizitatorii au posibilitatea de a experimenta multiple modalităţi interactive de influenţare atât a proceselor audio cât şi a celor vizuale. Proiectul a fost realizat la Centrul de Muzică electroacustică şi Multimedia al Universităţii Naționale de Muzică din Bucureşti, cu sprijinul Verso design." 


 

Jean-Philippe Rameau - la 250 de ani de la trecerea în eternitate

Iubitorii muzicii baroce franceze se vor bucura să afle că în această seară de 15 iunie au parte, la Ateneul Român, de un recital de clavecin prin care este omagiat marele compozitor Jean-Philippe Rameau - de la a cărui trecere în eternitate se vor împlini, în 12 septembrie, 250 de ani. Aysel Luiza Puşcaşu şi Raluca Enea au pregătit un program în care se regăsesc lucrări pentru acest instrument cu claviatură compuse de Rameau. Recitalul este programat să aibă loc de la ora 19.00, în Sala Mică a Ateneului Român. 


 

Expoziţie inedită la Muzeul "George Enescu"

Astăzi, 15 iunie 2014 Muzeul Naţional "George Enescu" aniversează 59 de ani de la înfiinţare prin diverse manifestări menite să omagieze în acelaşi timp şi memoria marelui compozitor George Enescu. Deschiderea zilelor muzeului este marcată de o expoziţie inedită a viorilor care au aparţinut marelui compozitor român. Între ele se află două - una creată de Paul Kaul, cealaltă de fraţii Silvestre - care vor răsuna pentru prima dată după moartea lui George Enescu. Instrumentele vor răsuna sub arcuşurile Andrei Andrei, Siminei Croitoru şi laurei Şandru, iar publicul va fi provocat să îşi exprime părerea despre calităţile viorilor. Cel mai apreciat dintre instrumente va fi pus ulterior în circuitul artistic de către Muzeul Naţional "George Enescu".Evenimentul are loc la ora 18.00.

 

Ştiri muzicale din ţară

SoNoRo Conac - concert la Tulcea

Festivalul SoNoRo Conac aduce muzica de cameră la Casa Avramide din Tulcea, unde astăzi, 15 iunie 2014, are loc un recital susținut de violonista Alexandra Bobeico, violistul Răzvan Popovici şi violistul Christian Naş. Programul serii este alcătuit din Duetul KV 423 în Sol major pentru vioară şi violă de W. A Mozart, "Lăutarul" din Suita "Impresii din copilărie" de George Enescu, Terzetto-ul op. 74 în Do major pentru două viori şi violă în do major de Antonin Dvořák şi Passacaglia pentru vioară şi violă după o temă de G. Fr. Händel de Johan Halvorsen. Recitalul este programat pentru ora 19.00.


 

O nouă montare a spectacolului 'Boema', la Opera din Iaşi

"Boema" de Giacomo Puccini are o nouă premieră astăzi, 15 iunie 2014, la Opera din Iaşi. Semnatarul noii regii este Niky Wolcz, profesor la Universitatea Columbia din New York, iar scenografia este realizată de Helmut Stürmer, personalitate marcantă a scenografiei internaţionale de teatru, operă şi film, venit din Germania special pentru a realiza decorurile noii producții. Aceasta prilejuieşte numeroase debuturi de rol, între care cel al sopranei Ana Maria Donose - pentru prima oară "Mimi", al tenorului Florin Guzgă - pentru întâia dată în straiele personajului "Rodolfo" şi al baritonului Jean Kristof Bouton care interpretează pentru prima dată pe scenă partitura rolului "Marcello". Dirijorul serii este Tiberiu Soare, prezența sa la Opera ieşeană prilejuind totodată şi lansarea volumului "Pentru ce mergem la Operă?" pe care îl semnează tânărul dirijor. Toate acestea - de la ora 18.30.


 

Actualitatea internaţională

Theodora Gheorghiu - o nouă reprezentaţie la Glyndebourne


Soprana Teodora Gheorghiu evoluează din nou astăzi, 15 iunie 2014, în spectacolul "Cavalerul Rozelor" de Richard Strauss, programat în cadrul prestigiosului Festival de la Glyndebourne. Soprana dă viață rolului "Sophie" în producția care aduce laolaltă sub bagheta dirijorală a lui Robin Ticciati Orchestra Filarmonică din Londra şi Corul Festivalului de la Glyndebourne, dar şi solişti de marcă precum soprana Kate Royal, mezzo-soprana Tarra Eraught şi basul Lars Woldt printre alții. 

Vizualizări: 51

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor