altmarius

cultură şi spiritualitate

Astazi : 2011-08-15

Bucuresti

Festivalul "George Enescu": Orchestra Naţională Radio, James Gaffigan, Peter Donohoe, Cynthia Millar; Orchestra "Virtuozii din Bucureşti", Ton Koopman, Alexander Kobrin, Orchestra Barocă din Amsterdam

In data de 15 septembrie, publicul va avea prilejul de a asculta două dintre cele mai apreciate ansambluri simfonice romaneşti: Orchestra Naţională Radio şi Orchestra de Cameră "Virtuozii din Bucureşti". In seria "Mari orchestre ale lumii"- ce se desfăşoară la Sala Mare a Palatului, de la ora 19,30 - Orchestra Naţională Radio va concerta sub conducerea dirijorală a lui James Gaffigan, dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Lucerna şi principal dirijor invitat al Orchestrei Radiodifuziunii Olandeze din Amsterdam. Seara va fi transmisă in direct de Radio Romania Muzical şi Radio Romania Cultural şi ii va avea ca solişti pe pianistul Peter Donohoe şi pe Cynthia Millar - Unde Martenot. Programul este alcătuit din preludiul "Catedrala scufundată" de Claude Debussy - intr-o versiune orchestrală - şi Simfonia "Turangalila" de Olivier Messiaen. Orchestra de Cameră "Virtuozii din Bucureşti"- infiinţată in anul 1988 - va evolua in 15 septembrie la Ateneul Roman şi il va avea la pupitru pe dirijorul olandez Ton Koopman, o celebritate in domeniul aşa-numitei "muzici vechi", fondatorul Orchestrei Baroce din Amsterdam. Pe afiş figurează Simfonia nr. 104 de Joseph Haydn şi două lucrări mozartiene: Concertul nr. 23 pentru pian şi orchestră - cu Alexander Kobrin solist şi Simfonia nr. 41 "Jupiter". Inregistrarea acestui concert va fi transmisă de Radio Romania Muzical şi Radio Romania Cultural in data de 27 septembrie, incepand cu ora 17,00. Şi pentru că am amintit numele lui Ton Koopman, trebuie adăugat că acesta va fi prezent pe scena Festivalului "George Enescu" şi alături de Orchestra Barocă din Amsterdam - pe care a infiinţat-o in 1979. Membrii valorosului ansamblu vor putea fi ascultaţi la Ateneul Roman, pe 22 septembrie. Programul - selectat exclusiv din creaţia lui Wolfgang Amadeus Mozart - incepe la ora 17,00 şi cuprinde motetul "Ave verum corpus", Missa Incoronării şi Recviemul in re minor. Participă Corul Orchestrei Baroce din Amsterdam. Solişti - soprana Dorothee Mields, mezzo-soprana Bogna Bartosz, tenorul Tilman Lichdi şi basul Klaus Mertens. Inregistrarea concertului va putea fi ascultată in 30 septembrie, la Radio Romania Muzical şi Radio Romania Cultural, de la ora 17,00. Aceleaşi lucrări vor fi prezentate, in aceeaşi interpretare, şi in ţară: pe 23 septembrie, la Sibiu, iar pe 24 septembrie - la Timişoara.
 

 

Transmisiune directă de la Festivalul "BBC Proms" din Londra, la Radio Romania Muzical!

In cadrul seriei de emisiuni "Europa muzicală azi", Radio Romania Muzical transmite in direct in această seară, din Festivalul "BBC Proms"- ce se desfăşoară la Royal Albert Hall din Londra - concertul Orchestrei Simfonice a Teatrului "Mariinski" din Sankt Petersburg. Incepand cu ora 21,30, membrii prestigiosului ansamblu - care ne vor vizita, in luna septembrie, in cadrul Festivalului "Enescu" - vor prezenta, sub bagheta dirijorală a lui Valeri Gergiev, muzica baletului "Lacul lebedelor" de Piotr Ilici Ceaikovski. Prezintă: Anca Ioana Andriescu.
 

 

Festivalul "Micul Paris" a ajuns la cea de-a patra ediţie

Astăzi işi deschide porţile Festivalul Internaţional "Micul Paris", ajuns in acest an la ediţia cu numărul 4. Pentru prima oară in acest cadru, se desfăşoară un Concurs Internaţional de Dirijat de Orchestră. Au loc, de asemenea, cursuri de măiestrie interpretativă - organizate pe secţiunile Dirijat şi Pian, la care s-au inscris 60 de tineri muzicieni, care vor avea prilejul de a evolua alături de Orchestra Naţională Radio şi Camerata regală. Indrumători sunt Wolfgang Doerner din Austria, Wolfgang Wagenhäuser şi Raluca Chihane-Wagenhäuser din Germania. Recitalul absolvenţilor cursului de măiestrie pianistică va avea loc in 22 august, de la ora 18,30, in Sala Cerchez a Muzeului Naţional Cotroceni. Etapa a treia a concursului se va desfăşura in 22 august, de la ora 10,00, iar finala in 23 august, de la ora 19,00, ambele desfăşurandu-se in Studioul "Mihail Jora", la sediul Radio Romania, cu participarea Orchestrei Naţionale Radio.
 

 

Stiri din tara

Corul Naţional de Cameră "Madrigal" concertează in biserica Mănăstirii Putna

Corul Naţional de Cameră "Madrigal" susţine astăzi - in programul Festivalului de Folclor ce a inceput ieri la Putna, in judeţul Suceava - un concert ce va avea loc in Biserica Manăstirii Putna. Dirijează Ana Szabo, iar publicul va putea asculta un program cu muzică de muzică sacră stand sub semnul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Ora de incepere - 9,00.
 

 

Astăzi se incheie Festivalul "Zilele muzicii la Oraviţa"

Cea de-a patra ediţie a Festivalului "Zilele muzicii la Oraviţa" - derulat in organizarea Asociaţiei Culturale "Kratima" din Timişoara - se incheie astăzi. Mezzo-soprana Aura Twarowska - solistă a Operei de Stat din Viena - va evolua alături de violonistul Bogdan Zvorişteanu şi de pianiştii Manuela-Iana Mihăilescu şi Dinu Mihăilescu intr-un un concert dedicat muzicii sacre. Ora de incepere a serii muzicale - ce va avea loc in Biserica Romano-Catolică din Oraviţa - este 19,00.
 

 

Festival de Chitară, la Targu Mureş

Astăzi se deschide cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Chitară Clasică "Harmonia Cordis" de la Targu Mureş - care se va derula pe scena Filarmonicii din oraşul transilvănean. Prima seară muzicală a seriei va fi oferită de chitariştii Eduard Leaţă şi Thibault Cauvin din Franţa - care vor putea fi ascultaţi cu incepere de la ora 19,00. Artişti din opt ţări - intre care Austria, Grecia, Spania şi Romania - şi-au anunţat participarea la ediţia din acest an, in postura de profesori ai cursurilor de măiestrie ce vor completa programul. Festivalul Internaţional de Chitară Clasică "Harmonia Cordis" se va incheia in data de 21 august.
 

 

Vizualizări: 18

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

201 state 

(ultimul: Mauritania)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 41

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. EDITURA ARGONAUT

https://www.editura-argonaut.ro/

19.EDITURA MEGA

https://edituramega.ro/

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor