altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-07-14

Ştiri muzicale din Bucuresti

Al doilea concert din Festivalul 'Vară magică'

Miercuri, 16 iulie 2014, are loc un nou concert inclus în Festivalul "Vară magică". Orchestra de Tineret a Moldovei îl are solist pe Dumitru Pocitari în Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră de Felix Mendelssohn şi în "Anotimpurile la Buenos Aires" de Astor Piazzolla, un aranjament pentru vioară şi orchestră de Leonid Desyatnikov. Muzicienii moldoveni vor mai interpreta Simfonia de cameră op. 110a de Dmitri Şostakovici şi Serenada pentru coarde de Piotr Ilici Ceaikovski. La pupitrul dirijoral se va afla Gabriel Bebeşelea. Concertele din festivalul "Vară magică" sunt găzduite de Ateneul Român.


 

Ştiri muzicale din ţară

Filarmonica Oltenia (RE)descoperă oraşul

Filarmonica din Craiova continuă programul cultural intitulat "Filarmonica Oltenia (RE)descoperă oraşul… în 33 de minute de muzică clasică". Evenimentul oferă concerte în spaţii neconvenţionale - străzi, parcuri, locuri de joacă pentru copii. În această seară de 14 iulie 2014, un grup coral şi un cvartet de coarde, alcătuite din membri ai Filarmonicii din Craiova, pot fi ascultaţi pe Calea Severinului, la locul de joacă pentru copii de lângă blocul 7. Concertul începe la ora 19,45.


 

Actualitatea internaţională

Soliştii Operei Comice pentru Copii Bucureşti premiaţi la Campionatul European de Folclor 'EURO FOLK' 2014

În perioada 9 iulie - 13 iulie 2014, artiştii Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, în frunte cu Directorul fondator Smaranda Oţeanu Bunea au participat în Bulgaria, la Nessebar, la cea de-a VI-a ediţie a EURO FOLK 2014, Campionatul European de Folclor.

Acest festival-concurs a debutat pe 3 iulie şi se desfăşoară în patru localităţi (Nessebar, Burgas, Sveti Vlas şi Pomorie) sub egida EAFF, European Association of Folklore Festival (director Nikolov Kaloyan şi organizator EURO FOLK 2014) şi a EURO FOLK Academy.

Alături de România (programul prezentat de artiştii români se numeşte "ROMANIA - Land of my Heart") au fost şi sunt prezenţi aproape 1000 de dansatori din ţări de pe două continente, Europa şi Asia.

Ca o încununare a evoluţiilor lor artistice şi a succesului de care s-au bucurat în cele două seri de festival, artiştii Operei Comice pentru Copii au fost răsplătiţi cu Medalia de Aur şi Placheta ORFEUL DE AUR ale EURO FOLK Festival, calificându-se în marea finală unde va fi desemnat câştigătorul Grand Prix-ului concursului.

Mai mult, soliştii Operei Comice pentru Copii Bucureşti, Oana Şerban, Lucia Racoveanu, Roberta Enişor, Jennyfer Dumitraşcu şi Bogdan Şerban au fost răsplătiţi cu Premii Speciale la EURO FOLK 2014.

La succesul extraordinar al spectacolului de muzică şi dansuri româneşti a contribuit şi baletul Operei Comice pentru Copii Bucureşti care a impresionat de fiecare dată publicul spectator, dar şi juriul şi organizatorii; Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Gheorghe, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Ionuţ Birjoveanu, Octavian Iuga, Andrei Dogaru.

La EURO FOLK Festival, considerat "Numărul 1" în Europa, participă anual între 9.000 şi 15.000 de muzicieni, interpreţi şi dansatori din toată lumea. Este transmis şi preluat de peste 50 de posturi de televiziune şi, prin intermediul World Wide Internet Television "Euro Folk" este transmis live şi online pe tv.eurofolk.com.

În luna aprilie, artiştii Operei Comice pentru Copii au cucerit la cea de-a II-a ediţie a SUPER DANCE Festival - Festivalul Internaţional de Folclor şi Dans Modern de la Sankt Petersburg 2 PREMII I la 2 categorii (dans modern şi dans popular) şi Medalia de Aur a festivalului. La sfârşitul anului trecut, la a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor de la Praga (30 octombrie - 3 noiembrie 2013), ei au cucerit înalta distincţie CERTIFICAT of EXCELLENCE şi calificativul EXCELLENT "for The Comic Opera for Childern Romania"! Acesta era pe atunci cel de-al 21-lea Premiu Internaţional obţinut după Trofeele şi Premiile cucerite în septembrie 2013 în Turcia (Certificat of Excellence la MEDITERRANEAN CULTURE and ART INTERNATIONAL FESTIVAL) şi Bulgaria (Grand Prix "GOLDEN ORPHEUS"- Marele Premiu "ORFEUL de AUR" la BLACK SEA FEST - EURO FOLK 2013).


 

S-a stins din viaţă Charlie Haden

Vineri, 11 iulie 2014, a încetat din viaţă, la vârsta de 76 de ani, contrabasistul de jazz Charlie Haden. Muzician care a lucrat cu Ornette Coleman şi Keith Jarrett înainte de a se lansa în cariera solo, a fost apreciat pentru adresa şi lirismul interpretării sale ca şi pentru excursiile în teritoriul elementelor disonante din free jazz. Charlie Haden s-a concentrat pe simplitate şi linii foarte melodice, considerând că instrumentul său, contrabasul, trebuie să înceteze a avea un rol acompaniator şi să se implice mai direct în procesul de creaţie specific improvizaţiei jazz, ca membru egal în formaţiile jazz. Charlie Haden a cântat cu chitaristul Pat Metheney, percuţionistul Ginger Baker, trompetistul Dizzy Gillespie şi a fost distins de 3 ori cu premiul Grammy.


 

Anita Hartig la Paris

Soprana Anita Hartig este "Mimi" în spectacolul "Boema" de Giacomo Puccini, prezentat la Opera Bastille din Paris. Compatrioata noastră îl are partener de scenă pe tenorul Massimo Giordano - "Rodolfo", iar la pupitrul dirijoral se află Stefano Ranzani. Se încheie seria de reprezentaţii cu "Boema" la Opera Bastille, în care rolul "Mimi" a fost susţinut de sopranele Angela Gheorghiu, Brigitta Kelle de la Opera Maghiară din Cluj Napoca şi Anita Hartig.


 

Instrumentele muzicale - în pericol din cauza unor noi legi în SUA

Noi legi foarte severe care reglementează vinderea şi transportarea fildeşului, a palisandrului sau abanosului în Statele Unite ale Americii pun mari probleme muzicienilor. Orchestra Festivalului din Budapesta a fost nevoită să împrumute arcuşuri de la colegii lor din New York după ce aceste accesorii le-au fost reţinute la aeroportul John F. Kennedy - artiştii maghiari le-au putut primi înapoi numai după ce au plătit 500 de dolari pentru fiecare arcuş. Membrii Societăţii Americane a Instrumentelor Muzicale spun că aceste legi îi transformă în infractori pe toţi cei care au acasă un pian mai vechi, ale cărui clape sunt din fildeş. De asemenea, ele pun sub semnul întrebării sute de instrumente aflate în muzee ca şi alte comori naţionale - de exemplu, jurnalul pe care Benjamin Franklin l-a scris pe tăbliţe de fildeş. "Aproape toate materialele folosite în construirea instrumentelor muzicale din secolele al 18-lea şi al 19-lea sunt acum controlate de aceste legi, ceea ce înseamnă că industria muzicii vechi va fi distrusă, pentru că interpreţii nu vor mai putea circula cu instrumentele, nu le vor mai putea repara sau îmbunătăţi", a spus un purtător de cuvânt al Societăţii Americane a Instrumentelor Muzicale.

Vizualizări: 37

Comentariu publicat de altmariusclassic pe Iulie 14, 2014 la 3:39pm

Atentie la ultima stire! Incultura face ravagii inclusiv in USA... 

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor