altmarius

cultură şi spiritualitate

Bucuresti

Rubrică Festivalul "George Enescu": Daniel Barenboim, Capela de Stat din Berlin; Filarmonica Naţională Ungară, Zoltan Kocsis, Boris Berezovsky

Intre personalităţile de prim rang ale lumii muzicale a zilelor noastre, numele lui Daniel Barenboim figurează la loc de cinste: pianist şi dirijor celebru, muzicianul argentinian este, incepand din 1992, Director Artistic al Capelei de Stat din Berlin - ansamblu alături de care participă la ediţia din acest an a Festivalului "George Enescu".Daniel Barenboim se va afla, in 13 şi 14 septembrie pe scena Sălii Mari a Palatului, in dubla ipostază de dirijor şi solist. Pe 13 septembrie, afişul concertului cuprinde Concertul nr. 24 pentru pian şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia a VII-a de Anton Bruckner, iar in seara următoare - de 14 septembrie - vor fi interpretate Concertul nr. 22 pentru pian şi orchestră de Mozart şi Simfonie "Dante" de Franz Liszt. Va participa Corul de femei al Filarmonicii bucureştene. Ambele concerte incep la ora 19,30. Inregistrările acestora vor putea fi ascultate la Radio Romania Muzical şi Radio Romania Cultural, in 17 şi, respectiv, 18 septembrie, tot de la ora 19,30. O altă orchestră cu renume internaţional invitată in cadrul Festivalului "George Enescu" este Filarmonica Naţională Ungară - care va evolua sub bagheta dirijorală a lui Zoltán Kocsis, directorul său artistic. Programul pe care ansamblul il va prezenta cuprinde două opusuri semnate Béla Bartók - "Suita de dans" şi Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră, dar şi Simfonia a II-a in La major de George Enescu. Rolul de solist ii va reveni binecunoscutului pianist rus Boris Berezovsky - "un instrumentist de o uimitoare virtuozitate şi forţă de expresie", după cum a fost caracterizat la debutul său londonez din 1988. Filarmonica Naţională Ungară - dirijată de Zoltán Kocsis, cu pianistul Boris Berezovsky - solist, susţine 3 concerte cu lucrările muzicale amintite; astfel, publicul ii va putea asculta la Cluj-Napoca - in data de 12 septembrie, la Ateneului Roman - in 14 septembrie şi la Targu Mureş - pe 15 septembrie. Concertul din 14 septembrie, de la Ateneul Roman va fi transmis in direct de Radio Romania Muzical şi Radio Romania Cultural, de la ora 17,00.
 

 

Astăzi se implinesc 15 ani de la trecerea in eternitate a dirijorului Sergiu Celibidache!

Lumea muzicală il comemorează astăzi pe Sergiu Celibidache - unul dintre cei mai importanţi dirijori ai secolului XX, de la a cărui trecere in eternitate se implinesc 15 ani. Radio Romania Muzical a marchat acest moment in cadrul seriei emisiunilor "Anotimpul discurilor" - prilej cu care aţi putut asculta in premieră romanească, intre 8-12 august, inregistrări realizate sub bagheta dirijorală a lui Sergiu Celibidache. Astăzi, incepand cu ora 16,05, Anca Ioana Andriescu vă propune, in emisiunea "Bella musica", să ascultaţi timp de aproape două ore inregistrări de referinţă realizate la pupitrul Filarmonicii din München, dar şi la cel al Orchestrei Filarmonicii "George Enescu". Ultima parte a emisiunii va fi consacrată unei lucrări semnate de compozitorul Celibidache: "Grădina de buzunar". Seria emisiunilor "Anotimpul discurilor" poate fi reascultată pe site-ul romaniamuzical.ro.
 

 

Festivalul "Johann Strauss" işi deschide astăzi porţile, la Ateneul Roman

Astăzi işi deschide porţile, pe scena Sălii Mari a Ateneului Roman, Festivalul "Johann Strauss", ajuns la ediţia a X-a. De la ora 19,00, vor putea fi ascultate, in interpretarea sopranei Patricia Seymour şi a membrilor Orchestrei Filarmonicii bucureştene, selecţiuni din spectacole de operetă create de Johann Strauss, Franz Lehár şi Franz von Suppé. La pupitrul dirijoral se va afla Christian Schulz din Austria.
 

 

Stiri din tara

Festivalul Internaţional "Enescu şi muzica lumii" continuă

Ediţia a XII-a a Festivalulului Internaţional "Enescu şi muzica lumii" continuă la Sinaia, cu două manifestări: In Parcul "Ghica" este programat, sub genericul "De la clasic la divertisment", un concert ce va fi oferit de formaţia de suflători "ORT Brass Ensemble". Ora de incepere este 18,00. Iar de la ora 19,00, "Cazinoul" din Sinaia găzduieşte un recital ce se inscrie in seria intitulată "Familii de muzicieni". Vor putea fi ascultaţi cu acest prilej pianiştii Valentin Gheorghiu, Roxana Gheorghiu şi fiica acestora, Valentina Gheorghiu - intr-un program ce reuneşte lucrări din creaţia compozitorilor Franz Schubert, Robert Schumann, Johannes Brahms şi George Enescu.
 

 

Concert coral, in festivalul "Musica Barcensis"

"Musica Barcensis" - seria concertelor estivale dedicate muzicii sacre - propune in Biserica Fortificată din Prejmer, judeţul Braşov, un concert coral ce va fi prezentat de Corul de Tineret "Bach" din Braşov. Dirijează Steffen Schlandt. Ora de incepere este 17,00.
 

 

Simpozion, in Festivalul "Zilele muzicii la Oraviţa"

In cadrul ediţiei din acest an a Festivalului "Zilele muzicii la Oraviţa" este programat astăzi un simpozion cu tema "Viaţa muzicală a Oraviţei" - ce va avea loc la Casa de Cultură "Mihai Eminescu" din oraşul bănăţean, cu incepere de la ora 11,00. Urmează un recital ce va fi susţinut de percuţionistul Doru Roman - membru al Ansamblului "Trio Contraste" şi al Orchestrei Filarmonicii timişorene - cu incepere de la ora 12,30. Recitalul are loc in Grădina de tir din Oraviţa. In paralel se derulează, pană pe 16 august, o serie de cursuri de măiestrie ce sunt conduse de mezzo-soprana Aura Twarowska, solistă a Operei de Stat din Viena.
 

 

Festivalul Internaţional de Chitară Clasică "Transilvania" se incheie la Cluj-Napoca

Astăzi işi inchide porţile Festivalul Internaţional de Chitară Clasică "Transilvania" de la Cluj-Napoca. Casa Municipală de Cultură din oraşul transilvănean găzduieşte o expoziţie ce va putea fi vizitată de la ora 11,00. Iar incepand cu ora 16,00 va avea loc, tot la Casa Municipală de Cultură din Cluj-Napoca, Gala de decernare a premiilor participanţilor la cursurile de măiestrie incepute in data de 10 august, dar şi la recitalul-concurs ce s-a derulat seara trecută. Festivalul se va incheia cu recitalul oferit de chitaristul Antal Pusztai, incepand de la ora 19,00.
 

 

"Zilele Cetăţii Sebeşului", la final

Final de festival şi la Sebeş, in judeţul Alba: "Zilele Cetăţii Sebeşului" - incepute in data de 12 august - se incheie cu o suită de manifestări, din care fac parte şi două concerte. Primul dintre acestea - dedicat muzicii tradiţionale irlandeze - este programat incepand cu ora 15,30 şi va fi oferit de membrii formaţiei "Shannon". Iar de la ora 17,00, grupul "Bordo Sarkany" va susţine un program muzical dedicat epocii medievale.
 

 

Vizualizări: 44

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

201 state 

(ultimul: Mauritania)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 41

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. EDITURA ARGONAUT

https://www.editura-argonaut.ro/

19.EDITURA MEGA

https://edituramega.ro/

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor