altmarius

cultură şi spiritualitate

Bucuresti

Remus Azoiţei în concert la Ateneul Român

Remus Azoiţei, muzician stabilit acum la Londra unde predă la Academia Regală de Muzică, este invitatul Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu" din Bucureşti, in Concertul pentru vioară şi orchestră de Edward Elgar. Programul serii, dirijat de Mikhail Agrest din Rusia, se incheie cu Simfonia a 6-a in si minor "Patetica" de Piotr Ilici Ceaikovski şi va fi reluat şi maine pe podiumul Ateneului Roman. Ora de incepere este 19,00.
 

 

"Rita" în Foyerul Galben al Operei bucureştene

"Rita" de Gaetano Donizetti este spectacolul propus astăzi de Studioul Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" al Operei Naţionale Bucureşti. In Foyerul Galben pot fi ascultaţi soprana Rodica Vică, tenorul Narcis Brebeanu şi baritonul Mihail Dogotari. La pian - Lidia Butnariu. Regia este semnată Cătălin Voineag. Spectacolul, inclus in seria "Opera rara", incepe la ora 19,00.
 

 

Mihai Ritivoiu la Centrul Cultural al Republicii Ungare

La Centrul Cultural al Republicii Ungare din Capitală evoluează trio-ul alcătuit din violonistul Alexandru Mălaimare, violoncelista Gabriela Bokor şi pianistul Mihai Ritivoiu, caştigătorul Concursului Naţional de Pian inscris in "Zilele Lipatti", categoria mare de varstă. Muzicienii interpretează "Cele patru anotimpuri" de Astor Piazzolla. Recitalul urmează vernisajului expoziţiei pictorului Balog Istvan, programat pentru ora 18,00.
 

 

"Tineri în afirmare" la Muzeul Enescu

Muzeul Naţional "George Enescu" găzduieşte un recital organizat in parteneriat cu Fundaţia Culturală "Remember Enescu". Recitalul, sub genericul "Tineri in afirmare", este coordonat de profesoara Mihaela Tomescu şi incepe la ora 18,30.
 

 

Matei Bucur Mihăescu în concert la Teatrul naţional de operetă din Bucureşti

Teatrul Naţional de Operetă "Ion Dacian" găzduieşte primul concert din cadrul Stagiunii "Cammerata", susţinută de tanărul pianist Matei Bucur Mihăescu şi de orchestra "Cammerata". Tanărul muzician va asigura şi conducerea dirijorală a acestui concert, ca şi a concertelor din 20 mai şi 9 iunie, incluse in aceeaşi stagiune. Programul cuprinde exclusiv lucrări semnate de Matei Bucur Mihăescu. Ora de incepere a concertelor: 19,00.
 

 

Stiri din tara

Festivalul "Cluj Modern"

Actuala ediţie a Festivalului "Cluj Modern", organizat de Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj Napoca, se află in penultima sa zi. Intre orele 10,00 şi 18,30 se desfăşoară simpozionul cu tema "Muzica central-europeană - incotro?". Participă muzicologi, compozitori şi cadre didactice din Cluj Napoca, Iaşi, Bucureşti şi Viena. De la ora 19,00 concertează ansamblul "Ad hoc" dirijat de Matei Pop şi avandu-i ca solişti pe sopranele Brigitta Kele, Adela Zaharia, mezzosoprana Orsolya Veress, tenorul Tony Bardon, basul Arpad Sandor. Programul cuprinde opusuri de Wolfram Wagner, Gyorgy Selmeczi, Viorel Munteanu, Dan Dediu, Herwig Reiter.
 

 

"Boema" la Opera Maghiară clujeană

Tot la Cluj Napoca, Opera Maghiară prezintă spectacolul ?Boema? de Giacomo Puccini, in versiunea dirijorală a lui Kulcsar Szabolcs. Din distribuţie fac parte soprana Carmen Gurban, mezzosoprana Maria Molnar, tenorul Pataki Adorjan şi baritonul Sandor Balla. Reprezentaţia incepe la ora 18,30. In cadrul spectacolului, Opera Maghiară organizează şi o campanie dedicată strangerii de fonduri pentru locuitorii zonelor afectate de dezastrele naturale din Japonia.
 

 

Concert de muzică românească la Cluj Napoca

Şi Filarmonica din Cluj-Napoca a pregătit un concert, dedicat creaţiei muzicale romaneşti: Simfonia "Memorial" de Cornel Ţăranu, Concertul pentru violoncel şi orchestră de Pascal Bentoiu, lucrarea "Patima pămantului" de Cristian Pop şi Recviem de Zeno Vancea. Participă Corul Filarmonicii clujene şi, in ipostaze solistice, violoncelistul Marin Cazacu, soprana Marioara Pop, mezzosoprana Daniela Păcurar, tenorul Ovidius Şiclovan şi baritonul Cristian Hodrea. Dirijează, de la ora 19,00, Nicolae Moldoveanu.
 

 

Sorin Romanescu şi Alex Man în concert la Cluj Napoca

Şi tot Cluj Napoca, la District Club, continuă turneul de lansare a CD-ului "Premiile jazzului romanesc 2010", cu imprimări ale formaţiei "Virtuoso Guitar Duo", din care fac parte Sorin Romanescu şi Alex Man. Aceştia propun şi un program de jazz, cu incepere de la ora 21,00.
 

 

Festivalul Internaţional de Chitară Clasică de la Arcuş

Se află in desfăşurare Festivalul Internaţional de Chitară Clasică "Terra Siculorum". De la ora 9,00, la Sala Szent Istvan din Odorheiu Secuiesc se desfăşoară concursul dedicat instrumentiştilor cu varste cuprinse intre 14 şi 18 ani. La Liceul de Arte "Pallo Imre" din oraş au loc cursuri de măiestrie. De la ora 19,00, la sala Szent Istvan concertează chitaristul Judicael Perroy din Franţa, şi tot de la ora 19,00, la Castelul Szentkereszty din localitatea Arcuş, poate fi ascultat Duo Melos, alcătuit din Constantin Andrei şi Titus Flueraş.
 

 

Festivalul "Timişoara Muzicală Academică"

Festivalul "Timişoara Muzicală Academică" continuă cu un concert cameral la Biserica Piaristă din oraş. Adriana Dogariu şi Silviana Cardu vor acompania la pian cadre didactice şi membri ai Corului Filarmonicii "Banatul", intr-un program cu opusuri de Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Georges Bizet, Nicolae Bretan. Ora de incepere - 19,00.
 

 

Invitaţi ploieşteni la Piteşti

Orchestra Filarmonicii din Ploieşti este invitată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Muzicienii vor interpreta uvertura operei "Nunta lui Figaro" de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul in Re major pentru vioară de Piotr Ilici Ceaikovski - solist Gabriel Croitoru şi Simfonia a 5-a op. 67 in do minor de Ludwig van Beethoven. Dirijează, de la ora 19,00, Ovidiu Bălan.
 

 

Muzică de film la Filarmonica din Târgu Mureş

Concert cu pagini celebre din coloane sonore la Filarmonica din Targu Mureş: Shinya Ozaki va dirija Orchestra instituţiei in selecţiuni din muzica unor pelicule ca "Titanic", "Memoriile unei gheişe", "Agentul 007" şi altele. Concertul incepe la ora 19,00.
 

 

Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz de la Târgu Mureş se încheie

Tot la Targu Mureş se incheie Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz, ediţia a 3-a. Concertul final este susţinut de formaţiile Kosz Szilvester Quartet şi de percuţioniştii Cserey Csaba şi Cristian Pintea. Concertul are loc la Jazz & Blues Club din Targu Mureş, de la ora 20,30.
 

 

Concert la Filarmonica din Sibiu

La Filarmonica din Sibiu puteţi asculta astăzi Concertul nr. 3 op. 37 in do minor pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven şi Simfonia a 3-a in la minor de Serghei Rahmaninov. Dirijează Kaspar Zehnder; solist - Adrian Oliviu Stoica. Ora de incepere - 19,00.
 

 

Cvintet de suflători la Ploieşti

La Ploieşti susţine un concert cameral Cvintetul "Fonetic", alcătuit din flautista Gabriela Petecilă, oboistul Valentin Ghiţă, clarinetistul Bogdan Gugu, fagotistul Ionuţ Mardare şi cornistul Andi Andrieş. In program - lucrări de Vasile Jianu, Ferencz Farkas, Jaques Ibert, intre alţii. Concertul incepe la ora 19,00.
 

 

Recital la Filarmonica din Arad

Recital la Filarmonica Arad. Violonista Greta Niculescu şi pianista Doriana Ormanji interpretează Sonatele nr. 1 in la minor de Robert Schumann şi in La major de Cesar Franck. Recitalul este programat pentru ora 19,00, in Sala Mică a Filarmonicii arădene.
 

 

Spectacol coregrafic la Teatrul Liric din Craiova

Teatrul Liric "Elena Teodorini" din Craiova prezintă spectacolul coregrafic "El amor", pe un colaj muzical din piese de Astor Piazzolla şi Julio Iglesias. Evoluează Eva Ştefănescu, Lelia Vais, Mihăiţă Niculescu, Nicolae Popa. Ora de incepere - 19,00.
 

 

Orchestra Filarmonicii din Botoşani în concert la Suceava

Orchestra Filarmonicii din Botoşani concertează la Casa de Cultură din Suceava. Sub bagheta dirijorului Mihail Secikin vor fi prezentate Suita in stil vechi pentru orchestră de coarde de Alfred Schnittke, Rhapsody in Blue de George Gershwin in transcriptia pentru trompetă şi orchestră de Ladislau Roth - solist Sergiu Carstea - şi Simfonia nr. 39 in Mi bemol major de Wolfgang Amadeus Mozart. Ora de incepere este 18,30.
 

 

Horia Şurianu şi Daniel Kientzy la Bacău

Doi invitaţi din Franţa la Filarmonica din Bacău: compozitorul Horia Şurianu, in calitate de dirijor şi saxofonistul Daniel Kientzy. Programul cuprinde Marea suită romanească pentru saxofon şi orchestră de Horia Şurianu şi Simfonia a 8-a in si minor "Neterminata" de Franz Schubert. Concertul incepe la ora 18,30.
 

 

Concert la Filarmonica din Satu Mare

Orchestra simfonică a Filarmonicii "Dinu Lipatti" din Satu Mare este dirijată astăzi de Ştefan Novak. De la ora 18,30, sunteţi invitaţi să audiaţi Concertele pentru vioară şi orchestră de Edward Elgar şi nr. 3 in re minor pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov. Solişti - Chansik Park şi Seo In.
 

 

Concert cameral la Sinagoga din Bistriţa

La Sinagoga din Bistriţa are loc un concert cameral, ce va fi susţinut de violistul Sorin Gherbanovschi şi pianistul Horea Haplea. In program - Suita nr. 1 op. 131 pentru violă solo de Max Reger, Sonata op. 31 nr. 3 in Mi bemol major pentru pian de Ludwig van Beethoven şi Sonata "Arpeggione" de Franz Schubert, in transcriptie pentru violă şi pian. Recitalul incepe la ora 19,00 şi face parte din Stagiunea Muzicală organizată de Primăria Municipiului Bistriţa.
 

 

Actualitatea muzicala internationala

Matei Varga în concert la Hartford

Pianistul Matei Varga va fi astăzi solistul Orchestrei Simfonice din Hartford, statul Connecticut. Compatriotul nostru interpretează partitura solistică a Concertului nr. 1 op. 15 in re minor pentru pian de Johannes Brahms, sub bagheta lui Edward Cumming. Evenimentul va fi reluat in datele de 15, 16 şi 17 aprilie, la sediul Orchestrei Simfonice din Hartford.
 

 

Festivalul Balkan Trafik

In perioada 14 - 17 aprilie se desfăşoară, la Bruxelles, festivalul Balkan Trafik, ediţia a 5-a. Manifestarea propune o panoramă a culturilor din sud-estul Europei, reprezentate prin muzică, film, teatru, dans, animaţie intr-un melanj de stiluri şi genuri, de la muzica tradiţională la cea electronică, jazz, rock. Intre invitaţi - Goran Bregovic, Elina Duni Quartet sau "Balkan Accordion Project", din care face parte Ionică Minune.
 

Vizualizări: 31

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor