altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2015-09-13

Ştiri muzicale din Bucuresti

O nouă zi în Piaţa Festivalului George Enescu

Bookmark and Share

Noi concerte și recitaluri în Piața Festivalului George Enescu. De la ora 16.00 vor avea loc, ca de obicei, recitaluri susținute de elevi și studenți de la Colegiul Naţional de Muzică „George Enescu”, Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti”, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti și Colegiul Naţional de Arte „George Apostu” Bacău: Eva Garet, Robert Creimermann, Alexandru Manolache, Ioana Tudor, Adriana Gabrian, Agata Ştefănescu, Andrei Olaru, Georgiana Dumitru, Szuszana Luca Cerveni, Andreea Victoria Nestor, Mihai Alexandru Raicea, Samuel Alper Adiguzel, Andreea Neti Stoica, Mandra Florescu, Laura Şandru, Mihail Caloianu, Duo Ad Astra – Mădălina Claudia Danilă şi Ioana Cojuharov. La pian vor acompania profesorii Adela Irina Lorincz și Andrei Racu.

De la 19.30 va concerta Orchestra Simfonică București, condusă de Tiberiu Soare. Programul cuprinde Rapsodia I de George Enescu, Concertul pentru flaut de Sabin Păutza - solist Cătălin Oprițoiu - și Suita din Baletul Lacul Lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski. 
Seara se va încheia cu proiecția unor selecțiuni din ediția din 2007 a Festivalului Internațional George Enescu.


 

Orchestra Naţională de Cameră a Moldovei concertează alături de Orchestra de Cameră Radio

Bookmark and Share

Astăzi, 13 septembrie, la o zi după evoluţia în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”, Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova este invitată să concerteze la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio. Cu un program Bach - Mozart, cele două ansambluri reunite - dirijate de Cristian Florea - o vor avea ca solistă pe pianista Livyka Ştirbu-Sokolov, care, în anul 2010, a reprezentat Republica Moldova la Festivalul de Muzică Clasică „Yehudi Menuhin". A fost prima participare a Republicii Moldova la acest eveniment, iar Livyka Ştirbu-Sokolov a devenit astfel cel mai tânăr muzician din cadrul festivalului. Programul va cuprinde Concertul brandenburgic nr. 3 în Sol major BWV 1048 și Concertul pentru pian și orchestră în fa minor BWV 1056 de Johann Sebastian Bach și două lucrări mozartiene: Divertismentul în Fa major KV 138 și Simfonia nr. 29 în La major K201/186a de Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul va începe la ora 19,00. 
 

Sonoro Conac - ultimul concert din septembrie

Bookmark and Share

Ultimul concert Sonoro Conac din luna septembrie se va desfășura astăzi la București. Astăzi, 13 septembrie 2015, grupul format din violonistul Vlad Stănculeasa, violiștii Răzvan Popovici și Christian Naș și violoncelistul Valentin Răduțiu va concerta la Primăria sectorului 1 Banu Manta. Programul concertului cuprinde Duet pentru vioară și violă și Trio de coarde in sol major, Op. 9, Nr. 1 de Ludwig van Beethoven, Trio de coarde în sol major, JS 210 de Jean Sibelius, Lăutarul pentru violă solo de George Enescu și Lament pentru două viole, H.117 de Frank Bridge. Ora de începere este 18.00. 
 

Recital Garry Barnett la Muzeul Naţional 'George Enescu'

Bookmark and Share

Pianistul american Garry Barnett va susține în această seară (13 septembrie 2015) un recital la Aula Palatului Cantacuzino din București. Evenimentul se înscrie în seria de manifestări intitulată 'Muzeul Național George Enescu în Festival'. Programul propus de muzician va fi unul compus exclusiv din lucrări contemporane românești, iar între autori îi regăsim pe: Diana Simon, Liviu Marinescu, Carmen Cârneci, Cătălin Creţu, Dana Probst, Ana Szilagyi și Diana Rotaru. 
Garry Barnett este, de asemenea, și clavecinist și organist, stăpânind astfel un repertoriu variat și fiind autorul primelor audiții californiene pentru multe opusuri contemporane. Artistul a fost invitat să susțină recitaluri de pian în cadrul ultimelor două ediții ale Festivalului “Săptămâna Internațională a Muzicii Noi” de la București. 
Recitalul din această seară va începe la ora 18.00. 
 

Festivalul Internaţional George Enescu - programul zilei

Bookmark and Share

Programul celei de-a 15-a zile a Festivalului Internațional 'George Enescu' se anunță a fi unul încărcat. De la ora 11.00,  la Sala Mică a Palatului, în cadrul seriei 'Enescu și contemporanii săi', va concerta cvartetul de coarde Aoede. Grupul va aduce în fața publicului un program cu lucrări de George Enescu, Jean Sibelius și Dmitri Șostakovici. În paralel, de la aceeași oră, la Teatrul Odeon se va desfășura spectacolul 'Clasic e fantastic – Copilăria lui Enescu'. Spectacolul este imaginat de regizoare Monica Ciuta, pe un scenariu de Emanuel Ciocu.

'Repere ale muzicii contemporane românești' vor putea fi urmărite de la ora 16.00 la Sala Mică a Palatului. Dintre artiștii care vor urca pe scenă amintim de: Fausta Dimulescu, Vlad Dimulescu, Leona Varvarichi, Corina Bololoi, Emily Marcheschi, Lena Vieru Conta și Șerban Nichifor.

La Ateneul Român, de la ora 16,30,  violonistul David Grimal revine alături de ansamblul 'Les Dissonances'. Programul muzicienilor va cuprinde „Marea“ L 109 de Claude Debussy, „Caprice Roumain“ pentru vioară şi orchestră (orchestrație de Cornel Țăranu) de George Enescu și Simfonia nr. 5 în do minor op. 67 de Ludwig van Beethoven.

La Sala Palatului, de la ora 19,30, veți putea urmări opera în concert 'Elektra' de Richard Strauss, cu muzicieni ai Operei Bavareze de Stat din München. La pupitrul dirijoral se va afla Sebastian Weigle. În rolul titular o regăsim pe soprana Elena Pankratova, iar în rolul lui Oreste pe baritonul Rene Pape.

Ziua se va încheia cu oratoriul 'Saul' de Georg Friedrich Handel la Ateneul Român. Interpretează Orchestra și Corul 'Age of Enlightenment', dirijor Laurence Cummings.În rolul titular îl vom regăsi pe baritonul Henry Waddington. Ora de începere este 22,30.


 


 

Ştiri muzicale din ţară

Actualitatea internaţională

BBC lansează un al doilea 'Top 10 lucrări clasice' pentru şcolile gimnaziale

Bookmark and Share

După ce programul educativ 'Top 10 lucrări clasice' inițiat de BBC Music pentru școlile primare din Marea Britanie s-a dovedit a fi un real succes, creatorii de programe revin și în acest nou an școlar cu o continuare a acestui proiect. Astfel, elevii a peste 10000 de școli gimnaziale înscrise în proiect vor avea acces la filmul ce va rula atât în săli de cinematograf, cât și în sălile de clasă. Proiectul își propune să îi introducă pe tineri în minunata lume a muzicii culte. Cele 10 lucrări selectate pentru film sunt: Toccata și fuga în Re minor BWV 565 de Johann Sebatian Bach (orchestrată de Leopold Stokowski), Mambo din West Side Story de Leonard Bernstein, Night Ferry de Anna Clyne, Partea a III-a din Concertul pentru trompetă de Joseph Haydn, Concerto for Turntables and Orchestra de Gabriel Prokofiev, A doua mișcare a Simfoniei a X-a de Dmitri Șostakovici, The Lark Ascending de Ralph Vaughan Williams, Dies Irae - Tuba Mirium din Recviemul lui Giuseppe Verdi și Cavalcada valkiriilor din Valkiria lui Richard Wagner. 
Filmul este o îmbinare de animație cu live-action și va beneficia de participarea unor nume precum Bobby Lockwood, Pixie Lott și Clara Amfo. Între muzicienii care au ajutat la realizarea proiectului regăsim BBC Philharmonic Orchestra, dirijată Alpesh Chauhan, corul The Halle, trompetista Alison Balsom, DJ Mr Switch și violonista Nicola Benedetti. 
 

Vizualizări: 60

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

201 state 

(ultimul: Mauritania)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 41

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. EDITURA ARGONAUT

https://www.editura-argonaut.ro/

19.EDITURA MEGA

https://edituramega.ro/

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor