altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2013-12-13

Ştiri muzicale din Bucuresti

Tiberiu Soare aduce anul acesta 'Spărgătorul de nuci' la Sala Radio

Astăzi, 13 decembrie 2013, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio se va afla Tiberiu Soare. "Muzica baletului 'Spărgătorul de nuci' este o invitaţie de a vedea lumea altfel: prin ochii copilului care am fost cândva." - spune dirijorul şef al Formaţiilor Muzicale Radio, Tiberiu Soare, despre ultima parte a programului prezentat în această seară de Orchestra Naţională Radio - suita baletului amintit - lucrare scrisă de Piotr Ilici Ceaikovski. Pe afiş sunt trecute şi uvertura operei 'Răpirea din Serai' de Wolfgang Amadeus Mozart, iar flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, clarinetistul Emil Vişenescu şi violoncelul Răzvan Suma vor fi soliştii ansamblului în lucrarea "Febra" de Dan Dediu - o primă audiţie absolută. Concertul începe la ora 19,00 şi este transmis în direct la Radio România Muzical. 
 

Program britanic la Ateneul Român

Christian Badea dirijează şi concertul de astăzi, 13 decembrie 2013, al Orchestrei Filarmonicii George Enescu. Concertul op. 15 pentru vioară şi orchestră de Benjamin Britten - cu Liviu Prunaru în postură solistică - şi două lucrări semnate Sir Edward Elgar - Variaţiunile op. 36 "Enigma" şi Marşurile op. 39 "Pomp and Circumstance" alcătuiesc programul. Locul de desfăşurare: Sala Mare a Ateneului Român. Ora de începere: 19.00. 
 

"Un altfel de vals" într-o "Iarna Magică"

Concert extraordinar la Ateneul Român mâine  seară, 14 decembrie 2013. Orchestra Română de Tineret prezintă sub bagheta dirijorală a lui Cristian Mandeal un concert sub genericul "Iarna Magică". Tema evenimentului este "Un altfel de vals" iar cei prezenţi vor putea audia lucrări de Berlioz, Brahms, Dvořák, Ceaikovski şi Haciaturian, printre alţii. Concertul este programat să înceapă de la ora 19.00. 
 

"Cenuşăreasa" la Opera Comică pentru Copii

La Opera Comică pentru Copii din Capitală se joacă astăzi, 13 decembrie 2013, spectacolul de balet „Cenuşăreasa”, după Piotr Ilici Ceaikovski. Alexandru Istrate este autorul coloanei sonore, regia şi coregrafia sunt semnate de Corina Dumitrescu iar scenografia îi aparţine  Vioricăi Petrovici. Evoluează balerini ai Operei Comice pentru Copii. Spectacolul este prezentat de la ora 17,00. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Festivalul Mozart - la final

Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” încheie astăzi, 13 decembrie 2013, cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Mozart – eveniment organizat de Societatea Română 'Mozart', împreună cu partenerii săi, între care Filarmonica „Transilvania” şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima. Ansamblul amintit va fi dirijat de Ladislau Horvath şi va prezenta un program integral Wolfgang Amadeus Mozart din care fac parte Simfonia nr. 21 KV 134 în La major, Concertul nr. 27 KV 595 în Si bemol major pentru pian şi orchestră – cu Viniciu Moroianu în postură solistică şi Simfonia nr. 36 KV 425 în Do major.  

Corul Naţional de Cameră "Madrigal" - concert pe scena Sălii Reduta din Braşov

Pe scena Sălii Reduta din Braşov va urca astăzi, 13 decembrie 2013, Corul Naţional de Cameră Madrigal. Ansamblul va susţine, începând cu ora 19,00, un concert extraordinar de Crăciun. Bucuria Naşterii Domnului va fi sărbătorită printr-un program de colinde dirijat de Voicu Popescu. Ansamblul a primit de-a lungul timpului numeroase premii şi distincţii care au culminat cu titlul de 'Bun al Patrimoniului Cultural Universal UNESCO', în 1992 dar şi cu Ordinul 'Meritul Cultural' în grad de Ofiţer, din partea Preşedintelui României, Traian Băsescu, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni desfăşurată în data de 27 noiembrie acest an. 
 

"Liliacul" la Opera din Braşov

La Opera din Braşov în acest sfârşit de săptămână publicul este invitat să urmărească două reprezentaţii ale operetei "Liliacul" de Johann Strauss. Astăzi şi mâine, 13 şi 14 decembrie 2013, Orchestra şi Corul Operei din Braşov vor fi dirijate de Traian Ichim, într-un spectacol realizat cu participarea baletului instituţiei. Regia este semnată de Alice Barb iar scenografia îi aparţine Rodicăi Garştea. Spectacolele se joacă la Sala Operei, ambele de la ora 18,30. 
 

David Crescenzi semnează conducerea muzicală a operei "Carmen"

Spectacol liric astăzi, 13 decembrie 2013, şi la Timişoara. David Crescenzi va semna conducerea muzicală a operei "Carmen" de Georges Bizet. Soliştii orchestrei şi corului Operei Naţionale Române din Timişoara vor fi Bogdan Roman, Gabriella Varvari, George Proca şi Dan Patacă, printre alţii. Marina Emandi-Tiron semnează regia artistică, Laura Mare a pregătit corul iar Constantin Gâdea a realizat coregrafia. Participă Corul de copii dirijat de Corina Cranciova şi ansamblul de balet ale instituţiei. Ora de începere a spectacolului este 18,00. 
 

Igor Coretti-Kuret - dirijorul Filarmonicii de Stat din Iaşi

Pe afişul Filarmonicii de Stat din Iaşi figurează astăzi, 13 decembrie 2013, concertul susţinut de orchestra simfonică a instituţiei. Igor Coretti-Kuret va dirija un program alcătuit din uvertura operei "Nabucco" de Giuseppe Verdi, Simfonia în Do major de Richard Wagner şi Suita I din muzica operei "Carmen" de Georges Bizet. Concertul are loc la Teatrul "Luceafărul" din localitate şi începe la ora 19,00. 
 

Mozart şi Beethoven în programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii din Botoşani

La Botoşani concertează astăzi, 13 decembrie 2013, începând cu ora 18.30, Orchestra Simfonică a Filarmonicii din localitate. Sub bagheta lui Liviu Condruc vor fi interpretate uvertura operei "Don Giovanni" de Wolfgang Amadeus Mozart şi două lucrări de Ludwig van Beethoven - Concertul nr. 2 în Si bemol major pentru pian şi orchestră - solistă Ioana Maria Lupaşcu - şi Simfonia a IV-a în Si bemol major. Concertul are loc în Sala Casei de Cultură a Sindicatelor.


 

Alexandru Iosub - dirijorul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii "Oltenia"

Alexandru Iosub este astăzi, 13 decembrie 2013, dirijorul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii "Oltenia". Solista ansamblului va fi pianista Oana Crişu, cea care va interpreta Concertul nr. 3 op. 37 în do minor de Ludwig van Beethoven. Programul este completat de uvertura op. 62 "Coriolan" şi Simfonia a II-a op. 36 în Re major, ambele semnate de acelaşi compozitor. Seara muzicală se înscrie în ciclul "10 concerte Beethoven" şi începe la ora 19,00, în sala filarmonicii craiovene. 
 

Mozart şi Schubert în Sala Capitol din Timişoara

Orchestra Filarmonicii din Timişoara va concerta în Sala Capitol din localitate astăzi, 13 decembrie 2013. Gheorghe Costin va dirija un concert în care pianista Silvia Sbârciu va fi solistă. Programul cuprinde Concertul nr. 13 KV 415 în Do major pentru pian şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart şi două lucrări de Franz Schubert - uvertura D. 644 "Rosamunde" şi Simfonia a V-a D. 485 în Si bemol major. Ora de începere este 19.00. 
 

Actualitatea internaţională

Daniel Barenboim va conduce Concertul de Anul Nou de la Viena

Tradiţionalul Concert de Anul Nou al Orchestrei Filarmonicii din Viena va marca, la 1 ianuarie, împlinirea a 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial, precum şi împlinirea a 150 de ani de la naşterea lui Richard Strauss. Declanşarea Marelui Război va fi marcată prin interpretarea Valsului 'Friedenspalmen' al lui Josef Strauss. La pupitru se va afla dirijorul Daniel Barenboim, cunoscut pentru eforturile sale de a-i apropia pe israelieni şi palestinieni şi care a dorit să includă în cadrul concertului acest mesaj de comemorare a războiului. De asemenea, Filarmonica din Viena va marca împlinirea a 150 de ani de la naşterea compozitorului Richard Strauss, cu interpretarea momentului "Muzică sub clar de lună" din opera Capriccio. Ediţia cu numărul 56 a Concertului de Anul Nou se va axa în principal pe interpretarea de marşuri, valsuri şi galopuri ale dinastiei Strauss, mai ales pe cele ale lui Johann fiul. În program sunt reunite, de asemenea, piese de Joseph Hellmesberger şi Joseph Lanner şi, desigur, tradiţionala încheiere a sărbătorii, cu 'Marşul lui Radetzky'. Muzica va fi acompaniată de mai multe momente de balet, atât înregistrate anterior în Palatul Liechtenstein, cât şi interpretate pe loc la Musikverein, unde se va desfăşura concertul. 

Vizualizări: 122

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

201 state 

(ultimul: Mauritania)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 41

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. EDITURA ARGONAUT

https://www.editura-argonaut.ro/

19.EDITURA MEGA

https://edituramega.ro/

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor