altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-09-12

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concursul Internaţional 'George Enescu' continuă

  Concursul Internaţional ,,George Enescu" continuă astăzi, 12 septembrie 2014. Pe parcursul zilei se desfăşoară etapa I a secţiunii de violoncel. Concurenţii evoluează în faţa unui juriu format din violonceliştii Marin Cazacu, Frans Helmerson, Lluis Claret şi Vladimir Malinovsky. Evenimentul are loc în Sala Mică a Ateneului Român, iar accesul publicului se face pe baza înregistrărilor efectuate pe site-ul festivalenescu.ro.


 

Festivalul RadiRo - 8 zile până la deschidere!

  În această toamnă, Bucureşti redevine capitala muzicii clasice. La ediţia de anul acesta a festiovalului RadiRo, publicul va putea urmări alte formaţii de mare renume, ca Orchestra Naţională a Franţei, Orchestra Simfonică Radio din Stuttgart, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii finlandeze dar şi Orchestra Naţională Radio, dirijate de personalităţi precum Vassily Sinaisky, Stephane Deneve sau Cristian Mandeal. Solişti iubiţi pentru sensibilitate şi virtuozitate vor fi protagoniştii serilor RadiRo: pianistul Jonathan Biss, violonistul Nikolaj Znaider, mezzo-soprana Ruxandra Donose, pianistul Horia Mihail şi violonistul Alexandru Tomescu.
  Sâmbătă, 20 septembrie, Festivalul va fi deschis de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Finlandeze. Vor putea fi ascultate, de la ora 19,00, opusuri celebre de Edvard Grieg, Ludwig van Beethoven, Jean Sibelius şi Richard Strauss. Protagonişti - doi artişti americani: pianistul Jonathan Biss şi dirijorul Joshua Weilerstein (foto), care a debutat în anul 2013 la pupitrul orchestrei Filarmonicii din New York. Joshua Weilerstein:
  Concertul din 20 septembrie poate fi ascultat în transmisiune directă la Radio România Muzical şi Radio România Cultural şi va fi preluat în reţeaua Uniunii Europeane de Radio.


 

Se apropie deschiderea Festivalului 'InnerSound'

   Între 17 și 20 septembrie 2014 va avea loc loc cea de-a treia ediție a Festivalului Internaţional de Arte Noi InnerSound, intitulată "Vortex". Muzică, film, fotografie, instrumente acustice sau electronice, un vârtej de concerte, spectacole multimedia, scurtmetraje mute cu muzică live, ateliere şi instalaţii interactive vor putea fi urmărite în spaţiile care găzduiesc Festivalul: ArCuB, Universitatea Națională de Muzică București, InSpayer Batiștei, Modulab și Centrul Naţional al Dansului. Festivalul InnerSound este singurul din România care dedică o seară filmului mut de scurtmetraj, proiecțiile beneficiind de o coloană sonoră interpretată live. Printre invitaţi se numără trei artiști laureați ai Concursului Internațional George Enescu: compozitorul Dan Dediu, astăzi unul dintre cei mai admiraţi muzicieni contemporani (laureat în 1991), Diana Rotaru - compozitoare și co-director artistic al Festivalului, distinsă cu două premii Enescu la Secțiunea Compoziție în anii 2003 și 2005 și violonistul şi compozitorul de origine română Vlad Maistorovici, laureat în anul 2003 al Secțiunii Compoziție - muzică de cameră, alături de Diana Rotaru. Printre invitaţii din străinătate ai Festivalului se află compozitorul olandez Henry Vega, care cântă exclusiv la computer.


 

A luat fiinţă Centrul Regional Cantus Mundi

 Soprana Felicia Filip, Manager al Operei Comice pentru Copii și dirijorul Ion Marin, Președintele Programului Național Cantus Mundi au semnat un acord de parteneriat prin care instituția bucureșteană devine Centrul Regional Cantus Mundi. Astfel, beneficiind de suportul didactic al membrilor Corului Madrigal, sute de copii din București vor trece, lunar, pragul Operei pentru a socializa prin intermediul cântului coral.
 Parteneriatul vizează atât sprijinul logistic pentru susținerea Programului Cantus Mundi - Regiunea București (sediu logistic, spații de repetiții, organizarea de concerte), cât și cooperarea artistică între Opera Comică pentru Copii și Corul Național de Cameră Madrigal.
 "Când am devenit manager al Operei Comice pentru Copii, mi-am asumat inițiativa de a face nu numai spectacole pentru copii, ci și spectacole ale copiilor. Prin practicarea muzicii corale, copilul învață să socializeze, se dezvoltă armonios și devine sensibil față de societate și de cultură. Cantus Mundi este, din acest punct de vedere, un program strategic pentru România. Instituția noastră, va sprijini semnificativ implementarea lui în București.", spune Felicia Filip, Manager Opera Comică pentru Copii.
 "Prin limbajul muzical, copiii pot comunica și tinde către o adevărată armonie socială necesară lumii de mâine, care trebuie să le apartină lor. Pe cei bogați sau săraci, pe cei cu probleme de orice fel sau pe cei lipsiți de griji, programul nostru îi aduce laolaltă, militând împotriva oricărui criteriu discriminatoriu", a declarat Directorul de Onoare al Corului Național de Cameră Madrigal și Președintele Cantus Mundi, Ion Marin.
 Inițiat în anul 2012, Programul Național Cantus Mundi are ca scop integrarea socială, înlăturarea barierelor discriminatorii dintre tinerii aparținând diverselor medii, prin intermediul cântului coral și al terapiei muzicale de grup. Programul își propune ca în următorii 3 ani să atingă performanța de a aduce în mișcarea corală 60 000 de copii și de a pregăti 1200 de dirijori.


 

Personaje de basm în Parcul Herăstrău

  Mâine, 13 septembrie 2014, la Teatrul de Vară din Herăstrău are loc concertul intitulat Aventurile lui Peer Gynt . Cu participarea actorului Marius Manole şi a ansamblului Bucharest Festival Orchestra dirijată de Cristian Lupeş, personajele basmelor nordice şi muzica de film se reunesc într-un spectacol care va fi dedicat în prima parte muzicii filmelor de Hollywood şi a desenelor animate Disney. Repertoriul cuprinde teme din coloanele sonore ale unor pelicule ca Frozen, Piraţii din Caraibe, Star Wars, Spiderman sau Titanic. În partea a doua, este pus în scenă basmul norvegian, prin aducerea la viaţă a personajului Peer Gynt de către actorul Marius Manole. Pe durata spectacolului vor rula proiecţii video cu momente din celebrele producţii de la Hollywood şi animaţiile Disney. Evenimentul are loc la Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău iar ora de începere este 20.30.


 

Ştiri muzicale din ţară

Festivalul Zilele Enescu-Bartok la Timişoara

Astăzi, 12 septembrie 2014, are loc concertul susţinut de Filarmonica ,,Banatul" din Timişoara în cadrul festivalului Zilele Enescu-Bartok. Din program fac parte 4 lieduri de George Enescu (orchestrate de Erich Bergel şi interpretate în ipostază solistică de tenorul Marius Budoiu), Concertino op. 3 în stil clasic pentru pian şi orchestră de cameră de Dinu Lipatti şi L'ascension, 4 meditaţii pentru orchestră de Olivier Messiaen. La pupitrul orchestrei filarmonicii din Timişoara se va afla dirijorul Radu Popa. Ora de începere a concertului este 19.00. 
 

Opera Don Pasquale de Gaetano Donizetti - în Festivalul Artei Lirice de la Sibiu

  Festivalul Internaţional al Artei Lirice care se desfășoară la Sibiu continuă astăzi, 12 septembrie 2014 cu spectacolul Don Pasquale de Gaetano Donizetti. În faţa publicului de toate vârstele prezent în sala Thalia din Sibiu vor evolua muzicienii Operei Comice pentru Copii din București. Festivalul Internaţional al Artei Lirice se desfășoară în perioada 10-28 septembrie la sala Thalia din Sibiu și propune publicului o serie de spectacole plasate sub semnul genului operei. Evenimentul din această seară începe la ora 19.00.


 

SoNoRo Conac - un nou concert cameral

Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac continuă mâine, 13 septembrie 2014, cu un recital susţinut de violonistul Radu Dunca și violiștii Răzvan Popovici și Christian Naș. Aceștia propun un program muzical ce cuprinde opusuri de Wolfgang Amadeus Mozart, Jean- Marie Leclair, Frank Bridge, Antonin Dvorak și George Enescu. Evenimentul de mâine are loc la Palatul Ghika din Cotești si este primul concert din seria de trei de acest gen desfășurate în luna septembrie în cadrul proiectului SoNoRo Conac. Ora de începere este 16.00.


 

Actualitatea internaţională

Festivalul BBC Proms - nou concert în direct!

  Nu uitaţi că în această seară de 12 septembrie, de la ora 21 şi 30 de minute aveţi, în transmisiune directă, un nou concert din festivalul BBC Proms de la Londra. Nu pierdeţi evoluţia ansamblurilor vocale şi a Orchestrei "Gewandhaus" din Leipzig la "Royal Albert Hall", sub bagheta dirijorului Alan Gilbert. Solişti: soprana Christina Landshamer, mezzo-soprana Gerhild Romberger, tenorul Steven Davislim, basul Dmitri Belosselskiy. Vor fi prezentate Parafrază pe o temă de Beethoven de Friedrich Cerha şi Simfonia a IX-a op.125 în re minor de Ludwig van Beethoven. Comentează Laura Ana Mânzat. Iar mâine, colega noastră Liliana Staicu va comenta, în direct şi în premieră în istoria postului nostru chiar din studiourile BBC, concertul de închidere a festivalului. În pauza transmisiunii - un interviu cu violonista Janine Jansen realizat de Andreea Chiselev, primul acordat unui jurnalist român. 

Vizualizări: 48

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

201 state 

(ultimul: Mauritania)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 41

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. EDITURA ARGONAUT

https://www.editura-argonaut.ro/

19.EDITURA MEGA

https://edituramega.ro/

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor