altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2012-10-12

Bucuresti

Luiza Borac - solistă în concertul de deschidere a noii Stagiuni Muzicale Radio

-În această seară se deschide noua stagiune 2012-2013 a Orchestrelor şi Corurilor Radio, cu un concert condus de la pupitru de Tiberiu Soare, dirijor principal al Orchestrei Naţionale Radio. În prima parte va fi interpretat Concertul nr. 21 KV 467 în Do major de Wolfgang Amadeus Mozart, cu pianista Luiza Borac - protagonistă. În partea a doua, publicul va putea asculta cantata « Carmina Burana » de Carl Orff. Solişti : soprana Irina Iordăchescu, tenorul Robert Nagy şi baritonul Iordache Basalic. Participă Corul Academic Radio pregătit de Dan Mihai Goia. Evenimentul are loc de la ora 19,00 în studioul « Mihail Jora » din Bucureşti şi va fi transmis în direct de Radio România Muzical.


 

Noi surprize în campania "Ascultă 5 minute de muzică clasică"

-Între 1 şi 31 octombrie, Radio România Muzical şi partenerii săi aduc din nou 5 minute de muzică clasică în spaţii neconvenţionale: hipermarketuri, mall-uri, magazine de bricolaj, librării, şcoli, muzee. Anul acesta, campania "Ascultă 5 minute de muzică clasică" dobândeşte noi valenţe graţie implicării violoncelistului Răzvan Suma, care a acceptat să coboare de pe scenă pentru a cânta cât mai aproape de publicul său. Iulius Mall s-a alăturat ideii de a promova altfel valorile muzicii clasice: un minirecital cu muzică de Bach, foarte apreciat de public, a putut fi deja ascultat în 1 octombrie la Iulius Mall Iaşi.Luni, 15 octombrie, la Iulius Mall din Cluj-Napoca şi în 17 octombrie, la Iulius Mall din Timişoara, de la ora 19.00, violoncelistul Răzvan Suma este aşteptat pentru minirecitaluri-surpriză ţinute chiar printre vizitatorii mall-urilor. Aceste apariţii sunt preambuluri la evenimentele din cadrul turneului naţional "Vă place Bach?": în 16 octombrie, de la ora 19.00, Răzvan Suma apare pe scena Casei Universitarilor din Cluj, iar în 18 octombrie, pe scena sălii Capitol din Timişoara. Răzvan Suma va interpreta integrala suitelor pentru violoncel solo de Bach, muzică însoţită de proiecţii video realizate de Vadim Staver.


 

British Council Concert aniversar

-Cu ocazia împlinirii a 74 de ani de existenţă în ţara noastră, British Council vă invită în această seară la concertul aniversar ce va avea loc la Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” din Capitală, începând cu ora 19,00.  În faţa publicului se vor afla membrii ansamblului „Icon Arts” – violoniştii Rodica Stratulat, Irina Dancu, Tamara Dică la violă, violoncelista Gabriela Bokor, pianistul Mihai Murariu, clarinetistul Ciprian Dancu şi Dorin Farcaş la oboi. Concucerea muzicală: Gabriel Bebeşelea.   Pe afiş: titluri de lucrări de Henry Purcell, Philipp Cashian,  Joe Cutler şi Robert Peate.  British Council este organizaţia pentru relaţii culturale a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, iar România a fost una dintre primele 4 ţări în care au fost deschise reprezentanţe ale acestei organizaţii.


 

Camil Marinescu pe scena Ateneului Român

-Camil Marinescu se va afla şi în această seară la pupitrul dirijoral al Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti. Publicul prezent în Sala Mare a Ateneului Român are ocazia să asculte Simfonia a VII-a în Mi major de Anton Bruckner, compozitor romantic austriac de la a cărui trecere în eternitate s-au împlinit ieri 116 ani.  Concertul de la Ateneu începe la ora 19,00.


 

Stiri din tara

Răzvan Suma în recital la Hunedoara

-Astăzi, violoncelistul Răzvan Suma va putea fi urmărit de publicul de la Hunedoara, în cadrul turneului naţional "Vă place Bach?", ediţia a II-a. Răzvan Suma va prezenta integrala suitelor pentru violoncel solo de Bach, de la ora 19,00, la Castelul Corvinilor.


 

Violonistul David Grimal - solist la Cluj

-Festivalul "Toamna muzicală clujeană" are programat un nou concert al Orchestrei simfonice a Filarmonicii "Transilvania", cu violonistul David Grimal din Franţa ca solist. În vârstă de 39 de ani, absolvent al Conservatorului din Paris şi Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, David Grimal va interpreta Concertul op. 77 în Re major de Johannes Brahms. Sub bagheta dirijorală a lui Mihail Agafiţa vor mai prezentate uvertura "Egmont" op. 84 şi Simfonia a V-a op. 67 în do minor de Ludwig van Beethoven. oncertul este găzduit de Casa Universitarilor din Cluj-Napoca, de la ora 19,00.


 

Poema română de George Enescu - la Oradea

-Orchestra şi Corul Filarmonicii de Stat din Oradea evoluează sub conducerea dirijorală a lui Romeo Râmbu. În program: lucrarea "Zadok Preotul" HWV 258 de Georg Friedrich Händel, Introducere şi Rondo Capriccioso op. 28 pentru vioară şi orchestră de Camille Saint-Saëns - cu Gabriel Croitoru ca protagonist, Rapsodia ungară nr. 2 de Franz Liszt şi Poema Română op. 1 - creaţie a lui George Enescu. Ora de începere a acestui concert, găzduit de Sala Teatrului din Oradea, este 19,00.


 

Muzică rusă în programul Filarmonicii "Oltenia"

-Concert cu program integral rus la Filarmonica din Craiova. Orchestra simfonică va fi dirijată, de la ora 19,00, de Emil Maxim şi îl va avea ca solist pe violonistul Daniel Podlovschi. Preludiul operei "Hovanşcina" de Modest Mussorgski, Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră de Aram Haciaturian şi Simfonia I în sol minor semnată de Vasili Kalinnikov, compozitor, dirijor şi pianist născut în 1866 - acestea sunt lucrările propuse.


 

Se inaugurează astăzi orga de la Rupea

-Eveniment, astăzi, la Biserica Neagră din Braşov, unde proaspăt restaurata orgă de la Rupea, construită în 1699, va fi inaugurată printr-un eveniment festiv la care este anunţată şi prezenţa domnului Andreas von Mettenheim, Ambasadorul Germaniei în România. Momentul va fi precedat de proiecţia filmului documentar-artistic "Orgile din Transilvania", în regia lui Dan Păduraru. Filmul vrea să arate frumuseţea dar şi pericolul la care sunt expuse orgile din Transilvania, o preţioasă moştenire de patrimoniu şi martore ale vieţii saşilor în aceste locuri. Organistul Steffen Schlandt va prezenta publicului orga din Rupea şi proiectul restaurării, iar cei prezenţi vor asculta un prim recital la acest insistoric valoros. Orga istorică din Rupea cu cele 12 registre ale sale este unul din instrumentele cele mai importante care s-au păstrat la noi din secolul al XVII-lea. În anul 2005, din cauza unor renovări de amploare ale bisericii, orga a trebuit dislocată. În noiembrie 2008 toate componentele ei au fost transportate la Braşov, orga fiind asamblată provizoriu pe balconul de sud al Bisericii Negre. Inaugurarea este programată pentru ora 19,00.


 

Traian Ichim - debut la Braşov

-"Nunta lui Figaro" de Wolfgang Amadeus Mozart este propunerea acestei seri la Opera din Braşov. În distribuţie : Ioana Mărgărit, Nicoleta Chirilă, Cristina Radu, Sonia Hazarian, , Andromeda Nemeş, Alina Ichim. Conducerea muzicală : Traian Ichim, care dirijează pentru prima oară acest titlu. Spectacolul poate fi urmărit începând cu ora 18 şi 30 de minute.

Vizualizări: 39

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor