altmarius

cultură şi spiritualitate

Bucuresti

Festivalul International "George Enescu" - despre concertele Orchestrei Simfonică a Teatrului Mariinsky, Valery Gergiev, Corul Radio; despre Orchestra Gulbenkian, Lawrence Foster, Dana Ciocarlie

Cu siguranţă că printre principalele atracţii ale acestei ediţii se numără şi cele două concerte ce vor fi susţinute de Orchestra Simfonică a Teatrului "Mariinski" din Sankt Petersburg dirijată de celebrul Valeri Gergiev, in 11 şi 12 septembrie, la Sala Mare a Palatului din Bucureşti. Una dintre cele mai longevive din Rusia, orchestra amintită a interpretat in premieră, de-a lungul timpului, titluri de referinţă semnate de Ceaikovski, Prokofiev, sau Şostakovici. Director general al Teatrului Mariinsky, celebrul Valery Gerviev este, de asemenea, dirijorul principal al Orchestrei Simfonice din Londra. In 11 septembrie, la Sala Mare a Palatului, muzicienii ruşi pot fi ascultaţi interpretand lucrări de Wagner, Skriabin şi Richard Strauss. Solist: pianistul Alexander Toradze. In 12 septembrie, tot in Sala Mare a Palatului, va fi prezentat un program alcătuit din opusuri de Rodion Şcedrin, George Enescu şi Modest Mussorgski. La prezentarea Simfoniei a III-a de George Enescu işi va da concursul Corul Academic Radio. Ora de incepere a ambelor concerte: 19 şi 30 de minute. O lucrare de Enescu va fi prezentă şi in programul concertului de marţi, 13 septembrie, cand la Ateneul Roman se afla Orchestra Simfonică Gulbenkian din Lisabona condusă de directorul artistic şi dirijorul său principal, Lawrence Foster, fost director artistic al Festivalului "Enescu". Ansamblul portughez fondat in 1962 va interpreta, alături de Suita a III-a "Săteasca" de George Enescu, Simfonia a II-a "The Age of anxiety" de Leonard Bernstein - cu participarea pianistei Dana Ciocarlie - şi Variaţiuni şi fugă op. 34 de Benjamin Britten pe o temă de Henry Purcell. Concertul Orchestrei Simfonice Gulbenkian conduse de Lawrence Foster poate fi urmărit aşadar in 13 septembrie, la Ateneul Roman, de la ora 17.00. Toate concertele amintite vor fi transmise in direct de Radio Romania Muzical şi Radio Romania Cultural.
 

 

Stiri din tara

Ilse Maria Reich, Anca Iarosevici si Georgeta Stoleriu in recital la Ghimbav

Şi Festivalul Musica Barcensis continuă cu un recital propus de organista Ilse Maria Reich, Anca Iarosevici la viola da gamba şi soprana Georgeta Stoleriu la Biserica Evanghelică din Ghimbav. In program figurează lucrări semnate de Gabriel Reilich, Pavel Sieprawski, Georg Friedrich Handel, Antonio Vivaldi şi Felicia Donceanu. Ora de incepere - 18.00.
 

 

Andrei Licaret si cvartetul "Arcadia" pe afisul Festivalului "Enescu si muzica lumii"

La Sinaia se derulează in continuare cea de-a XII-a ediţie a Festivalului "Enescu şi muzica lumii". In Sala Casino-ului din oraş pot fi urmăriţi pianistul Andrei Licareţ şi membrii cvartetului "Arcadia". Artiştii vor interpreta opusuri din creaţia compozitorilor Domenico Scarlatti, George Enescu, Franz Liszt, Maurice Ravel şi Robert Schumann.
 

 

Festivalul "Zilele muzicii la Oravita"

In cadrul programului ediţiei a IV-a a Festivalului "Zilele muzicii la Oraviţa", seara de astăzi este dedicată tinerilor participanţi la cursurile de măiestrie. De la ora 19.00, in Sala Teatrului Vechi din localitate vor evolua pe scenă elevi şi studenţi din Oraviţa, Satu Mare, Timişoara şi Bucureşti. Publicului ii vor fi prezentate lucrări semnate de Ludwig van Beethoven, Franz Liszt, Jules Massenet, Gabriel Fauré şi Wolfgang Amadeus Mozart.
 

 

Festivalul International de Muzica Academica Sighisoara

Festivalul Internaţional de Muzică Academică Sighişoara se apropie de final. De la ora 18.00, in Sala Primăriei are loc un ultim concert cameral susţinut de participanţii la cursurile de măiestrie interpretativă din domeniul muzicii de cameră ce s-au derulat in festival. Ora de incepere este 18.00.
 

 

Prima editie a Festivalului "Zilele Cetatii Sebes"

Astăzi incepe prima ediţie a Festivalului "Zilele Cetăţii Sebeş", manifestare programată pană in data de 14 august, ce pune accent pe recreerea atmosferei medievale. Alături de programe teatrale, in cadrul agendei de astăzi figurează şi concertele de muzică medievală susţinute de membrii ansamblului instrumental maghiar Bordo Sarkany. Muzicienii vor putea fi auziţi la orele 14.30, 15.30 şi 17.30, alternand cu momentele de paradă şi demonstraţiil de lupte medievale.
 

 

Doua concerte in cadrul Festivalului de Film istoric de la Rasnov

La Raşnov are loc in aceste zile cea de-a treia ediţie a Festivalului de Film istoric, care a inceput in data de 5 august şi se va derula pană luni, 15 august. Alături de proiecţii de film, dezbateri şi expoziţii, organizatorii au pregătit şi o serie de concerte. Astăzi este programat de la ora 17.00 la Biserica Evanghelică din Raşnov recitalul organistului Wilhelm Schmidts, care oferă publicului o serie de compoziţii pentru orgă inspirate din muzica veche. Incepand cu ora 20.00 are loc, in Sala fostei Case de Cultură, un concert de syntharp susţinut de Arion Pascal şi Cantemir Coşnean. Concertul este realizat in colaborare cu Fundaţia Elveţiană pentru Orgă din Romania şi prezintă in premieră naţională un instrument muzical recent creat in Elveţia de Arion Pascal. Syntharp este un instrument de coarde electronic-acustic şi funcţionează cu ajutorul energiei electro-magnetice. Programul va imbina lucrări in primă audiţie scrise pentru acest instrument cu părţi de improvizaţie. Intrarea publicului este liberă.
 

 

Recital Thibault Cauvin la Cluj-Napoca

Continuă, la Cluj-Napoca, Festivalul Internaţional de Chitară clasică "Transilvania". Incepand cu ora 19,00, melomanii pot urmări recitalul chitaristului francez Thibault Cauvin. Recitalul este găzduit de Academia de Muzică "Gheorghe Dima".
 

 

Actualitatea muzicala internationala

Dirijorul Daniel Barenboim nominalizat la premiul Nobel pentru Pace.

Academia literară argentiniană din Buenos Aires l-a nominalizat pe dirijorul Daniel Barenboim pentru acordarea premiului Nobel pentru Pace. Decizia a fost motivată prin utilizarea muzicii in obţinerea păcii in Orientul Mijlociu. Aproximativ 2500 de persoane din Argentina şi-au exprimat susţinerea pentru nominalizarea muzicianului in varstă de 69 de ani. Fostul preşedinte al Uruguay-ului, Julio Maria Sanguinetti şi scriitorul Juan Jose Sebrelli au fost de asemenea nominalizaţi. Impreună cu prietenul său de origine palestiniană, Edward Said, Daniel Barenboim a infiinţat in 1999 Orchestra Est-Vest Divan, alcătuită din tineri arabi, israelieni şi iranieni.

Vizualizări: 39

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

201 state 

(ultimul: Mauritania)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 41

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. EDITURA ARGONAUT

https://www.editura-argonaut.ro/

19.EDITURA MEGA

https://edituramega.ro/

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor