altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2012-10-01

Bucuresti

O noua editie a campaniei ”Asculta 5 minute de muzica clasica”

Din 1 octombrie şi până în 31 octombrie, 5 minute de muzică clasică pot fi ascultate din nou în spaţii neconvenţionale: hipermarketuri, mall-uri, magazine de bricolaj, librării, şcoli și muzee, graţie unei noi ediții a campaniei "Ascultă 5 minute de muzică clasică" propusă de Radio România Muzical. Campania se deschide, inedit, cu un flashmob la Iulius Mall din Iaşi. Apărând dintre vizitatorii mall-ului, violoncelistul Răzvan Suma va interpreta Bach, la ora 18,00. Este un moment cu mai multe semnificaţii: 1 octombrie este Ziua internaţională a muzicii, data debutului campaniei "Ascultă 5 minute de muzică clasică", iar pentru Răzvan Suma - debutul celei de a doua ediţii a turneului naţional "Vă place Bach?" ce se va derula între 2 octombrie şi 7 noiembrie. În 2 octombrie, Răzvan Suma are planificat primul recital cu integrala suitelor pentru violoncel solo de Bach la Filarmonica "Moldova" din Iaşi. "Ascultă 5 minute de muzică clasică" este o campanie iniţiată şi dezvoltată de Cristina Comandaşu, redactor şef adjunct Radio România Muzical, cu scopul de a aduce publicul larg cât mai aproape de muzica clasică. Campania a ajuns deja la a cincea ediţie, fiind primită cu succes şi mult interes de public la ediţiile precedente, desfăşurate în octombrie 2010, martie şi octombrie 2011 şi martie 2012. Principiul campaniei este simplu: difuzarea a cinci minute de muzică clasică, zilnic, în cât mai multe spaţii neconvenţionale, altele decât sălile de concert, acolo unde afluxul de public/vizitatori este cât mai mare. De asemenea, piesa zilei din campania "Ascultă 5 minute de muzică clasică" poate fi ascultată şi la Radio România Muzical. Anul acesta, şi Radio România Regional susţine acest proiect.


 

A doua editie a Festivalului Zilele Lipatti incepe cu campania ”Vino si canta”

1 octombrie, Ziua Internaţională a Muzicii, este şi ziua în care începe a doua ediţie a Festivalului Zilele Lipatti, serie de manifestări dedicate evocării legendarului pianist Dinu Lipatti de la a cărui naştere marcăm anul acesta împlinirea a 95 de ani. După o primă ediţie desfăşurată în 2010, festivalul oferă prilejul unei inedite întâlniri cu arta sunetelor, printr-o campanie ce lansează un îndemn: "Vino şi cântă!", o invitaţie la adresa tuturor celor care pot interpreta o scurtă piesă la pian sau care doresc să afle despre muzică. Indiferent de vârstă, repertoriu sau grad de pregătire muzicală, sunteţi aşteptaţi să cântaţi la pianinele amplasate în București, astfel: în Centrul vechi - intersecţia străzilor Lipscani şi Smârdan (orele 12.00 - 22.00), Parcul Colţei (16.00 - 22.00) şi pe esplanada AFI Palace Cotroceni (17.00 - 22.00). În campanie s-au înscris Liceul de Artă "George Enescu" şi Colegiul Naţională de Arte "Dinu Lipatti", Artskul, Şcoala de muzică "Pianoforte", Olga Gudynn International School, Școlile Muzică şi Arte Plastice nr. 2 şi nr. 5. Lista rămâne deschisă tuturor amatorilor. Zilele Lipatti se încheie pe 2 decembrie - ziua trecerii în eternitate a lui Dinu Lipatti - printr-un maraton muzical, o serie de recitaluri oferite la Ateneul Român de nume consacrate ale pianisticii internaţionale: Nikolai Lugansky şi Alfredo Perl, dar şi de doi tineri români cu cariere promiţătoare: Mihai Ritivoiu și Andrei Licareţ. Evenimentul este dedicat memoriei regretatei pianiste Mihaela Ursuleasa, trecută recent în eternitate la aceeaşi vârstă ca şi Dinu Lipatti: 33 de ani. 
 

Jack Dejohnette la Sala Radio

La Sala Radio concertează astăzi grupul celebrului percuţionist de jazz Jack Dejohnette. Solist şi colaborator al unor muzicieni ca Miles Davis, Keith Jarrett, George Benson, Jan Garbarek, laureat al Premiilor Grammy, Jack Dejohnette este unul din cei mai buni interpreţi ai stilului jazz fusion. Concertul formaţiei lui Jack Dejohnette începe la ora 19,30. În deschidere poate fi ascultată trupa condus de saxofonistul Iordache 
 

Laureatii Romanian International Music Competition in Studiul Alfred Alessandrescu

În Studioul Alfred Alessandrescu evoluează astăzi laureaţii ediţei a 7-a, din 2011, a Romanian International Music Competition, concurs organizat anual la Tokyo de Ambasada României. Puteţi asculta, de la ora 19,00, creaţii pentru soprană, vioară, saxofon şi pian semnate de compozitori europeni şi japonezi.


 

A doua editie a Galei Premiilor UNIMIR

Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România organizează, în aula Palatului Cantacuzino, cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor UNIMIR. Evenimentul ce are loc cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzicii premiază valori confirmate din mediul cultural românesc, între care dirijorii Ludovic Bacs şi Stelian Olariu, tenorul Cornel Stavru, pianistul Dan Grigore, flautistul Ioan Caţianis. Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România va lansa şi prezenta şi bursierii primei ediţii a unui program anual de burse pentru tineri muzicieni, prin care instituţia devine astfel prima uniune de profil care îşi propune să susţină constant talentele în devenire cu sume de bani. Evenimentul începe la ora 17,00.


 

O noua stagiune a Operei Comice pentru Copii

Începe o nouă stagiune a Operei Comice pentru Copii. Primul spectacol - "Diamantul şi gâsca", muzicalul semnat de Roman Vlad după o povestire a lui Sir Arthur Conan Doyle. Valentin Racoveanu, Daniel Filipescu, Ioana Damian se regăsesc în distribuţie, evoluând în regia Stelei Popescu. Spectacolul este oferit, ca de obicei, de la ora 11,00 şi de la ora 13,00.


 

Stiri din tara

"Barbierul din Sevilla" la Teatrul Liric Elena Teodorini

Se deschide astăzi noua stagiune a Teatrului Lirice Elena Teodorini din Craiova. Alexandru Iosub va dirija "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini, cu Ştefan Ignat, Diana Ţugui şi Darius Marian Colţan în roluri principale. Reprezentaţia, sub formă de operă în concert, are loc de la ora 11,00 în holul mare al Universităţii din Craiova, marcând deschiderea anului universitar. 
 

Gabriel Croitoru solistul Orchestrei Filarmonicii din Ramnicu Valcea

După turneul naţional "Duelul viorilor", Gabriel Croitoru cântă pe vioara sa Guarneri 1730 "Catedrala" Concertul nr. 5 în La major de Wolfgang Amadeus Mozart. La Filarmonica din Râmnicu Vâlcea, programul dirijat de Mihail Ştefănescu mai cuprinde alte două lucrări mozartiene - uvertura operei "Nunta lui Figaro" şi Simfonia nr. 40 în sol minor. Concertul începe la ora 19,00.


 

Finalul Festivalului Aurel Stroe

Se încheie astăzi Festivalul Aurel Stroe, organizat din 29 septembrie de Centrul Cultural Aurel Stroe din Buşteni, Filarmonica "Banatul" din Timişoara şi Universitatea de Vest din acelaşi oraş. În sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, un grup cameral alcătuit din pian, percuţie, sintetizator şi voce interpretează lucrări semnate de Aurel Stroe, Gabriel Mălăncioiu şi Mihai Măniceanu. Participă Corul de copii al Colegiului Naţional de Artă "Ion Vidu" din Timişoara. Ora de începere este 18,00.


 

Actualitatea muzicala internationala

Noul album "Mission" al Ceciliei Bartoli la emisiunea "Music box"

Unul din cele mai aşteptate CD-uri ale anului 2012 este cel mai nou album al Cecilia Bartoli. "Mission" a fost lansat la nivel internaţional în 24 septembrie şi poate fi ascultat în premieră românească astăzi, 1 octombrie, la Radio România Muzical. Albumul include arii din operele unui compozitor baroc italian uitat - Agostino Steffani, o figură interesantă: preot, diplomat şi, se pare, chiar spion, însă şi creator a 150 de lucrări care fac trecerea de la opera lui Monteverdi la cea a lui Vivaldi. Puteţi asculta albumul "Mission" în emisiunea de actualitate discografică "Music box", realizată de Cristina Comandaşu, de la ora 20,00.


 

Vizualizări: 44

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor