altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2016-06-01

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concursul naţional pentru elevi 'Ascultă 5 minute de muzică clasică' - în ediţie de Ziua Copilului

Bookmark and Share

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, sărbătorită anual pe 1 iunie, Radio România Muzical, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, organizează Concursul național pentru elevi "Ascultă 5 minute de muzică clasică". Cele două secțiuni sunt reprezentate de audiții muzicale - pentru elevii claselor gimnaziale și desene inspirate de muzica clasică - pentru elevii claselor primare. 
Astăzi, 1 iunie 2016, între orele 13,10-13,30, la Radio România Muzical vor putea fi ascultate 5 fragmente muzicale pentru care elevii participanți la concurs trebuie să indice autorul și lucrarea din care fac parte. Lucrările vor fi alese din lista de 20 aflată pe site-ul www.romania-muzical.ro. ;
Tot astăzi vor fi postate, într-o galerie online, desenele copiilor din învățământul primar inspirate de una dintre următoarele două lucrări muzicale: Valsul florilor din muzica baletului "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski şi Mica serenadă de Wolfgang Amadeus Mozart, desene primite prin poștă sau online. Acestea pot fi votate până în 12 iunie, urmând ca în 13 iunie Radio România Muzical să publice rezultatele. Primele trei desene în ordinea descrescătoare a voturilor vor fi premiate, iar primii treizeci de copii din clasament vor primi diplome. 

Tot copiilor le este dedicată emisiunea programată la Radio România Muzical cu începere de la ora 13.30, realizată de Laura Mânzat. Veţi asculta lucrări interpretate de Corul de Copii Radio, dar şi de alte coruri de pe mapamond - Corul de băieţi din Viena, Corul de copii din Niiza-Japonia, Corul de copii "Kolibri" din Serbia, Corul de copii din Finlanda, Corul "Antoniano" din Italia. 
 

Concert de Ziua Internațională a Copilului la Sala Radio

Bookmark and Share

Amintim, de asemenea, că 1 iunie este și Ziua Corurilor de Copii la nivel european, grație unui proiect al Uniunii Europene de Radio la care a aderat și Radio România, organizatoarea concertului din studioul "Mihail Jora", care va fi transmis în direct către Uniunea Europeană de Radio în această seară, de la ora 19.00. Concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio marchează, bineînţeles, Ziua Internațională a Copilului. La pupitrul dirijoral îl veţi putea urmări pe Sabin Păutza, cel care va conduce şi Corul de Copii Radio, pregătit de Voicu Popescu, iar solistă va fi violonista Maria Marica. Programul intepretat, de la ora 19.00, la Sala Radio, include lucrări semnate de dirijorul serii, Sabin Păutza, dar şi opusuri de Wolfgang Amadeus Mozart, Serghei Prokofiev şi Claude Debussy, unele dintre ele - în orchestraţii de Sabin Păutza. Concertul începe la ora 19.00 şi poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical, on-air și on-line. 
 

Ziua Națională a Italiei, sărbătorită şi prin muzică

Bookmark and Share

Cu ocazia Zilei Naționale a Italiei, sărbătorită în 2 iunie, Ambasada Italiei și Institutul Italian de Cultură, împreună cu Centrul Naţional de Artă "Tinerimea Română", organizează un concert sub cupola Ateneului Român. Astăzi, 1 iunie 2016, de la ora 19.30, Orchestra Română de Tineret și acordeonistul italian Pietro Roffi vor cânta sub baghera lui Gabriel Bebeșelea. 
Născut în 1992, Pietro Roffi este absolvent al Conservatorului “Santa Cecilia” din Roma și laureatul a peste 15 concursuri naționale și internaționale, printre care se numără Trofeul Mondial al Acordeonului din Spania și Concursul Internațional de la Castelfidardo, Italia. Pietro Roffi desfășoară o intensă activitate concertistică în Italia, dar și în străinătate. Este interesat în egală măsură de muzica clasică și cea contemporană și colaborează în mod constant cu importanți compozitori italieni. Pietro Roffi este și autorul unui tratat de compoziție pentru acest instrument, ce urmează a fi publicat în curând, iar recent a susținut cursuri de măiestrie la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și la Universitatea Națională de Muzică din București. Pentru acest an, Pietro Roffi are programate concerte în Romania, Australia, Africa de Sud, China, Anglia și Chile și va înregistra un prim album, dedicat integral sonatelor lui Domenico Scarlatti. 
Programul prezentat în această seară la Ateneul Român, cu prilejul Zilei Naționale a Italiei, include opusuri semnate Gorka Hermosa, Luigi Boccherini, Bela Bartok, Sabin Păutza, Giacomo Puccini, Astor Piazzolla și Antonio Vivaldi. 
 

Clubul de jazz și blues la ICR București

Bookmark and Share

În cadrul ediției a șaptea a ”Clubului de jazz și blues la ICR” este programat astăzi, 1 iunie 2016, un concert blues-rock susținut de interpretul și compozitorul român Rareș Totu și vocalistul american Dean Bowman, alături de grupul Midnight Sun. Concertul are loc de la ora 19.00, la sediul Institutului Cultural Român din Capitală, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile, și va fi precedat de o conferință ilustrată audio-video susținută de Mike Godoroja, cu tema ”Magia bluesului electric”. 
 

 


 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul 'Stradivarius' - la Suceava

Bookmark and Share

Cea de-a IX-a ediție a Turneului "Stradivarius" se apropie de final. Anul acesta, violonistul Alexandru Tomescu, solist-concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, o are invitată pe Ana Munteanu din Republica Moldova. Ana Munteanu este specialistă în Sand Art - proces prin care artistul creează o serie de imagini folosindu-se de nisip. Astăzi, 1 iunie 2016, în Biserica Romano-Catolică Sf Ioan Nepomuk din Suceava, de la ora 20.00, Alexandru Tomescu va interpreta lucrări de Bela Bartok, Serghei Prokofiev şi Vasile Filip. Turneul "Stradivarius - Experience 2.0" are şi o cauză socială: Fundaţiile "Remember Enescu" şi "Pro Patrimonio" propun reabilitarea Casei Enescu din Mihăileni şi fondarea Academiei de Muzică şi Arte Vizuale "George Enescu", un centru de excelenţă în studiul muzicii clasice şi al artelor vizuale. De altfel, ultimul popas al tuneului este programat mâine, 2 iunie 2016, chiar la Mihăileni. 



 

Tineri soliști la Filarmonica Brașov

Bookmark and Share

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Filarmonica Brașov a programat două concerte sub genericul ”La porțile afirmării”, prin care promovează tineri muzicieni. Primul concert a avut loc în 31 mai, cu 7 tineri soliști cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, provenind din București, Brașov și Ruse. Iar mâine, 2 iunie 2016, la Sala Patria, concertul Orchestrei Filarmonicii brașovene are ca invitați trei tineri soliști. Programul dirijat de Koichiro Kanno se va deschide cu uvertura operei Oberon de Carl Maria von Weber, apoi violonista japoneză Lisa Yasuna va interpreta Concertul nr. 5 de Henri Vieuxtemps, clarinetistul Szilamer Benedek - fantezia Rigoletto de Luigi Bassi iar pianista japoneză Hayato Sumino va fi protagonista Concertul nr. 2 din creația lui Serghei Rahmaninov. Ora de începere este 19.00. 
 

'Sunetul muzicii' la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca

Bookmark and Share

Ziua internațională a copilului este sărbătorită astăzi, 1 iunie 2016, și la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca. De la ora 18.30 poate fi urmărit celebrul musical ”Sunetul muzicii”, imaginat sonor de Richard Rodgers. Regia este semnată Mihaela Bogdan, scenografia a fost realizată de Valentin Codoiu, iar la pupitrul dirijroral se va afla Adrian Morar. Își dau concursul soliștii Alexandra Hordoan, Iulian-Ioan Sandu, Liliana Neciu și Florin Pop, între alții, precum și copii din corul ”Junior Vip” al Liceului de Muzică "Sigismund Toduță" Cluj-Napoca. 
 

Vizualizări: 67

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor