altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR (I) - 30 septembrie 2010

Stiri culturale - interne

http://www.radioromaniacultural.ro/stiri/

Adevăratul Chopin la Radio Romania Cultural

Radio Romania Cultural sărbătoreşte cei 200 de ani de la naşterea compozitorului şi pianistului polonez, Frédéric Chopin, printr-un maraton muzical intitulat Adevăratul Chopin. Acesta va incepe la ora 0.00, sambătă, 2 octombrie, şi se va incheia după 24 de ore. In acest interval, pe frecventele Radio Romania Cultural vor putea fi ascultate cele 21 de CD-uri din seria ?The Real Chopin? care cuprind inregistrări realizate exclusiv pe instrumentele epocii, mai precis de la mijlocul secolului al 19-lea. Maratonul ?Adevăratul Chopin... 24 de ore in compania muzicii la Radio Romania Cultural? se desfăşoară in aceeaşi zi in care la Varşovia are loc deschiderea celei de-a XVI-a ediţii a Concursului Internaţional ?Chopin?. Gazdele evenimentului radiofonic vor fi Oltea Şerban Parau şi Sebastian Crăciun, care vor prezenta 24 de ore de inregistrări ale creaţiilor lui Chopin in versiunile unora dintre cei mai mari interpreţi ai zilelor noastre. Maratonul este realizat cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti şi poate fi ascultat şi pe internet, la adresele www.radioromaniacultural.ro şi www.radiocultura.ro.

Cea de-a noua Bienală de Arhitectură Bucureşti se deschide, maine, la TNB

Cea de-a noua ediţie a Bienalei de Arhitectură Bucureşti se deschide, maine, la ora 18.30, la Galeria 3/4 din cadrul Teatrului Naţional. Expoziţia principală a evenimentului va putea fi vizitată pană pe 26 octombrie şi cuprinde o selecţie a celor mai valoroase proiecte romaneşti realizate in ultimii doi ani in domeniile arhitecturii, urbanismului, restaurării şi publicaţiilor. Ceremonia de premiere a proiectelor caştigătoare va avea loc pe 11 octombrie. La ediţia din acest an a Bienalei de Arhitectură au fost inregistrate 215 proiecte - un număr record de lucrări. Iniţiată in 1991 de către Uniunea Arhitecţilor din Romania, Bienala de Arhitectură de la Bucureşti a devenit principalul eveniment de arhitectură desfăşurat la nivel naţional.

Retrospectivă Dinu Cocea, la Iaşi

Regizorul şi scenaristul Dinu Cocea va primi Premiul de excelenţă pentru intreaga activitate, in cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi, care ii va dedica integral secţiunea Retrospective. Iubitorii de film vor putea şi viziona cateva dintre cele mai renumite pelicule ale sale: Haiducii lui Şaptecai, Zestrea Domniţei Ralu şi Săptămana Nebunilor. Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi va avea loc in perioada 06 ? 10 octombrie şi se doreşte a fi un festival eclectic, deschis tuturor genurilor, de la horror, la arthouse, de la pelicule de studio, la cele indie, de la documentar, la animaţie sau scurtmetraj.

Opera Comică pentru Copii, la Festivalul Internaţional al Artei Lirice de la Sibiu

Opera Comică pentru Copii a prezentat, aseară, la Teatrul Gong din Sibiu, musicalul 'Bărbierul din Sevilla', o adaptare după celebra operă a lui Gioachino Rossini, in regia lui Cătălin Voineag, cu Pompei Hărăşteanu in rolul principal, ansamblul 'Serioso' şi Mădălina Florescu la orgă. Evenimentul a avut loc cu prilejul Festivalului Internaţional al Artei Lirice, desfăşurat in fosta capitală culturală europeană. Bucurestenii vor putea viziona spectacolul pe 4 şi 5 octombrie, in Foyerul Alb din incinta fostului Teatru Giuleşti.

Festivalul Internaţional "Seri cu orgă la Sala Radio", in perioada 1 - 11 octombrie

Festivalul Internaţional "Seri cu orgă la Sala Radio" incepe maine , la sala de concerte "Mihail Jora" din Bucureşti, şi va cuprinde nouă concerte şi recitaluri susţinute de solişti de talie internaţională pe cea mai mare orgă din Romania. Evenimentul debutează, de Ziua Internaţională a Muzicii, la ora 19.00, cu "Misa de orgă" de J. S. Bach, in interpretarea renumitei soliste Ilsa Maria Reich, urmată de recitalul lui Marcel Costea. Vedeta Festivalului va fi chiar orga Sălii Radio - cea mai mare din Romania, cu 7.420 de tuburi, artiştii romani şi internaţionali invitați urmand să cante exclusiv pe impresionantul instrument. Sala de concerte "Mihail Jora" din Bucureşti are cea mai bună acustică dintre toate sălile de concerte simfonice romaneşti şi adăposteşte una dintre cele mai mari orgi din Europa. Ambele au fost renovate, pentru prima oară după 50 de ani, in vara anului 2009. Biletele pentru Festivalul Internaţional "Seri cu orgă la Sala Radio" pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Sălii Radio şi prin reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online, de pe www.eventim.ro. Coproducătorul evenimentului este TVR Cultural, iar parteneri sunt Fundaţia Vodafone Romania, Centrul Ceh, Institutul Polonez Bucureşti şi Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca.

Romanian International Film Festival, intre experiment şi provocare

Cea de-a şasea ediţie a Romanian International Film Festival va prezenta, incepand de maine, in cadrul secţiunii necompetitive 'Underground', pelicule experimentale şi provocatoare, care trec orice barieră, fără limite sau cenzură, premiate la festivaluri internaţionale de profil. Evenimentul va oferi publicului, timp de 10 zile, peste 80 de lungmetraje, documentare şi scurtmetraje, impărţite pe cinci secţiuni: CineBlackSea, Femeia in Cinema, Underground, Focus şi Panorama. Proiecţiile filmelor vor avea loc la cinematografele Scala, Eforie, Corso şi Clubul Ţăranului Roman din Capitală, iar accesul spectatorilor in săli va fi gratuit. Programul festivalului va include şi evenimente muzicale.

Ziua Florian Pittiş, la Radio 3 Net

Radio3Net "Florian Pittiş", post de radio din portofoliul Societăţii Romane de Radiodifuziune, va organiza cea de-a treia ediţie a maratonului "Ziua Florian Pittiş", luni, 4 octombrie, ziua in care părintele Generaţiei Blue Jeans ar fi implinit 67 de ani. Incepand cu ora 8.00 şi pană după miezul nopţii, publicul va putea urmări online materiale audio şi video, multe dintre ele inedite, cu şi despre Moţu Pittiş. De-a lungul carierei sale, actorul Florian Pittiş a fost Alencon din "Elisabeta I", Alioşka din "Azilul de noapte", Edmund şi Jamie din "Lungul drum al zilei către noapte", şi Ariel din "Furtuna", toate in regia lui Liviu Ciulei. In 1992, Florian Pittiş a fondat trupa Pasărea Colibri, impreună cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă şi Vlady Cnejevici. A fost, in permanenţă, o prezenţă activă in lumea muzicii, prin emisiuni la radio şi televiziune, articole, prezentări de concerte şi colaborări pe diferite discuri. Istoria il leagă de radio timp de 40 de ani, ca actor, prezentator, realizator şi director la Radio3Net.

?100, 1000, un milion de poveşti?, la ediţia a VI-a

Teatrul Ion Creangă din Bucureşti organizează, in perioada 2-9 octombrie, cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii ?100, 1000, un milion de poveşti?. Ediţia din acest an este una specială, pentru că Teatrul Ion Creangă sărbătoreşte 45 de ani de existenţă. Festivalul are un caracter competitiv şi se adresează tuturor teatrelor din ţară şi din străinatate, care au in repertoriul lor spectacole pentru copii. Evenimentul este structurat pe două secţiuni adresate categoriilor de varstă: 1-4 şi 4-12 ani.

Festivalul Internaţional al Filmului 'Document. Art.', la Otopeni

Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Internaţional al Filmului de Artă, Ecologie şi Turism 'Document. Art.' are loc, incepand de astăzi şi pană pe 2 octombrie, in Sala Mare a Centrului Cultural 'Ion Manu' din Otopeni. Evenimentul include proiecţia a 45 filme intrate in competiţie, a unor documentare incluse in secţiunea paralelă, conferinţe de presă ale unor regizori străini, vernisarea expoziţiei de pictură Dan Isăilă şi Orlando Năstase, a expoziţiei de artă fotografică Bogdan Militaru, precum şi vizitarea unor obiective turistice din Bucureşti şi judeţul Ilfov. In cadrul festivalului va fi marcată aniversarea a 200 ani de la naşterea compozitorului Fryderyk Chopin, precum şi cei 90 ani ai artistei cubaneze Alicia Alonso. Festivalul a fost lansat in 1994 sub numele de 'TourFilm', la iniţiativa lui Nicolae Luca, şi a fost unul dintre primele evenimente de acest gen organizate in Europa de Sud-Est, cu scopul promovării filmului turistic şi al cunoaşterii realizărilor altor şcoli naţionale de film documentar.

Expoziţie de cristale, la Cluj

La Muzeul de Artă din Cluj Napoca va avea loc, incepand de maine, Expoziţia Mineralia. Timp de trei zile vor putea fi admirate pietre semipreţioase şi preţioase, pietre şlefuite şi geme. In plus, cei peste 25 de expozanţi vor etala bijuterii confecţionate din coral, perle, sidef sau chihlimbar. De asemenea, vor fi expuse cristale, colecţii didactice, cărţi şi enciclopedii din lumea mineralelor. Expoziţia va fi deschisă vineri şi sambătă, intre orele 10:00 şi 19:00, iar duminică intre orele 10:00 şi18:00

60 de artişti la Bienala Tinerilor Artişti de la Bucureşti

Circa 60 de artişti din 20 de ţări expun, intre 8 octombrie şi 7 noiembrie, la Bienala Tinerilor Artişti de la Bucureşti. Ajuns la cea de-a patra ediţie, evenimentul se desfăşoară sub sloganul "Police the police" şi cuprinde secţiuni noi de film şi fotojurnalism. Bienala se va desfăşura la Palatul Ştirbei şi testează tensiunea care se creează intre două noţiuni problematice: supravegherea şi subvegherea. Deschiderea expoziţiei va avea loc pe 8 octombrie, fiind precedată de un simpozion cu titlul "Catcher in the Eye. Despre practici creative incorecte, dispozitive şi strategii ale subvegherii". Evenimentul urmăreşte promovarea creaţiei tinere, precum şi o mai bună reprezentare a artei contemporane romaneşti pe plan local şi internaţional.

Artişti renumiţi, ateliere şi filme, la eXplore dance festival

Festivalului eXplore dance incepe maine la Bucureşti cu spectacolele unor artişti renumiţi dar şi cu filme despre dansul contemporan. Cea de-a cincea ediţie a festivalului internaţional de dans contemporan se va desfăşura sub genericul "What Next?" şi va prezenta, timp de zece zile, 14 reprezentaţii de dans contemporan semnate de coregrafi din Romania, Serbia, Franţa, Austria, Olanda, Marea Britanie, Belgia, Italia şi Germania. Printre cei mai importanţi artişti invitaţi se numără compania belgiană Ultima Vez. De asemenea, in festival vor fi prezente şi două spectacole romaneşti, realizate in colaborare cu artişti străini: "EIO" de Maria Baroncea, Eduard Gabia şi Dragana Bulut, şi "Posthuman" de Florin Flueraş, Iuliana Stoianescu şi Valentina Desideri.

Film şi muzică in expoziţia 'Dracula - voievod şi vampir'

Ansamblul Einuiea va susţine duminică, 3 octombrie, un recital inedit, pe durata proiecţiei filmului 'Nosferatu, simfonia groazei', din cadrul expoziţiei 'Dracula - voievod şi vampir'. Evenimentul are loc la Muzeul Naţional de Artă al Romaniei. Concertul şi proiecţia filmului au loc in ultima sală a expoziţiei, dedicată evoluţiei imaginii lui Dracula şi a vampirilor in cinematografia mondială. Acest spectacol ? un tandem de muzică şi film - face parte dintr-un proiect care constă in proiecţia, in spaţii neconvenţionale, a unor filme mute din arhivele cinematografiei mondiale. Aceste filme sunt insoţite de muzică originală, interpretată live. Expoziţia 'Dracula - voievod şi vampir' rămane deschisă pană duminică, 10 octombrie.

Romanca Liliana Lazăr şi-a adjudecat premiul celor cinci continente ale Francofoniei

Romanca Liliana Lazăr a caştigat ediţia din acest an a concursului literar susţinut de Organizaţia Internaţională a Francofoniei 'Prix des cinq continents de la Francophonie' pentru romanul intitulat 'Terre des Affranchis' / Pămantul celor eliberaţi. Premiul, in valoare de 10.000 de euro, va fi acordat vineri, 22 octombrie, la Chateau de Chillon, Montreux, in Elveţia. Juriul a considerat romanul Lilianei Lazăr 'o poveste crudă, politică şi metafizică, unde, in lupta dintre bine şi rău şi in faţa brutalităţii faptelor, nu există mantuire'. Liliana Lazăr este născută in anul 1972 in Romania şi locuieşte in prezent in Franţa. Ea a mai fost distinsă in martie anul acesta cu premiul literar 'La Premiere' din Belgia, pentru acelaşi roman.

Vizualizări: 35

Comentariu publicat de constantin grecu pe Septembrie 30, 2010 la 8:38am
E semn că în cultură funcţionează Legea continuităţii,spre deosebire de industrie!

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor