altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR (I) - 29 octombrie 2010

Ştiri culturale

http://www.radioromaniacultural.ro/stiri/

Stiri culturale - interne

Nocturne in cadrul Festivalului Naţional de Teatru

Nocturnele secţiunii 'Filme, Noapte, Teatru = FNT' din cadrul actualei ediţii a Festivalului Naţional de Teatru vor fi deschise, maine, de la ora 22,00, la Sala Elvira Popesco a Institutului Francez, cu proiecţia primei părţi a serialului 'Noaptea', conceput de George Banu şi realizat de regizorul Dominic Dembinski.A doua parte a serialului, o producţie TVR Cultural, al cărei director de imagine este cunoscutul Viorel Sergovici, va fi proiectată duminică. Cele şase episoade ale filmului constituie, potrivit organizatorilor, un voiaj nocturn, o experienţă complexă alcătuită dintr-o serie de refleţii fragmentare asupra nopţii şi a condiţiei umane, asupra teatrului şi a lumii. Seria proiecţiilor nocturne continuă, in perioada 2-6 noiembrie, cu cinci spectacole semnate de regizorul polonez, Tadeusz Kantor.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania - cea mai mare finanţare CNC, de 690.000 de lei

Festivalul Internaţional de Film Transilvania a primit cea mai mare sumă de bani din partea Centrului Naţional al Cinematografiei, in sesiunea de finanţare pentru organizarea de evenimente cinematografice care se desfăşoară in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2011. Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romanesc a primit, astfel, pentru evenimentul de la Cluj-Napoca, suma de 690.000 de lei. Pe locul al doilea in topul finanţărilor s-a clasat Festivalul Internaţional de Film Evreiesc de la Bucureşti, cu aproximativ 330.000 de lei. APFR a primit, de asemenea, o finanţare pentru organizarea celei de-a cincea ediţii a galei premiilor Gopo, care va avea loc pe 28 martie 2011. Festivalul Internaţional de Film NexT a fost finanţat, de această dată, cu suma de 184.000 de lei. Printre proiectele respinse s-au numărat gala premiilor CNC şi Targul Internaţional de Film Documentar Sahia Film. Pe langă organizarea de festivaluri, Centrul Naţional al Cinematografiei a mai finanţat, in această sesiune, iniţiative de editare a unor lucrări de specialitate, programe şi participări la festivaluri internaţionale.

Parteneriat pentru modernizarea şi reorganizarea serviciilor bibliotecilor universitare

Academia de Studii Economice din Bucureşti anunţă lansarea oficială a proiectului strategic ?Parteneriat pentru modernizarea şi reorganizarea serviciilor bibliotecilor universitare?. Proiectul a inceput pe data de 1 octombrie 2010 şi este implementat in parteneriat cu Universitatea din Craiova, pe o perioadă de 26 luni. Obiectivul general al iniţiativei este cresterea calităţii şi a gradului de inovare in invăţămantul superior, prin implementarea soluţiilor software menite să imbunătăţească activitatea educaţională, serviciile de documentare şi cercetare ştiinţifică oferite de biblioteca universitară. Proiectul işi propune modernizarea activităţii de studiu individual prin trecerea de la o bibliotecă de tip clasic la una de tip hybrid, care să permită exploatarea tuturor tipurilor de informaţii, atat cele clasice, cat şi cele digitale.

Triplu concert pe scena Sălii Radio, de Ziua Radioului

Orchestra Naţională Radio şi Alexandru Tomescu, impreună cu inegalabila vioară Stradivarius, vor susţine, astăzi, de la ora 19.00, un concert extraordinar la Sala Mihail Jora, cu ocazia Zilei Radioului. Publicul va fi purtat in lumea recreată de filmul lui Radu Mihăileanu ? ?Le concert?. Violonistul va interpreta celebrul Concert pentru vioară şi orchestră de Ceaikovski, inclus pe coloana sonoră a filmului care a caştigat premiul César de anul acesta pentru Cel mai bun sunet şi Cea mai bună muzică. Programul concertului este completat de lucrări simfonice spectaculoase precum Trei dansuri romaneşti de Theodor Rogalski sau Dansul Salomeei din opera ?Salomeea? de Richard Strauss. In incheierea serii aniversare, publicul va putea audia Don Quijote, op 35 de Strauss, avandu-i ca solişti pe Răzvan Suma (la violoncel) şi Carol Măi-Antal (la violă). Orchestra Naţională Radio va evolua, diseară, sub bagheta dirijorului Jin Wang, considerat drept unul dintre cei mai valoroşi artişti din generaţia sa.

Alba: Expoziţie inedită, cu reclame vechi de peste un secol

O inedită expoziţie care cuprinde peste 200 de reclame, de la maşini agricole la prezervative apărute in presă in perioada 1891-1939, a fost vernisată la Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale, manifestarea fiind organizată in parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional. Expoziţia 'Reclame şi comerţ in Alba Iulia', care poate fi vizitată pană pe 26 noiembrie, cuprinde atat reclame cat şi imagini ale unor mărci inregistrate specifice judeţului, cea mai veche datand din 1891, cand a fost publicată intr-un ziar creştin din Blaj şi care făcea referire la Josif Gans, fabricant de maşini agronomice. Un alt mesaj inedit transmitea, in 1925, un producător de creme de ghete, care susţinea că 'Dracul e negru, dar nu aşa de negru ca crema de ghete Vultur'. In expoziţie există şi imagini ale unor mărci de vin inregistrate in perioada respectivă la Camera de Comerţ din Alba Iulia.

Zilele Porţilor Deschise la Radio Romania

Radio Romania organizează, in perioada 30 octombrie - 1 noiembrie, o serie de evenimente cu ocazia implinirii a 82 de ani de la prima emisie in eter. Evenimentul aniversar va debuta cu un concert susţinut, in această seară, la Sala Radio, de Alexandru Tomescu, alături de celebra vioară Stradivarius şi Orchestra Naţională Radio. In program - "Concertul pentru vioară şi orchestră" de Piotr Ilici Ceaikovski, "Trei dansuri romaneşti", de Theodor Rogalski, şi "Dansul Salomeei" din opera "Salomeea", de Richard Strauss. Publicul va mai putea audia poemul simfonic "Don Quijote", op. 35 pentru violoncel, violă şi orchestră, de Richard Strauss, avandu-i ca solişti pe Răzvan Suma, la violoncel, şi Carol Măi-Antal, la violă. Evenimentele aniversare de la Radio Romania vor continua prin Zilele Porţilor Deschise. Timp de trei zile, in intervalul orar 10.00 - 14.00, ascultătorii pot vizita studiourile din care emit posturile Radio Romania Actualităţi şi Radio 3 Net, Camera Ştirilor, Agenţia de presă RADOR, Redacţia Teatru şi Sala Radio.

?Evgeni Oneghin? şi ?Turandot?, la ONB

La sfarşit de octombrie, Opera Naţionala Bucureşti propune iubitorilor muzicii clasice două titluri indrăgite ale repertoriului liric - ?Evgeni Oneghin? şi ?Turandot?. Maine seară este programată capodopera romantică ?Evgheni Oneghin?, semnată de Piotr Ilici Ceaikovski, in regia lui Ion Caramitru, care ii va avea in rolurile principale pe artiştii : Florin Estefan, Iulia Isaev, Lucian Corchiş şi Maria Jinga. Opera Naţională i-a oferit tanărului bariton Florin Estefan ocazia de a debuta intr-unul dintre cele mai dificile roluri lirice ca urmare a obţinerii Premiului al II-lea la Concursul Internaţional de Canto ?Maeştrii Artei Lirice? ? ediţia a II-a, care s-a desfăşurat in primăvara acestui an. Duminică, 31 octombrie, este programată cea mai recentă producţie lirică a Operei, ?Turandot?, de Giacomo Puccini. Rolurile principale ale ultimei creaţii a compozitorului italian vor fi interpretate de soprana Silvia Sorina Munteanu şi de artistul invitat, Kiss B. Attila.

Bon Jovi concertează la Bucureşti pe 10 iulie 2011

Trupa americană Bon Jovi va concerta la Bucureşti pe 10 iulie 2011, show-ul urmand să aibă loc in Piaţa Constituţiei. Formaţia a devenit cunoscută după ce a caştigat un concurs organizat de un post de radio din New York, la inceputul anilor '80. Grupul Bon Jovi şi-a creat un stil muzical propriu, născut din rockul agresiv, caracteristic acelei epoci, dar cu accente mai "indulcite", care l-au făcut să fie apreciat de publicul larg. De-a lungul anilor, formaţia a vandut peste 120 de milioane de albume in lumea intreagă. Cel mai recent material discografic al trupei este albumul "The Circle", lansat in 2009.

Mureş: Zece biserici din lemn, monumente istorice, necesită intervenţii urgente

Zece biserici de lemn clasificate ca monumente istorice, din cele 54 existente in judeţul Mureş, necesită intervenţii urgente pentru a nu se degrada. Directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, Nicolae Băciuţ, spune că anumite lăcaşuri de cult au acoperişurile deteriorate şi, din această cauză, atunci cand plouă, se degradează tot mai mult. Autorităţile locale susţin că, intrucat bisericile aparţin parohiilor, preoţii trebuie să găsească soluţii de finanţare pentru intreţinere. Direcţia pentru Cultură a judeţului Mureş a pus la dispoziţia celor interesaţi două lucrări fundamentale, care pot sta la baza intocmirii unor proiecte prin care s-ar putea obţine finanţări necesare acestor reparaţii.

Comedia 'Dineu cu proşti', in regia lui Ion Caramitru, pe scena Teatrului Naţional

Primele reprezentaţii ale piesei 'Dineu cu proşti', o comedie a autorului francez Francis Veber, in regia lui Ion Caramitru, vor avea loc la Sala Mare a Teatrului Naţional, maine şi duminică, de la ora 20,00. Tratand intr-o savuroasă cheie comică tema larg răspandită a prostiei, piesa lui Veber pleacă de la ideea năstruşnică a unui dineu organizat intr-un grup de prieteni intelectuali, snobi şi sarcastici, dineu ai cărui invitaţi candidează, fără să o ştie, la titlul de prost perfect. Din distribuţia spectacolului fac parte Horaţiu Mălăele, Şerban Ionescu, Medeea Marinescu, Costina Ciuciulică, Alexandru Georgescu, Alexandru Bindea, Dorin Andone şi Tomi Cristin. Următoarea reprezentaţie va avea loc in data de 14 noiembrie, după incheierea Festivalului Naţional de Teatru şi după turneul la Sofia al spectacolului 'Eduard al III-lea'.

Maraton de dramaturgie romanească la Festivalul Naţional de Teatru 2010, secţiunea on air - Radio Romania Cultural

Radio Romania Cultural participă pentru a doua oară la Festivalului Naţional de Teatru, de data aceasta printr-un maraton de dramaturgie contemporană romanească, in cadrul secţiunii on air a FNT. Duminică 31 octombrie, postul nostru va difuza, timp de 24 de ore, spectacole radiofonice pe texte ale dramaturgilor romani contemporani, intre care Matei Vişniec, Adrian Lustig, Cornel Udrea, Radu Macrinici, Ştefan Caraman, Alina Nelega, Lia Bugnar, Marius Damian, Vlad Zografi, Valentin Nicolau, Ana-Maria Bamberger, Teo Herghelegiu, Ion Sapdaru, Emanuel Parvu, Petre Barbu, Mimi Brănescu şi Visky András. Evenimentul teatral radiofonic continuă pe frecvenţele Radio Romania Cultural timp de o săptamană. In fiecare seară, de luni pană vineri, sunt programate alte 8 spectacole radiofonice din aceeaşi secţiune on air a FNT. Radio Romania Cultural este singurul post din Romania care participă la Festivalul Naţional de Teatru cu peste 30 de spectacole, toate pe texte ale unor dramaturgi romani contemporani, montate de regizori cunoscuţi in intrepretarea marilor actori de astăzi.

Festivalul Filmului Thailandez, la Muzeul Naţional al Ţăranului Roman

Festivalul de Film Thailandez, manifestare organizată de Ambasada Regală a Thailandei in colaborare cu Muzeul Naţional al Ţăranului Roman pentru a promova cultura thailandeză prin film continuă, pană duminică, in Capitală. Filmele artistice proiectate prezintă societatea thailandeză de acum 100 de ani pană in zilele noastre, dezvăluindu-ne istoria modernă, cultura, valorile şi credinţele thailandeze. Peliculele sunt prezentate in Studioul Horia Bernea al MŢR, iar intrarea publicului este liberă.

Maratonul Viaţa e Frumoasă, la Radio Romania Cultural

Teatrul Naţional de Operetă ?Ion Dacian? organizează, in perioada 4-14 noiembrie, cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical ?Viaţa e Frumoasă?, care are pentru prima oară şi o componentă radiofonică. In fiecare zi de festival, Radio Romania Cultural a programat ediţii speciale ?Viaţa e frumoasă? in emisiunile Dimineaţa Crossover sau Ambient, iar sambătă, 06 noiembrie, de la ora 0.00 la ora 24.00 - Maratonul de operetă şi musical ?Viaţa e frumoasă?. Fantoma de la operă, Sunetul muzicii, Crai nou, Ana Lugojana, Văduva veselă, Liliacul sau Lăsaţi-mă să cant sunt cateva dintre spectacolele pe care postul nostru de radio le propune publicului in interpretări ale unor nume cél?bre ale scenei lirice, intre care Julie Andrews, Christopher Plummer, Angela Gheorghiu şi Roberto Alagna, alături de Orchestra Simfonică din Londra, Corul Operei Olandeze şi Royal Concertgebouw, Corul şi Orchestra de Cameră Radio, Corul Operei de Stat din Munchen şi Orchestra Graunke.

Vizualizări: 36

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor