altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR (I) - 15 septembrie 2010

Ştiri culturale

http://www.radioromaniacultural.ro/stiri/

Stiri culturale - interne

Naționalul bucureștean, la inceput de stagiune

Conducerea Teatrului Național din București anuntă, astăzi, principalele evenimente ale acestui inceput de stagiune. Două dintre premierele acestei toamne sunt ?Spitalul Special?, un spectacol de Iosif Naghiu, in cadrul programului ?Procesul comunismului? şi ?Scara pisicii? de Katalin Thuroczy, in cadrul programului ?Uşi deschide pentru toţi?. Naționalul bucureaștean mai pregătește un spectacol experimental cu MacBeth de Shakespeare, in regia lui Radu Penciulescu, Expoziţia Conseguito Silenzio/Linişte dobandită de Radu Dragomirescu , al cărei vernisaj va avea loc pe 23 octombrie și proiectul Modern Solo Piano, eveniment in cadrul căruia pianistul elveţian Nik Bärtsch va concerta in Sala Mare, pe data de 28 noiembrie.

Meșteșuguri norvegiene la MȚR

"Zilele Muzeului Ţăranului" continuă, astăzi, cu vernisarea expoziției "Construcţii" contemporane norvegiene la Bucureşti. Cele 22 de lucrări expuse, create de 16 artişti norvegieni, alcătuiesc o mare varietate de forme şi expresii conceptuale, unele experimentale, altele profund ancorate in tradiţie, toate avand ca punct de plecare un exerciţiu al practicii meşteşugăreşti. Expoziţia va fi deschisă pană pe 17 octombrie, la sala Irina Nicolau, de marţi pană duminică, in intervalul orar 10:00 - 18:00. Intrarea este libera.

Compozitorul Anton Şuteu va fi inmormantat astăzi

Compozitorul Anton Şuteu, care a decedat luni, la varsta de 63 de ani, va fi inmormantat astăzi la Cimitirul Bellu. Trupul neinsufleţit al artistului va fi depus, pentru două ore in această dimineață, in Aula Uniunii Compozitorilor. Compozitorul şi profesorul Anton Şuteu a fost doctor in muzicologie la Universitatea Naţională de Muzică din Romania şi profesor la catedrele de compoziţie şi muzicologie ale aceleeaşi instituţii. El fost distins cu premiul Gaudeamus la Concursul internaţional din Olanda, in 1979, cu menţiunea specială a juriului Trandafirul de Aur de la Montreux/Elveţia, in 1984, cu premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor, cu premiul Uniunii Cineaştilor din Romania, cu premiul Marocului la Casablanca, in 1989, şi cu Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler in anul 2000.Anton Şuteu a compus melodii interpretate de cantăreţi cunoscuţi, precum Dida Drăgan, Mirabela Dauer, Adrian Daminescu şi Angela Similea.

Scriitori romani la Berlin

Scriitorii romani Filip Florian, Ştefania Mihalache, Radu Aldulescu, Matei Florian, T. O. Bobe şi Svetlana Carstean vor participa la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură, care incepe, astăzi, la Berlin. Ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Literatură de la Berlin este dedicată literaturii est-europene. Timp de zece zile, 270 de scriitori şi critici renumiţi din toată lumea se reunesc pentru a susţine lecturi şi discuţii publice şi pentru a readuce in atenţie peisajul cultural şi politic al ţărilor din care provin.

"Iubiri din trecut" şi Claude Lelouch, premiera in Romania

Filmul "Iubiri din trecut", de Claude Lelouch are premiera in cinematografele romaneşti pe 24 septembrie. "Iubiri din trecut" a prins viaţă pe 8 iunie 2009, in Romania, filmările fiind continuate in oraşul francez Beaune, localitate in care Claude Lelouch a infiinţat o şcoală de cinematografie. Din distribuţie fac parte vedete consacrate, ca Anouk Aimee şi Dominique Pinon, dar şi actori la inceput de carieră. Pe generic se regăsesc şi actorii romani - Zoltan Butuc, Ştefan Velniciuc, Ingrid Bisu, Nicolle Gheorghiu şi Marie Beldiman. Legendă vie a cinematografiei franceze şi mondiale, Claude Lelouch a fost premiat cu Palme d'Or şi distins cu două premii Oscar pentru filmul "Un bărbat şi o femeie/ Un homme et une femme", care ii are ca protagonişti pe Anouk Aimée şi Jean-Louis Trintignant.

SUVENIR DE BUCUREŞTI

De maine, bucureştenii vor putea admira, la Galeriile de Artă ale Municipiului, lucrări de pictură şi grafică, obiecte de artă decorativă, artă fotografică, accesorii vintage, bijuterii de serie mică sau unicat, suveniruri şi cadouri. Evenimentul intitulat Souvenir de București iși așteaptă vizitatorii cu muzică și personaje din lumea intrebelică.

Expoziţia "Itinerarii. Afinităţi", zece fotografi spanioli, la Bucureşti

Expoziţia de fotografie "Itinerarii. Afinităţi", care prezintă lucrările a zece artişti spanioli şi propune o viziune asupra acestei arte in Spania contemporană, va fi vernisată maine, ora 18.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Capitală. Vizitatorii vor putea admira fotografii incărcate de istorie ale unor foste campuri de luptă, imagini ale Spaniei rurale sau ale petrecerilor duminicale, portrete pictate şi peisaje urbane ale Cubei. Organizată de Institutul Cervantes din Capitală şi de Muzeul Naţional de Artă Contemporană, expoziţia poate fi vizitată pană pe 10 octombrie.

"Funeralii fericite!? se lansează pe 20 septembrie

Volumul "Funeralii fericite!", de Adrian Lustig, va fi lansat pe 20 septembrie, la Teatrul Odeon din Bucureşti, in prezența criticului Alex Ştefănescu şi a scriitorului Radu Paraschivescu. Adrian Lustig publică primul volum, "Romanţă cu stagiari" in 1982. Prima apariţie la televiziune are loc in 1987, cu "O poveste romantică", iar debutul in teatru se petrece la Iaşi, in 2002, cu piesa "Circul Matteo". Cea dintai piesă radiofonică, "Poker", i se joacă in 2003, in timp ce primul film căruia ii semnează scenariul, "Nunta mută", a apărut in 2008. "Funeralii fericite!", o odisee dulce-amăruie a unui roman aspirant la naturalizare in Franţa, este romanul care il readuce pe Adrian Lustig in atenţia lumii literare romaneşti.

Tur cultural nocturn de Zilele Bucureştiului

Un tur nocturn pietonal care include 30 de obiective istorice şi culturale din capitală se va desfăşura intre 20 şi 23 septembrie, cu ocazia Zilelor Bucureştiului, manifestare care marchează implinirea a 551 de ani de la prima atestare documentară a oraşului. Proiectul se numeşte "Cu bastonul prin Bucureşti" şi cuprinde un tur-ghidat pietonal nocturn, desfăşurat pe traseul Hanul lui Manuc - Ateneul Roman, realizat in fiecare seară de patru ghizi-voluntari ai Asociaţiei Romane pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate. Aceştia vor povesti participanţilor istorii interesante ale voievozilor de la Curtea Veche, poveşti ale doamnelor din inalta societate, momente istorice petrecute pe străzile oraşului, viaţa unor personaje influente din Bucureşti, intamplări comice petrecute pe Lipscani ori la Palatul Telefoanelor, dar şi poveşti de dragoste.

Dosarul existenţei lui Vladimir Ghika, omagiat de Institutul Cultural Roman

Personalitatea monseniorului Ghika va fi omagiată, maine, in cadrul colocviului internaţional ?Vladimir Ghika ? dosar de existenţă?, organizat de Institutul Cultural Roman in colaborare cu Arhiepiscopia Romano-Catolică şi Institutul Italian de Cultură ?Vitto Grasso? din Bucureşti. Colocviul va avea loc la sediul Institutului Cultural Roman. Preotul, omul de știință și diplomatul Vladimir Ghika a murit in anul 1954, din cauza torturii regimului comunist, care l-a acuzat de inaltă trădare.

Theodor Pallady la Cotroceni

O expoziţie cu tema 'Boierul' Pallady in vizită la Muzeul Naţional Cotroceni se va deschide, maine, 16 septembrie, in spaţiile medievale ale muzeului bucureştean. Expoziţia işi propune readucerea in memoria publicului a operei celui care a fost considerat cel mai intelectual dintre plasticienii romani. Colecţia Theodor Pallady, care face obiectul expoziţiei de la Muzeul Naţional Cotroceni, cuprinde 26 de tablouri reprezentative pentru temele majore ale picturii artistului: compoziţiile cu nuduri din interior şi naturile statice. Expoziţia va fi deschisă pană in luna martie a anului viitor.

Bucharest Tango Fantasia, la ediţia a II-a

Cuplul Javier Rodriguez şi Andrea Misse vor fi invitaţii ediţiei a II-a a Şcolii de tango argentinian 'Bucharest Tango Fantasia' - Tango Brujo, care se va desfăşura incepand de maine și pană pe 19 septembrie la Old School Club, Palatul Ghika, la Centrul Comunitar Evreiesc şi La Scena. Evenimentul cuprinde o serie de workshopuri despre tangoul argentinian, concerte live și dansuri demonstrative.

Jennifer Rush, in octombrie, la Bucureşti

Artista americană Jennifer Rush va susţine un concert pe 17 octombrie la Bucureşti. Biletele au fost puse deja in vanzare pentru preţuri cuprinse intre 50 şi 250 de lei. In 1985, piesa care a făcut-o celebră pe Jennifer Rush - 'The Power Of Love' - a fost desemnată de către Cartea Recordurilor ca fiind 'Cea mai bine vandută melodie a unei artiste solo, din istoria muzicii pop britanice'. Recordul a fost doborat abia şapte ani mai tarziu - in 1992, de piesa 'I Will Always Love You', a lui Whitney Huston. Artista deţine 50 de discuri de aur şi două albume de platină.

Cu 'Mănuşi Roşii' la 'Noaptea Albă a Filmului Romanesc'

Regizorul Radu Gabrea işi va prezenta, in premieră absolută in Bucureşti, cea mai recentă producţie a sa - 'Mănuşi Roşii' - in cadrul primei ediţii a evenimentului 'Noaptea Albă a Filmului Romanesc', organizată vineri seara. Proiecţia filmului va avea loc in Piaţa George Enescu, incepand cu ora 20,30, in prezenţa regizorului şi a echipei. Acţiunea peliculei este plasată in anul 1957, cand regimul comunist din Romania iniţiază un lanţ de arestări şi procese in incercarea de a suprima orice iniţiativă revoluţionară. Una dintre victime este eroul principal al filmului, un tanăr student la Universitatea din Cluj, unde conduce şi un grup literar. Noaptea Albă a Filmului Romanesc propune bucureștenilor și alte 30 de proiecții ale unor producții romanești. Intrarea la majoritatea acestora este liberă.

Noua stagiune teatrală, deschisă cu un spectacol pentru copii

Actorii Secţiei romane a Teatrului de Stat din Oradea vor dedica inceputul noii stagiuni copiilor şi părinţilor, prezentand, duminică, 19 septembrie, premiera 'Fetiţa cu chibrituri', o adaptare de Angel Cirstea după Hans-Christian Andersen. Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor se va transforma intr-un tăram de basm: prinţese, prinţi şi clovni năzdrăvani ii vor intampina pe cei mici, cu o mulţime de baloane, cărţi pentru copii, jucării, muzică, fotografii cu personaje de basm, cadouri, iar doi clovni vor realiza gratuit picturi pe față. Spectacolul reprezintă primul act artistic al proiectului 'Duminică e ziua copilului', inaugurat in această stagiune.

Vizualizări: 19

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor