altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri culturale

http://www.radioromaniacultural.ro/stiri/

Stiri culturale - interne

Două zile cu Herta Müller, la Bucureşti

Herta Müller, laureata premiului Nobel pentru literatura, se intalneşte cu admiratorii din Bucureşti astăzi, de la ora 18.30, la Ateneul Roman, in cadrul unei lecturi publice din romanul ?Leagănul respiraţiei?, urmată de un dialog cu Gabriel Liiceanu. Maine, la ora 17.00, la Libraria Humanitas Kretzulescu, scriitoarea işi va lansa seria de autor cu romanele ?Leagănul respiraţiei? şi ?Călătorie intr-un picior?. La lansare vor vorbi Herta Müller, Andrei Pleşu şi Denisa Comănescu. Seria de autor "Herta Müller" va continua cu apariţia romanelor ?Omul este un mare fazan pe lume? , ?Astăzi n-aş fi vrut să mă intalnesc cu mine? şi cu un volum de eseuri. In octombrie 2009, Academia Suedeza i-a atribuit scriitoarei de origine romană Premiul Nobel pentru literatură.

Festivalul Internaţional "Seri cu orgă la Sala Radio", in perioada 1 - 11 octombrie.

Festivalul Internaţional "Seri cu orgă la Sala Radio" se va desfăşura in perioada 1 - 11 octombrie, la sala de concerte "Mihail Jora" din Bucureşti, şi va cuprinde nouă concerte şi recitaluri susţinute de solişti de talie internaţională pe cea mai mare orgă din Romania. Evenimentul va debuta pe 1 octombrie, de Ziua Internaţională a Muzicii, la ora 19.00, cu "Misa de orgă" de J. S. Bach, in interpretarea renumitei soliste Ilsa Maria Reich, urmată de recitalul lui Marcel Costea. Vedeta Festivalului va fi chiar orga Sălii Radio - cea mai mare din Romania, cu 7.420 de tuburi, artiştii romani şi internaţionali invitați urmand să cante exclusiv pe impresionantul instrument. Sala de concerte "Mihail Jora" din Bucureşti are cea mai bună acustică dintre toate sălile de concerte simfonice romaneşti şi adăposteşte una dintre cele mai mari orgi din Europa. Ambele au fost renovate, pentru prima oară după 50 de ani, in vara anului 2009. Biletele pentru Festivalul Internaţional "Seri cu orgă la Sala Radio" pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Sălii Radio şi prin reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online, de pe www.eventim.ro. Coproducătorul evenimentului este TVR Cultural, iar parteneri sunt Fundaţia Vodafone Romania, Centrul Ceh, Institutul Polonez Bucureşti şi Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca.

O antologie de Oskar Pastior, lansată la București

"Jaluzele deschise, jaluzele inchise" - o antologie a celor mai reprezentative poeme ale lui Oskar Pastior a fost lansată, aseară, la Clubul Ţăranului din Capitală. Evenimentul are loc in plină controversă legată de colaborarea autorului cu Securitatea. Potrivit unei dezvăluiri recente din presa germană, poetul OskarPastior - a cărui detenţie de cinci ani intr-un lagăr sovietic din anii '50 constituie subiectul celui mai recent roman al laureatei premiului Nobel, Herta Müller, - a fost informator al Securităţii intre 1961 şi 1968, anul in care a cerut azil politic in Republica Federală Germană. După cum rezultă din dosarul cercetat recent la CNSAS, la intoarcerea sa din lagăr, Pastior a fost pus sub urmărire de Securitate şi, fiind ameninţat cu inchisoarea pentru homosexualitate şi pentru "poezii antisovietice", a ajuns să semneze un angajament ca informator, sub numele "Otto Stein". Celebra scriitoare, Herta Müller, susține că a fost şocată să afle că unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, poetul german de origine romană Oskar Pastior, era, de fapt, un spion comunist. Pastior a ajutat-o pe Herta Muller să scrie romanul "Leagănul respiraţiei", pană in 2006, cand a murit. Vă reamintim că HertaMüller se află, astăzi și maine, la Bucureşti, unde iși lansează o serie de autor. In această seară, laureata Nobelului pentru literatură susţine, de la ora 18.30, la Ateneul Roman, o conferinţă, o lectură publică, dar şi un dialog cu Gabriel Liiceanu.

Start de stagiune la Cluj

Teatrul Naţional din Cluj işi deschide sambătă, 2 octombrie, stagiunea cu premiera spectacolului ?Ultimul mesaj al cosmonautului pentru femeia pe care a iubit-o cindva in fosta Uniune Sovietică?, de David Greig, in regia lui Radu Afrim. Aşa cum promite regizorul, spectacolul ridică un şir de intrebări legate de convergenţe cosmice, intalniri premeditate, puncte de fugă distorsionate sau piste false. Decorurile şi costumele sunt asigurate de Adriana Grand iar prelucrarea video de Istvan Szakats.

Licitaţie de obiecte ale unor artişti lirici şi balerini romani, la ONB

Opera Naţională Bucureşti găzduiește, pe 30 septembrie, o licitaţie a unor obiecte care au aparţinut catorva dintre cei mai iluştri artişti lirici şi balerini romani. Obiectele donate de personalităţi precum Ileana Iliescu, Ionel Voineag, David Ohanesian, Ludovic Spiess sau Leontina Văduva sunt expuse in Foaierul galben al Operei, pină pe 29 septembrie. Prin acest eveniment, Asociaţia 'Friends of Opera' şi-a propus să colecteze primele fonduri destinate deschiderii unui magazin de suveniruri in foaierul Operei, după modelul marilor teatre lirice din lume. Joi, Opera Naţională va găzdui și o a doua licitație ? Artmark. Aceasta marchează inceputul Sezonului de Toamnă al 'Bursei de Artă', prima specializată in opere ale impresionismului şi post-impresionismului in spaţiul romanesc.

Festival de film, la Iaşi

Cea de a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi va avea loc in perioada 06 ? 10 octombrie şi se doreşte a fi un festival eclectic, deschis tuturor genurilor - de la horror, la arthouse, de la pelicule de studio, la cele indie, de la documentar, la animaţie sau scurtmetraj. Competiţia oficială va aduce in prim-plan o selecţie reprezentativă a curentelor recente din cinematografia internaţională şi are patru secţiuni ? lungmetraj ficţiune, scurtmetraj ficţiune, documentar şi film de animaţie. Evenimentul aduce şi anul acesta un proiect AltFel, o competiţie de filme experimentale şi pentru cine-amatori. PREFAŢĂ este o secţiune necompetitivă, care va include filme premiate la alte festivaluri, avanpremiere şi filme cu o istorie recentă proprie. RETROSPECTIVE va prezenta filmele semnate de o personalitate a cinematografiei internaţionale, iar FABRICAT IN va cuprinde filmele realizate de-a lungul anilor in Romania şi intr-o ţară invitată.

FILMSTUD, la adiţia a III-a

Festivalul Naţional de Film de Scurtmetraj FILMSTUD, ajuns la editia a III-a, are loc intre 5 şi 7 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi. Noutatea de anul acesta este secţiunea spot publicitar unde concurenţii işi pot prezenta creativitatea in domeniul comercial. Acest eveniment susţine tineri pasionaţi de film şi incurajează consumul de scurtmetraj de calitate in randul studenţilor.

Teatru scurt de la Timişoara la Oradea

Trupa Teatrului German de Stat din Timişoara va participa la cea de-a 16-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea cu piesa lui Eugene Ionesco ?Cantăreaţa cheală?, pusă in scenă de Alexandru Dabija. Reprezentaţia va avea loc sambătă, 2 octombrie, de la ora 20:00 iar in rolurile principale pot fi văzuţi actorii: Radu Vulpe, Ioana Iacob, Rareş Honţu, Isolde Cobeţ, Olga Török şi Boris Gaza. Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea a fost inaugurat in anul 1976 iar din 1984 oferă şi montări din alte ţări precum: Ungaria, Italia, Franţa, Croaţia, Moldova şi Japonia.

Vizualizări: 21

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor