altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 4 martie 2011

Stiri culturale - interne AFCN a lansat sesiunea de finanţare de proiecte editoriale pe 2011
Administraţia Fondului Cultural Naţional a lansat sesiunea anuală de finanţare pentru proiecte editoriale pe 2011, avand un fond disponibil de 3.407.000 lei şi oferind in premieră finanţare pentru publicaţii in format electronic. AFCN acordă finanţări nerambursabile pentru proiecte editoriale, cu derulare in perioada cuprinsă intre data semnării contractului şi 15 noiembrie 2011. Contribuţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional urmăreşte să scadă costurile de achiziţie a cărţilor, revistelor şi publicaţiilor culturale pentru lărgirea accesului publicului la informare, educaţie şi cultură. Perioada de inscriere a proiectelor editoriale este cuprinsă intre 7 martie şi 5 aprilie, iar solicitările se fac online. La concurs pot participa editurile şi redacţiile publicaţiilor de cultură - persoane juridice de drept privat care, potrivit actelor constitutive, desfăşoară activităţi editoriale şi persoane juridice de drept public.
 

Premiera filmului 'Bună! Ce faci?', regizat de Alexandru Maftei
Comedia romantică 'Bună! Ce faci?', lungmetrajul de debut al lui Alexandru Maftei, intră, de astăzi, in cinematografele din ţară. Inventivă, amuzantă şi plină de tandreţe, comedia romantică 'Bună! Ce faci?' este povestea a doi soţi care, după 20 de ani de căsnicie, nu mai simt nicio atracţie unul faţă de celălalt. Fiecare dintre ei işi caută iubirea in altă parte şi, după cateva nopţi de chat nebun, amandoi sunt convinşi că şi-au găsit amantul perfect pe Internet. Scenariul filmului ii aparţine actriţei şi dramaturgului Lia Bugnar, in timp ce imaginea poartă semnătura lui Radu Aldea. Muzica originală compusă de Dragoş Alexandru acompaniază jocul celor trei protagonişti: Ionel Mihăilescu, Dana Voicu şi Paul Diaconescu. Absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti in 1994, Alexandru Maftei a făcut turul festivalurilor internaţionale cu filmul său de diplomă, 'In fiecare zi e noapte'.
 

Balerinul Valentin Stoica debuzează in ?Baiadera?
Opera Naţională Bucureşti anunţă un nou spectacol in care Valentin Stoica, prim-solist al Companiei de Balet a Operei, va debuta in rolul principal masculin ? Solor - din baletul ?Baiadera?. Povestea preotesei de la un templu indian care se indrăgosteşte de războinicul Solor, dar moare otrăvita de rivala sa, va prinde din nou viaţă, pe 10 martie, in interpretarea balerinilor Operei bucureştene. Conducerea muzicală a spectacolului ii va aparţine dirijorului Tiberiu Soare. Deşi incă foarte tanăr, Valentin Stoica a acumulat un repertoriu vast, pornind de la rolurile principale ale unor titluri consacrate din repertoriul baletului clasic pană la partituri coregrafice de dans modern.
 

Covasna: Două organizaţii civice se implică in sprijinirea Teatrului 'Tamasi Aron'
Două organizaţii din judeţul Covasna, HARIT şi EMI, au decis să se implice in susţinerea vieţii culturale a municipiului Sfantu Gheorghe, printr-o campanie care are ca scop sprijinirea Teatrului ''Tamasi Aron'' şi atragerea tinerilor in sălile de spectacol. Colaborarea a inceput după ce Teatrul ''Tamasi Aron'' a scos pe piaţă un abonament la preţul promoţional de 20 de lei, care include cateva dintre cele mai bune spectacole ale trupei din Sfantu Gheorghe, printre care ''Profetul Ilie'', ''Negustorul din Veneţia'' şi ''Mizantropul''. Oferta se adresează in mod special tinerilor cu varste cuprinse intre 20 şi 30 de ani, care din diverse motive au pierdut legătura cu teatrul. Cele două organizaţii vor susţine vanzarea unui număr cat mai mare de abonamente promoţionale prin care tinerii s-ar putea intoarce in sălile de spectacol. Teatrul ''Tamasi Aron'' din Sfantu Gheorghe, care a aniversat peste şase decenii de existenţă, este una dintre cele mai importante instituţii de cultură maghiare din Romania, iar de-a lungul timpului a obţinut numeroase premii atat in ţară, cat şi in străinătate.
 

Un japonez la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio
Orchestra Naţională Radio invită publicul, astăzi, de la ora 19.00, la Sala Radio, la un concert romantic sub bagheta dirijorului japonez, Daisuke Soga. Programul serii cuprinde Preludiile, G. 97 de Fr. Liszt, Concertul in re major pentru vioară şi orchestră, op. 77 de J. Brahms, avand-o ca solistă pe Cristina Anghelescu, şi Simfonia in re minor de C. Franck. Cristina Anghelescu a inceput să studieze vioara la varsta de 6 ani. A absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti la clasa Maestrului Ştefan Gheorghiu. Laureată a numeroase concursuri internaţionale, artista este apreciată de criticii muzicali pentru ?supleţea şi frumuseţea sunetului amplu?, ?vivacitate, strălucire şi echilibru sonor?. Născut la Osaka, dirijorul Daisuke Soga a studiat pianul, clarinetul şi contrabasul la Academia Toho ? Gukuen, ulterior perfecţionandu-se la Universitatea de Muzică din Bucureşti sub indrumarea profesorului Ion Cheptea. Atras de magia baghetei, din 1989 a studiat dirijatul la Hochschule fur Musik din Viena. Biletele pentru concertul de diseară se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio şi in reţeaua Eventim.
 

Expoziţie dedicată doamnei Elena Cuza, din 8 martie, la Muzeul Cotroceni
Vernisajul expoziţiei "Elena Cuza, prima doamnă a Romaniei", care va avea loc pe 8 martie, va deschide seria de evenimente prin care Muzeul Naţional Cotroceni sărbătoreşte, in 2011, implinirea a 20 de ani de existenţă in spaţiul cultural al Capitalei. In cadrul expoziţiei, publicul va putea admira obiecte personale care au aparţinut primei doamne a Romaniei: brăţara de aur şi sigiliul cu iniţialele sale, mantia, o copie unei rochii purtată de doamna Elena Cuza după moartea domnitorului Al. I. Cuza, casete de infrumuseţare şi lucru de mană, trusa de scris, trusa de voiaj şi coroana domnească. Expoziţia va fi completată cu scrisori, fotografii, litografii, stampe, albume de fotografii precum cel dedicat de Carol Pop de Szathmary doamnei Elena Cuza, cărţi şi alte obiecte. Recompunerea atmosferei fascinante a secolului al XIX-lea la Palatul Cotroceni va fi realizată prin amenajarea unui nou spaţiu de expunere, aflat, aşa cum o confirmă descrierile şi documentele vremii, in apropierea fostului apartament al acesteia. Vernisajul expoziţiei va avea loc marţi de la ora 18.00 şi va fi urmat de un concert dedicat zilei de 8 Martie, susţinut de soprana Patricia Seymour şi Adina Cocargeanu, la pian.
 

Tezaurul de la Pietroasa, aşteptat la Galaţi la sfarşitul lunii noiembrie
Tezaurul de la Pietroasa, cunoscut şi sub numele de 'Cloşca cu puii de aur', ar putea ajunge pentru două săptămani la Galaţi, la sfarşitul lunii noiembrie. Pentru acest eveniment, la Muzeul de Istorie vor fi condiţii excepţionale de securitate: senzori de mişcare, camere de luat vederi, folie antiefracţie şi pază permanentă din partea Jandarmeriei şi a serviciilor secrete. Deocamdată, nu s-a stabilit ce piese vor fi aduse la Galaţi, insă, potrivit uzanţelor internaţionale, tezaurul nu poate fi transportat integral, din motive de siguranţă. Autorităţile locale işi doresc ca publicul să poată vizita gratuit această expoziţie, deşi suma necesară asigurării va fi una considerabilă.
 

Fostul ambasador al Japoniei la Bucureşti, Kanji Tsushima, invitat la Conferinţele Teatrului Naţional
Fostul ambasador al Japoniei la Bucureşti, Kanji Tsushima, va prezenta, pe 13 martie, in cadrul Conferinţelor Teatrului Naţional, tema 'Japonia văzută de un japonez care s-a format in Romania'. Bun vorbitor de limbă romană, Kanji Tsushima va dezvălui publicului cum vede un japonez Romania, dar şi cum işi vede propria ţară un diplomat care şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii in străinătate. Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei la Bucureşti, a lucrat in Ministerul nipon al Afacerilor Externe timp de 43 de ani, dintre care 23 i-a petrecut in cadrul misiunii diplomatice din Romania.
 

Viaţa unui sat elveţian la 1896
Ambasada Elveţiei in Romania şi Muzeul Naţional al Ţăranului Roman invită publicul, joi, 10 martie, de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei de fotografie Viaţa unui sat elveţian la 1896. Expoziţia aduce in atenţie, prin intermediul fotografiilor, aspecte de viaţă cotidiană din Elveţia rurală, la sfarşitul secolului al XIX-lea. Imaginile reprezintă aşezări tradiţionale din cantoanele elveţiene, biserici săteşti şi ferme de prelucrare a laptelui. Fotografiile ilustrează activităţile diverse din mediul rural, reprezentand industriile casnice elveţiene ? ţesutul in Valais, prelucrarea firelor de borangic in Gersau sau olăritul in centrul Heimberg. Expoziţia va putea fi vizitată la Muzeul Ţăranului Roman, pană pe 3 aprilie, de marţi pană duminică, intre orele 10:00 şi 18:00, intrarea publicului fiind liberă.
 

Recitaluri de poezie, organizate de Teatrul Naţional din Sibiu, pentru aniversarea lui Radu Stanca
Mai multe recitaluri de poezie din opera lui Radu Stanca sunt organizate de Teatrul Naţional din Sibiu, cu ocazia implinirii a 91 de ani de la naşterea poetului, dramaturgului şi regizorului. Primul recital de poezie a avut loc, ieri, iar astăzi este programat un alt doilea moment poetic, susţinut de Irina Deak şi Lerida Bucholtzer, la Librăria Erasmus. Maine, in ziua de naştere a poetului, seria recitalurilor continuă cu un moment artistic susţinut de Renate Müller Nica. "Evenimentul - intitulat Melancolie - va avea loc incepand cu ora 11.00 şi este structurat pe patru teme: Sibiu, bătraneţe, moarte şi dragoste. Ineditul acestui recital constă in faptul că actriţa sibiană a pregătit poezii atat in limba romană, cat şi in germană, desfăşurătorul programului urmand să fie adaptat in funcţie de reacţiile şi cererile venite din partea publicului. Poet, dramaturg şi regizor roman, Radu Stanca a fost membru al Cercului Literar de la Sibiu care, sub influenţa lui Eugen Lovinescu, a incercat să salveze tradiţia literaturii romane, dar a fost repede inăbuşit de prigoana comunistă din anii '50, membrii lui devenind ulterior reprezentanţi ai aşa numitei "generaţii pierdute". In calitate de regizor la Teatrul din Sibiu, Radu Stanca a montat piese din repertoriul naţional şi internaţional, de la Caragiale şi Delavrancea, pană la Moliere, Gogol şi Cehov, iar acestea au constituit puncte de referinţă in repertoriul teatrului romanesc.
 

Angela Gheorghiu şi-a anulat spectacolele din martie de la Metropolitan Opera, din motive de sănătate
Soprana Angela Gheorghiu şi-a anulat, din motive de sănătate, toate apariţiile din luna martie in spectacolul "Romeo şi Julieta", pus in scenă la Metropolitan Opera din New York, sub bagheta lui Placido Domingo. Pe situl personal, artista spune că regretă profund acest lucru şi ii pare rău pentru fanii care sperau să o vadă in acest spectacol dar că aşteaptă cu nerăbdare să se intoarcă pe scenă. Angela Gheorghiu, in varstă de 45 de ani, este un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cei mai bine vanduţi artişti de muzică clasică. Lansarea sa in străinătate a avut loc in 1992, la Covent Garden, cu "Boema", de Puccini. In acelaşi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cantat pe cele mai mari scene ale lumii. Anul trecut, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a caştigat şi in 2001. Tot anul trecut, soprana a fost decorată cu Ordinul "Steaua Romaniei" in grad de Comandor.
 

Conferinţă despre martiri, marca Dan Puric
Dan Puric va prezenta din nou in fata bucurestenilor o serie de evenimente, primul dintre acestea avand loc, sambătă, 19 martie, de la ora 19,00, la Ateneul Roman, unde cunoscutul actor şi regizor va susţine o conferinţă despre ?Martiri?. La această intalnire cu publicul, Dan Puric va pleca de la ideea că o conştiinţă martirică este profund salvatoare şi ne poate salva de la inecul istoric. Evenimentul continuă seria evenimentelor pe care artistul le prezinta la Ateneul Roman, in organizarea Fundatiei ART PRODUCTION.
 

Gheorghe I. Anghel ? vernisaj şi lansare
La Muzeul Ţăranului Roman din Capitală va avea loc, luni, 7 martie, de la ora 18.00, vernisajul expoziţiei de pictură şi lansarea albumului Gheorghe I. Anghel, apărut la Editura Institutului Cultural Roman. La eveniment vor lua cuvantul Cristian Velescu și Ruxandra Demetrescu. Gheorghe I.Anghel a absolvit Institutul de Arte Plastice ?Nicolae Grigorescu? din Bucureşti, la clasa de pictură a profesorului Ion Marşic. Autorul expoziţiei este doctor in arte vizuale, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Romania şi al Fundaţiei Taylor din Paris. In anul 2003, a fost distins cu Ordinul ?Meritul cultural? in grad de mare ofiţer. Gheorghe I. Anghel este autorul romanului Vara cu serile lungi, publicat in 2006, şi al unui volum de poezie, apărut in 2008. A expus lucrări de pictură şi ceramică, precum şi obiecte, in numeroase expoziţii organizate in ţară şi in străinatate. In 2007, la Salonul de la Grand Palais, artistul a obţinut Premiul Breaute al Academiei Franceze, medalia de argint a salonului şi Premiul Sandoz al fundaţiei Taylor.
 

^^ Sus Stiri culturale - externe Sărbătoarea Mărţişorului la Muzeul Naţional de Etnografie din Varşovia
Mărţişorul este sărbătorit anul acesta la Varşovia printr-un eveniment special - un sfarşit de săptămană tradiţional romanesc la Muzeul Naţional de Etnografie din capitala Poloniei, organizat de Institutul Cultural Roman. Pe parcursul a trei zile vor avea loc spectacole de dans şi muzică populară, un targ al meşterilor populari, proiecţii de filme etnografice, o expoziţie de fotografie şi ateliere de dans pentru copii şi adulţi. Aceste evenimente sunt menite să prezinte diversitatea etnografică a Romaniei şi să familiarizeze publicul polonez cu muzica, dansul şi tradiţiile romaneşti. Sărbătoarea Mărţişorului incepe, astăzi, cu un spectacol de muzică şi dans susţinut de Ansamblul folcloric 'Dor Transilvan' din Cluj-Napoca. După spectacol va avea loc vernisajul expoziţiei 'Fotografia - document etnografic' realizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. In cadrul targului, organizat in holul Muzeului Naţional de Etnografie, cei 10 meşteri populari invitaţi la Varşovia vor avea ocazia să prezinte polonezilor meşteşuguri romaneşti precum ţesutul, cusutul, olăritul, prelucrarea pielii şi a lemnului sau pictura icoanelor pe sticlă.
 

Retrospectivă de animaţii romaneşti, la festivalul Anima de la Bruxelles
O retrospectivă de animaţii romaneşti va fi proiectată la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie ? Anima - de la Bruxelles, care va avea loc incepand de astăzi şi pană pe 13 martie. Prolifică odată, animaţia romanească a avut momentul ei de glorie, fiind distinsă cu un Palme d'Or la Cannes pentru pelicula "Scurtă istorie" de Ion Popescu-Gopo, in 1957. Scurtmetrajele romaneşti de animaţie vor fi proiectate pe 10 martie la Bruxelles, in prezenţa lui Mihai Mitrică, directorul Festivalului Anim'est.
 

Regizorul Paul Negoescu - nominalizat pentru a doua oară consecutiv la Oscarul european
Scurtmetrajul "Derby", in regia lui Paul Negoescu, a fost nominalizat la premiile Academiei de Film Europene din 2011 - echivalentul european al Oscarurilor -, ceremonie care va avea loc pe 3 decembrie, in sala Tempodrom din Berlin. Scurtmetrajul "Derby" spune povestea unui tată care simte că pierde controlul asupra vieţii fiicei lui, in momentul in care işi pune problema că, la varsta de 15 ani, fata ar putea intreţine relaţii sexuale cu prietenul ei. Succesul este cu atat mai mare cu cat filmul a fost realizat din fonduri proprii. Pelicula a avut premiera mondială la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin şi a mai fost selectat in peste 40 de festivaluri. Paul Negoescu a mai fost nominalizat in 2009 la premiile EFA, cu scurtmetrajul "Renovare".
 

Mărţişor şi triada vieneză
Litere, muzică şi artă sunt cele trei mari direcţii pe care Institutul Cultural Roman de la Viena le propune, in luna martie, publicului vizitator. La Haus der Musik va avea loc, astăzi, un concert dedicat aniversării a 130 de ani de la naşterea lui George Enescu. Recitalul de pian va fi susţinut de tanăra artistă de origine romană Raluca Ştirbăţ, iar cu această ocazie va fi lansat şi un CD de interpret, care cuprinde in principal compoziţii de George Enescu, Constantin Silvestri şi Paul Constantinescu. De asemenea, Dan Macovei expune, intre 9 şi 26 martie, tot la Viena, o instalaţie originală din sute de ţevi de cupru sudate. Evenimentul este posibil datorită unei colaborări intre ICR şi un celebru birou artistic din Austria care desfăşoară un program anual de mobilitate intergalerii pentru curatori tineri şi artişti plastici emergenţi din Austria şi Romania. ICR mai anunţă că Florin Lăzărescu va susţine, pe 3 martie, o lectură publică in Raum D din MuseumsQuartier Viena, unul dintre cele mai mari arealuri culturale din lume. Lectura versiunii germane a fragmentelor din volumul Lampa cu căciulă este asigurată de actorul Daniel Keberle. In aceeaşi seară, va fi proiectat şi scurt-metrajul Lampa cu căciulă, de Radu Jude, unul dintre cele mai premiate scurt-metraje romaneşti ale ultimilor ani.
 

Sărbătoarea Mărţişorului la Muzeul Naţional de Etnografie din Varşovia
Mărţişorul este sărbătorit anul acesta la Varşovia printr-un eveniment special - un sfarşit de săptămană tradiţional romanesc la Muzeul Naţional de Etnografie din capitala Poloniei, organizat de Institutul Cultural Roman. Pe parcursul a trei zile vor avea loc spectacole de dans şi muzică populară, un targ al meşterilor populari, proiecţii de filme etnografice, o expoziţie de fotografie şi ateliere de dans pentru copii şi adulţi. Aceste evenimente sunt menite să prezinte diversitatea etnografică a Romaniei şi să familiarizeze publicul polonez cu muzica, dansul şi tradiţiile romaneşti. Sărbătoarea Mărţişorului incepe, astăzi, cu un spectacol de muzică şi dans susţinut de Ansamblul folcloric 'Dor Transilvan' din Cluj-Napoca. După spectacol va avea loc vernisajul expoziţiei 'Fotografia - document etnografic' realizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. In cadrul targului, organizat in holul Muzeului Naţional de Etnografie, cei 10 meşteri populari invitaţi la Varşovia vor avea ocazia să prezinte polonezilor meşteşuguri romaneşti precum ţesutul, cusutul, olăritul, prelucrarea pielii şi a lemnului sau pictura icoanelor pe sticlă.
 

 

Vizualizări: 45

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor