altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 30 noiembrie 2010

Ştiri culturale

http://www.radioromaniacultural.ro/stiri/

Stiri culturale - interne

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de flamenco de la Bucureşti va avea loc anul viitor

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de flamenco de la Bucureşti, organizat de Institutul Cervantes, se va desfăşura intre 4 februarie şi 10 martie, anul viitor, aducand in Capitală diverse manifestări dedicate acestei arte incluse recent in patrimoniul imaterial UNESCO. Intitulat "Flamenco Clasic şi noile sale genuri", evenimentul este conceput ca un program monografic dedicat genului flamenco, incluzand muzică cultă, muzică populară flamenco, fuziune jazz-flamenco şi film. Renumiţi muzicieni şi dansatori de flamenco, apreciaţi pe plan internaţional şi premiaţi, se vor reuni la Bucureşti. Festivalul se va deschide, pe 4 februarie, la ArCuB, cu un spectacol susţinut de chitaristul Rafael Andujar, cantăreţul Jesús Chozas şi dansatorii Ana Alonso şi Juanma Carillo. Acest spectacol va mai avea două reprezentaţii, pe 5 şi 6 februarie. In continuare, José María Gallardo del Rey va susţine un recital de chitară, pe 9 februarie, la Ateneul Roman, şi pe 10 februarie, la Sala Radio.

Lucrări semnate de Robert Capa vor fi expuse la Centrul Cultural al Republicii Ungare din Capitală

Aproximativ 80 de lucrări ale celui mai mare fotograf de război al secolului al XX-lea - Robert Capa - vor fi expuse la Centrul Cultural al Republicii Ungare din Capitală. Expoziţia va fi vernisată astăzi, de la ora 18.00, şi va putea fi vizionată la Centrul Cultural al Republicii Maghiare pană pe 10 ianuarie 2011. Cele 80 de lucrări ce vor fi expuse la Bucureşti provin de la Muzeul de Artă Fotografică din Kecskemét şi sunt menite să prezinte opera fotografului de origine maghiară Robert Capa, născut Friedmann Endre Ernő. Robert Capa a documentat prin fotografie cinci războaie: Războiul civil din Spania, al doilea Război dintre China şi Japonia, al Doilea Război Mondial, Războiul arabo-israelian din 1948 şi primul război franco-vietnamez din Indochina franceză. Fotografiile sale, in special cele realizate in timpul Invaziei din Normandia in 1944, prezintă violenţa războiului cu un impact unic.

Zeci de obiecte care au aparţinut populaţiei băştinaşe din Africa şi Papua Noua Guinee expuse la Alba Iulia

Zeci de obiecte care au aparţinut populaţiei băştinaşe din Africa şi Papua Noua Guinee, aduse in Romania in urmă cu peste un secol de doi exploratori din judeţul Alba, pot fi văzute la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Manifestarea este dedicată exploratorilor Franz Binder şi Samuel Fenikel, originari din judeţul Alba, şi expediţiilor la care aceştia au luat parte. Ambii exploratori sunt foarte puţin cunoscuţi in judeţul Alba, deşi unele dintre descoperirile lor au ajuns in muzee mari din Europa. Exploratorii au reuşit să achiziţioneze in călătoriile lor numeroase obiecte etnografice, care au aparţinut populaţiei băştinaşe din zonele cercetate, iar o parte din aceste obiecte, extrem de spectaculoase, vor fi expuse pană in 31 ianuarie 2011 la muzeul din Alba Iulia.

UNITER caută "Cea mai bună piesă romanească a anului"

Uniunea Teatrală din Romania - UNITER a lansat ediţia 2010 a concursului de dramaturgie "Cea mai bună piesă romanească a anului", piesa caştigătoare urmand să fie anunţată la sfarşitul lunii martie a anului viitor. Cei interesaţi se pot inscrie in competiţie pană la data de 15 ianuarie 2011 (data poştei). Autorii vor trimite piesele dactilografiate, intr-un singur exemplar, nesemnate, cu un motto scurt pe pagina de titlu, insoţite de un plic inchis in care vor fi precizate datele de identificare ale autorului (nume, adresă, telefon, e-mail). Acelaşi motto de pe pagina de titlu a piesei va fi inscris şi pe plicul cu datele de identificare. Nu se primesc in concurs piese scurte (intr-un act), dramatizări, piese publicate sau reprezentate public. Textele inscrise in concurs nu se inapoiază.

Radio Romania Cultural difuzează, maine, de Ziua Naţională a Romaniei, mai multe emisiuni speciale dedicate evenimentului

La "Espresso", de la 7.00 la 9.00, realizatorii vor vorbi despre "Branduri romaneşti de succes". De la Dracula la Eugenia şi Borsec, de la mărci "model" performante, precum Dacia, la personalităţi ca Gheorghe Hagi şi Nadia Comăneci sau la melodii precum "Sanie cu zurgălăi", va fi dezbătut felul in care s-a construit de-a lungul timpului ''marketingul'' autohton. De la 9.00 la 10.00, emisiunea "Dimineaţă Crossover" aruncă o privire relaxată asupra felului in care se vede şi se simte 1 Decembrie la diferite varste. Moda, tineretul, dar şi nostalgia unora, parada militară şi kitsch-ul la TV sunt aduse intr-o discuţie deschisă şi fără prejudecăţi. La "Timpul Prezent", de la 11.30, Elena Vlădăreanu şi Matei Martin invită ascultătorii la o discuţie despre Romania văzută de corespondenţii străini de presă la Bucureşti. In emisiune vor fi invitaţi Alison Muttler - Associated Press, Herbert Grunwald - ARD şi Marion Guyonvarch - L'Express. Că romanii s-au născut nu numai poeţi, ci şi inventatori, descoperitori, exploratori, ascultătorii vor afla din emisiunea "Ştiinţa in cuvinte potrivite", de la 13 şi 15 minute. De asemenea, de la ora 16.00, la "Storymania" va fi difuzat programul "Cu şi despre Săpanţa" - o variantă ludică, spumoasă, neagră şi frapant de inteligentă a unui discurs etnic.

Targul de Crăciun şi Orăşelul Copiilor vor fi deschise la Brașov pe 10 decembrie

Cadouri, concursuri, concerte de colinde, bucate tradiţionale, intreceri pe derdeluş şi Moş Crăciun cu sacul plin sunt cateva dintre surprizele care ii aşteaptă pe braşovenii care vor vizita Targul de Crăciun şi Orăşelul Copiilor care vor fi deschise, din 10 decembrie, in Piaţa Chilipir din Braşov. Atmosfera de poveste specifică targurilor de crăciun germane va poposi şi in acest an la Braşov, de unde nu vor lipsi acţiuni de natură caritabilă, care să vină in sprijinul persoanelor defavorizate. In incinta Pieţei Chilipir vor fi amenajate, pe langă standurile destinate cadourilor şi ornamentelor pentru Crăciun, şi restaurante cu specific tradiţional, unde vor fi comercializate mancăruri la grătar şi carnăciori, peşte pe ţepusă, dar şi fructe confiate, alune, migdale, bomboane, turtă dulce şi vată de zahăr sau vinuri romaneşti, ţuică şi pălincă. Targul va găzdui şi un talcioc unde vor fi prezenţi şi artişti artizani cu obiecte de decor personalizate, dar şi un spaţiu pentru comercializarea brazilor de Crăciun. Pe scena amenajată vor fi organizate, in fiecare weekend, concerte de colinde, spectacole cu măşti, datini şi obiceiuri de Crăciun, muzică folk, dansuri populare şi fanfară.

Stiri culturale - externe

Colecţia de piese şi obiecte personale pe care Constantin Brancuşi le-a lăsat-o legatarilor săi va fi scoasă la licitaţie

Colecţia de piese şi obiecte personale pe care Constantin Brancuşi le-a lăsat-o legatarilor săi, artiştii Nicoleta Dumitrescu şi Alexandru Istrati, estimată la o sumă intre 1,5 şi 2 milioane de euro, va fi scoasă la licitaţie, astăzi, la Paris. Ansamblul cuprinde trei sculpturi, 20 de piese de mobilier şi obiecte lucrate sau transformate de Brancuşi pentru uzul zilnic, dar şi obiecte personale ale sculptorului. Toate obiectele au fost lăsate soţilor Nicoleta Dumitrescu şi Alexandru Istrati, artişti foarte apropiaţi lui Brancuşi. Théodor Nicol, nepotul şi moştenitorul acestora, a decis să vandă colecţia pe care sculptorul le-a lăsat-o celor doi artişti, numiţi legatarii săi universali. Piesa de rezistenţă din colecție este sculptura din patru părţi "Sărutul (Coloană)" din 1935, estimată intre 800.000 şi 1.200.000 de euro. Aceasta prezintă principiile fundamentale ale operei lui Brancuşi: gustul pentru primitiv, dăruirea pentru simbolism, căutarea simplităţii şi simetriei şi dragostea pentru materie şi verticalitate. Artistul le-a făcut-o cadou soţilor Istrati in 1950.

Ansamblul 'Romanian Piano Trio' va susţine, astăzi, la Budapesta, un concert dedicat Zilei Naţionale a Romaniei

Evenimentul, care va avea loc la Hotelul Le Meridien din capitala ungară, este organizat de Institutul Cultural Roman din Budapesta şi Ambasada Romaniei din Budapesta. Concertul vine in continuarea Turneului Naţional MusicON susţinut de ansamblu, in perioada 10 octombrie - 28 noiembrie, in 13 oraşe din ţară. Solişti concertişti ai Orchestrelor şi Corurilor Radio, Alexandru Tomescu (vioară), Horia Mihail (pian) şi Răzvan Suma (violoncel), reuniţi in 'Romanian Piano Trio', sunt implicaţi deopotrivă in formarea noilor generaţii de muzicieni, susţinand cursuri de măiestrie interpretativă in ţară şi in Filipine, Franţa, Germania, Italia, Japonia sau Statele Unite ale Americii.

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", in regia lui Andrei Ujică, a fost inclus in topul celor mai bune filme lansate in cinematografele lumii in 2010

Documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", in regia lui Andrei Ujică, a fost inclus in topul celor mai bune filme lansate in cinematografele lumii in 2010, de către prestigioasa revistă britanică Sight & Sound. Echivalenta publicaţiei franceze Cahiers du Cinema pe pămant britanic, revista lunară este editată de British Film Institute incă din 1934. Pentru tradiţionalul său clasament de sfarşit de an, publicaţia a reunit voturile a 85 dintre cei mai apreciaţi şi mai influenţi critici de film. "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" se află pe poziţia a opta in acest clasament, impreună cu "Film Socialisme" (regia Jean-Luc Godard), "Nostalgia de la Luz" (regia Patricio Guzman), "Poetry" (regia Lee Chang-dong) şi "Un prophete" (regia Jacques Audiard). Este de remarcat faptul că, pentru prima oară, se regăsesc două filme de non-ficţiune in primele poziţii Sight & Sound, o dovadă a forţei actuale a genului. Totodată, filmul "Aurora", de Cristi Puiu, s-a situat pe poziţia a 19-a, alături de "Marioneta/ The Ghost Writer", de Roman Polanski.

"Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I" rămane pe primul loc

"Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I", penultimul film al francizei, s-a menţinut pe prima poziţie a box office-ului nord-american, in a doua săptămană de la lansare. Lungmetrajul, regizat de David Yates, prezintă aventurile periculoase prin care trec Hermione, Harry şi Ron (Emma Watson, Daniel Radcliffe şi Rupert Grint), in incercarea lor de a distruge cheia nemuririi Lordului Valdemort - Horcruxurile. A doua parte a filmului va fi lansată in iulie anul viitor. "Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea I" a generat incasări de 50,3 milioane de dolari in weekendul trecut. Pe poziţia a doua a debutat animaţia "O poveste incalcită/ Tangled", o adaptare realizată de studiourile Disney a unei poveşti de fraţii Grimm. Filmul a avut incasări de 49,1 milioane de dolari. Pelicula "Megamind" a pierdut un loc şi a coborat pe poziţia a treia, cu incasări de 12,8 milioane de dolari.

Vizualizări: 39

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor