altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 3 martie 2011

Stiri culturale - interne

Un japonez la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio

Orchestra Naţională Radio invită publicul, maine, de la ora 19.00, la Sala Radio, la un concert romantic sub bagheta dirijorului japonez, Daisuke Soga. Programul serii cuprinde Preludiile, G. 97 de Fr. Liszt, Concertul in re major pentru vioară şi orchestră, op. 77 de J. Brahms, avand-o ca solistă pe Cristina Anghelescu, şi Simfonia in re minor de C. Franck. Cristina Anghelescu a inceput să studieze vioara la varsta de 6 ani. A absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti la clasa Maestrului Ştefan Gheorghiu. Laureată a numeroase concursuri internaţionale, artista este apreciată de criticii muzicali pentru ?supleţea şi frumuseţea sunetului amplu?, ?vivacitate, strălucire şi echilibru sonor?. Născut la Osaka, dirijorul Daisuke Soga a studiat pianul, clarinetul şi contrabasul la Academia Toho ? Gukuen, ulterior perfecţionandu-se la Universitatea de Muzică din Bucureşti sub indrumarea profesorului Ion Cheptea. Atras de magia baghetei, din 1989 a studiat dirijatul la Hochschule fur Musik din Viena. Biletele pentru concertul de maine se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio şi in reţeaua Eventim.
 

 

Radu Beligan revine, după zece ani, intr-un spectacol la Sibiu

Maestrul Radu Beligan revine, după zece ani, intr-un spectacol la Sibiu, cu piesa "Egoistul", la care semnează şi regia şi care se va juca pe 14 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Cu sute de reprezentaţii la activ, susţinute cu casa inchisă, piesa Teatrului Naţional Bucureşti reprezintă o sursă de relaxare şi bună dispoziţie. Publicul va avea ocazia să ii vadă, alături de Radu Beligan, pe Carmen Stănescu, Simona Bondoc, Damian Craşmaru, Mihai Fotino, Marin Moraru, Tomi Cristin, Sanda Toma, Mihai Niculescu, Lamia Beligan, Medeea Marinescu, Ileana Olteanu, Cesonia Postelnicu şi Silviu Biriş. "Egoistul" este o piesă autobiografică, o viziune lucidă, puţin cinică, despre viaţă şi moarte, despre iubire şi căsnicie, despre părinţi şi copii, despre sănătate şi boală, despre prietenie, egoism şi generozitate.
 

 

Final Frontier ? la Muzeul Ţăranului

La Muzeul Ţăranului Roman din Bucureşti, va avea loc, in perioada 26 - 27 martie, Final Frontier - primul targ de carte SF & Fantasy, organizat de bookblog.ro. Pe langă cărţi in limba romană şi in limba engleză, vizitatorii vor găsi eReadere incărcate cu cele mai indrăgite titluri ale genului, in format digital. Final Frontier va fi şi un prilej de socializare, de a afla informaţii şi de a invăţa lucruri noi. In spaţiul special amenajat pentru prezentări, editurile vor vorbi despre cele mai noi titluri din colecţiile SF & Fanatasy, iar invitaţii speciali - cunoscuţi autori ai genului - vor purta un dialog pe teme SF & Fantasy cu publicul vizitator. In plus, artistul Octav Ungureanu va susţine pentru toţi cei interesaţi ateliere de benzi desenate, iar Mihai Lalu, de la tarabadejocuri.ro, va introduce oaspeţii in lumea boardgames-urilor.
 

 

Fotografii de Mircea Struţeanu, expuse la Institutul Cultural Roman

Imaginile a 55 de scriitori romani contemporani, fotografiati de Mircea Struţeanu in decursul a zece luni, sunt expuse la Institutul Cultural Roman din Bucureşti. Vernisajul expozitiei de fotografie "Scriitori romani. Chipuri si taine" va avea loc, astăzi, de la ora 18.30. Expozitia va fi prezentata de criticul literar Eugen Negrici, profesor la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti. Mircea Struţeanu a mai realizat expozitiile de fotografie Lumea Larga si Where are you Aral Sea?. Proiectul Scriitori romani. Chipuri si taine este descris de artist drept un rezultat al intalnirii dintre propria pasiune pentru fotografie si inclinatia catre literatură a familiei sale. Expozitia este deschisa pană pe data de 17 martie.
 

 

Program atractiv şi divers pe scena ONB, in martie

Opera Naţională Bucureşti a programat, in martie, un repertoriu variat şi atractiv, momentul de varf al lunii fiind reprezentaţia cu 'Manon Lescaut', care va avea loc sambătă, 19 martie, cu concursul sopranei Nelly Miricioiu. Alături de artistă, un alt invitat special - in rolul lui Des Grieux - va fi tenorul Daniel Magdal, care desfăşoară o bogată carieră internaţională, fiind colaborator permanent al unor teatre precum cele din Braunschweig, Dresda, Freiburg, Hanovra, Saarbrucken, Schwerin, Berlin sau Praga. Intregul spectacol se va desfăşura sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Nelly Miricioiu şi-a construit o carieră internaţională remarcabilă, evoluand pe cele mai mari scene, precum Royal Opera House - Covent Garden, English National Opera, Metropolitan Opera, Scala din Milano, operele din Paris, Geneva, Bruxelles, Amsterdam, Viena, Lyon, Barcelona, Zurich, Roma sau Hamburg. Artista a interpretat toate rolurile importante din repertoriul liric, fiind aclamată pe scenele importante ale lumii pentru tehnica sa vocală şi pentru deosebita expresivitate dramatică. Programul din această lună al Operei mai include, vineri, 4 martie, debutul sopranei Adriana Dumitriu in rolul Senta din opera 'Olandezul zburător', semnată de Richard Wagner. Peste o săptămană, vineri, 11 martie, soprana Iulia Isaev este din nou invitată pe scena Operei pentru a interpreta rolul lui Fiordiligi din opera 'Cosi fan tutte', de Wolfgang Amadeus Mozart.
 

 

Sală Caffe Cinema 3D la Călăraşi

Cea de-a doua sală Caffe Cinema 3D din ţară a fost inaugurată la Cinematograful Orizont din Călăraşi. Evenimentul face parte dintr-un amplu proiect al RADEF Romania Film, de repoziţionare pe piaţa de profil, prin amenajări de mini săli de cinema 3D, in cadrul cinematografelor de dinainte de 1989. Lucrările de renovare şi amenajare a sălii Caffe Cinema 3D din Călăraşi au fost demarate de RADEF RomaniaFilm la inceputul lunii februarie, valoarea investiţiei ridicandu-se la 50.000 de euro. Prima sală Caffe Cinema 3D a fost dată in folosinţă la Cinematograful Patria din Bucureşti, iar pe data de 8 martie urmează să fie deschisă o astfel de sală şi la cinematograful Patria din Ploieşti. Pană la sfarşitul anului, conceptul de Caffe Cinema 3D va fi prezent in 20 de oraşe din intreaga ţară.
 

 

Viaţa unui sat elveţian la 1896

Ambasada Elveţiei in Romania şi Muzeul Naţional al Ţăranului Roman invită publicul, joi, 10 martie, de la ora 18:00, la vernisajul expoziţiei de fotografie Viaţa unui sat elveţian la 1896. Expoziţia aduce in atenţie, prin intermediul fotografiilor, aspecte de viaţă cotidiană din Elveţia rurală, la sfarşitul secolului al XIX-lea. Imaginile reprezintă aşezări tradiţionale din cantoanele elveţiene, biserici săteşti şi ferme de prelucrare a laptelui. Fotografiile ilustrează activităţile diverse din mediul rural, reprezentand industriile casnice elveţiene ? ţesutul in Valais, prelucrarea firelor de borangic in Gersau sau olăritul in centrul Heimberg. Expoziţia va putea fi vizitată la Muzeul Ţăranului Roman, pană pe 3 aprilie, de marţi pană duminică, intre orele 10:00 şi 18:00, intrarea publicului fiind liberă.
 

 

Filme noi şi premiate la cea de-a 4-a ediţie One World Romania

Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania, desfăşurat intre 16 şi 21 martie la Bucureşti, aduce, in premieră pentru publicul romanesc, 33 de producţii din toată lumea, multe premiate la festivaluri internaţionale. Printre filmele cu cele mai multe premii din selecţia oficială One World Romania 2011 se află "Enemies of the People", "El Sicario - Room 164" şi "My Perestroika". "Enemies of the People", filmul regizat de Rob Lemkin şi Thet Sambath, este de fapt o investigaţie asupra crimelor Khmerilor Roşii, care au omorat aproape 2 milioane de cetăţeni cambodgieni in anii '70. In documentarul lui Gianfranco Rosi, "El Sicario - Room 164", un expert in răpiri şi tortură, ucigaş plătit de mafia drogurilor din Mexic şi fost şef al poliţiei din Chihuahua, işi spune povestea ultimilor 20 de ani, intr-o cameră de motel, undeva la graniţa Statelor Unite cu Mexic. Producţia americană "My Perestroika", in regia lui Robin Hessman, prezintă cinci foşti colegi de şcoală din ultima generaţie de copii sovietici. La fel ca la primele trei ediţii, şi in 2011, festivalul One World Romania se află sub patronajul fostului preşedinte al Republicii Cehe, Václav Havel.
 

 

Tulcea: O nouă premieră la teatrul 'Jean Bart'

Teatrul Jean Bart din Tulcea va găzdui sambătă, incepand cu ora 19,00, premiera spectacolului 'O noapte furtunoasă', de Ion Luca Caragiale, regizat de Cristian Gheorghe. Spectacolul este rezultatul primei ediţii a concursului iniţiat de conducerea instituţiei pentru promovarea tinerilor regizori romani. In varstă de 35 de ani, regizorul Cristian Gheorghe este licenţiat in actorie al UNATC Bucureşti, in urmă cu doi ani absolvind cursurile de master in regie de teatru la aceeaşi instituţie. Din 1999 este angajat al Teatrului ''Fani Tardini'' din Galaţi, unde a semnat regia a patru spectacole.
 

 

Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu este partener intr-un proiect european de peste 4,5 milioane de euro

Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu este partener intr-un proiect cultural european in valoare de peste 4,5 milioane de euro, care se va desfăşura in următorii cinci ani. Proiectul se intitulează "Cities on Stage", teatrul sibian fiind co-organizator, alături de teatre din Suedia, Italia, Spania, Belgia şi Franţa. "Cities on Stage" este un ansamblu de proiecte culturale care işi propune realizarea unui schimb de idei şi creatori intre cele mai importante teatre din Europa, prin conectarea creaţiei teatrale la actualitatea din mediul urban cotidian. Proiectul va promova mobilitatea artiştilor contribuind in acelaşi timp la o mai bună difuzare a producţiilor de teatru pe plan european, precum şi la diversificarea publicului. Proiectul se va realiza prin dezvoltarea a şapte spectacole, realizarea a şase ateliere cu artişti in rezidenţă, precum şi a două seminarii de specialitate.
 

 

Creaţiile de tapiserie şi sculptură ale 36 de artiste vor fi expuse la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Creaţiile de tapiserie şi sculptură ale 36 de artiste vor fi expuse, de astăzi şi pană pe 3 aprilie, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, sub genericul "Ce mai face Penelopa?". Prima ediţie a evenimentului, care a avut loc in anul 2008, a adus pe simezele Muzeului de Artă din Cluj-Napoca 12 tinere artiste, studente şi absolvente ale specializărilor Arte textile şi Sculptură din cadrul Universităţii de Artă şi Design. Lucrările de tapiserie şi sculptură prezente in această ediţie se potenţează reciproc prin contrastul evident - şi căutat - intre materialele specifice celor două genuri artistice, lucrările tinerelor artiste impresionand atat prin originalitatea concepţiei, cat şi prin delicateţea şi fineţea lor.
 

 

Stiri culturale - externe

Ecourile secţiunii romaneşti la Festivalul internaţional de film de la Dublin

Festivalul internaţional de film de la Dublin şi-a anunţat caştigătorii, printre aceştia aflandu-se şi Medalia de onoare, de Călin Peter Netzer, care a primit distincţia pentru cel mai bun scenariu. Proiectul Romanian Cinema şi-a propus să promoveze filmul romanesc contemporan in capitala Irlandei şi să ofere publicului ocazia de a-i intalni pe unii dintre cei mai talentaţi şi premiaţi cineaşti romani. Cele cinci filme prezente in festival s-au bucurat de un public numeros şi laudativ, precum şi de aprecieri din partea profesioniştilor din industria cinematografică. Evenimentul a fost remarcat şi menţionat intens in presa irlandeză. Cea mai importantă publicaţie cu circulaţie naţională, Irish Times, a recomandat Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu ca fiind unul dintre filmele care nu trebuie ratate. Şi alte publicaţii precum Sunday World sau The Post au remarcat filmele romaneşti din cadrul festivalului de la Dublin.
 

 

Schubert Enesemble se intoarce la ICR Londra cu un Enescu 100% britanic

Schubert Ensemble, unul dintre cele mai importante ansambluri instrumentale londoneze, revine in Belgrave Square pentru a continua, astăzi, seria din 2011 a 'Concertelor Enescu'. Ansamblul este iniţiatorul seriei Enescu/Dvořák la prestigioasa sală londoneză Wigmore, serie care a debutat in toamna anului 2010 şi care continuă pană pe 28 martie 2011, printre organizatori numărandu-se şi Institutul Cultural Roman din Londra. Schubert Ensemble din Londra este unul dintre ansamblurile cele mai importante de muzică de cameră pentru pian şi coarde din Marea Britanie. Fondat in 1983, acesta a devenit o prezenţă familiară pe scenele lumii, din New York pană la Tokyo. Programul 'Concertelor Enescu' este o iniţiativă comună a Institutului Cultural Roman şi a Societăţii Enescu. Recitalurile au loc in sala de concerte a Institutului in fiecare primă zi de joi a lunii, din februarie şi pană in iunie sau iulie, in funcţie de stagiune.
 

 

Meryl Streep, Quincy Jones şi Philip Roth, decoraţi de Barack Obama

Actriţa Meryl Streep, producătorul muzical Quincy Jones şi scriitorul Philip Roth se numără printre cele 20 de personalităţi americane distinse de preşedintele Barack Obama cu National Humanities Medal şi National Medal of Arts pe 2010. Pe lista personalităţilor americane care au primit aceste medalii, cele mai importante distincţii acordate de guvernul american unor artişti şi personalităţi culturale, se mai află cantautorul James Taylor, scriitoarea Harper Lee - autoarea romanului "Să ucizi o pasăre cantătoare", distinsă cu premiul Pulitzer, dar şi scriitoarea Joyce Carol Oates - distinsă cu National Book Award. Preşedintele Barack Obama a inmanat aceste medalii, la Casa Albă, intr-o ceremonie la care a participat şi prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama.
 

 

O lucrare a maestrului Zamfir Dumitrescu selecţionată pentru Premiul Internaţional Tokyo

Lucrarea 'The Hands' ('Mainile') a maestrului Zamfir Dumitrescu a fost selecţionată pentru Premiul Internaţional Tokyo, eveniment organizat de Centro Diffusione Arte Editore di Palermo. Tabloul lui Zamfir Dumitrescu este o pictură realizată in anul 2010, in ulei şi tehnică mixtă pe lemn. La selecţia pentru acordarea acestui premiu au fost invitaţi să participe pictori, sculptori şi graphic designeri, cu lucrări in orice tehnică şi in orice format, iar ceremonia de premiere va avea loc pe data de 25 mai la Tokyo, unde va fi vernisată şi o expoziţie cu primele 30 de lucrări clasate. Ucenic al maestrului Corneliu Baba, Zamfir Dumitrescu, pentru care pictura a devenit 'un mod de viaţă, un alt fel de a explora şi a inţelege lumea', s-a născut la 15 aprilie 1946, in Bucureşti. Fost preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici, el face parte din generaţia de aur a Institutului de Artă Plastică 'Nicolae Grigorescu' din Bucureşti.
 

 

O expoziţie de costume şi bijuterii purtate de Maria Callas, vernisată la New York

Expoziţia "O femeie, o voce şi o legendă", care prezintă costume de scenă, rochii şi bijuterii care au aparţinut cantăreţei de operă Maria Callas, poate fi vizitată de publicul larg, la New York. Organizată de Institutul cultural italian in colaborare cu Consulatul general al Greciei şi cu Fundaţia Stavros Niarchos, expoziţia permite vizitatorilor să vadă o parte importantă a colecţiei create de preşedintele Asociaţiei Maria Callas, Bruno Tosi. Pot fi admirate costume de scenă celebre, intre care rochia purtată de cantăreaţa supranumită "La Divina" in opera "Tosca", pusă in scenă de Franco Zeffirelli in 1965, sau alte două costume purtate de Violetta, eroina din "La Traviata", interpretată de Maria Callas la New York in 1956 şi in 1958. Printre celelalte obiecte expuse se află o cămaşă şi o fustă neagră create de Yves Saint-Laurent, pe care Maria Callas le purta in perioada in care era directoarea prestigioasei Julliard School din New York, dar şi coliere din cupru aurit, al căror design a fost realizat de Pier Paolo Pasolini, cu care diva a turnat "Medeea", singurul ei film.
 

 

Cursuri de măiestrie cu Luciana Serra şi Renato Bruson, in cadrul proiectului studiOpera

Artişti ai Operei Naţionale Bucureşti vor participa, in perioada 7-12 martie, la o serie de studii de măiestrie de tehnică vocală şi interpretativă, la Accademia Teatro alla Scala din Milano, sub indrumarea a două mari personalităţi ale artei lirice italiene, respectiv soprana Luciana Serra şi baritonul Renato Bruson. Cursurile fac parte din Proiectul studiOpera, pentru formarea profesională pentru meserii de scenă şi abilităţi de management cultural in domeniul artelor spectacolului. In prezent, Luciana Serra desfăşoară o bogată activitate concertistică, susţine cursuri de măiestrie in toată lumea şi este profesor de tehnică vocală la Accademia Teatro alla Scala din Milano. La 50 de ani de carieră, Renato Bruson este o personalitate unică in panorama lirică internaţională, datorită longevităţii vocale şi personalităţii artistice puternice, iar repertoriul său demonstrează o marcantă caracteristică verdiană, fiind baritonul care a interpretat cel mai mare număr de roluri din opere compuse de Verdi.
 

 

Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, deschide un muzeu in Mexico City

Cel mai bogat om din lume, mexicanul Carlos Slim, a inaugurat, in Mexico City, un mare muzeu care va adăposti eclectica sa colecţie de artă care cuprinde de la piese prehispanice la sculpturi ale maeştrilor francezi. Inaugurarea muzeului a fost făcută printr-un eveniment plin de strălucire, al cărui amfitrion a fost vedeta TV Larry King şi la care au participat 1.500 de invitaţi, de la preşedintele Mexicului la scriitorul laureat al premiului Nobel, Gabriel Garcia Marquez. Muzeul va fi deschis pentru public la sfarşitul acestei luni. Găzduit intr-o clădire asimetrică situată intr-una din cele mai luxoase zone rezidenţiale ale capitalei mexicane, Muzeul Soumaya, care poartă numele soţiei decedate a lui Slim, va adăposti circa 60.000 de piese, devenind astfel unul dintre cele mai mari din America Latină. Carlos Slim are o avere estimată de Forbes la 53,5 miliarde de dolari.
 

 

Vizualizări: 25

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor