altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale - interne

Concert Mozart, susţinut de pianistul Horia Mihail, la Sala Radio

Pianistul Horia Mihail va interpreta, miercuri, 8 iunie, la Sala Radio, Concertul nr. 17 in sol major pentru pian şi orchestră, K. 453, de W.A. Mozart, alături de Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Cristian Sandu. Tot din creaţia compozitorului austriac, in aceeaşi seară, publicul va putea audia Uvertura operei Don Giovanni, K. 527. In partea a doua a concertului, Orchestra de Cameră Radio, Corul Academic Radio şi soliştii Luiza Fatyol, Iulia Merca, Cristian Mogoşan şi Alin Anca vor interpreta una dintre lucrările mai puţin cantate ale lui Beethoven - Misa in do major, op. 86. Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio şi in reţeaua Eventim. Horia Mihail este unul dintre cei mai apreciaţi pianişti romani ai momentului, numărand, de-a lungul carierei sale, mai bine de 1.000 de concerte cu majoritatea orchestrelor simfonice din Romania, cu importante orchestre europene şi americane. In luna aprilie a acestui an, Horia Mihail a susţinut un turneu de recitaluri in 12 oraşe din Romania in cadrul proiectului 'Pianul călător'.
 

 

Serile copiilor, la Teatrul de Operetă

Teatrul National de Opereta ?Ion Dacian? continuă , luna aceasta, dezvoltarea proiectului ?Serile Copiilor?. Parintii pot veni la teatru insotiti de copii, in fiecare sambata si duminica. In timp ce adultii urmaresc spectacolul, cei mici pot participa la variate ateliere de creatie, coordonate de artisti ai teatrului. ?Serile Copiilor? sunt destinate micuţilor cu varsta intre 3 si 8 ani si sunt concepute pentru a facilita accesul acestora la diverse maniere de exprimare artistica, urmarind sa le stimuleze creativitatea si fantezia. Primele ateliere pentru copii de luna aceasta vor avea loc, pe 4 şi 5 iunie. Este vorba despre un atelier interactiv de poveşti şi muzică, coordonat de Mioara Ifrim, şi despre un atelier de muzică şi joc tradiţional romanesc pe inţelesul copiilor, coordonat de Beatrice si Florin Iordan. Biletele sunt disponibile la casa Teatrului National de Opereta ?Ion Dacian?.
 

 

Edvin Marton revine la Bucureşti, la Gala "Crăciun Vienez", pe 21 şi 22 decembrie

Celebrul violonist, Edvin Marton, revine la Bucureşti, la Gala "Crăciun Vienez", pe 21 şi 22 decembrie, la Sala Palatului, unde va concerta alături de European Royal Orchestra. Artistul va răsfăţa auditoriul cu sunetele divine, redate pe vioara sa Stradivarius, pe care o foloseşte in spectacole pe tot mapamondul. Extrem de apreciat pentru colaborările muzicale cu Seal, Zucchero, Lou Bega, Supertramp şi Gloria Gaynor, dar şi pentru momentele artistice inedite alături de patinatorul rus Evgeni Plushenko, Edvin Marton va evolua pe scena Sălii Palatului alături de European Royal Orchestra, sub bagheta dirijorului austriac Gottfried Rabl. Edvin Marton va reda atmosfera feerică de sărbători, intr-un regal muzical ce va imbina acordurile sublime de vioară cu un stil energic şi plin de pasiune. Biletele la spectacol au fost puse deja in vanzare. Preţul acestora variază intre 80 şi 300 de lei, in funcţie de categoria de loc.
 

 

Zece documentare romaneşti de scurt metraj, realizate de Discovery Channel, difuzate la TIFF

Zece documentare romaneşti de scurt metraj, realizate de Discovery Channel in urma campaniei "Oricine poate fi erou", incepută in luna martie a acestui an, vor fi difuzate, in premieră, pe 6 iunie, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Cei 10 eroi au fost aleşi din sutele de propuneri trimise de publicul din Romania, in cursul lunii martie, pe pagina de Facebook Discovery Romania, unde se desfăşoară campania. Un juriu internaţional din cadrul Discovery a ales cele mai interesante 10 poveşti, iar cei care le-au propus au participat la realizarea scurtmetrajelor. Toate cele 10 documentare vor fi difuzate in cursul acestui an pe Discovery Channel. Cei zece "eroi Discovery" sunt pasionaţi de sporturi extreme, aventurieri incurabili şi cercetători inediţi. Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc in perioada 3 - 12 iunie, la Cluj-Napoca, şi intre 15 şi 19 iunie, la Sibiu.
 

 

Incepe TIFF 2011

La Cluj Napoca, incepe, astăzi, a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Directorul TIFF, Tudor Giurgiu, spune că ediţia de anul acesta va fi un eveniment "cum nu s-a mai văzut in Cluj şi in ţară", care nu va insemna doar film, ci şi alte evenimente artistice organizate in tot oraşul. Giurgiu a declarat că Piaţa Unirii va reprezenta "punctul zero" al festivalului, cinematograful de aici fiind un concept nou cu pavilioane, lansări de DVD, autografe şi masterclass-uri. In plus, TIFF 2011 va avea şi proiecţii caritabile pentru restaurarea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca. Directorul TIFF promite că spectacolul de la gala de deschidere a evenimentului va fi o surpriză totală, care va putea concura fără emoţii cu meciul de fotbal Romania-Bosnia.
 

 

A treia ediţie a Sighişoara Film Festival are loc intre 23 şi 26 iunie

A treia ediţie a Sighişoara Film Festival, un eveniment axat pe promovarea filmului romanesc premiat in străinătate, dar mai puţin cunoscut publicului din ţară, va avea loc in perioada 23 - 26 iunie. Evenimentul cinematografic reuneşte cele mai bune lungmetraje, documentare şi scurtmetraje romaneşti premiate pe plan internaţional pe parcursul anului 2010 şi prilejuieşte intalniri intre profesioniştii de marcă ai filmului romanesc şi tinerii cineaşti. Festivalul işi propune să legitimeze valorile cu caracter de notorietate din sfera filmului romanesc şi să contribuie la redimensionarea imaginii Romaniei din perspectiva acestui palier cultural semnificativ. Printre filmele din palmaresul festivalului se numără "Aurora", de Cristi Puiu, premiat la Karlovy Vary, "Marţi, după Crăciun", in regia lui Radu Muntean, laureat al Festivalului de la Sarajevo şi al Festivalului de Film Francofon de la Namur, "Morgen", debutul multipremiat la Locarno al tanărului Marian Crişan, "Bună, ce faci", in regia lui Alex Maftei, "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", de Andrei Ujică, "Kapitalism - Reţeta noastră secretă", de Alexandru Solomon, şi "Lumea văzută de Ion B.", de Alexander Nanău.
 

 

La Grande Journée Liszt, pe 11 iunie, la Bucureşti, cu recitaluri la metrou şi Ateneul Roman

Evenimentul La Grande Journée Liszt, dedicat compozitorului maghiar al cărui bicentenar este sărbătorit anul acesta, va avea loc, pe 11 iunie, in Capitală. Acesta cuprinde un recital in staţia de metrou Unirii şi două concerte la Ateneul Roman. La Grande Journée Liszt va incepe cu un recital in staţia de metrou Unirii, la ora 11.00, susţinut de pianistul Nicolae N. Dumitru. Programul continuă la Ateneul Roman, incepand cu ora 17.00, cu pianista Brigitte Engerer, laureata premiului I al Conservatorului din Paris la varsta de 15 ani, invitată in 1980 de către Herbert von Karajan să cante cu Filarmonica din Berlin şi apoi cu cele mai mari orchestre din lume. De la ora 20.00, va urca pe scena Ateneului pianistul Bertrand Chamayou, laureat al distincţiei Victoires de la musique classique, specialist in muzica lui Liszt, care va interpreta integral lucrarea "Ani de pelerinaj".
 

 

Bucharest Biennale 5, intre 25 mai şi 22 iulie 2012, pe tema "Tactici pentru aici şi acum"

Cea de-a 5-a ediţie Bucharest Biennale va avea loc intre 25 mai şi 22 iulie 2012, curatoarea acestei ediţii fiind Anne Barlow din Marea Britanie, iar tema aleasă - "Tactici pentru aici şi acum". Scopul Bucharest Biennale a fost, de la inceput, poziţionarea, stabilizarea şi creşterea vizibilităţii Bucureştiului pe harta internaţională, precum şi educarea publicului privind arta contemporană. Ediţia de anul trecut a fost un mare succes, bucurandu-se de 58.000 de vizitatori, dintre care 20.000 au fost străini. Anul viitor va exista şi un program educaţional al Bienalei in universităţi, constand in proiecţii de film, conferinţe dar şi proiecte artistice specifice. Bucharest Biennale este organizată de revista Pavilion, o publicaţie de artă şi cultură contemporană editată la Bucureşti şi difuzată pe patru continente, cu apariţie bianuală, avand şi o versiune care poate fi descărcată gratuit de pe site-ul său.
 

 

Festivalul European al Artelor "Ciprian Porumbescu" include "Lira de Aur", recitaluri şi expoziţii

Prima ediţie a Festivalului European al Artelor "Ciprian Porumbescu", desfăşurat in perioada 3-5 iunie la Suceava şi Stupca, va include Concursul Internaţional "Lira de Aur", recitaluri de muzică clasică, spectacole folclorice, vernisaje de pictură, sculptură şi fotografie, dar şi lansări de carte. Directorul Centrului Cultural Bucovina, Sever Dumitrache, a declarat că este pentru prima dată cand sub genericul "Ciprian Porumbescu" sunt reunite toate artele. La Concursul Internaţional "Lira de Aur" participă 136 de concurenţi din Romania, Republica Moldova şi Austria, la ediţia din acest an inregistrandu-se un număr record de elevi. Festivalul European al Artelor "Ciprian Porumbescu" a debutat, astăzi, la Casa Polonă din Suceava, cu deschiderea festivă a Concursului Internaţional "Lira de Aur", moment urmat, in cursul serii, de un recital extraordinar susţinut de pianista Ilinca Dumitrescu, la Sala Auditorium a Universităţii "Ştefan cel Mare".
 

 

Unirea Italiei, marcată la Odeon

Editura Humanitas invită publicul, marti, 7 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon din Capitală, la o seară dedicată celebrarii a 150 de ani de la Unirea Italiei. Cu aceasta ocazie, va fi lansat volumul Poezii. Opera Omnia, de Michelangelo, aparut la Humanitas in colectia Biblioteca Italiana, si va avea loc dezbaterea ?Un geniu in dialogul artelor?. Invitaţii serii sunt Excelenţa Sa, Mario Cospito, ambasadorul Italiei in Romania, Gabriel Liiceanu, Dan Hăulică şi Smaranda Bratu Elian. Momentele artistice vor fi susţinute de actorii Jeanine Stavarache şi Stefan Velniciuc, alături de soliştii vocali, Cleopatra David, Nicolae Simonov, Justinian Zetea şi Vladimir Deveselu.
 

 

Unele filme clasice vor fi acompaniate de muzică live, la TIFF

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania au anunţat că manifestarea va găzdui, la Sibiu, un proiect original, in cadrul căruia unele filme clasice ale cinematografiei mondiale vor fi prezentate insoţite de muzică live şi chiar de recitaluri de poezie. Una dintre surprizele TIFF Sibiu 2011 este proiectul "Moartea obosită" - o călătorie imaginară insoţită de muzică şi sugestii literare, la care sibienii sunt invitaţi vineri, 17 iunie, la ora 20.00, la Teatrul Gong. Proiecţia filmului "Der müde Tod" - Germania, 1921 - va fi ilustrată sonor de ansamblul Einuiea şi acompaniat de un recital poetic după opera lui Emil Botta. Un alt eveniment special din cadrul TIFF Sibiu 2011 este proiecţia filmului mut "Omul cu aparatul de filmat" - URSS, 1929-, programată sambătă, 18 iunie, la ora 21.30. Coloana sonoră va fi asigurată live de DJ Dubase şi DJ Leizaboy". Joi, 16 iunie, incepand cu ora 21.00, cunoscutul artist Goran Bregovic va urca pe scena din Piaţa Mare din Sibiu alături de Wedding and Funeral Orchestra intr-un spectacol menit să celebreze legătura dintre muzică şi film.
 

 

Documentarul 3D "Pina", de Wim Wenders, in cinematografele romaneşti, din 9 septembrie

Documentarul 3D "Pina", de Wim Wenders, despre Pina Bausch, una dintre cele mai importante şi apreciate coregrafe ale dansului contemporan, va avea premiera in cinematografele romaneşti pe 9 septembrie. Documentarul 3D a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Berlin, in selecţia oficială, in afara competiţiei. "Pina" a caştigat doar intr-o singură săptămană marele premiu la 3D Festival din Paris şi premiul pentru cel mai bun documentar german la Dokville. Aşa cum este prezentat de regizorul Wim Wenders, "Pina" este un film pentru Pina Bausch, una dintre cele mai importante şi apreciate coregrafe ale dansului contemporan. Filmat in 3D cu trupa de dans Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, producţia ilustrează revoluţionara şi originala artă a marii coregrafe germane care a murit in vara anului 2009. Filmul ii introduce pe spectatori intr-o dimensiune nouă, invitandu-i intr-o călătorie senzuală, cu imagini uimitoare: pe scenă, alături de trupa de dans, in afara teatrului, in oraş şi in zonele din apropierea oraşului industrial Wuppertal - locul unde, timp de 35 de ani, Pina Bausch a trăit şi a creat.
 

 

Stiri culturale - externe

Leonard Cohen, recompensat cu premiul "Prinţul Asturiei" pentru Litere pe 2011

Cantăreţul şi compozitorul canadian, Leonard Cohen, a fost recompensat cu premiul "Prinţul Asturiei" pentru Litere pe 2011, a anunţat fundaţia care decernează această prestigioasă distincţie spaniolă. Artistul, in varstă de 77 de ani, cunoscut mai ales in calitate de cantăreţ, este şi un poet talentat, fiind preferat de juriul spaniol scriitorului britanic, Ian McEwan, şi scriitoarei canadiene, Alice Munro. Acest premiu a fost atribuit in 2010 scriitorului franco-libanez, Amin Maalouf, iar in 2009 distincţia a revenit scriitorului albanez, Ismail Kadare. Leonard Cohen şi-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies" imediat după ce a terminat facultatea. Cohen şi-a reluat turneele muzicale in 2008, după 15 ani de absenţă de pe scenă. In 2008 şi in 2009, artistul a susţinut show-uri şi la Bucureşti.
 

 

O schiţă rară făcută de Michelangelo Buonarroti, scoasă la licitaţie

O schiţă rară făcută de Michelangelo Buonarroti in anul 1504 va fi scoasă la licitaţie de casa Christie's, in luna iulie, la Londra, experţii britanici fiind de părere că acest desen va putea fi cumpărat cu un preţ care va depăşi 5 milioane de lire sterline. Desenul, care reprezintă nudul unui bărbat, face parte din cele 24 de schiţe pe care Michelangelo le-a realizat pentru a picta fresca "Bătălia de la Cascina", o operă care nu a fost finalizată de maestrul renascentist. De-a lungul secolelor, această schiţă a fost expusă o singură dată in public, anul trecut, la Viena. Michelangelo a fost angajat pentru a celebra Bătălia de la Cascina din anul 1364 intr-o frescă ce urma să fie pictată in Sala del Gran Consiglio din Florenţa, in anul 1504. Maestrul italian a fost angajat, totodată, să picteze şi o altă frescă, inspirată de Bătălia de la Anghiari din 1440. Niciuna dintre cele două lucrări nu a fost finalizată şi au supravieţuit pană in zilele noastre doar prin intermediul unor gravuri şi schiţe realizate de artistul italian.
 

 

De la festivalul Visa pour l?Image, in galeria Rue de l?Exposition

Institutul Cultural Roman de la Paris prezintă, pană in luna august, in galeria sa ? Rue de l?Exposition ?, expoziţia fotoreportaj ? Le Platz des Roms ?, de Gabriela Lupu. Expoziţia face parte din tema galeriei in anul 2011, ? Solitaria ?, o explorare antropo-fotografică a subiectelor izolării şi marginalizării. Fotografia ?vedetă? a expoziţiei ?Le Platz des Roms?, ?Lucreţia, 62 de ani?, a fost selecţionată in secţiunea Off a prestigiosului festival de fotojurnalism ?Visa pour l?Image? de la Perpignan, ediţia 2010. Fotoreportajul Gabrielei Lupu documenteaza obiectiv situaţia unui grup de romi căldărari, instalaţi, in 2010, pe un teren viran de langă şantierul noii clădiri a primăriei din oraşul francez Montpellier. Gabriela Lupu este fotograf- jurnalist şi absolventă de sociologie. Fotoreportajul său nu judecă şi nu trage concluzii, ci doar relevă aspecte ale vieţii intr-un aşa-numit ?bidon-ville?, dintr-o perspectivă sociologică.
 

 

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor