altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 22 decembrie 2010

Ştiri culturale

 http://www.radioromaniacultural.ro/stiri/

Stiri culturale - interne

Şedinţă a Parlamentului pentru a marca evenimentele din decembrie 1989

La București, continuă manifestările de comemorare a eroilor Revoluției din decembrie 1989. Parlamentul se va reuni, astăzi, intr-o şedinţă solemnă, pentru a marca 21 de ani de la răsturnarea regimului comunist.Ședința a fost programată de la ora 12,30, pentru ca asociaţiile revoluţionarilor să poată fi prezente la acest moment. Aseară, membri ai mai multor organizaţii de revoluţionari au participat la un marş pe traseul care cuprinse punctele importante ale Revoluţiei din Bucureşti. Participanţii au plecat din Piaţa Universităţii, s-au oprit in faţa hotelului Intercontinental, unde revoluţionarii din 89 au inălţat celebra baricadă, dar şi in faţa Sălii Dalles. Patriarhul Daniel va oficia, astăzi, o slujbă de pomenire la Catedrala Patriarhală, in memoria eroilor revoluției.
 

 

Spectacolul "Spargatorul de nuci", pe scena si pe gheata

Opera Nationala Bucuresti prezinta, in ajunul Craciunului, spectacolul de balet "Spărgătorul de nuci", de Piotr Ilici Ceaikovski. Reprezentația va fi acompaniată de orchestra Operei Romane, condusa de Tiberiu Soare. Spectacolul de balet clasic, in doua acte, a intrat și in repertoriul trupei Saint Petersburg State Ballet on Ice. Publicul bucurestean va putea sa retraiasca minunata poveste de Craciun "Spărgătorul de nuci", pe data de 21 ianuarie, la Sala Palatului din Capitală. Infiintat ca o alternativa la baletul clasic, ?The Saint - Petersburg State Ballet on Ice? realizeaza spectacole desavarsite prin imbinarea figurilor sportive de patinaj cu baletul clasic rusesc. In ultimii cinci ani aceasta productie a fost interpretată cu succes pe cele mai renumite scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda sau Malta. "Spărgătorul de nuci" a avut premiera pe 6 decembrie 1892, la Teatrul Mariinski din Sankt Petersburg.
 

 

Expoziţie de fotografie "Singură pe motocicletă, in Europa" de Alexandra Oancea, la Clubul Ţăranului din București

Călătoria pe motocicletă prin 11 ţări europene a Alexandrei Oancea, in varstă de 26 de ani, poate fi văzută intr-o expoziţie de fotografie, care a fost vernisată, aseară, la Clubul Ţăranului din Capitală. Rezultat al unei călătorii solitare in Europa, pe motocicletă, expoziţia surprinde oameni şi locuri, gesturi şi sentimente, captate in 30 de zile, pe două roţi. Călătoria desfăşurată prin 11 ţări reprezintă doar prima etapă a proiectului Alexandrei Oancea - "Put me on the map". Proiectul continuă, iar planul pentru anul 2011 cuprinde peste 40.000 de km, care vor fi străbătuți pană in India. Alexandra Oancea a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, specializarea Scenografie.
 

 

"Opinia publică", ultimul spectacol din acest an al Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu

Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu prezintă, astăzi, ultimul spectacol din acest an. Este vorba despre piesa "Opinia publică", in regia lui Cristian Theodor Popescu, o adaptare după textul omonim scris de Aurel Baranga in perioada comunistă, care prezintă o incursiune aproape antropologică prin care se reconstruieşte, cu mult umor şi cu seninătate, contextul social şi uman al acelor vremuri. Directorul instituției, Constantin Chiriac, spune că, intr-un an deosebit de dificil, in care efectele crizei economice au fost resimţite acut de intreaga societate, Teatrul Radu Stanca a reuşit să atingă un varf de formă al activităţii sale. Constantin Chiriac a mai declarat că, in pofida tăierilor salariale, dar şi a diminuării cheltuielilor cu 20 la sută, teatrul sibian a montat 16 producţii noi. De asemenea, in 2010, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu şi-a atins limita superioară cu cea mai bogată ofertă culturală de pană acum, avand toate biletele vandute in avans şi un public zilnic estimat la 40.000 de spectatori. Actorii teatrului sibian işi vor relua activitatea in data de 8 ianuarie 2011, cand va fi prezentată publicului piesa "Oscar şi Buni Roz".
 

 

Parteneriat pentru modernizarea şi reorganizarea serviciilor bibliotecilor universitare

Academia de Studii Economice din Bucureşti și Universitatea din Craiova au lansat proiectul ?Parteneriat pentru modernizarea şi reorganizarea serviciilor bibliotecilor universitare?. Proiectul constă in modernizarea activităţii de studiu şi cercetare prin trecerea de la o bibliotecă de tip clasic la una hibridă, care să permită exploatarea tuturor tipurilor de informaţii, atat clasice, cat şi digitale. Inițiativa va contribui la armonizarea practicilor din bibliotecile universitare romaneşti cu cele similare din spaţiul european, precum şi la creşterea calităţii procesului educaţional şi promovarea metodelor inovative de asimilare a informaţiei, sporind astfel şansele de angajare şi integrare in viaţa activă a absolvenţilor. De rezultatele proiectului vor beneficia peste 44.000 de utilizatori din cadrul instituţiilor de invăţămant superior. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
 

 

78 de partii omologate vor fi promovate pe pliante turistice

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din Romania si Groove Hour vor lansa, astăzi, la Braşov, proiectul de informare şi promovare turistică la nivel naţional 'i-Tour Schi', dedicat sporturilor de iarnă. Prin acest proiect, 78 de partii omologate din 11 judeţe din ţară vor fi promovate pe pliante turistice, puse gratuit la dispoziţia turiştilor in recepţii de hotel. Potrivit lui Dragoş Paiu, director de marketing al Groove Hour, turiştii aflaţi, in acest sezon, in peste 30 de localităţi, din 11 judete ale Romaniei, vor beneficia de hărţi gratuite ale partiilor omologate, hărţi ale staţiunilor şi oraşelor apropiate, fiecare cu obiectivele turistice importante. Toate aceste materiale vor fi găsite la recepţiile hotelurilor sau in centrele de informare turistică din zonă.
 

 

Centrul Naţional al Cinematografiei organizează un nou concurs de proiecte

Centrul Naţional al Cinematografiei organizează un nou concurs de proiecte, cu un buget total de 10 milioane de lei. Cineaştii interesaţi să acceseze fonduri pot să depună dosarele pană pe data de 31 ianuarie 2011. CNC a alocat 5,5 milioane de lei pentru proiectele de lungmetraj ficţiune, in timp ce secţiunea debut primeşte 1,7 milioane de lei. Secţiunile animaţie şi documentar primesc cate 1 milion de lei, in timp ce proiectelor de scurtmetraj le revine o sumă totală de 700.000 de lei. Valoarea maximă a creditului direct pe care il poate obţine un producător pentru proiectele declarate caştigătoare la această sesiune de selecţie este de 15 la sută din creditul direct alocat pentru producţie. Pentru sesiunea anterioară a concursului, organizată in prima parte a acestui an, a fost alocată o sumă totală de 9,8 milioane de lei.
 

 

Maratonul Revelionului, la Opera Naţională Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti va organiza, şi in acest an, Maratonul Revelionului, spectacolul propus publicului fiind celebra operetă compusă de Johann Strauss-fiul 'Liliacul', o producţie - scenografie şi regie - a celebrului teatru liric londonez Royal Opera House. Rolul lui Frosch va fi interpretat de Pavel Bartoş, actor al Teatrului Odeon. Baritonul Marian Pop, solist de talie internaţională care va interpreta rolul lui Eisenstein, a fost aplaudat pe scene din străinătate precum Florida Grand Opera, Michigan Opera Theatre, Opera din Philadelphia, Teatrul din Basel, Staatsoper Stuttgart sau Vienna Staatsoper. Momentele de balet vor fi interpretate de Laura Blică-Toader, Vlad Toader și Monica Petrică. Soliştii vocali, balerinii, orchestra şi corul Operei, coordonat de Stelian Olariu, vor evolua sub bagheta dirijorului Vlad Conta. Cei care aleg să iși petreacă noaptea de Revelion la Operă vor fi invitați, după spectacol, la o cină festivă, tombolă, foc de artificii şi alte surprize.
 

 

Cluj: Toate sălile de lectură ale Bibliotecii Judeţene, deschise pentru public

Biblioteca Judeţeană ''Octavian Goga'' din Cluj-Napoca a inaugurat, in cadrul unei ceremonii, toate sălile de lectură din sediul său central, destinate publicului. Directorul instituţiei, Sorina Stanca, a declarat că noul spațiu cultural, educativ şi informaţional este dotat la standarde europene și poate deveni pentru mulţi clujeni locul cel mai bun pentru lectură. Din 1995 și pană in 2002, pentru sediul noii biblioteci s-au investit peste 13 milioane de lei, iar in 2006 au fost alocate, prin decizia Consiliului Judeţean, alte 5 milioane de lei pentru amenajări. Cele 16 săli remodelate şi modernizate așteaptă anual in jur de 31.000 de cititori cu abonament, adică 10% din populaţia oraşului, iar frecvenţa zilnică este de peste 1.400 de cititori.
 

 

Alba: Autobuz vechi, transformat in muzeu, pus in circulaţie pentru a comemora Revoluţia din '89

Un autobuz folosit pentru transportul in comun inainte de 1989, care a fost transformat in muzeu, a fost repus in circulaţie, pentru cateva ore, la Alba Iulia, in cadrul unei acţiuni de comemorare a evenimentelor din decembrie 89. Purtătorul de cuvant al Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, Liviu Zgarciu, a declarat că autobuzul a fost transformat in muzeu, iar in interior a fost recreată atmosfera din perioada comunistă. De asemenea, in autobuz a fost organizată o expoziţie cu fotografii care surprind evenimentele petrecute la Alba Iulia in timpul Revoluţiei. Pană vineri, autobuzul-muzeu va staţiona intre Sala Unirii şi clădirea Muzeului Naţional al Unirii, pentru a putea fi vizitat. In decembrie 1989, in localităţile din judeţul Alba au murit 23 de oameni şi alţi 111 au fost răniţi.
 

 

Angela Gheorghiu, sărbătorită la Teatrul Naţional

Un concert extraordinar va fi oferit publicului de Teatrul Naţional București cu ocazia decernării Ordinului 'Steaua Romaniei' in grad de Comandor sopranei Angela Gheorghiu. Distincția ii este acordată 'in semn de inaltă preţuire pentru talentul excepţional cu care Angela Gheorgiu străluceşte pe marile scene ale lumii'. Colegii şi prietenii artistei i se alătură in Concertul de Gală, care va avea loc in Sala Mare a Teatrului Naţional, pe 30 decembrie, de la ora 18.00. Concertul se bucură de participarea excepţională a pianistului Dan Grigore şi a unor artiști de mare prestigiu printre care Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, Ozana Barabancea, Teodor Ilincăi, Bianca Ionescu, Cristina Iordăchescu, Iulia Isaev, Vlad Miriţă, Gladiola Niţulescu şi Daniela Vlădescu - acompaniaţi de Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Tiberiu Soare. Regizorul şi amfitrionul Concertului de Gală va fi actorul Ion Caramitru.
 

 

Comisia Europeană a autorizat un ajutor de stat de 80 milioane euro pentru cinematografia romanească

Comisia Europeană a autorizat acordarea de ajutor de stat pentru cinematografia romanească, la propunerea Centrului Naţional al Cinematografiei. Bugetul alocat este de 347 milioane lei, care va putea fi acordat pană la sfarşitul anului 2014. Obiectivul principal al ajutorului de stat il constituie promovarea culturii şi conservarea patrimoniului cultural, prin sprijinirea dezvoltării industriei filmului şi a educaţiei cinematografice in Romania. De asemenea, se doreşte incurajarea iniţiativei private in domeniul creaţiei, finanţării, producţiei şi distribuţiei de filme romaneşti sau filme realizate cu participare romanească.
 

 

Olt: Biserică de lemn propusă pentru a intra in patrimoniul UNESCO

O biserică din lemn din județul Olt ar putea intra in patrimoniul UNESCO. Direcţia pentru Cultură a județului a elaborat documentaţia prin care solicită introducerea in patrimoniul european sau al UNESCO a Bisericii Adormirea Maicii Domnului din satul Păroşi, comuna Leleasca, biserică de lemn care datează de la mijlocul secolului al 8-lea. Documentaţia va fi depusă in prima parte a anului 2011. Printre criteriile pe baza cărora se face propunerea este starea de conservare foarte bună a bisericii, ornamentele interioare şi mărimea construcţiei. Biserica va face parte dintr-un circuit turistic in care vor fi cuprinse și alte lăcașuri de lemn din nordul judeţului Olt, toate fiind monumente istorice.

 

 

Stiri culturale - externe

Opere de Picasso, Botero şi Chillida, furate de la Madrid și recuperate de poliţia spaniolă

28 de opere de artă, semnate de nume precum Pablo Picasso, Fernando Botero şi Eduardo Chillida, care au fost furate in noiembrie dintr-un depozit de langă Madrid, au fost recuperate de poliția spaniolă. Operele au fost descoperite intr-o furgonetă parcată intr-o zonă industrială, la circa 4 kilometri de locul furtului, potrivit presei spaniole, care evaluează lucrările la aproximativ 5 milioane de euro. Lucrările de artă fuseseră inchiriate unei galerii din Koln (Germania) şi au fost furate in timp ce erau transportate inapoi in Spania. La momentul descoperirii furtului, poliţia suspecta existenţa unui complice din interior, avand in vedere cheile lăsate in contact şi faptul că hoţii ştiau ce se află in interiorul camionului.
 

 

Iranianul Jafar Panahi, condamnat la şase ani de inchisoare şi o interdicţie de a face filme timp de 20 de ani

Regizorul Jafar Panahi a fost condamnat de autorităţile iraniene la şase ani de inchisoare şi a primit o interdicţie de a regiza sau produce filme timp de 20 de ani. Sentința a fost dată după ce autoritățile de la Teheran l-au acuzat pe artist de instigare, conspiraţie şi propagandă impotriva regimului. Jafar Panahi, in varstă de 49 de ani, a fost arestat pentru prima dată in iulie 2009 după ce a participat la o ceremonie de comemorare a protestatarilor ucişi in timpul unei altercaţii cu privire la alegerile electorale din Iran. Regizorul a fost eliberat la scurt timp, dar i s-a interzis să părăsească ţara. In februarie 2010, Panahi a fost reținut din nou, impreună cu membri ai familiei sale şi alţi colegi, şi a fost incarcerat la celebra inchisoare Evin din Tehran. Numeroase personalităţi din lumea filmului - Steven Spielberg, Martin Scorsese, Robert De Niro, Robert Redford, Francis Ford Coppola, Joel şi Ethan Coen, Ang Lee, Michael Moore şi Oliver Stone - au cerut eliberarea cineastului, in special cu ocazia Festivalului de Film de la Cannes, unde Jafar Panahi trebuia să facă parte din juriul festivalului. Actriţa Juliette Binoche a urcat pe scenă pentru a-şi primi premiul pentru interpretare feminină purtand o banderolă pe care era scris numele cineastului iranian.
 

 

Un nou accident la repetiţiile musicalului 'Spider-Man'

Repetiţiile generale pentru cel mai scump musical din istorie, 'Spider-Man: Turn Off the Dark' au fost intrerupte din cauza unui nou accident, după ce un cascador care-l dublează pe supereroul Spider-Man in scenele de acţiune aeriană, a căzut de la inălţimea de 9 metri. Christopher Tierney este principalul cascador al spectacolului pentru scenele aeriene, dubland atat personajul Super-Man cat şi pe duşmanii acestuia, Meeks şi Kraven. Cu cateva zile inainte de acest accident, producătorii musicalului au anunţat amanarea lansării din 11 ianuarie pentru o dată neprecizată din februarie. In timpul repetiţiilor pentru același musical, un actor şi-a fracturat ambele maini, iar actriţa Natalie Mendoza este incă in recuperare după ce a suferit o contuzie puternică, in urma unui accident de culise. Cu un buget de 65 de milioane de dolari, musicalul 'Spider-Man' este cea mai costisitoare producţie din istoria Broadway-ului.
 

 

Zara Phillips, nepoata reginei Marii Britanii, s-a logodit cu un jucător de rugby

Un al doilea mariaj regal se profilează in Marea Britanie pentru anul 2011, Palatul Buckingham anunţand logodna fiicei prinţesei Anne, Zara Phillips, cu jucătorul de rugby, Mike Tindall. Zara Phillips, in varstă de 29 de ani, este cea mai mare dintre nepoatele reginei Elizabeth a II-a. Dacă mariajul Zarei Phillips cu Mike Tindall, in varstă de 32 de ani, va avea loc, probabil, in 2011, aceasta va fi cea de-a doua căsătorie a anului in familia regală britanică. Prinţul William, fiul cel mare al prinţului Charles, se va căsători, pe 29 aprilie, cu Kate Middleton, cu care are o relaţie de peste opt ani. Regina Elizabeth a II-a s-a declarat "incantată" de vestea viitoarei căsătorii a nepoatei sale.
 

 

Ferma Neverland a cantăreţului Michael Jackson ar putea deveni o şcoală de muzică pentru copii

Celebra fermă Neverland a cantăreţului american Michael Jackson ar putea fi transformată intr-o şcoală de muzică pentru copiii şi adolescenţii talentaţi din Statele Unite şi ar putea purta numele "regelui muzicii pop", informează contactmusic.com. Compania care deţinea această proprietate inainte de moartea starului doreşte să transforme ferma intr-un institut in care copiii şi adolescenţii talentaţi să studieze o varietate de genuri şi stiluri muzicale. Michael Jackson a cumpărat ferma Neverland in 1987 cu intenţia de a o transforma intr-un "paradis al copiilor". După ce a amenajat la Neverland un carusel, diverse instalaţii pentru distracții şi o grădină zoologică - cu elefanţi, şerpi, girafe şi lame -, Michael Jackson a permis accesul liber copiilor din toată lumea in interiorul reşedinţei sale. Starul american a părăsit Neverland după ce a fost acuzat de pedofilie in 2003, acuzaţie de care a fost insă achitat, după un proces intens mediazat, in 2005.
 

 

Poşta Italiană emite un timbru special in memoria lui Marcel Chirnoagă

Poşta Italiană va emite un timbru special in memoria lui Marcel Chirnoagă, cu ocazia vernisajului unui proiect intercultural dedicat artistului roman de către artista plastică italiană, Marilena Berti, la Institutul Roman de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Proiectul ?In natură şi in semn. In amintirea lui Marcel Chirnoagă? se va incheia pe 9 ianuarie 2011 și cuprinde o expoziţie personală a artistei Marilena Berti şi o alta - cu fotografii şi documente inedite ale marelui grafician roman. Timbrul va fi distribuit la punctul Serviciului Filatelic amenajat de Poşta Italiană in incinta Institutului Roman. După vernisaj, timbrul va fi pus in circulaţie timp de trei luni, fiind distribuit de Serviciul Filatelic din Veneţia. Marcel Chirnoagă a fost unul din cei mai apreciaţi şi indrăgiţi artişti plastici romani in Italia, unde se află și astăzi un număr important de opere din creaţia sa.
 

 

Dan Brown va scrie scenariul filmului "The Lost Symbol"

Romancierul american, Dan Brown, va scrie scenariul pentru filmul pe care compania Columbia Pictures il va realiza pe baza celui mai recent roman al său, "The Lost Symbol", care a fost vandut in peste un milion de copii in prima zi de la lansare. In romanul "The Lost Symbol", eroul principal, profesorul specialist in simbolistică Robert Langdon, este prins intr-o conspiraţie a francmasonilor din Washington. Adaptarea cinematografică din 2006 a romanului "Codul lui Da Vinci" şi versiunea pentru marele ecran, din 2009, a romanului "Ingeri şi Demoni" - ambele scrise de Dan Brown - au generat incasări de peste 1,24 miliarde de dolari pe plan mondial. Pentru moment, starul primelor două filme, actorul american Tom Hanks, nu a confirmat dacă işi va relua rolul profesorului Langdon
 

 

Vizualizări: 31

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor