altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 16 martie 2011

Ştiri culturale

Astazi : 2011-03-16

Stiri culturale - interne

Călătorie in lume operei

Opera Naţională Bucureşti a lansat programul ?Călătorie in lume operei?, care se adresează copiilor şi tinerilor cu varste cuprinse intre 7 şi 18 ani. Evenimentul urmează modelul tuturor marilor teatre lirice europene care acordă o atenţie deosebită activităţilor educative care duc la formarea publicului de operă şi balet de maine. Structurat sub forma unui tur ghidat interactiv prin clădirea Operei Naţionale Bucureşti, programul propune elevilor din şcoli şi licee o vizită atat in foaierele şi in sala de spectacol a instituţiei, cat şi o incursiune in partea ?nevăzută? a teatrului, in culise, ateliere şi săli de repetiţie. Participanţii la program au in acest fel şansa de a-i intalni pe cei care lucrează in spatele cortinei, inţelegand astfel specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unei producţii de operă sau balet. Grupurile care participă la program trebuie să fie insoţite de un cadru didactic şi să fie formate dintr-un număr de maxim 25 de elevi. Etapa-pilot a programului va continua in lunile aprilie şi mai, cu un număr de aproximativ trei grupuri in fiecare lună, urmand ca din stagiunea 2011-2012 să fie extins.
 

Proiectul "Odessa" de Florin Iepan şi "Videocracy" de Erik Gandini, prezentate la One World 2011

Cel mai nou proiect al lui Florin Iepan, "Odessa", dar şi controversatul film "Videocracy", de Erik Gandini, vor fi prezentate in cadrul Festivalului Internaţional de Film One World, care se va desfăşura la Bucureşti, incepand de astăzi și pană pe 21 martie.Directorul festivalului, regizorul Alexandru Solomon, a declarat că, anul acesta, personalităţilor care patronează evenimentul, precum fostul preşedinte al Cehiei, Vaclav Havel, li s-a alăturat şi fostul disident anticomunist, Radu Filipescu. El a mai anunțat că, pe 21 martie, va avea loc la Muzeul Ţăranului Roman o dezbatere despre condiţia cinematografiei romane, precedată de proiecţia filmului sarbesc "Center for Washing Films". Filmele sunt impărţite in şase secţiuni tematice şi vor fi proiectate la patru cinematografe din centrul Bucureştiului - Eforie, Union, Corso şi Noul Cinematograf al Regizorului Roman.Festivalul de film documentar One World a inceput in 1999, la Praga, şi s-a extins ulterior in multe oraşe din intreaga lume.
 

Un tablou de Grigorescu, evaluat la 150.000-250.000 euro, scos la licitaţie de Artmark, pe 23 martie

Cel mai mare tablou de Nicolae Grigorescu de pe piaţa de artă romanească - "Peisaj la marginea pădurii" -, evaluat la o sumă intre 150.000 şi 250.000 de euro, va fi prezentat la Licitaţia de Primăvară a casei Artmark, care va avea loc pe 23 martie, la Bucureşti. Organizatorii se aşteaptă ca tabloul să ajungă pe primul loc in clasamentul naţional al celor mai importante opere de artă tranzacţionate vreodată. O operă de proporţii, peisajul are o importanţă deosebită pentru istoria picturii romaneşti moderne, prin valoarea sa artistică şi contextul in care a fost realizată. Pictura aparţine perioadei de după intoarcerea lui Nicolae Grigorescu de la Barbizon şi este datată cu aproximaţie intre 1868 şi 1872. Pictura este emblematică pentru etapa din creaţia maestrului marcată de realismul Şcolii de la Barbizon şi de principiile impresionismului. Aceasta reprezintă, totodată, una dintre lucrările prin care Grigorescu impunea genul peisajului in mediul artistic autohton, punand astfel bazele picturii romaneşti moderne.
 

Conferinţele ?Mircea Vulcănescu? - Horia Bernea - Artistul in Biserică

Conferinţele ?Mircea Vulcănescu? continuă, maine, de la ora 18:00, la Clubul Ţăranului. Părintele profesor Constantin Coman, pictorul Mihai Sarbulescu şi teologul Costion Nicolescu vor conferenţia pe tema Horia Bernea - Artistul in Biserică. Constantin Coman este conferenţiar la Catedra de Teologie Biblică din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti, doctor al Institutului Teologic de Grad Universitar din Capitală și doctor al Facultăţii de Teologie a Universităţii din Atena. Mihai Sarbulescu este cofondator al Grupului ?Prolog?, doctor al Universităţii de Arte din Bucureşti cu teza ?Dosar Prolog?. Costion Nicolescu, pană de curand cercetător la Muzeul Ţăranului Roman, este doctor in teologie la Institutul de Teologie Ortodoxa ?Saint Serge? din Paris. Moderatorul conferinței este Mihai Gheorghiu, cercetător la Muzeul Țăranului Roman.
 

Festivalul Internaţional de Chitară debutează pe temele formaţiei Beatles

Festivalul Internaţional de Chitară, care se va desfăşura, incepand de astăzi și pană pe 23 martie la Sala Radio din Bucureşti, va debuta pe temele formaţiei Beatles, in interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, sub bagheta lui Gian Luigi Zampieri şi cu participarea chitaristului spaniol Ricardo Gallén. Concertul care va avea loc diseară, de la ora 19,00, are in program "Introducere şi fuga pe teme de Beatles" de G. Panella, "3 Preludii simfonice pentru Regele Oedip" de I. Pizzetti, "Concert in re major pentru chitară şi orchestră op.99" de M.Castelnuovo Tedesco şi "Simfonia a doua in la minor op.55" de C. Saint Saens. Vineri, 18 martie, de la ora 19.00, este programat cel de-al doilea concert din cadrul Festivalului. Cu această ocazie, pe scena Sălii Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, vor urca chitaristul de talie internaţională Goran Krivokapic şi dirijorul german Ralf Sochaczewsky. A treia seară a festivalului va oferi publicului ocazia să asculte "Uvertura operei Freischutz" de C.M.Weber, "Concertul pentru chitară şi orchestră" de H.Villa Lobos şi "Simfonia a doua in re major, op. 73" de J. Brahms.
 

NELLY MIRICIOIU va canta in ?Manon Lescaut?, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Un titlu foarte cunoscut al repertoriului liric ? ?Manon Lescaut?, un compozitor indrăgit de publicul larg ? Giacomo Puccini şi prezenţa extraordinară a sopranei NELLY MIRICIOIU pe scena Operei Naţionale Bucureşti sunt elementele care vor caracteriza evenimentul programat sambătă, 19 martie. Alături de Nelly Miricioiu, un alt invitat special - in rolul lui Des Grieux - va fi tenorul DANIEL MAGDAL. Povestea frumoasei, dar uşuraticei Manon, imaginată după celebrul roman din literatura franceză, semnat de Abatele Prévost, va prinde din nou viaţă graţie soliştilor Operei Naționale București - Iordache Basalic, Horia Sandu, Liviu Indricău, Eugen Voicu, Lucian Corchiş, Sidonia Nica, Vasile Chişiu, Daniel Filipescu şi a prim-balerinilor Corina Dumitrescu şi Gigel Ungureanu. Orchestra, corul, soliştii vocali şi balerinii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.
 

Gaitele ? 150 de reprezentatii la Odeon

Spectacolul Gaiţele, o comedie in trei acte de Alexandru Kiritescu, in regia lui Alexandru DABIJA, se va juca, in această seară, la Teatrul Odeon din Bucureşti pentru a 150-a oară, devenind cea mai longevivă punere in scenă a teatrului de pe Calea Victoriei. Din distribuţie fac parte Dorina Lazar, Constantin Cojocaru, Ionel Mihailescu, Marius Stanescu, Carmen Tanase, Virginia Rogin, Elvira Deatcu, Dana Voicu, Petre Nicolae, Ana Maria Moldovan şi Pavel Bartoş. De la premiera din 28 mai 2002, spectacolul Gaitele a incantat atat publicul iubitor de teatru, cat si profesionistii, atat pe scena Odeonului, cat si in numeroase orase din tara unde a fost prezentat in turnee si festivaluri.
 

Ion Besoiu, premiat pentru intreaga carieră la gala Gopo 2011

Ion Besoiu, unul dintre cei mai apreciaţi actori romani ai ultimelor decenii, va fi recompensat cu premiul pentru intreaga carieră la cea de-a cincea ediţie a galei Gopo, care va avea loc pe 28 martie, la Bucureşti. Unul dintre cele mai importante trofee din palmaresul galei Gopo, premiul pentru intreaga carieră a fost acordat la ediţiile precedente altor trei actori emblematici pentru filmul romanesc: Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru şi Jean Constantin. Născut pe 11 martie 1931, la Sibiu, Ion Besoiu a absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Muzică din oraşul natal. Actorul are o carieră impresionantă, care se intinde pe parcursul a peste 50 de ani, perioadă in care a incantat publicul cu roluri memorabile in peste 100 de producţii cinematografice şi de televiziune, precum şi in piese de teatru. Cariera lui Ion Besoiu in film cuprinde colaborări cu regizori importanţi, precum Mircea Mureşan, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Mircea Daneliuc şi Gheorghe Vitanidis. Talentul şi devotamentul marelui actor au fost răsplătite de-a lungul timpului, printre altele, cu un premiu de excelenţă al Cinematografiei Romane, precum şi cu premiul UNITER pentru intreaga activitate. De asemenea, in 2001, Ion Besoiu a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Sibiu.
 

Premiera nationala cu opera Rita de Gaetano Donizetti, la Opera bucureșteană

Opera Rita, creaţie a compozitorului Gaetano Donizetti, va fi interpretată in premieră națională, astăzi, de la ora 19:00, in foaierul galben al Operei Naţionale Bucureşti. Spectacolul este o producţie a Studioului Experimental de Operă şi Balet ?Ludovic Spiess? şi face parte din proiectul Opera Rara, care işi propune să ofere publicului capodopere puţin cantate pe scenele lirice din Romania şi din lume. Regia spectacolului ii aparţine lui Catalin Voineag, iar scenografia este semnată de Dragoş Abagiu. Beneficiind de pregătirea muzicală a maestrului acompaniator Lidia Butnariu, opera Rita va putea fi audiată pentru prima dată de publicul roman, in interpretarea soliştilor Rodica Vică, Ovidiu Ciucuriţă și Vasile Chişiu.
 

Valcea: Expoziţia Bienalei de Arhitectură Bucureşti 2010

Expoziţia Concurs de Arhitectură Romanească din cadrul Bienalei de Arhitectură Bucureşti 2010 a fost deschisă şi la Primăria din Ramnicu Valcea. 'Anii de boom economic care au precedat criza financiară au prilejuit construcţia de arhitectură contemporană de calitate iar această perioadă de educare şi evoluţie s-a reflectat şi in lucrările apărute in ultimii doi ani, in care se manifestă apetenţa publicului pentru arhitectura modernă', a declarat arhitectul Constantin Goagea, director al revistei 'Zeppelin' şi coorganizator al Bienalei de Arhitectură. Bienala a atras participarea a 215 proiecte, toate realizate in ultimii doi ani. In concurs au participat atat lucrări realizate de arhitecţi romani in alte ţări, precum Elveţia, Italia, Austria sau Belgia, cat şi lucrări realizate de arhitecţi străini pentru beneficiari din Romania. Expoziţia este deschisă pană vineri, intre orele 10 şi 16.
 

Simpozion dedicat literaturii francofone şi expoziţie de benzi desenate, in Luna Francofoniei

Un simpozion dedicat literaturii francofone şi o expoziţie de benzi desenate sunt doar două dintre evenimentele care vor avea loc in Capitală in Luna Francofoniei. Simpozionul "Regards croisés sur la littérature francophone" va avea loc pe 23 martie, de la ora 9.30, la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti. Masa rotundă cu acest titlu va fi moderată de redactorul-şef al RFI Romania, Luca Niculescu, printre invitaţi numărandu-se dramaturgul Matei Vişniec, scriitorul belgian Marc Quaghebeur, directorul Arhivelor şi Muzeului Literaturii de la Bruxelles, jurnalistul francez Bernard Magnier şi Thibault Martin, profesor la Universitatea Québec din Outaouais. Expoziţia de benzi desenate "Des cases et des hommes" va fi vernisată, maine, la ora 18.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, unde va putea fi vizitată timp de o lună. In afara evenimentelor din Capitală, manifestări dedicate francofoniei au loc şi la Timişoara, Constanţa, Cluj-Napoca, Iaşi şi Piteşti.
 

Muzicianul Ton Koopman concertează, in septembrie, la Festivalul Enescu

Ton Koopman, cunoscutul dirijor, organist şi clavecinist olandez al muzicii vechi, va concerta, in luna septembrie, la Bucureşti, in cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu". Pentru publicul din intreaga lume, Ton Koopman este muzicianul care, de decenii, "modelează frazele aşa cum un magician scoate batiste din joben", potrivit San Francisco Classical Voice. Compozitori precum Biber, Charpentier, Händel, Mozart, Purcell şi Vivaldi au fost constant incluşi in programul concertelor şi inregistrărilor sale alături de Orchestra Barocă din Amsterdam. Abonamentele pentru accesul la spectacolele Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu" 2011 au fost deja puse in vanzare, in timp ce biletele individuale vor putea fi achiziţionate din 15 mai.
 

Filmul laureat cu 'Leul de Aur' 2010, in exclusivitate la Bucharest IFF

Cel mai recent film al Sofiei Copolla, 'Somewhere', caştigător al 'Leului de Aur' pentru Cel mai bun film la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2010, va fi prezentat in premieră şi exclusivitate in cadrul Festivalului Internaţional de Film Bucureşti. Pe langă pelicula 'Cirkus Columbia', care va deschide Bucharest IFF 2011, vor fi prezente şi alte titluri de marcă ale anului cinematografic 2010, semnate de unii dintre cei mai apreciaţi regizori ai lumii. Bucharest IFF este unicul festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmelor de lungmetraj, fiind susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei. Festivalul se va desfăşura in perioada 11 - 17 aprilie la Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Roman din incinta Muzeului Ţăranului Roman şi in Sala 'Elvira Popescu' a Institutului Francez din Bucureşti.
 

Valcea: Inscrieri la concursul de scurt metraje 'Eu aşa văd Romania'

Centrul Europe Direct din Ramnicu Valcea aşteaptă inscrieri la concursul de filme de scurt metraj 'Eu aşa văd Romania'. Filmele nu trebuie să depăşească 3 minute, pot fi realizate in Power Point, Movie Maker sau alte programe, trebuie să aibă un fond muzical şi să transmită un mesaj despre modul cum tinerii valceni văd Romania in context european. Un concurent se poate inscrie doar cu o singură producţie. Nu sunt acceptate filme realizate de echipe, ci doar individual. In paralel cu acest concurs, se desfăşoară şi unul de fotoreportaj cu aceeaşi tematică, unde tinerii sunt invitaţi să se inscrie cu trei fotografii. Vernisajul expoziţiei şi premierea celor mai bune fotografii vor avea loc la Biblioteca Judeţeană Valcea in data de 14 aprilie, iar premiile pentru film de scurt metraj vor fi acordate pe 9 mai.
 

Stiri culturale - externe

Vaticanul va transmite ceremonia de beatificare a papei Ioan Paul al II-lea pe Facebook şi YouTube

Vaticanul va transmite pe Facebook şi YouTube ceremonia de beatificare a fostului Papă Ioan Paul al II-lea, care va avea loc pe 1 mai, in piaţa Sfantul Petru din Roma. Postul Centro Televisivo Vaticano, in colaborare cu Radio Vatican, a adăugat pe YouTube o nouă pagină consacrată fostului papă polonez, pagină pe care vor fi adăugate zilnic fişiere video preluate din arhivele Vaticanului. Aceleaşi inregistrări vor putea fi vizionate şi pe o nouă pagină creată pe reţeaua de socializare Facebook, consacrată lui Ioan Paul al II-lea. Fostul Suveran Pontif va fi beatificat pe 1 mai 2011, după ce actualul papă, Benedict al XVI-lea, a aprobat, in ianuarie, decretul oficial care validează miracolul atribuit lui Ioan Paul al Doilea. Comisia cardinalilor şi episcopilor membri in Congregaţia pentru cauzele sfinţilor a considerat ca fiind miraculoasă vindecarea de maladia Parkinson a călugăriţei franceze Marie Simon-Pierre. După beatificare, pentru ca Ioan Paul al II-lea să devină sfant, va fi nevoie de un nou miracol.
 

Spectacolul "Iluzionistele", de Mădălina Dan, participă la Festivalul dancEUnion de la Londra

Spectacolul "Iluzionistele", după coregrafia Mădălinei Dan, in care evoluează dansatoarele Maria Baroncea, Mihaela Dancs şi Carmen Coţofană, participă la Festivalul dancEUnion, desfăşurat zilele acestea la Londra. Organizat de Southbank Centre impreună cu institutele culturale din ţările membre ale Uniunii Europene, Festivalul dancEUnion celebrează talentul coregrafic şi explorează tendinţele dansului contemporan european. Produs de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, spectacolul "Iluzionistele" a fost foarte bine primit in randul criticilor, fiind considerat o creaţie inovatoare, care inglobează in structura sa elemente moderne, adaptate după basmele tradiţionale, precum şi aspecte preluate din teatrul absurdului. Mădălina Dan, absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, este deja cunoscută pe scena romanească şi internaţională de dans contemporan. In perioada 1998 - 2003, artista a fost membră a companiei de dans "Oleg Danovski" din Constanţa, iar in 2008 i-a fost acordată bursa danceWEB Scholarship Viena.
 

Expoziţia "Făcand haz de dictatură", cu caricaturi de Mihai Stănescu, la Varşovia

Expoziţia "Făcand haz de dictatură. Romania in caricaturile lui Mihai Stănescu 1979-1989" este prezentată, pană pe 3 mai, la Casa Intalnirilor cu Istoria din Varşovia. Realizate intr-o manieră acidă şi vie, caricaturile lui Mihai Stănescu au devenit celebre pentru satira dură la adresa regimului comunist. Expoziţia de la Varşovia cuprinde lucrări realizate in perioada 1979 - 1989, multe dintre ele fiind cenzurate pentru aluziile extrem de transparente la sărăcie, lipsa libertăţii individuale şi alte subiecte tabu din acea vreme. Lucrările expoziţiei au fost selectate de ICR Varşovia şi Casa Intalnirilor cu Istoria. Ca parte integrantă a acestui proiect, pe 15 aprilie, va avea loc o proiecţie a filmului "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", in regia lui Andrei Ujică.
 

Filmul de animaţie "O poveste de acasă", prezentat la Festivalul "Ochiul Copilului" de la Budapesta

Filmul de animaţie "O poveste de acasă", realizat de copii cu varsta cuprinsă intre 6 şi 12 ani din Sibiu, va participa la Festivalul internaţional de film "Ochiul copilului" de la Budapesta, fiind inclus in secţiunea "E mic piperul, dar e tare". Filmul "O poveste de acasă" concurează alături de pelicule din Rusia, Ucraina, Spania, Finlanda, Korea, Croaţia, Slovacia, Belgia şi Grecia. "O poveste de acasă" a fost realizat in cadrul Astra Film Junior 2010, la atelierul de film de animaţie, organizat la Sibiu. Timp de şase zile, 11 copii din clasele primare au trecut prin toate fazele de producţie ale unui film de animaţie, sub coordonarea artistei Iulia Varga. Fiecare copil a creat unul sau două personaje inedite, folosind materiale reciclabile din menaj.
 

Vizualizări: 29

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor