altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştiri culturale

Astazi : 2011-03-16

Stiri culturale - interne

Călătorie in lume operei

Opera Naţională Bucureşti a lansat programul ?Călătorie in lume operei?, care se adresează copiilor şi tinerilor cu varste cuprinse intre 7 şi 18 ani. Evenimentul urmează modelul tuturor marilor teatre lirice europene care acordă o atenţie deosebită activităţilor educative care duc la formarea publicului de operă şi balet de maine. Structurat sub forma unui tur ghidat interactiv prin clădirea Operei Naţionale Bucureşti, programul propune elevilor din şcoli şi licee o vizită atat in foaierele şi in sala de spectacol a instituţiei, cat şi o incursiune in partea ?nevăzută? a teatrului, in culise, ateliere şi săli de repetiţie. Participanţii la program au in acest fel şansa de a-i intalni pe cei care lucrează in spatele cortinei, inţelegand astfel specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unei producţii de operă sau balet. Grupurile care participă la program trebuie să fie insoţite de un cadru didactic şi să fie formate dintr-un număr de maxim 25 de elevi. Etapa-pilot a programului va continua in lunile aprilie şi mai, cu un număr de aproximativ trei grupuri in fiecare lună, urmand ca din stagiunea 2011-2012 să fie extins.
 

 

Proiectul "Odessa" de Florin Iepan şi "Videocracy" de Erik Gandini, prezentate la One World 2011

Cel mai nou proiect al lui Florin Iepan, "Odessa", dar şi controversatul film "Videocracy", de Erik Gandini, vor fi prezentate in cadrul Festivalului Internaţional de Film One World, care se va desfăşura la Bucureşti, incepand de astăzi și pană pe 21 martie.Directorul festivalului, regizorul Alexandru Solomon, a declarat că, anul acesta, personalităţilor care patronează evenimentul, precum fostul preşedinte al Cehiei, Vaclav Havel, li s-a alăturat şi fostul disident anticomunist, Radu Filipescu. El a mai anunțat că, pe 21 martie, va avea loc la Muzeul Ţăranului Roman o dezbatere despre condiţia cinematografiei romane, precedată de proiecţia filmului sarbesc "Center for Washing Films". Filmele sunt impărţite in şase secţiuni tematice şi vor fi proiectate la patru cinematografe din centrul Bucureştiului - Eforie, Union, Corso şi Noul Cinematograf al Regizorului Roman.Festivalul de film documentar One World a inceput in 1999, la Praga, şi s-a extins ulterior in multe oraşe din intreaga lume.
 

 

Un tablou de Grigorescu, evaluat la 150.000-250.000 euro, scos la licitaţie de Artmark, pe 23 martie

Cel mai mare tablou de Nicolae Grigorescu de pe piaţa de artă romanească - "Peisaj la marginea pădurii" -, evaluat la o sumă intre 150.000 şi 250.000 de euro, va fi prezentat la Licitaţia de Primăvară a casei Artmark, care va avea loc pe 23 martie, la Bucureşti. Organizatorii se aşteaptă ca tabloul să ajungă pe primul loc in clasamentul naţional al celor mai importante opere de artă tranzacţionate vreodată. O operă de proporţii, peisajul are o importanţă deosebită pentru istoria picturii romaneşti moderne, prin valoarea sa artistică şi contextul in care a fost realizată. Pictura aparţine perioadei de după intoarcerea lui Nicolae Grigorescu de la Barbizon şi este datată cu aproximaţie intre 1868 şi 1872. Pictura este emblematică pentru etapa din creaţia maestrului marcată de realismul Şcolii de la Barbizon şi de principiile impresionismului. Aceasta reprezintă, totodată, una dintre lucrările prin care Grigorescu impunea genul peisajului in mediul artistic autohton, punand astfel bazele picturii romaneşti moderne.
 

 

Conferinţele ?Mircea Vulcănescu? - Horia Bernea - Artistul in Biserică

Conferinţele ?Mircea Vulcănescu? continuă, maine, de la ora 18:00, la Clubul Ţăranului. Părintele profesor Constantin Coman, pictorul Mihai Sarbulescu şi teologul Costion Nicolescu vor conferenţia pe tema Horia Bernea - Artistul in Biserică. Constantin Coman este conferenţiar la Catedra de Teologie Biblică din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti, doctor al Institutului Teologic de Grad Universitar din Capitală și doctor al Facultăţii de Teologie a Universităţii din Atena. Mihai Sarbulescu este cofondator al Grupului ?Prolog?, doctor al Universităţii de Arte din Bucureşti cu teza ?Dosar Prolog?. Costion Nicolescu, pană de curand cercetător la Muzeul Ţăranului Roman, este doctor in teologie la Institutul de Teologie Ortodoxa ?Saint Serge? din Paris. Moderatorul conferinței este Mihai Gheorghiu, cercetător la Muzeul Țăranului Roman.
 

 

Festivalul Internaţional de Chitară debutează pe temele formaţiei Beatles

Festivalul Internaţional de Chitară, care se va desfăşura, incepand de astăzi și pană pe 23 martie la Sala Radio din Bucureşti, va debuta pe temele formaţiei Beatles, in interpretarea Orchestrei de Cameră Radio, sub bagheta lui Gian Luigi Zampieri şi cu participarea chitaristului spaniol Ricardo Gallén. Concertul care va avea loc diseară, de la ora 19,00, are in program "Introducere şi fuga pe teme de Beatles" de G. Panella, "3 Preludii simfonice pentru Regele Oedip" de I. Pizzetti, "Concert in re major pentru chitară şi orchestră op.99" de M.Castelnuovo Tedesco şi "Simfonia a doua in la minor op.55" de C. Saint Saens. Vineri, 18 martie, de la ora 19.00, este programat cel de-al doilea concert din cadrul Festivalului. Cu această ocazie, pe scena Sălii Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, vor urca chitaristul de talie internaţională Goran Krivokapic şi dirijorul german Ralf Sochaczewsky. A treia seară a festivalului va oferi publicului ocazia să asculte "Uvertura operei Freischutz" de C.M.Weber, "Concertul pentru chitară şi orchestră" de H.Villa Lobos şi "Simfonia a doua in re major, op. 73" de J. Brahms.
 

 

NELLY MIRICIOIU va canta in ?Manon Lescaut?, pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Un titlu foarte cunoscut al repertoriului liric ? ?Manon Lescaut?, un compozitor indrăgit de publicul larg ? Giacomo Puccini şi prezenţa extraordinară a sopranei NELLY MIRICIOIU pe scena Operei Naţionale Bucureşti sunt elementele care vor caracteriza evenimentul programat sambătă, 19 martie. Alături de Nelly Miricioiu, un alt invitat special - in rolul lui Des Grieux - va fi tenorul DANIEL MAGDAL. Povestea frumoasei, dar uşuraticei Manon, imaginată după celebrul roman din literatura franceză, semnat de Abatele Prévost, va prinde din nou viaţă graţie soliştilor Operei Naționale București - Iordache Basalic, Horia Sandu, Liviu Indricău, Eugen Voicu, Lucian Corchiş, Sidonia Nica, Vasile Chişiu, Daniel Filipescu şi a prim-balerinilor Corina Dumitrescu şi Gigel Ungureanu. Orchestra, corul, soliştii vocali şi balerinii vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.
 

 

Gaitele ? 150 de reprezentatii la Odeon

Spectacolul Gaiţele, o comedie in trei acte de Alexandru Kiritescu, in regia lui Alexandru DABIJA, se va juca, in această seară, la Teatrul Odeon din Bucureşti pentru a 150-a oară, devenind cea mai longevivă punere in scenă a teatrului de pe Calea Victoriei. Din distribuţie fac parte Dorina Lazar, Constantin Cojocaru, Ionel Mihailescu, Marius Stanescu, Carmen Tanase, Virginia Rogin, Elvira Deatcu, Dana Voicu, Petre Nicolae, Ana Maria Moldovan şi Pavel Bartoş. De la premiera din 28 mai 2002, spectacolul Gaitele a incantat atat publicul iubitor de teatru, cat si profesionistii, atat pe scena Odeonului, cat si in numeroase orase din tara unde a fost prezentat in turnee si festivaluri.
 

 

Ion Besoiu, premiat pentru intreaga carieră la gala Gopo 2011

Ion Besoiu, unul dintre cei mai apreciaţi actori romani ai ultimelor decenii, va fi recompensat cu premiul pentru intreaga carieră la cea de-a cincea ediţie a galei Gopo, care va avea loc pe 28 martie, la Bucureşti. Unul dintre cele mai importante trofee din palmaresul galei Gopo, premiul pentru intreaga carieră a fost acordat la ediţiile precedente altor trei actori emblematici pentru filmul romanesc: Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru şi Jean Constantin. Născut pe 11 martie 1931, la Sibiu, Ion Besoiu a absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Muzică din oraşul natal. Actorul are o carieră impresionantă, care se intinde pe parcursul a peste 50 de ani, perioadă in care a incantat publicul cu roluri memorabile in peste 100 de producţii cinematografice şi de televiziune, precum şi in piese de teatru. Cariera lui Ion Besoiu in film cuprinde colaborări cu regizori importanţi, precum Mircea Mureşan, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Mircea Daneliuc şi Gheorghe Vitanidis. Talentul şi devotamentul marelui actor au fost răsplătite de-a lungul timpului, printre altele, cu un premiu de excelenţă al Cinematografiei Romane, precum şi cu premiul UNITER pentru intreaga activitate. De asemenea, in 2001, Ion Besoiu a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Sibiu.
 

 

Premiera nationala cu opera Rita de Gaetano Donizetti, la Opera bucureșteană

Opera Rita, creaţie a compozitorului Gaetano Donizetti, va fi interpretată in premieră națională, astăzi, de la ora 19:00, in foaierul galben al Operei Naţionale Bucureşti. Spectacolul este o producţie a Studioului Experimental de Operă şi Balet ?Ludovic Spiess? şi face parte din proiectul Opera Rara, care işi propune să ofere publicului capodopere puţin cantate pe scenele lirice din Romania şi din lume. Regia spectacolului ii aparţine lui Catalin Voineag, iar scenografia este semnată de Dragoş Abagiu. Beneficiind de pregătirea muzicală a maestrului acompaniator Lidia Butnariu, opera Rita va putea fi audiată pentru prima dată de publicul roman, in inte

Vizualizări: 34

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor