altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 13 septembrie 2011

Astazi : 2011-09-13

Stiri culturale - interne

'Autori versus editori: cum, unde, de ce?', dezbatere la Muzeul Benzii Desenate

Autori de benzi desenate şi editori sunt aşteptaţi, alături de publicul larg, maine, la ultima dezbatere din cadrul Muzeului Benzii Desenate, moderată de Dodo Niţă, critic, autor şi istoric in acest domeniu. Se poate vorbi de o politică editorială coerentă de a edita benzi desenate in Romania? Care sunt motivele pentru care nu există colecţii specializate la marile edituri? Au succes in Romania librăriile de benzi desenate?, sunt intrebări la care invitaţii evenimentului cu tema 'Autori versus editori: cum, unde, de ce?' vor incerca să ofere răspunsuri. Intalnirea se doreşte a fi un bun prilej pentru editori de a evidenţia aspectele care stau la baza deciziei de a publica benzi desenate, dar şi pentru autori de a prezenta proiecte concrete in acest sens. Muzeul Benzii Desenate este un proiect pilot derulat in perioada 16 iunie - 16 octombrie.
 

 

Titluri hit şi o petrecere de neratat, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 16 septembrie

"Medalia de onoare", de Călin Netzer, şi "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", de Andrei Ujică, se numără printre peliculele care vor fi proiectate la Noaptea Albă a Filmului Romanesc, care se desfăşoară pe 16 septembrie, in Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. Unul dintre locurile de desfăşurare a Nopţii Albe, Club Fabrica, a pregătit o surpriză pentru toţi cinefilii care vor face faţă cu brio la maratonul de filme romaneşti. După programul de proiecţii, Club Fabrica va da startul unui after party de senzaţie pană in zori de zi, iar cei care vor intreţine atmosfera sunt Gramatik, JFB, Unlocka, Dan Basu şi Charlie Dundeen. Gramatik este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti de muzică electronică şi hip-hop din lume, cu peste 80.000 de piese vandute in ultimii doi ani. Intrarea la filme va fi liberă, in limita locurilor disponibile. Noaptea Albă a Filmului Romanesc este un eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Romanesc şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei cu sprijinul RomaniaFilm, Muzeul Ţăranului Roman, Uniunea Cineaştilor din Romania și Arhiva Naţională de Filme.
 

 

?Pe urmele lui Franz Liszt??, o deosebită apariţie discografică la Casa Radio

După succesul repurtat in turneul naţional care a cuprins 12 oraşe din Romania, proiectul ?Pianul călător? işi gaseşte o binemeritată incununare prin apariţia, la Editura Casa Radio, a unui CD intitulat ?Pe urmele lui Franz Liszt??, care va fi lansat, astăzi, la ora 19.15, la standul Radio Romania Cultural din Piaţa Festivalului George Enescu. CD-ul conţine aproape 80 de minute de muzică de Liszt in interpretarea excepţională a lui Horia Mihail. Turneul naţional ?Pianul Călător ? pe urmele lui Franz Liszt? a fost organizat de Radio Romania Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, in 12 orase din ţară, intre 1 şi 21 aprilie 2011, şi s-a incheiat la Mediaş, unde instrumentul a fost incredinţat comunităţii, pentru trei ani, de către Societatea Romană de Radiodifuziune. Evenimentul a marcat implinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt şi a fost realizat după exemplul turneului susţinut de compozitorul maghiar intre anii 1846 şi 1847 in Ţările Romane. Acesta călătorea şi susţinea concerte pe un pian Erard, care-l insoţea peste tot.
 

 

25 de titluri în concurs pentru câştigarea premiului pentru 'Cel mai bun videoclip' la Anim'est Bucureşti

Competiţia pentru caştigarea Premiului pentru Cel mai Bun Videoclip al Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est aduce in acest an in concurs 25 de titluri internaţionale. Romania este reprezentată de Anton Octavian, unul dintre obişnuiţii competiţiilor Anim'est. Cursa pentru trofeul acordat Celui mai bun Clip Publicitar se anunţă şi ea stransă, 27 de spoturi din toată lumea fiind supuse atenţiei juriului. Dintre cele 27 de clipuri publicitare selecţionate, şase sunt producţii autohtone. Iubitorii filmelor de animaţie işi pot achiziţiona deja bilete sau abonamente la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est. Pană joi, 15 septembrie, inclusiv, Anim'est a pus in vanzare un număr limitat de 30 de Festival Pass la preţul promoţional de 110 lei. După această dată, intre 16 şi 30 septembrie, pass-ul va putea fi cumpărat cu 130 de lei, iar, după data de 1 octombrie, el va costa 150 de lei. Biletele la Gala de inchidere a festivalului, care va avea loc sambătă, 15 octombrie, la ora 19,00, la Cinema Patria, costă 15 lei. Gala va cuprinde un recital extraordinar al cvartetului sloven Vlasov's Best Friend, care va acompania live filmele de animaţie realizate de Ladislas Starevich. Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional Anim'est va avea loc, in perioada 7-16 octombrie, la Cinema Patria, Sala ArCuB, Cinema Union şi Club Control din Bucureşti şi in perioada 28-30 octombrie la Cinema Victoria din Cluj-Napoca. Pentru prima dată, Anim'est va organiza o ediţie speciala, la Chişinău, in perioada 3-6 noiembrie.
 

 

Stiri culturale - externe

Scriitoarea Ioana Pârvulescu, în turneu suedez

Scriitoarea Ioana Parvulescu se va afla, intre 20 şi 23 septembrie, intr-un turneu in oraşele Stockholm şi Göteborg, cu ocazia lansării in limba suedeză a romanului său Viaţa incepe vineri. Turneul este organizat de Institutul Cultural Roman de la Stockholm şi cuprinde seminarii şi intalniri cu cititorii la sediul institutului şi la Targul de Carte de la Göteborg. Viaţa incepe vineri este primul titlu romanesc publicat de editura 2244, fondată in 2010 sub umbrela celui mai mare grup editorial suedez, Bonnier, şi specializată in literaturile din jurul Mării Negre. Viaţa incepe vineri reprezintă debutul in roman al eseistei Ioana Parvulescu şi s-a numărat printre cele mai de succes cărţi romaneşti ale anului 2009.
 

 

Justin Timberlake, Gwyneth Paltrow şi serialul "Boardwalk Empire", câştigători la Creative Arts Emmy

Justin Timberlake şi Gwyneth Paltrow s-au numărat printre vedetele recompensate la gala de decernare a premiilor Creative Arts Emmy, in timp ce serialul "Imperiul din Atlantic City" a fost marele caştigător, obţinand şapte statuete, la Los Angeles. Cantăreţul şi actorul Justin Timberlake a mai adăugat incă două stauete Emmy palmaresului său, pe care le-a caştigat ca actor de comedie invitat la "Saturday Night Live" şi co-autor al cantecului interpretat in show-ul de televiziune. Gwyneth Paltrow a primit o stauetă Emmy pentru interpretarea unei profesoare sexy in musicalul de comedie "Glee". Primul sezon din "Imperiul din Atlantic City" a fost recompensat cu şapte stauete, in timp ce miniseria "Mildred Pierce", cu Kate Winslet, a primit trei trofee. Pe de altă parte, "Mad Men - Nebunii de pe Madison Avenue", care in ultimii trei ani a fost desemnat cel mai bun serial dramatic la Prime Time Emmy, nu a primit niciun premiu.
 

 

"Crulic - Drumul spre dincolo", selectat la festivalurile de la Londra şi Pusan

Documentarul de animaţie "Crulic - Drumul spre dincolo" de Anca Damian va fi prezentat la Festivalul BFI de la Londra, fiind singurul film romanesc selectat in cadrul evenimentului, precum şi la Festivalul de la Pusan, alături de "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", de Adrian Sitaru. Pelicula Ancăi Damian va fi proiectată, in secţiunea Cinema Europa, la cel mai prestigios festival de film din Marea Britanie, care se va desfăşura intre 12 şi 27 octombrie. De asemnea, "Crulic - Drumul spre dincolo" face parte din selecţia Festivalului Internaţional de Film de la Pusan, din Coreea de Sud, ajuns la cea de-a 16-a ediţie, care se va desfăşoară in perioada 6 - 14 octombrie. Animaţia romanească a fost inclusă in secţiunea Wide Angles. Tot la Pusan, la unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Asia, a fost selectat şi lungmetrajul "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", de Adrian Sitaru, in secţiunea World Cinema. La festivalurile de la Londra şi Pusan a mai fost selectată şi coproducţia romano-italiană "Şapte opere de milostenie", de Massimiliano şi Gianluca De Serio. Cele două pelicule romaneşti au fost bine primite de critică, dar şi de jurii, la ediţia din acest an a Festivalului de la Locarno.
 

 

O sculptură din seria "Ganditorul", de Auguste Rodin, vandalizată la Buenos Aires

O sculptură realizată de faimosul Auguste Rodin, care face parte seria "Ganditorul", a fost vandalizată la Buenos Aires. Lucrarea din bronz, a treia din cele 22 de sculpturi din seria originală "Ganditorul", a fost vopsită in roz, adăugandu-i-se "păr" verde şi un tatuaj pe umăr. Oficialităţile guvernamentale au dispus curăţarea imediată a sculpturii. Un expert in artă a declarat că este posibil ca maniera in care a fost curăţată statuia să ii fi făcut mai mult rău decat bine, afectandu-i patina verde-albăstruie. Patina care se formează in timp pe suprafeţele obiectelor din bronz, din cauza oxidării, ii oferă lucrării un aspect unic şi este considerată parte integrantă a celebrei sculpturi. Considerată o capodoperă a finalului de secol XIX, "Ganditorul" este cea mai cunoscută lucrare a sculptorului francez. Expusă in una dintre principalele pieţe din capitala Argentinei, in faţa clădirii Parlamentului, sculptura de la Buenos Aires reprezintă una dintre principalele actracţii turistice ale oraşului. Autorităţile iau in considerare posibilitatea de a reloca statuia mai aproape de clădirea Parlamentului sau instalarea unui gard metalic in jurul ei.
 

 

Turneu al pianistului Eduard Stan in Israel

Eduard Stan, unul dintre cei mai bine cotaţi pianişti romani ai momentului, va susţine, luna aceasta, o serie de recitaluri in Israel, cu sprijinul Institutului Cultural Roman de la Tel Aviv. Repertoriul recitalurilor, care vor avea loc in oraşe precum Ierusalim, Haifa şi Rishon Le Zion, in perioada 19-27 septembrie, va cuprinde lucrări ale compozitorilor George Enescu, Franz Liszt, Frédéric Chopin și Franz Schubert. Fost student al pianistului şi dirijorului israelian Arie Vardi, Eduard Stan este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi pianişti romani pe scena internaţională. A concertat pe mari scene din Europa şi din Statele Unite. Eduard Stan a inregistrat un dublu CD cu lucrările pentru vioară şi pian ale lui George Enescu, impreună cu violonistul Remus Azoiţei, precum şi un CD Chopin, apărut anul trecut. Este fondatorul şi directorul artistic al Festivalului Enescu din Heidelberg/Mannheim.
 

 

Două expoziţii romaneşti din colecţiile Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, prezentate la Muzeul Naţional din Gdańsk

Institutul Cultural Roman de la Varşovia susţine prezenţa a două expoziţii romaneşti la Muzeul Naţional din Gdańsk. Este vorba despre Titian, Veronese, da Messina. Capodopere ale picturii italiene şi Comorile Ardealului. Argintărie din colecţiile Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, care vor fi expuse in perioada 10 septembrie 2011 ? 22 ianuarie 2012 in cadrul Secţiei de Artă Veche a Muzeului Naţional din Gdańsk. Expoziţiile sunt rezultatul colaborării dintre cele două muzee, incepută anul trecut. Expoziţia Titian, Veronese, da Messina. Capodopere ale picturii italiene din colecţiile Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, cuprinzand 52 de tablouri şi 2 basoreliefuri ale maeştrilor italieni, va fi insoţită de un program de evenimente ştiinţifice şi educaţionale, care cuprinde mai multe prelegeri susţinute de critici şi istorici de artă polonezi, precum şi activităţi dedicate copiilor şi tinerilor. Cea de-a doua expoziţie, Comorile Ardealului. Argintărie din colecţiile Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, cuprinzand in principal obiecte de cult din secolele XIV-XVI, este prima prezentare, la o asemenea scară, a lucrărilor orfevrierilor transilvăneni in Polonia şi o bună ocazie de cunoaştere şi comparaţie a creaţiilor din Transilvania şi din Prusia, regiuni dominate de aceeaşi influenţă germană.

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor