altmarius

cultură şi spiritualitate

ȘTIRI CULTURALE
13 decembrie 2012
 


 Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă "Florile dalbe" se va desfăşura, sâmbătă şi duminică, la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală. Într-o atmosferă de basm, uliţele Muzeului Satului vor răsuna de colinde şi urături, de jocurile cu măşti şi căluşari şi de teatru popular. Atmosfera specifică sărbătorilor va fi completată de vin, cozonaci, covrigi şi colaci. Frumuseţea datinilor şi a obiceiurilor, a costumelor cu întreaga lor recuzită, spectaculozitatea şi ineditul, fac din programul oferit de Muzeul Satului un eveniment cultural la care sunt aşteptaţi să participe vizitatori din ţară şi din străinătate. Astfel, cei prezenţi în weekend la Muzeul Satului vor participa la manifestări tradiţionale dedicate sărbătorilor de iarnă precum "Capra", "Vasilca", "Moşoaiele", "Pluguşorul", "Căluşarii", "Ursul" şi "Steaua". Aromele cozonacilor, covrigii cu sare sau susan, plăcintele cu dovleac şi mere, cârnaţii afumaţi şi brânza de oaie în cetină sunt doar câteva dintre produsele pe care organizatorii le promit vizitatorilor. Deschiderea festivalului va avea loc sâmbătă, la ora 11.00, cu vernisajul expoziţiilor de fotografie "Portret de adolescent" şi "Marea hoinăreală".

 Un spectacol în care va fi prezentată versiunea clasică a baletului "Don Quijote" va fi transmis în direct de la Ballet Opera din Paris, pe 18 decembrie, de la ora 20.30, la The Light Cinema şi Cinema Stage din Bucureşti. "Don Quijote" este un balet în trei acte şi prolog, pus în scenă de Orchestra Operei din Paris, dirijată de Kevin Rhodes. Coregrafia spectacolului este semnată în prezent de Rudolf Nureyev, iar costumele au fost realizate de Alexandre Beliaev. Versiunea clasică a baletului "Don Quijote", cel mai des întâlnită pe scenele lumii, aparţine coregrafilor Marius Petipa şi Alexandr Gorski. Marius Petipa a montat pentru prima data "Don Quijote" la Teatrul Balşoi din Moscova în 1869. În 1900, coregraful Alexandr Gorski a preluat libretul lui Marius Petipa şi a adaptat coregrafia. Premiera de la Moscova din 1869, pe coregrafia lui Marius Petipa şi muzica lui Ludwig Minkus, a avut un succes răsunător. Libretul şi coregrafia au fost jucate în Rusia, dar versiunea lui Petipa a rămas necunoscută în vest, pentru o lungă perioadă de timp. În 1981, Rudolf Nureyev a prezentat o versiune proprie a baletului în repertoriul Operei din Paris. Păstrând în acelaşi timp paginile marilor clasici şi dansuri puternice, înflăcărate, coregraful a pus un mai mare accent pe dimensiunea de benzi desenate, izbutind o producţie deosebit de plină de viaţă.

 Prima ediţie a Salonului de Carte şi Cadouri 'Bookfest de Crăciun', unde vizitatorii pot găsi cele mai bune volume la cele mai bune preţuri, precum şi alte idei de cadouri pentru sărbători, va avea loc în perioada 15-23 decembrie, la parterul noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României. Evenimentul îşi propune să le ofere cititorilor 20.000 de volume, dar şi sute de alte cadouri, prezentate de 40 de expozanţi, printre care se vor număra edituri precum Humanitas, Curtea Veche, ALL, RAO, Longman sau Corint, care promit reduceri substanţiale. În prim-plan la această ediţie se vor afla copiii care se vor putea bucura de cele mai frumoase cărţi, nelipsite fiind însă şi ofertele de cadouri de la ceai şi cafea, la accesorii, muzică, ornamente şi felicitări pictate manual sau dulciuri. Salonul de Carte şi Cadouri 'Bookfest' se va desfăşura în acelaşi timp cu Festivalul de poveşti pentru copii şi oameni mari, organizat de Ministerul Culturii şi Teatrul Naţional de Operetă 'Ion Dacian', atât cei mici, cât şi cei mari având astfel ocazia de a participa la spectacole şi ateliere susţinute de teatre şi artişti importanţi. De asemenea, în seara zilei de 15 decembrie, la ora 19,00, în Atriumul Bibliotecii Naţionale va avea loc concertul de chitară flamenco 'Alquimia' din cadrul Festivalului Hibernal de Chitară. Nu în ultimul rând, aşa cum s-a obişnuit publicul Bookfest, toţi vizitatorii vor putea poposi din nămeţi în cinematograful de artă pus la dispoziţie de organizatori în mod gratuit. 

 Un concert tradiţional de colinde susţinut de ansambluri de datini şi obiceiuri şi grupuri de colindători din Arad, Sibiu, Mehedinţi, Suceava, Tulcea, Vrancea şi Maramureş va readuce farmecul copilăriei duminică la Sala Radio. Sub titlul 'Începem a colinda...', iubitorii tradiţiilor româneşti îi vor asculta pe Marcel Părău şi grupul de colindători 'Merghindeal' (jud. Sibiu), Alina şi Genuca Ceuca, Elena Mimiş Trancă şi grupul 'Liliacul' (jud. Mehedinţi), ansamblul 'Junii Crişului' (jud. Arad), ansamblul 'Măgura-Cerneşti' (jud. Maramureş), ansamblul 'Poieniţa' (jud. Suceava), ansamblul de colindători 'Moşoaiele' (jud. Tulcea) şi ansamblul de colindători 'Chipăruşul' (jud. Vrancea). Evenimentul va fi prezentat de actriţa Nataşa Raab, şef producţie este Anca Negoescu iar realizarea întregului concert i-a revenit Violetei Ianculescu. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi la Casa de bilete a Sălii Radio. Luna decembrie înseamnă pentru melomanii de toate vârstele, iubitori ai unor genuri muzicale diverse, concerte-surpriză pe scena Sălii Radio, din care nu puteau lipsi colindele şi cântecele de Crăciun, un prilej pentru spectatori să intre în atmosfera plină de farmec a sărbătorilor.

 Pianistul cipriot Martino Tirimo, unul dintre purtătorii flăcării olimpice în 2004, va susţine, mâine, la Sala Radio din Capitală, un concert extraordinar dedicat preşedinţiei Ciprului la Consiliul Uniunii Europene. Concertul susţinut de Orchestra Naţională Radio, cu participarea Corului Academic Radio, dirijat de Dan Mihai Goia, se va desfăşura sub conducerea muzicală a dirijorului grec Nikos Christodoulou, care a ocupat funcţia de director muzical al Orchestrei Simfonice Radio din Grecia, al Orchestrei Simfonice şi Corului din Atena.
Concertul va începe şi se va încheia cu lucrări închinate Ciprului şi României, ţara sărbătorită şi ţara gazdă - uvertura operei "Rosamunda - Prinţesa Ciprului", partitură semnată de Franz Schubert şi "Rapsodia română nr. 1", capodoperă a lui George Enescu. Din programul serii vor mai face parte lucrări care aparţin unora dintre cei mai mari compozitori ai lumii: Frédéric Chopin - "Andante spianato" şi "Marea poloneză", prilej de întâlnire a publicului cu accentele tipic romantice ale compozitorului polonez, Beethoven - "Fantezia pentru pian, solişti, cor şi orchestră, op. 80", lucrare a cărei premieră a avut loc în 1808, cu Beethoven însuşi în ipostază de solist -, şi Claude Debussy - "12 Preludii din caietul 2", prezentate chiar în orchestraţia lui Nikos Christodoulou.

 Google a dezvăluit ieri tendinţele care au dominat anul 2012, măsurate cu ajutorul celor mai populare subiecte căutate de utilizatori pe această platformă, printre care se remarcă decesul cântăreţei americane Whitney Houston, uraganul Sandy şi dansul din videoclipul piesei "Gangnam Style". Potrivit Agenție France Press, decesul subit al cântăreţei americane Whitney Houston, în februarie, a generat un val neegalat de căutări pe Google, graţie cărora această tragedie a ocupat primul loc în lista făcută publică ieri de raportul Google Zeitgeist 2012. 
Pe locul următor s-a clasat videoclipul piesei "Gangnam style", a starului pop sud-coreean Psy, devenită celebră într-un timp record. Psy a ocupat de altfel primul loc în topul căutărilor pe Google în numeroase ţări, iar clipul său de pe YouTube a devenit cel mai vizionat videoclip din toate timpurile de pe această platformă online. Uraganul Sandy, care a devastat coasta americană nord-estică, a ocupat poziţia a treia în topul celor mai căutate subiecte de pe Google. Sandy a devastat în octombrie o parte din insulele din Marea Caraibilor, iar apoi o mare parte din coasta nord-estică a Americii de Nord. La nivel mondial, pe locurile următoare s-au clasat lansarea noii tablete iPad 3 şi lansarea noului joc video Diablo 3. 

 Cântăreaţă de operă, de renume mondial, Galina Vişnevskaia, a murit săptămâna aceasta, la domiciliul său din capitala rusă, la vârsta de 86 de ani, a anunţat Centrul de operă din Moscova, înfiinţat de ea. În epoca sovietică, celebra soprană, împreună cu soţul său, marele violoncelist Mstislav Rostropovici, au sfidat regimul de atunci şi l-au adăpostit la vila lor pe scriitorul disident Aleksandr Soljeniţîn, fapt pentru care au fost privaţi de cetăţenia sovietică, fiind nevoiţi să plece în exil. Vişnevskaia s-a născut în 1926 la Leningrad, azi Sankt-Petersburg. Părinţii săi s-au separat pe când avea cinci ani, fiind crescută de bunica ei. În timpul asediului Leningradului, a rămas în oraşul terorizat de foamete şi bombardamente şi a servit ca voluntar, ajutând la apărarea oraşului de raidurile Luftwaffe. În anul 1952 intră la Teatrul Bolşoi din Moscova, iar un an mai târziu îşi va face debutul cu rolul Tatianei din 'Evgheni Oneghin'. Pe scena acestui teatru va cânta timp de douăzeci de ani, interpretând zeci de roluri de soprană în opere ale clasicilor ruşi şi europeni. Regretatul Boris Pokrovski, fost director al Bolşoi, spunea despre Vişnevskaia că are 'abilităţi extraordinare muzicale şi vocale, farmec teatral, un temperament aprins, naturaleţe pe scenă şi o sinceritate dezarmantă'. Dmitri Şostakovici, prieten apropiat şi vecin, a scris pentru ea două cicluri de cântece şi o orchestraţie la 'Cântece şi dansuri ale morţii' de Musorgski.

 Orchestra simfonică a Filarmonicii de stat din Arad susţine, în această seară, pe scena Palatului Cultural din Arad un concert simfonic sub bagheta dirijorului italian Giuseppe Carannante, programul concertului fiind un omagiu muzical adus Crăciunului. Un împătimit al muzicii lui Verdi, Giseppe Carannante deschide concertul cu Uvertura la 'Forţa destinului', continuând apoi cu binecunoscutul 'Dans al orelor' din opera 'Gioconda' de Amilcare Ponchielli şi cu o miniatură din propriul catalog 'Zena's Song', dedicată celor mai calde 'voci' ale orchestrei - clarinetului, violoncelului şi ansamblului de coarde. Iar dacă prima parte a serii este în întregime desprinsă din repertoriul de scenă italian, cea de a doua îi este rezervată lui Piotr Ilici Ceaikovski şi celui mai spectaculos titlu de artă coregrafică din toate timpurile, anume baletului 'Spărgătorul de nuci'. Giuseppe Carannante este fondator al Orchestrei Lirico - Simfonice din Napoli, care susţine concerte pe tot teritoriul Italiei, al ansamblului Serenade şi al Parthenope Simfonic Band. Totodată, a dirijat numeroase orchestre de cameră, ansambluri de coarde şi de suflători, bucurându-se de statutul de invitat al unor ansambluri de peste hotare.

 O expoziţie de măşti tradiţionale este deschisă în aceste zile la Galeriile de Artă ,,Ştefan Luchian' din Botoşani. Manifestarea, organizată de Muzeul Judeţean de Istorie, se intitulează ,,Masca şi alte accesorii pentru obiceiurile de iarnă - tradiţie, artă, simbol'. Alături de măşti, organizatorii au expus lucrări de artă contemporană (pictură şi grafică), piese din patrimoniul etnografic, precum şi noi creaţii ale artiştilor plastici botoşăneni şi ale unor meşteri populari recunoscuţi. Expoziţia îşi propune să marcheze sărbătorile de iarnă, Crăciunul, Anul Nou şi - de ce nu? - anotimpul pe care îl traversăm, adică iarna. Sunt lucrări atât din colecţia Secţiei de artă a Muzeului Judeţean, cât şi lucrări aparţinând unor artişti plastici botoşăneni. Manifestarea va rămâne deschisă până după sărbătorile de iarnă, iar programul de vizitare este zilnic, între orele 9.00 şi 17.00. Accesul publicului este gratuit.

 Românca Felicia Simion, în vârstă de 18 ani, s-a numărat printre finaliştii concursului internaţional de fotografie de călătorie Travel Photographer of the Year 2012. Felicia Simion a concurat la secţiunea "Tineri fotografi de călătorie", la care participă artiști fotografi ale căror vârste sunt cuprinse în intervalul 15-18 ani. Fotografia cu care a fost selecţionată se numeşte "Smiling in the time of freeze" şi prezintă portretul unei bătrâne din satul Ciocăneşti, din judeţul Dolj. Cel mai bun fotograf de călătorie al anului 2012 a fost desemnat britanicul Craig Easton, cu o fotografie realizată în Western Isles din Scoţia. Fotografia câştigătoare face parte dintr-un proiect al artistului britanic, intitulat "Dreich" - un străvechi cuvânt scoţian care descrie vremea mohorâtă şi ploioasă din Marea Britanie. Printre celelalte fotografii din concurs se remarcă peisaje din Namibia, Siberia, mediul natural, dar şi scene culturale şi urbane.

 Astrofizicianul britanic Stephen Hawking, în vârstă de 70 de ani, este câştigătorul premiului Fundamental Physics, în valoare de 1,8 milioane de lire sterline, care i-a fost acordat pentru descoperirea potrivit căreia găurile negre emit radiaţii. Premiul Fundamental Physic a fost decernat anterior şi celor şapte oameni de ştiinţă de la CERN, care au contribuit la descoperirea unei noi particule "compatibile" cu bosonul Higgs. Iniţiat în iulie de miliardarul rus Yuri Milner, premiul Fundamental Physics este acordat în semn de recunoaştere a meritelor deosebite în domeniul cercetării ştiinţifice care au contribuit la dezvoltarea şi aprofundarea cunoştinţelor cu privire la cunoaşterea Universului. Câştigătorii sunt aleşi de un comitet independent de fizicieni, printre care Nima Arkani-Hamed, renumită pentru demersurile sale ştiinţifice în domeniul deconstrucţiei dimensionale. Alte premii au mai fost acordate, în cadrul a două categorii, unor fizicieni care au obţinut rezultate remarcabile în domeniul fizicii fundamentale. Într-o declaraţie acordată publicaţiei The Guardian, Stephen Hawking s-a declarat "încântat şi onorat" să primească această distincţie.

 Chitaristul Mike Stern, unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori contemporani de jazz, şi percuţionistul Trilok Gurtu vor concerta, pe 21 decembrie, pe scena Operei Române din Cluj-Napoca. Alături de cei doi pasionaţi ai jazz-ului, în concert vor evolua chitaristul Csaba Toth Bagi, Maria Guessous Majda (vocal), Laszlo Mathe (bas), Zsolt Kasza (clape) şi Akos Kertesz (baterie). Cariera lui Mike Stern se întinde pe trei decenii, cu o discografie ce include peste 12 albume. A fost nominalizat de şase ori la Premiul Grammy. Născut în Boston, în 1953, Mike Stern şi-a început cariera de chitarist la 22 de ani, în formaţia 'Blood, Sweat & Tears'. Albumul propriu 'Standards (And Other Songs)', din 1993, i-a adus titlul de 'Cel mai bun chitarist de jazz al anului' din partea revistei 'Guitar Player', iar următoarele două albume, 'Is What It Is' şi 'Between the Lines', i-au adus fiecare câte o nominalizare la Premiile Grammy. Pentru albumul 'Give and Take', din 1997, a primit Premiul 'Orville W. Gibson' pentru 'Cel mai bun chitarist de jazz al anului', iar 'Voices' (2001) a însemnat a nouă nominalizare la Grammy.

 Actorul Dragoş Bucur a terminat recent filmările pentru "Ride Along", o comedie de acţiune americană turnată la Universal Studios, din distribuţia căreia fac parte, printre alţii, Ice Cube, John Leguizamo, Bruce McGill şi Kevin Hart. Filmul regizat de Tim Story va avea premiera, cel mai probabil, în 2014. Tim Story este şi un producător de succes, cunoscut pentru filmele "Cei patru fantastici/ Fantastic 4" şi "Think Like a Man". Ice Cube este, în acest film, un dur, un poliţist cu ştate vechi, în vreme ce Kevin Hart este iubitul imatur al surorii sale. Dragoş Bucur joacă rolul unui mafiot sârb. Acesta participă la o întâlnire de afaceri cu poliţistul jucat de Ice Cube, care se dovedeşte a fi o ambuscadă. Dragoş are de tras cu pistolul după nişte poliţişti sub acoperire, inclusiv după Ice Cube, apoi trebuie să încalece o motocicletă şi să execute un fel de cursă cu obstacole. 

 Geminidele, o ploaie de meteoriţi mai lenţi şi mai luminoşi decât alţi meteori, vor ajunge în punctul maxim în această noapte, potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" al Municipiului Bucureşti. Cei pasionaţi de stele căzătoare le vor putea observa şi în această iarnă. Astfel, în această noapte, Pământul va trece printr-o zonă în care se află cantităţi mari de praf lăsate de asteroidul-cometă 3200 Phaeton. La contactul cu atmosfera, particulele de praf se vor aprinde în gazul atmosferic, lăsând o dâră luminoasă pe cer - steaua căzătoare. Majoritatea stelelor căzătoare din perioada 4 - 17 decembrie par că vin din constelaţia Gemini. Din acest motiv, aceşti meteori se numesc Geminide. Potrivit Observatorului Astronomic din Bucureşti, geminidele pot fi observate şi în noaptea anterioară maximului sau în cea de după aceasta, putând fi văzute minimum 40-50 de stele căzătoare pe oră. În punctul maxim se pot vedea aproximativ 120 de stele căzătoare pe oră, dacă observaţile se fac din afara oraşelor mari.

 Activitatea vulcanică de pe teritoriul Indiei din prezent, şi nu impactul cu un meteorit, ar fi dus la dispariţia în masă a dinozaurilor, conform unui nou studiu, informează LiveScience.com. Mii de ani de scurgeri piroclastice din Capcanele Deccan, o regiune vulcanică din apropiere de Mumbai, ar fi eliberat în atmosferă, acum mai bine de 65 de milioane de ani, nori toxici de sulf şi de dioxid de carbon care ar fi provocat dispariţia în masă a dinozaurilor prin producerea unui efect de seră ce a dus la o accelerată încălzire globală, însoţită de o puternică acidificare a oceanelor. Noile informaţii de care dispun specialiștii prezintă într-o nouă lumină dispariţia dinozaurilor, susţine Gerta Keller, geolog la Universitatea Princeton şi coordonatoarea acestui studiu. De mai mulţi ani Keller s-a aflat în avangarda unui grup redus de oameni de ştiinţă care susţineau că nu impactul cu un meteorit ar fi dus la dispariţia dinozaurilor, animale care stăpâneau toate ecosistemele terestre. Conform teoriei general acceptate, un meteorit gigantic s-ar fi prăbuşit la Chicxulub, Mexic, ducând la ridicarea în atmosferă a unor nori groşi de praf şi gaze, care la rândul lor ar fi blocat căldura Soarelui, sufocând majoritatea fiinţelor vii şi generând o epocă glaciară care a distrus numeroase lanţuri trofice. 

Vizualizări: 27

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor