altmarius

cultură şi spiritualitate

http://www.radiocultura.ro/stiri_culturale.php


 Spectacolul 'Obiceiuri necurate' de Tom Smith, în regia lui Mihai Constantin, va fi prezentat în premieră în această seară, de la ora 19,00, la Sala Ciulei a Teatrului Bulandra. Din distribuţie fac parte Gelu Niţu, Victoria Dicu, Steliana Bălăcianu, Corina Moise, Andrei Runcanu, Thomas Ciocşirescu, Andreia Mateiu, Alina Vior. Scenografia este semnată de Iza Tartan, iar lighting designul este realizat de Alexandru Darie. Construită ca o veritabilă farsă shakespeariană, piesa 'Obiceiuri necurate' reprezintă o incursiune într-un univers monahal distorsionat. Înlănţuirea de situaţii tragicomice împinse uneori până la limita absurdului creează o poveste care urmăreşte prezentarea şi demascarea ipocriziei clericale. Nu are conotaţii teologice, unicul său scop fiind acela de a dezvălui latura profund umană a celor care se declară supuşi Bisericii pentru tot restul vieţii. O sarabandă de evenimente comice până la absurd ce transmit un mesaj cald, pozitiv, optimist şi nobil. Tom Smith, născut în 1969 în Rochelle, Illinois, este un dramaturg american, fiind deopotrivă şi regizor şi profesor de artă teatrală. 

 Primăria Târgu-Jiu a anunţat că a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Culturii pentru a înscrie Ansamblul Monumental "Calea Eroilor", creat de Constantin Brâncuşi, pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Protocolul prevede desemnarea unor persoane responsabile din cadrul celor două instituţii, care să colaboreze pentru a finaliza dosarul de nominalizare până pe 31 ianuarie 2015. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional se angajează prin protocolul respectiv să transmită Centrului Patrimoniului Mondial UNESCO dosarul de nominalizare a ansamblului, elaborat de Institutul Naţional al Patrimoniului şi avizat de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice. Pe întreaga perioadă de elaborare a dosarului, ministerul va menţine Ansamblul Monumental “Calea Eroilor” în Lista tentativă a României pentru Lista Patrimoniului Mondial, va sprijini Primăria Târgu-Jiu pentru întreţinerea, conservarea şi punerea în valoare a acestuia şi va întreprinde demersuri pentru asigurarea sprijinului internaţional de specialitate pentru candidatura Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, pe calea acordurilor bilaterale de cooperare culturală şi prin colaborare cu Delegaţia permanentă a României la UNESCO". De asemenea, Primăriei Târgu-Jiu îi revine rolul de a întocmi documentaţiile de urbanism necesare pentru realizarea dosarului de nominalizare, municipalitatea urmând să asigure monitorizarea şi întreţinerea componentelor ansamblului.

 Librăria Book Corner din Cluj-Napoca invită clujenii să deprindă arta împodobirii bradului de Crăciun în atelierele de quilling pe care le va susţine, în trei sâmbete consecutive, decoratoarea Anca Milchiş. Cei interesați vor descoperi cum se fac figurine din fâşii înguste de hârtie care se rulează ingenios şi apoi se lipesc pentru a alcătui spirale şi ghirlande, cu flori şi fulgi de zăpadă, toate cu efecte tridimensionale. Numărul maxim de participanţi la un atelier va fi de 15, iar pentru iniţierea în quilling se va achita suma 15 lei, care include şi materialele folosite. Arta quilling, a rulării estetice a hârtiei, este străveche. Iniţial, în secolele IV-V, meşterii realizau broderii din fâşii metalice, în filigran metalic. După descoperirea hârtiei, acest material a început să fie folosit în arta decorării. În mănăstiri, călugării decorau cărţile sfinte, mobilierul sau icoanele cu fâşii de hârtie. Cele mai vechi piese decorate cu elemente quilling datează din perioada timpurie a secolului al XVII-lea. Cu vremea, quillingul a devenit foarte popular şi un mod de petrecere a timpului liber pentru doamnele din epoca Victoriană (1837-1901). Scriitoarea Charlotte Bronte a decorat, în quilling, o cutie pentru ceai. Fiica regelui George al III-lea al Marii Britanii, Elizabeth, a fost o maestră în arta rulării estetice a hârtiei. 

 Lungmetrajul "Zero Dark Thirty", regizat de Kathyn Bigelow, a primit titlul de cel mai bun film al anului 2012, din partea New York Film Critics Online. Membrii asociaţiei - care nu trebuie confundată cu New York Film Critics Circle, o altă organizaţie de critici, care a oferit titlul de cel mai bun film al anului aceluiaşi lungmetraj, săptămâna trecută - a premiat-o pe Kathryn Bigelow la categoria "cel mai bun regizor". Filmul a primit şi premiul pentru cel mai bun scenariu, decernat cineastului Mark Boal. Daniel Day-Lewis a fost desemnat cel mai bun actor, graţie rolului din pelicula "Lincoln", iar Emmanuelle Riva s-a impus la categoria feminină echivalentă, graţie rolului din "Amour". Tommy Lee Jones s-a impus la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", graţie prestaţiei sale din filmul "Lincoln", iar Anne Hathaway a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru prestaţia ei din musicalul "Les Misérables". Pelicula "Beasts of the Southern Wild" a primit două premii pentru debut - cel mai bun regizor debutant (Benh Zeitlin) şi cel mai bun actor debutant (Quvenzhane Wallis). La categoria "cea mai bună distribuţie" s-a impus filmul "Argo", pelicula "Amour" a fost desemnată "cel mai bun film străin", iar lungmetrajul "Chico and Rita" a câştigat la categoria "cel mai bun film de animaţie". Cel mai bun documentar a fost desemnat filmul "The Central Park Five".

 Editura Vellant va lansa, astăzi, o monografie dedicată artistului Francisc Chiuariu, în cadrul unei mini-expoziţii cu lucrări ale artistului. Lucrări din două serii create de Francisc Chiuariu - "Angels" (2007-2008) şi "Dolls" (2008-2009) - vor fi expuse în salon pentru a fi privite, discutate şi reinterpretate în prezenţa artistului, care va oferi la finalul serii autografe pe albumul lansat la Vellant.
Atmosfera va fi întreţinută cu ajutorul celor de la Omnivore’s Dilemma, iar fiecare pasionat de artă care ajunge la salon în timpul lansării poate pleca acasă cu o fotografie a sa cu aripi de înger - un prilej de joacă pus la cale de centrul La Bibliotheque, unde va avea loc evenimentul. Monografia "Francisc Chiuariu" aduce în atenţia publicului pe unul dintre cei mai interesanţi pictori români ai ultimelor două decenii. Cartea oferă o generoasă inventariere a lucrărilor semnate de artist în perioada 1987-2012, redând în condiţii excepţionale imagini din cadrul unor proiecte precum: "Obsession", "Angels", "Networks", "Outdoor" sau "Circle Theory". Albumul este bilingv şi conţine două introduceri în opera lui Francisc Chiuariu semnate de Cosmin Năsui şi Adrian Guţă, precum şi o cronologie a evoluţiei artistului. 

 Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă "Florile dalbe" se va desfăşura, sâmbătă şi duminică, la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti" din Capitală. Într-o atmosferă de basm, uliţele Muzeului Satului vor răsuna de colinde şi urături, de jocurile cu măşti şi căluşari şi de teatru popular. Atmosfera specifică sărbătorilor va fi completată de vin, cozonaci, covrigi şi colaci. Frumuseţea datinilor şi a obiceiurilor, a costumelor cu întreaga lor recuzită, spectaculozitatea şi ineditul, fac din programul oferit de Muzeul Satului un eveniment cultural la care sunt aşteptaţi să participe vizitatori din ţară şi din străinătate. Astfel, cei prezenţi în weekend la Muzeul Satului vor participa la manifestări tradiţionale dedicate sărbătorilor de iarnă precum "Capra", "Vasilca", "Moşoaiele", "Pluguşorul", "Căluşarii", "Ursul" şi "Steaua". Aromele cozonacilor, covrigii cu sare sau susan, plăcintele cu dovleac şi mere, cârnaţii afumaţi şi brânza de oaie în cetină sunt doar câteva dintre produsele pe care organizatorii le promit vizitatorilor. Deschiderea festivalului va avea loc sâmbătă, la ora 11.00, cu vernisajul expoziţiilor de fotografie "Portret de adolescent" şi "Marea hoinăreală".

 Mihai Mălaimare Jr. a primit premiul pentru cea mai bună imagine din partea Boston Society of Film Critics, pentru filmul "The Master", în regia lui Paul Thomas Anderson. Lungmetrajul a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneţia 2012 pentru regie şi pentru cea mai bună interpretare masculină - distincţie acordată ex-aequo lui Joaquin Phoenix şi Philip Seymour Hoffman.
"The Master" este primul film din ultimii cinci ani al regizorului şi scenaristului Paul Thomas Anderson. Pelicula prezintă un studiu de personaj - un veteran din Marina americană cu un comportament violent -, dar şi un portret al Americii de după cel de-Al Doilea Război Mondial. S-a spus că ar fi inspirată de cultul scientologic şi, într-adevăr, aproape toate personajele sunt implicate cumva într-un cult controversat, dar nu este vorba despre o analiză a acestei mediatizate religii. Mihai Mălaimare Jr. a fost, de asemenea, nominalizat la categoria "cea mai bună imagine", pentru filmul "The Master", la prestigioasele Satellite Awards, care vor fi decernate pe 16 decembrie. Directorul de imagine Mihai Mălaimare Jr. a colaborat, printre altele, cu regizorul Francis Ford Coppola la realizarea filmelor "Tinereţe fără tinereţe" şi "Tetro". La aceeaşi gală, premiul pentru cel mai bun film a revenit lungmetrajului "Zero Dark Thirty", de Kathryn Bigelow, în timp ce distincţiile pentru cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă le-au revenit lui Daniel Day Lewis ("Lincoln"), respectiv lui Emmanuelle Riva ("Amour").

 Cel mai recent film din seria "James Bond" a revenit, weekend-ul trecut, pe prima poziţie în box office-ul nord-american, detronând ultimul film din franciza "Twilight", potrivit datelor publicate de compania Exhibitor Relations, informează Agenția France Press.Filmul "007: Coordonata Skyfall", al 23-lea lungmetraj din seria "James Bond", a obţinut încasări de 11 milioane de dolari de vineri până duminică, pentru cel de-al cincilea weekend de proiecţii. Filmul "Cinci eroi de legendă/ Rise of the Guardians", noua animaţie lansată de studiourile DreamWorks, care prezintă câteva versiuni originale despre unele dintre miturile copilăriei, s-a situat pe locul al doilea, cu încasări de 10,5 milioane de dolari. După trei weekend-uri petrecute consecutiv pe primul loc în box office-ul nord-american, cel de-al cincilea şi totodată ultimul film din seria "Twilight", intitulat "Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II", regizat de Bill Condon, a coborât pe locul al treilea, cu încasări de 9,2 milioane de dolari.

 Centrul Naţional al Cinematografiei va aloca o sumă totală de 10 milioane de lei pentru prima sesiune a concursului de proiecte cinematografice din acest an, dosarele de concurs putând fi depuse în perioada 20 decembrie - 31 ianuarie. Concursul este organizat în vederea acordării de credite financiare directe pentru producţia filmelor şi dezvoltarea proiectelor cinematografice. Perioada de depunere a dosarelor de concurs este de la data de 20 decembrie 2012 până la data de 31 ianuarie 2013, ora 15.00, la Secretariatul Tehnic al concursului din cadrul CNC. Totalul fondului alocat pentru prima sesiune a concursului de selecţie proiecte cinematografice din 2012 este de 10.000.000 lei, conform unei Hotărâri a Consiliului de Administraţie al CNC din 13 noiembrie. Astfel, 15% (1.500.000 lei) va fi alocat pentru filmele de lungmetraj de ficţiune debut; 5% (500.000 lei) - pentru filmele de scurtmetraj de ficţiune; 10% (1.000.000 lei) - pentru filmele documentare; 10% (1.000.000 lei) - pentru filmele de animaţie; 59% (5.900.000 lei) - pentru filmele de lungmetraj de ficţiune; 1% (100.000 lei) - pentru dezvoltarea proiectelor de filme, lungmetraj de ficţiune, documentare şi de animaţie. Valoarea maximă a creditului direct pe care îl poate obţine un producător pentru proiectele declarate câştigătoare la acest concurs este de 10% (990.000 lei) din creditul direct alocat pentru producţie.

 Istoricul Neagu Djuvara şi arhitectul Şerban Sturdza sunt invitaţii speciali ai dezbaterii "Revenirea aristocraţiei în atenţia culturii contemporane" organizată în această seară de la ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti. Evenimentul face parte din seria "Humanitas - Serile italiene", iar moderator va fi Smaranda Bratu Elian. Dezbaterea va avea ca punct de pornire romanul "Ghepardul", de Giuseppe Tomasi di Lampedusa. Cartea a apărut în 2011 într-o ediţie integrală la editura Humanitas Fiction, în traducerea Gabrielei Lungu, cu o prefaţă semnată de Gioacchino Lanza Tomasi, fiul adoptiv al autorului. "Ghepardul" este o carte singulară, mai întâi fiindcă poate fi socotită unica operă a scriitorului, cele câteva nuvele, eseuri şi fragmente autobiografice rezistând doar cu greu în faţa ei. Apoi, fiindcă a avut un destin singular: respins rând pe rând de câteva mari edituri italiene, romanul lui Lampedusa a fost publicat de editura Feltrinelli în 1958, la un an după moartea autorului, datorită excepţionalei intuiţii a scriitorului Giorgio Bassani, consilier al editurii. 

 Cântăreaţa elveţiană de operă Lisa Della Casa, una dintre cele mai mari interprete ale operei lui Mozart din cea de-a doua jumătate a secolului al XX-lea, a murit, la începutul săptămânii, la vârsta de 93 de ani, a anunţat Opera din Viena. Născută pe 2 februarie, la Burgdorf, în Elveţia, Lisa Della Casa a murit la Münsterlingen, un oraş situat pe malul lacului Constanţa din Munţii Alpi. Pe lângă interpretările operelor compozitorului austriac Wolfgang Amadeus Mozart, soprana elveţiană, care era o femeie considerată foarte frumoasă, s-a remarcat şi în calitate de interpretă a unor arii şi opere ale compozitorului german Richard Strauss. Elevă a Margarethei Haeser, la Zürich, Lisa Della Casa a debutat pe scenă în 1941, cu rolul Cio-Cio-San din opera "Madame Butterfly", de Giacomo Puccini, la Opera din Solothurn-Biel. În 1947 şi-a făcut debutul pe plan internaţional la prestigiosul Festival de la Salzbourg, în Austria, cu rolul Zdenka din "Arabella" de Richard Strauss. Lisa Della Casa a debutat la Staatsoper în 1947, unde a susţinut 411 reprezentaţii, în 27 de roluri. Cel din urmă rol interpretat pe această scenă, pe 25 octombrie 1973, este cel din opera "Arabella". Interpreta elveţiană a cântat apoi pe scenele celor mai mari companii de operă din lume, de la Staatsoper din Viena la Metropolitan Opera din New York, trecând prin Scala din Milano şi Covent Garden din Londra. 

 Lungmetrajul "Aventuri sub clar de lună/ Moonrise Kingdom", de Wes Anderson, a primit premiul pentru cel mai bun film la gala Gotham Independent Awards 2012, distincţie dedicată producţiilor cinematografice independente realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood, relatează variety.com. Gala Gotham Independent Awards este un eveniment cheie pentru cinematografia independentă şi marchează debutul sezonului premiilor acordate în timpul iernii în SUA, care culminează cu trofeele Oscar. Celelalte pelicule nominalizate la categoria "cel mai bun lungmetraj" au fost "Bernie", de Richard Linklater, "Middle of Nowhere", de Ava DuVernay, "The Master", de Paul Thomas Anderson, şi "The Loneliest Planet", regizat de Julia Loktev. Filmul "Your Sister's Sister", în care joacă Emily Blunt, Rosemarie DeWitt şi Mark Duplass, a primit premiul pentru cea mai bună distribuţie. Duplass a anunţat cu această ocazie că Blunt şi DeWitt au acceptat să joace în acest film contra unor onorarii de doar 100 de dolari pe zi. Benh Zeitlin, autorul lungmetrajului "Beast of the Southern Wild", s-a impus la categoria "cel mai bun regizor debutant". Benh Zeitlina fost recompensat şi cu Bingham Ray Award, un trofeu aflat la ediţia sa inaugurală, ce a constat într-un echipament de filmare în valoare de 60.000 de dolari.

 Prima ediţie a Salonului de Carte şi Cadouri 'Bookfest de Crăciun', unde vizitatorii pot găsi cele mai bune volume la cele mai bune preţuri, precum şi alte idei de cadouri pentru sărbători, va avea loc în perioada 15-23 decembrie, la parterul noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României. Evenimentul îşi propune să le ofere cititorilor 20.000 de volume, dar şi sute de alte cadouri, prezentate de 40 de expozanţi, printre care se vor număra edituri precum Humanitas, Curtea Veche, ALL, RAO, Longman sau Corint, care promit reduceri substanţiale. În prim-plan la această ediţie se vor afla copiii care se vor putea bucura de cele mai frumoase cărţi, nelipsite fiind însă şi ofertele de cadouri de la ceai şi cafea, la accesorii, muzică, ornamente şi felicitări pictate manual sau dulciuri. Salonul de Carte şi Cadouri 'Bookfest' se va desfăşura în acelaşi timp cu Festivalul de poveşti pentru copii şi oameni mari, organizat de Ministerul Culturii şi Teatrul Naţional de Operetă 'Ion Dacian', atât cei mici, cât şi cei mari având astfel ocazia de a participa la spectacole şi ateliere susţinute de teatre şi artişti importanţi. De asemenea, în seara zilei de 15 decembrie, la ora 19,00, în Atriumul Bibliotecii Naţionale va avea loc concertul de chitară flamenco 'Alquimia' din cadrul Festivalului Hibernal de Chitară. Nu în ultimul rând, aşa cum s-a obişnuit publicul Bookfest, toţi vizitatorii vor putea poposi din nămeţi în cinematograful de artă pus la dispoziţie de organizatori în mod gratuit. 

 Un spectacol în care va fi prezentată versiunea clasică a baletului "Don Quijote" va fi transmis în direct de la Ballet Opera din Paris, pe 18 decembrie, de la ora 20.30, la The Light Cinema şi Cinema Stage din Bucureşti. "Don Quijote" este un balet în trei acte şi prolog, pus în scenă de Orchestra Operei din Paris, dirijată de Kevin Rhodes. Coregrafia spectacolului este semnată în prezent de Rudolf Nureyev, iar costumele au fost realizate de Alexandre Beliaev. Versiunea clasică a baletului "Don Quijote", cel mai des întâlnită pe scenele lumii, aparţine coregrafilor Marius Petipa şi Alexandr Gorski. Marius Petipa a montat pentru prima data "Don Quijote" la Teatrul Balşoi din Moscova în 1869. În 1900, coregraful Alexandr Gorski a preluat libretul lui Marius Petipa şi a adaptat coregrafia. Premiera de la Moscova din 1869, pe coregrafia lui Marius Petipa şi muzica lui Ludwig Minkus, a avut un succes răsunător. Libretul şi coregrafia au fost jucate în Rusia, dar versiunea lui Petipa a rămas necunoscută în vest, pentru o lungă perioadă de timp. În 1981, Rudolf Nureyev a prezentat o versiune proprie a baletului în repertoriul Operei din Paris. Păstrând în acelaşi timp paginile marilor clasici şi dansuri puternice, înflăcărate, coregraful a pus un mai mare accent pe dimensiunea de benzi desenate, izbutind o producţie deosebit de plină de viaţă.

 Lungmetrajul "Broken", regizat de Rufus Norris, a fost desemnat cel mai bun film britanic independent al anului 2012, la gala British Independent Film Awards. Pelicula, care îi are în rolurile principale pe Eloise Laurence şi pe Tim Roth, primise cele mai multe nominalizări - nouă - la gala BIFA 2012. Producția prezintă drama unei eleve a cărei viaţă se schimbă complet după ce asistă la o serie de atacuri violente produse în comunitatea în care trăieşte. Acelaşi film, ce reprezintă lungmetrajul de debut al regizorului de teatru Rufus Norris, a primit şi premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, câştigat de Rory Kinnear. Drama psihologică "Berberian Sound Studio" a primit cele mai multe trofee la gala BIFA 2012. Această peliculă a fost recompensată cu patru premii, impunându-se la categoria "cel mai bun regizor" (Peter Strickland), "cel mai bun actor" (Toby Jones), "cea mai bună producţie de film" şi "cele mai bune efecte tehnice". Andrea Riseborough a fost desemnată cea mai bună actriţă, pentru rolul din thrillerul "Shadow Dancer".

Vizualizări: 34

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor