altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale SRR - 1 octombrie 2010

Ştiri culturale

http://www.radioromaniacultural.ro/stiri/

Stiri culturale - interne

A 20-a ediţie a Festivalului "George Enescu", intre 1 şi 25 septembrie 2011

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" va avea loc intre 1 şi 25 septembrie 2011, in cadrul evenimentului urmand să concerteze London Symphony Orchestra, Orchestre de Paris şi Wiener Philharmoniker. Site-ul pentru ediţia de anul viitor a Festivalului Enescu a fost deja lansat şi cuprinde informaţii legate de orchestrele şi artiştii invitaţi, program şi preţul biletelor. Prestigioasa manifestare va cuprinde următoarele secţiuni: Mari orchestre ale lumii, Recitaluri şi concerte camerale, Concertele de la miezul nopţii, Spectacole de operă şi balet, Enescu şi contemporanii săi, Muzica secolului XXI şi World Music. Abonamentele vor fi scoase la vanzare din data de 15 martie 2011, iar biletele individuale de pe 15 mai, anul viitor. Festivalul "George Enescu", care are loc o dată la doi ani, a fost infiinţat in 1958 ca semn al recunoaşterii geniului enescian, pentru a omagia astfel viaţa şi creaţia marelui compozitor roman. Primele ediţii ale acestui festival şi concurs au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.

Microstagiune de toamnă, la Sibiu

Teatrul Naţional ?Radu Stanca? din Sibiu lansează, astăzi, microstagiunea de toamnă. Programul microstagiunii va fi deschis, diseară, la ora 19:00, cu premiera spectacolului Opinia Publică in regia lui Cristian Theodor Popescu. Spectacolul ? şedinţă cu publicul este o adaptare după textul omonim scris de Aurel Baranga in perioada comunistă şi prezintă o incursiune aproape antropologică prin care se reconstruieşte, cu mult umor şi cu seninătate, contextul social şi uman al acelor vremuri. Maine, de la ora 17,00, se va juca premiera Femeia ca un camp de luptă in războiul din Bosnia in regia Ancăi Bradu. Spectacolul este o punere in scenă profundă şi apăsătoare a piesei lui Matei Vişniec şi prezintă atrocităţile războiului printr-o serie de scene monologate sau in dialog, cu accente poetice absurde sau surealiste. Seara de maine continuă, la ora 19:00, cu un spectacol de excepţie: Felii de Lia Bugnar, cu Ofelia Popii. Producţia o aduce pe scenă pe Ofelia Popii, care interpretează cameleonic rolul a şapte personaje ? şapte destine legate de moartea unui bărbat. Programul microstagiunii va fi inchis duminică, 3 octombrie, cu premiera spectacolului Don Juan vine din război, in regia Ancăi Bradu.

Deschidere de stagiune la Teatrul 'Maria Filotti' din Brăila

Piesa 'Peer Gynt' de Henrik Ibsen deschide, astăzi, stagiunea Teatrului 'Maria Filotti' din Brăila, un spectacol pus in scenă de tanărul regizor Vlad Cristache, cu o scenografie semnată de George Mosorescu. Personajul Peer Gynt este interpretat de actorul Marius Stănescu, membru al trupei Teatrului Odeon din Bucureşti. Spectacolul va fi supratitrat in limba engleză şi este realizat cu sprijinul Ambasadei Regale a Norvegiei la Bucureşti.

Festivităţi de deschidere a noului an universitar

Universităţile din Romania organizează, astăzi, festivităţi de deschidere a noului an de invăţămant, dar studenţii vor incepe cursurile in funcţie de calendarul aprobat de senatul fiecărei universităţi. In Romania există peste 230.000 de studenţi pe locuri bugetate in universităţile de stat şi peste 250.000 pe locuri plătite, iar in invăţămantul particular sunt inscrişi peste 150.000 de tineri.

'Şantaj' şi 'Stele in lumina dimineţii' in deschiderea noii stagiuni a Facultăţii de Teatru

Piesele 'Şantaj' de Ludmila Razumovskaia şi 'Stele in lumina dimineţii' de Alexandr Galin sunt spectacolele care vor fi jucate de studenţii de la clasa profesorului Florin Zamfirescu, in deschiderea noii stagiuni a Facultăţii de Teatru. Piesa 'Şantaj' este o poveste tulburătoare a cinci destine aflate la răscruce in care finalul este sfaşietor şi marcant atat pentru pentru personaje, cat şi pentru spectatori. Spectacolul 'Stele in lumina dimineţii' este tonic şi ţine spectatorii cu sufletul la gură. Ambele reprezentaţii vor putea fi vizionate luni, 4 octombrie, la Teatrul Metropolis din Bucureşti.

?Adevăratul Chopin? la Radio Romania Cultural

Radio Romania Cultural sărbătoreşte cei 200 de ani de la naşterea compozitorului şi pianistului polonez, Frédéric Chopin, printr-un maraton muzical intitulat Adevăratul Chopin. Acesta va incepe la ora 0.00 a zilei de maine şi se va incheia după 24 de ore. In acest interval, pe frecventele Radio Romania Cultural vor putea fi ascultate cele 21 de CD-uri din seria ?The Real Chopin? care cuprind inregistrări realizate exclusiv pe instrumentele epocii, mai precis de la mijlocul secolului al 19-lea. Maratonul ?AdevăratulChopin... 24 de ore in compania muzicii la Radio Romania Cultural? se desfăşoară in aceeaşi zi in care la Varşovia are loc deschiderea celei de-a XVI-a ediţii a Concursului Internaţional ?Chopin?. Gazdele evenimentului radiofonic vor fi Oltea Şerban Parau şi Sebastian Crăciun, care vor prezenta 24 de ore de inregistrări ale creaţiilor lui Chopin in versiunile unora dintre cei mai mari interpreţi ai zilelor noastre. Maratonul este realizat cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti şi poate fi ascultat şi pe internet, la adreselewww.radioromaniacultural.ro şi www.radiocultura.ro.

Deschidere de stagiune la Metropolis

Teatrul Metropolis işi deschide stagiunea astăzi, de "Ziua internaţională a persoanelor varstnice", cu spectacolul "Floarea de cactus", dedicat părinţilor şi bunicilor. Evenimentul marchează şi lansarea proiectului "Metropolis pentru oameni". Spectacolul "Floarea de cactus", o adaptare după Barillet şi Gredy, montat de Alice Barb, este o comedie plină de imaginaţie care ii are in distribuţie pe Adela Mărculescu, Damian Craşmaru, Cristiana Răduţă-Bobic, Ionuţ Adăscăliţei, Theodor Danetti şi Rudy Rosenfeld. Intrarea la spectacol este liberă, in limita locurilor disponibile.

Festivalul Artelor Bucureşti, auto finanțat

Festivalul Artelor Bucureşti se va desfăşura in perioada 10-15 octombrie sub preşedinţia onorifică a actorului Radu Beligan şi va găzdui spectacole de teatru, muzică clasică, balet, recitaluri instrumentale şi lansări de carte. Printre momentele speciale ale evenimentului se numără şi relansarea revistei umoristice 'Moftul Roman', publicaţie infiinţată de Ion Luca Caragiale in ianuarie 1893. Prima ediţie a Festivalului Artelor Bucureşti, desfăşurată in noiembrie 2008, a fost vizionată de peste 20.000 de spectatori. Acesta este singurul eveniment care nu beneficiază de nici un sponsor, fiind susţinut 100% din vanzarea biletelor.

?Cum să uiţi o femeie? in germană şi franceză

?Cum să uiţi o femeie?, cel mai recent roman al scriitorului iesean Dan Lungu, a apărut in limbile germană şi franceză. ?Wie man eine frau vergisst?, versiunea germană a carţii, a apărut la editura Residenz, in traducerea lui Jan Cornelius, iar ?Comment oublier une femme?, ediţia franceză a romanului, a fost publicată de editura Actes Sud, in traducerea lui Laure Hinckel. Dan Lungu este unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori din noua generaţie. In 2005, el a făcut parte din grupul de scriitori romani invitati la ?Les belles étrang?res?, in Franta, alături de autori precum Gabriela Adameşteanu, Stefan Agopian, Ana Blandiana, Mircea Cărtărescu, Gheorghe Crăciun sau Simona Popescu.

Romanii din Ucraina, in vizită in Bucovina

900 de elevi şi profesori romani din regiunea Cernăuţi - Ucraina vor vizita, incepand de maine şi pană pe 28 noiembrie, principalele obiective din Moldova şi Bucovina printre care Memorialul Ipoteşti, Manăstirea Humorului, Cetatea de scaun a Sucevei, Mănăstirile Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa, Agapia, Văratic şi Neamţ. Proiectul este lansat de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni şi poartă numele 'Descoperă Bucovina' , iar participanţii sunt selectaţi de profesorii din şcolile romaneşti din Regiunea Cernăuţi.

Ozzy Osbourne dă tonul muzicii in octombrie, la Bucureşti

Legendarul Ozzy Osbourne vine, maine, la Bucureşti, pentru un concert care va avea loc la Zone Arena. Ozzy Osbourne este fostul solist al trupei Black Sabbath, infiinţată in Birmingham, Marea Britanie, in 1968. De-a lungul anilor, Black Sabbath a vandut peste 100 de milioane de albume la nivel mondial. Ozzy Osbourne participă in această toamnă la o serie de festivaluri şi susţine numeroase concerte in cadrul turneului mondial de promovare a celui mai recent material discografic al său, intitulat "Scream", lansat pe 15 iunie.

Florian Pittiş, omagiat luni, in Bucureşti

Florian Pittiş va fi omagiat, luni, in ziua cand ar fi implinit 67 de ani, in cadrul unui eveniment la care vor participa actorii Irina Petrescu, Emilia Popescu şi Marcel Iureş. Omagiul va avea loc la Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională din Bucureşti şi se va desfăşura sub titulatura "Oameni, pietre, oameni, sori". Tot luni, Radio3Net, post de radio din portofoliul Societăţii Romane de Radiodifuziune, va organiza cea de-a treia ediţie a maratonului "Ziua Florian Pittiş". De la ora 8.00 şi pană după miezul nopţii, publicul va putea urmări online materiale audio şi video, multe dintre ele inedite, cu şi despre Moţu Pittiş. Florian Pittiş a fost, in permanenţă, o prezenţă activă in lumea teatrului şi muzicii, prin emisiuni la radio şi televiziune, articole, prezentări de concerte şi colaborări pe diferite discuri. Istoria il leagă de radio timp de 40 de ani, ca actor, prezentator, realizator şi director la Radio3Net.

Filmele Anim'est, la Cluj

Cele mai vanate filme de la Anim'est, cel mai important festival de film de animaţie din Romania, vor fi proiectate, in perioada 22 - 24 octombrie, la Cluj-Napoca, la Cinematograful Victoria şi la Centrul Cultural Francez. Printre proiecţii se numără şi "Iluzionistul / L'illusionniste", in regia lui Sylvain Chomet, proaspăt nominalizat la Premiul Academiei Europene de Film pentru Cel mai bun film de Animaţie. "Iluzionistul" este realizat după un scenariu scris de cunoscutul cineast francez Jacques Tati, şi spune povestea prieteniei neobişnuite care apare intre un bătran scamator şi o fetiţă convinsă de puterile supranaturale ale acestuia. Clujenii vor mai putea urmări şi o parte din filmele premiate la ediţia din 2009 a aceluiaşi festival.

Vizualizări: 30

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor