altmarius

cultură şi spiritualitate

Stiri culturale interne SRR - 26 mai 2010

Stiri culturale - interne

'Visul unei nopţi de vară' la ONB

Opera Naţională Bucureşti va marca Ziua Internaţională a Copilului printr-o reprezentaţie a baletului 'Visul unei nopţi de vară'. Studioul Experimental de Operă şi Balet 'Ludovic Spiess' al ONB va prezenta pe 1 iunie, pe scena mare a instituției, o adaptare a celebrei piese scrise de William Shakespeare, in coregrafia Mariei Popa. In paşi de dans, pe muzica lui Felix Mendelssohn Bartholdy, tineri artişti vor oferi publicului aventurile incitante, pline de vrajă, ale mai multor cupluri de indrăgostiţi care, cu siguranţă, vor face deliciul publicului de toate varstele. La acest eveniment special biletele 'costă' doar un zambet de copil.

Lucrarea 'Marină' semnată de Gheorghe Petraşcu va fi pusă in vanzare, sambătă, la licitaţia Casei Alis la preţul de 120.000 de lei

In catalogul licitaţiei mai figurează şi alte tablouri semnate de pictori celebri precum Iosif Iser - 'Nud şezand', la preţul de pornire de 40.000 de lei, Ştefan Luchian - 'La arat', la 28.000 de lei, Gheorghe Vanătoru - 'Natură statică cu flori şi carte', Sabin Bălaşa - 'Adolescenta' şi Constantin Piliuţă - 'Nunta la fotograf', fiecare la 20.000 de lei. In total, la licitaţia de sambătă, organizată la Teatrul Naţional de Operetă 'Ion Dacian', Alis pune in vanzare 79 de lucrări.

The Wailers, legendara trupă a lui Bob Marley, concertează pe 10 septembrie la Sala Palatului din Capitală

Spectacolul face parte din turneul internaţional care marchează patru decenii de existenţă a trupei . In deschiderea concertului susţinut de The Wailers va canta grupul El Negro. Bob Marley a cantat timp de 12 ani impreună cu The Wailers, iar la 29 de ani după dispariţia lui, pionierii muzicii reggae continuă să incante milioanele de fani din intreaga lume. Melodiile celebre care l-au făcut pe Bob Marley liderul incontestabil al stilului reggae vor răsuna pentru prima dată live la Bucureşti: "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Could You Be Loved", "Stir It Up", "Redemption Song", "One Love".

Răzvan Rădulescu şi Călin Netzer la TIFF

Regizorii Răzvan Rădulescu şi Călin Netzer sunt cei doi cineaşti romani ale căror filme ''Felicia, inainte de toate'' şi ''Medalia de onoare'' se află in competiţia Festivalului Internaţional de Film Transilvania. Evenimentul, ajuns la cea de-a noua ediție, se va desfășura intre 28 mai și 6 iunie. Un număr de 12 filme de lung metraj concurează in competiţia pentru caştigarea Trofeului Transilvania, la ediţia din acest an a festivalului, cele mai multe fiind debuturi regizorale, premiate sau selecţionate la festivaluri internaţionale de prestigiu precum Cannes, Veneţia, Locarno, Rotterdam, Salonic, Sarajevo şi Varşovia.

DJ Fatboy Slim și Röyksopp la The Mission Dance Weekend

Celebrul DJ Fatboy Slim și trupa Röyksopp vor concerta, pe 7 august, in Romania, in cadrul The Mission Dance Weekend. In plus, pe 6 august, va mixa DJ-ul Tiesto. The Mission Dance Weekend se va desfașura pe o plaja din Navodari. Fatboy Slim a mixat pentru prima data in Romania in cadrul unui eveniment The Mission, care a avut loc in vara lui 2006, iar a doua sa vizita s-a petrecut, in august 2008. Quentin Leo Cook, numele real al lui Fatboy Slim, s-a nascut in 1963. Primul material discografic sub pseudonimul Fatboy Slim a aparut in 1997, iar anul urmator, remixul sau la piesa "Brimful of Asha", a trupei Cornershop, a petrecut mai multe saptamani pe locul intai in topurile britanice.

Data limită de inscriere pentru Gala Tanărului Actor - HOP este 30 iunie

Data limită de inscriere pentru Gala Tanărului Actor - HOP, eveniment de tradiţie al UNITER, care va avea loc in perioada 1 - 4 septembrie, la Casa de Cultură a municipiului Mangalia, este 30 iunie. La fel ca la ediţiile precedente, tema Galei este subordonată ideii de 'Alteritate'. In acest spirit, concurenţilor li se propune să prezinte in programul lor o pledoarie, demonstrand că şansa convieţuirii o dau dialogul, toleranţa, acceptarea celuilalt. Scopul Galei Tanărului Actor - HOP il reprezintă promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din invăţămantul superior artistic de stat şi particular. La ediţia din acest an caştigătorii concursului, in afara premiului caştigat şi a şansei de a intra in contact cu directori de teatre, de proiecte, regizori, jurnalişti culturali şi alţi profesionişti din lumea teatrului, vor avea oportunitatea să fie protagoniştii unui spectacol de teatru produs de Societatea Romană de Televiziune şi UNITER.

'Palatul Cotroceni - Palat al Pionierilor'

'Palatul Cotroceni - Palat al Pionierilor' este titlul unei ample expoziţii foto-documentare, care se va deschide in luna iunie la Muzeul Naţional Cotroceni. Manifestarea este bazată in special pe fotografii cu pionieri activand in Palatul Cotroceni şi montaje video cu filme provenind din arhiva Studioului Sahia şi de la TVR. De asemenea, printre exponate se vor regăsi uniforme, insigne, primele cravate, Statutul pionierilor, ziare şi reviste de epocă dedicate pionierilor. Potrivit directorului general al Muzeului Naţional Cotroceni, Adina Renţea, la eveniment va participa Corul de Copii Radio care va interpreta 'cantece pioniereşti'.

Nominalizări la premiile USR

Cristian Teodorescu şi Ioana Parvulescu se numără printre nominalizaţii la premiile Uniunii Scriitorilor din Romania pe 2010, cu volumele "Medgidia, oraşul de apoi", respectiv "Viaţa incepe vineri". Distincțiile vor fi acordate pe 11 iunie. La categoria Proză au mai fost nominalizaţi Florin Manolescu, pentru "Mentaliştii", Constantin Stan, cu "Trăieşte şi mergi mai departe", şi Varujan Vosganian, cu "Cartea şoaptelor", insă acesta, fiind vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor, s-a recuzat. La categoria Poezie au fost nominalizaţi: Constantin Abăluţă, cu "Iov in ascensor/Iov in funicular", Mircea Barsilă, cu "Monede cu portretul meu", Al. Muşina, cu "Regele dimineţii", Mircea Petean, cu "Camp minat", şi Lucian Vasilescu, cu volumul "aproape. atit de departe".

Expoziție Ion Ţuculescu la Cluj Napoca

Creaţia artistului Ion Ţuculescu este readusă in atenţia publicului clujean de Muzeul de Artă, prin medalionul aniversar organizat cu prilejul centenarului naşterii pictorului autodidact, care a impresionat prin cromatica lucrărilor sale şi viziunea decorativă, inspirată din creaţia populară. Expoziţia, in care sunt prezentate lucrările intitulate ''Scrutări'', ''Ţărmul roşu'' şi ''Campie'' - realizate de artist intre anii 1947-1956 -, va fi deschisă maine, şi face parte din proiectul intitulat ''Centenar la muzeu 2010'', dedicat implinirii a 100 de ani de la naşterea unora dintre cei mai cunoscuţi artişti romani, ale căror creaţii fac parte din patrimoniul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca. Cele trei lucrări ale artistului surprind prin prezenţa elementelor plastice de inspiraţie folclorică, stilizare şi sinteza formală, specifice abstracţiei expresioniste.

3.500 de spectatori la Festivalul de Teatru 'Fără Bariere'

Peste 3.500 de spectatori au participat la cea de-a patra ediţie a Festivalului de Teatru 'Fără Bariere' organizat la Teatrul de Nord Satu Mare. Directorul administrativ al instituției gazdă, Stier Peter, a declarat că in 2009 au fost aproximativ 3.000 de persoane, iar in acest an, chiar dacă bugetul nu a fost prea mare, au participat peste 3.500 de persoane. In cadrul Festivalului 'Fără Bariere' au fost puse in scenă 16 spectacole, timp de 10 zile, multe dintre ele fiind premiate. Iubitorii de teatru au putut vedea spectacolele 'Cu dragostea nu-i de glumit' şi 'Pyramus&Thisbe 4 you', in regia lui Alexandru Dabija, care a primit Premiul UNITER pentru cel mai bun regizor in 2010, 'Herr Paul' de Tankred Dorst, in regia lui Radu Afrim - Premiul UNITER pentru scenografie, 'Fridakahlomania' de şi in regia lui Alexandru Hausvater, producţia Teatrului Odeon Bucureşti, 'Şefele', in regia lui Sorin Militaru şi care le are in distribuţie pe Coca Bloos, Dorina Lazăr şi Emilia Dobrin, pe muzica Adei Milea, sau 'Bufonul regelui', one man show cu Radu Botar.

Mastodon işi anulează turneul european din această vară, inclusiv concertul din Romania

Trupa Mastodon, care urma să cante la Bucureşti in cadrul Sonisphere Festival, pe 27 iunie, işi anulează turneul european din această vară, inclusiv concertul din Romania. Anunțul a fost făcut de organizatorii festivalului din Capitală care au precizat că starea de sănătate a chitaristului Bill Kelleher nu-i va permite să susțină concertele programate. Cei de la Mastodon urmau să urce pe scenă in cadrul Sonisphere Festival in data de 27 iunie. Pe de altă parte, legendarii rockeri Heaven & Hell au anunţat, la inceputul lunii mai, că nu mai concertează la Bucureşti, in festivalul Sonisphere. Ei au precizat că au anulat toate concertele din vară, din Marea Britanie şi Europa, din cauza stării de sănătate a solistului Ronnie James Dio. Ulterior, pe 16 mai, Ronnie James Dio s-a stins din viaţă, la varsta de 67 de ani, din cauza unui cancer.

"Frumoasa din pădurea adormită" la Sala Palatului din Bucureşti

Teatrul Municipal Academic de Operă şi Balet din Kiev va prezenta piesa "Frumoasa din pădurea adormită", in această seară, la Sala Palatului din Bucureşti. Spectacolul "Frumoasa din pădurea adormită", al doilea balet al compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski, scris in 1889, după povestea lui Charles Perault, cuprinde trei acte cu prolog, pe libret de Vsevolojski şi Marius Petipa, in coregrafia acestuia din urmă. Pemiera spectacolului a avut loc pe 3 ianuarie 1890, la Teatrul Mariinski din Sankt-Petersburg. Biletele pentru reprezentaţia Teatrului de Operă şi Balet din Kiev la Sala Palatului sunt disponibile in reţeaua Vreau Bilet.

Trupa Bourbon Jazz Unit a fost desemnată caştigătoare a secţiunii Jazz a concursului "Drumul spre celebritate"

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural "Palatele Brancoveneşti" şi Radio Romania Cultural.Bourbon Jazz Unit a obţinut 32 din cele 96 de puncte oferite de publicul alcătuit din elevi ai Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai" şi de juriul de specialitate. Bourbon Jazz Unit s-a calificat astfel in finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 5 iunie. Formaţia, alcătuită din Simona Chiriţă, Alexandru Svet, Kemenes Laszlo şi Andrei Marcovici, şi-a inceput parcursul muzical in 2007. Următoarea etapă a concursului va avea loc pe 29 mai şi este dedicată instrumentelor vioară şi violă, iar invitat special va fi violonistul Alexandru Tomescu.

'Limbaj şi spaţiu la Shakespeare' la TNB

Regizoarea britanică Diane Trevis va susţine, incepand de astăzi și pană vineri, la Bucureşti, masterclass-ul intitulat 'Limbaj şi spaţiu la Shakespeare'. Evenimentul are loc la invitaţia actriţei austriece Sylvia Rotter, conducătoarea asociaţiei Teatrul Vienez de Copii - 'Copiii joacă teatru'. Prin organizarea acestui masterclass, cele două artiste işi propun să ii inspire pe participanţii la actul teatral, atat pe cei mai mici şi mai lipsiţi de experienţă, cat şi pe cei profesionişti. Cele trei zile de masterclass - susţinut in limba engleză - vor aborda două teme diferite: 'Ritm in limbajul lui Shakespeare' şi 'Actorul in spaţiul scenic', intregul atelier desfăşurandu-se in sala de sport a Teatrului Naţional Bucureşti.

Actriţa Dorina Lazăr va primi premiul pentru intreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania

Evenimentul va avea loc in perioada 28 mai - 6 iunie, la Cluj-Napoca. Premiul pentru intreaga carieră va fi decernat in cadrul Galei de inchidere a Festivalului TIFF, in 5 iunie, la ora 20.30, la Teatrul Naţional din Cluj Napoca. Dorina Lazăr are o activitate impresionantă care include peste 30 de roluri in producţii cinematografice şi peste 50 de roluri in spectacole de teatru. Dorina Lazar a debutat in 1961 la Teatrul Regional Bucureşti, iar din 1969 este actriţă la Teatrul Odeon, instituţie pe care o şi conduce din 2003. In anul 1974 şi-a făcut debutul in actoria de film cu rolul din "Păcală", in regia lui Geo Saizescu.

"9 Gates" la București

Festivalul Internaţional Ceh şi Evreiesc "9 Gates", iniţiat in Cehia, este adus in premieră la Bucureşti, cu proiecţii de filme, expoziţii şi un concert. Evenimentul va avea loc de astăzi pană sambătă 29 mai, la Centrul Ceh şi Teatrul Evreiesc de Stat. Festivalul "9 Gates" constituie un mix de muzică, film, literatură şi expoziţii specifice perioadei de dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial. Expoziţiile prezentate in festival sunt "Vecinii care au dispărut", un proiect in cadrul căruia tineri cu varste cuprinse intre 12 şi 21 de ani au realizat broşuri şi colecţii cu poze de familie sau alte documente despre cei dispăruţi in timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, şi "Un tribut adus victimelor Holocaustului - copiii", o continuare a primului proiect.

Asociaţia Comercianţilor de Opere de Artă din Romania lansează astăzi un index de preţuri pentru lucrări realizate de 1.000 de artişti plastici romani

Preşedintele asociaţiei, Radu Boroianu spune că indexul va avea reprezentativitate naţională, ceea ce va insemna un prim pas pentru recunoaşterea internaţională, şi va cuprinde evoluţia preţurilor de tranzacţionare din ultimii 20 de ani pentru lucrări din portofoliu a 1.000 de artişti plastici romani, in special pictori.

?20 de ani de teatru altfel?

Teatrul Masca, sărbătoreşte ?20 de ani de teatru altfel?, adică 20 de ani de cand a luat fiinţă, la 24 mai 1990, singurul teatru de gest, pantomima şi expresie corporală din peisajul cultural romanesc. Cu acest prilej teatrul pune in scenă spectacolele sale memorabile, organizează concerte şi o paradă de costume. Masca şi-a deschis seria de evenimente aniversare luni, in Parcul Herăstrău din Capitală. Tot programul sărbătoresc, pană duminică, poate fi consultat pe site-ul teatrului, masca.ro. Vineri la sediul instituţiei sunt programate şi două concerte cu Ioan Gyuri Pascu şi Mircea Tiberian.

"Limbaj şi spaţiu la Shakespeare" la TNB

Regizoarea britanică Diane Travis va susţine un atelier de teatru intitulat "Limbaj şi spaţiu la Shakespeare", ce se va desfăşura de astăzi pană pe 28 mai, la Teatrul Naţional Bucureşti, informează un comunicat al Teatrului Vienez de Copii. Atelierul este dedicat actorilor aflaţi in primii lor zece ani de carieră, care işi doresc să işi dezvolte abilităţile de abordare a operelor clasice şi contemporane. Studiul scenelor complexe este folosit pentru a clarifica şi rezolva problemele tipice intalnite de actorul modern. La masterclass-ul care se va desfăşura la Bucureşti vor participa actorii coordonatori ai trupei Teatrului Vienez de Copii, actori ai Companiei Passe Partout Dan Puric şi actori ai Teatrului Naţional Bucureşti. Grupul de actori va lucra exerciţii de retorică, analiză pe text, rezistenţă vocală, abordare a textului, personaj. Majoritatea exemplelor selectate pentru acest atelier vor fi din "Hamlet" şi "A douăsprezecea noapte".

Bilete de 85 de lei, pentru studenţii care doresc să-l vadă pe Bob Dylan in concertul pe care il va susţine in Bucureşti

Evenimentul va avea loc la Zone Arena din Capitală, pe 2 iunie. Tichetele pentru studenţi vor fi disponibile doar joi, 27 mai, intre orele 16.00 şi 21.00, la casele de bilete de la intrarea in Zone Arena. Biletele "de austeritate" sunt adresate exclusiv studenţilor şi vor putea fi achiziţionate in număr limitat (maximum 4 bilete de persoană) pe baza carnetului sau a legitimaţiei ce atestă inscrierea in sistemul universitar. Aceste tichete oferă acces studenţilor in zona B. Celelalte categorii de bilete pot fi achiziţionate in continuare online, de pe myticket.ro.

Vizualizări: 64

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor