altmarius

cultură şi spiritualitate

ȘTIRI CULTURALE 11 decembrie 2012
 Mâine seară, de la ora 19.30, Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti se transformă într-un tărâm de vis, în care cei mici, dar şi cei mari se bucură de minunea Naşterii Mântuitorului prin intermediul concertului special de sărbători “Iisus se naşte!”.Studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naţionale Bucureşti, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti propun, pentru al treilea an, publicului meloman, un concert special, alcătuit din muzică sacră şi colinde. În atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă, solişti ai Operei Naţionale Bucureşti, printre care Ana Maria Comşa, Sorana Negrea, Rodica Vică, alături de studenţi şi masteranzi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Stanca Manoleanu, Ramona Păun, Evelin Marinaş, vor aduce publicului muzică de bună calitate, împreună cu pianista Luminiţa Berariu, maestru acompaniator. Anul acesta, la echipa de realizatori a spectacolului, se alătură Corul de Copii ONB, pregătit de Smaranda Morgovan şi acompaniat de piansita Eugenia Şandru, cor cunoscut de publicul meloman de la spectacole de la Sala Mare a Operei Naţionale Bucureşti precum “Boema” de Giacomo Puccini, “Hänsel şi Gretel” de Engelbert Humperdinck, “Carmen” de Georges Bizet. 

 Primul festival de teatru, dans şi performance cu artişti din România şi Republica Moldova va avea loc săptămâna aceasta la Berlin, sub titulatura "Many Years After...". Evenimentul va debuta joi și se va încheia duminică. Spectacolele se vor desfăşura pe cele trei scene ale Teatrului HAU Hebbel am Ufer din Berlin. Astfel, publicul berlinez va avea ocazia să urmărească spectacolele de teatru documentar "X milimetri din Y kilometri", de Gianina Cărbunariu, "Clear History", de Nicoleta Esinencu, şi "Capete înfierbântate", de Mihaela Michailov, în regia lui David Schwartz, precum şi spectacolul de dans "Romanian Dance History VI", performance-ul "Duet", de Sergiu Matiş şi Vlaicu Golcea, instalaţia Alexandrei Pirici "Global Exoticism" şi dezbaterea "Critical Spaces". Evenimentul face parte din programul Institutului Cultural Român din Berlin "Rumänischer Herbst", alături de festivalul de film "Rekonstruktion Filmland Rumänien II" de la Zeughauskino. HAU Hebbel am Ufer este cel mai important teatru de proiecte din Berlin, care prezintă în fiecare an sute de spectacole din întreaga lume, semnate de cei mai importanţi creatori de artele spectacolului ai momentului. "Many Years After..." este primul festival organizat de Teatrul HAU Hebbel am Ufer sub noua conducere, asigurată de Annemie Vanackere. 

 Institutul Cultural Român a anunţat că, începând din 2013, va acorda titlul de Ambasador al Culturii Române, funcţie ce va fi remunerată anual cu suma simbolică de 1 leu. Titlul de Ambasador al Culturii Române va fi acordat unor personalităţi rezidente în străinătate, consacrate în artă, literatură, muzică, ştiinţă şi diplomaţie. "Ambasadorii vor sprijini şi populariza activităţile Institutului Cultural Român, cultura română în general şi, după caz, comunităţile româneşti din ţara de reşedinţă". Reprezentanţii ICR au precizat că viitorii ambasadori ai Culturii Române trebuie să întrunească o serie de condiţii, printre care să fie "personalităţi cu rezidenţa în străinătate, consacrate în artă, literatură, muzică, cinematografie, ştiinţă, în lumea politico-diplomatică sau în presă". De asemenea, "aspiranţii la această funcţie trebuie să fie personalităţi care să aibă disponibilitatea reală de a se angaja în popularizarea culturii române şi a activităţilor Institutului Cultural Român şi să nu fie implicate în acţiuni ce nu concordă cu valorile Institutului Cultural Român, să nu dea dovadă de xenofobie, rasism şi antisemitism". Titlul de Ambasador al Culturii Române va fi acordat prin ordin al preşedintelui ICR, la propunerea Comitetului Director, pe o durată de trei ani, cu posibilitatea înnoirii.

 O fotografie cu aisbergul care a scufundat Titanicul în 1912, realizată cu două zile înainte de producerea catastrofei, va fi scoasă la licitaţie săptămâna aceasta, în Statele Unite, informează Agenția France Press. Fotografia este estimată de specialişti la un preţ cuprins între 8.000 şi 10.000 de dolari. Casa de licitaţii RR Auction din localitatea Amherst, New Hampshire, care vinde începând din 13 decembrie sute de obiecte care au legătură cu Titanicul, afirmă pe site-ul său că acea fotografie alb-negru este "sinistru de identică" cu desenele realizate ulterior de membrii supravieţuitori ai echipajului de pe celebrul pachebot. Fotografia, realizată de W.F. Wood, căpitanul vaporului Etonian, cu două zile înainte de naufragiul Titanicului, arată "un aisberg masiv având o formă eliptică caracteristică", precizează casa de licitaţii, care va organiza această vânzare între 13 şi 16 decembrie. Transatlanticul Titanic, plecat din portul britanic Southampton spre New York, s-a scufundat pe 14 aprilie 1912, la două ore şi jumătate după ce s-a ciocnit de un aisberg, în timpul călătoriei sale inaugurale, în Oceanul Atlantic. Peste 1.500 de persoane au murit în acel naufragiu.

 Aproximativ 6.000 de elevi din mai multe localităţi aflate în zona de nord a judeţului Prahova nu vor merge astăzi la cursuri din cauza problemelor privind alimentarea cu energie electrică a unităţilor de învăţământ. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, a declarat că elevii de la 14 şcoli şi o grădiniţă nu vor învăţa astăzi în condiţiile în care centralele de încălzire care deservesc respectivele unităţi de învăţământ nu pot fi pornite din cauză că localităţile din în care funcţionează nu sunt alimentate cu energie electrică ca urmare a avariilor provocate de vântul puternic şi de căderile masive de zăpadă din ultima perioadă. De asemenea, Liceul Militar Breaza şi-a suspendat cursurile până duminică, această localitate nefiind alimentată cu energie electrică de peste 24 de ore. Purtătorul de cuvânt al Electrica Muntenia Nord, Marian Popa, a declarat că 49 de echipe ale Electrica lucrează pentru remedierea problemelor, intervenţiile fiind îngreunate deoarece 13 stâlpi de medie tensiune şi doi stâlpi de înaltă tensiune au fost rupţi de vântul puternic şi de greutatea zăpezii. 

 Realizatoarea de televiziune Lucia Hossu-Longin, scriitorul Ioan Groşan şi arhitectul Alexandru Beldiman se numără printre câştigătorii premiilor Academiei Române pe anul 2010, care vor fi decernate într-o ceremonie organizată astăzi, începând cu ora 10, în Aula Academiei din Bucureşti.
Lucia Hossu-Longin va primi premiul "Aristizza Romanescu" în domeniul artelor spectacolului, acordat de Academia Română pentru filmele documentare "Ostinato - Istoria unei cărţi incendiare", "Hamlet sau revolta intelectuală" şi "Basca, paltonul şi ţoaşca de piele". Scriitorul Ioan Groşan va primi premiul "Ion Creangă" în domeniul filologiei şi literaturii, acordat de Academia Română pentru cartea "Un om din Est". Acelaşi premiu va fi primit şi de Radu Mareş, pentru volumul "Când ne vom întoarce". Pe de altă parte, arhitectul Alexandru Beldiman va primi premiul "Duiliu Marcu" în domeniul creaţiei arhitectonice, pentru lucrarea "Declinări în piatră - peisaj cultural Dobruşa - Drăgăşani: cramă, centru de conferinţe şi expoziţii Avincis". Pe de altă parte, în ceremonia de astăzi, Academia Română va acorda şi alte premii: în domeniul filologiei şi literaturii; ştiinţelor istorice şi arheologie; în domeniul ştiinţelor matematice; ştiinţelor fizice; în domeniul artelor, arhitecturii şi audiovizualului; ştiinţei si tehnologiei informaţiei.

 Institutul Italian de Cultură din Bucureşti vă invită în această seară, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon (Sala Majestic) la un “Concert pentru patru harpe” susţinut de “White Harps’ Quartet”.Va fi o seară muzicală dedicată Crăciunului: o ocazie de a asculta un repertoriu rafinat interpretat de un grup neobişnuit şi, în acelaşi timp, va fi şi ocazia pentru ca toţi prietenii culturii italiene să se întâlnească şi să-şi facă urările de Sărbători Fericite. Protagonistul spectacolului este un cvartet de harpe compus numai din femei, care la fiecare apariţie reuşeşte să obţină ropote de aplauze şi sinceră admiraţie. Cvartetul de Harpe White Harps a luat fiinţă în 1993 şi de atunci succesul de care s-a bucurat a fost tot mai mare. White Harps s-a născut din nevoia de a experimenta noi valenţe acustico-expresive ale harpei, nevoie care se împlineşte prin abordarea mai multor genuri muzicale şi propunând un repertoriu care merge de la Vivaldi la Gershwin, de la motivele clasice la dansurile spaniole, de la piesele jazz la cele contemporane. Cuceriţi de particularităţile ieşite din comun ale grupului, cunoscuţi compozitori italieni, precum Giorgio Gaslini şi Fabrizio Francia, au compus şi dedicat grupului noi opere. După terminarea studiilor cu rezultate excelente, membrele cvartetului, Sabina Baratella, Alessandra Targa, Alice Belardini-Pini, Giulia Rettore, s-au perfecţionat cu profesori de renume mondial şi au participat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale unde s-au clasat mereu pe primele locuri. Pe lângă activitatea concertistică, se dedică şi activităţii didactice şi colaborează cu orchestre de renume.

 Volumele "Iliada" şi "Odysseia" de Homer, traduse în hexametri, cu postfaţă, bibliografie şi indici de Dan Sluşanschi, vor fi lansate astăzi, la librăria Humanitas Cişmigiu din Bucureşti. Temerara strădanie a profesorului Slusanschi a adunat numeroase cuvinte de laudă, mai ales datorită efortului de păstrare a versificaţiei originare, dar şi ştiinţei lingvistice şi darului poetic de a reconstitui, în altă limbă şi în interiorul altor timpuri, epopeile homerice. Cele două volume apărute recent la editura Humanitas au fost ilustrate, cu grijă pentru păstrarea motivelor imagistice clasice, dar cu subtile amănunte stilistice personale, de doi dintre cei mai cunoscuţi artişti ai momentului: Alexandru Rădvan şi Mihail Coşuleţu. De asemenea, vor fi expuse în librărie plăcile originale folosite la ilustrarea copertelor. Vor vorbi la eveniment Gabriela Creţia, Francisca Băltăceanu, Vlad Zografi, Alexandru Rădvan şi Mihail Coşuleţu. Dintre multele chipuri pe care tradiţia Antichităţii i le-a dat lui Homer, primul ne vine în minte cel al aedului orb din insula Chios. A trăit în secolul VIII î.e.n. şi a ţesut în cele două epopei episoade din ciclul epic al Eladei din epoca bronzului, îmbrăcând în haina mitului eroic istorii petrecute cu aproape cinci secole înainte. 

 Primăria Târgu-Jiu a anunţat că a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Culturii pentru a înscrie Ansamblul Monumental "Calea Eroilor", creat de Constantin Brâncuşi, pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Protocolul prevede desemnarea unor persoane responsabile din cadrul celor două instituţii, care să colaboreze pentru a finaliza dosarul de nominalizare până pe 31 ianuarie 2015. Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional se angajează prin protocolul respectiv să transmită Centrului Patrimoniului Mondial UNESCO dosarul de nominalizare a ansamblului, elaborat de Institutul Naţional al Patrimoniului şi avizat de Comisia Naţională a Monumentelor Istorice. Pe întreaga perioadă de elaborare a dosarului, ministerul va menţine Ansamblul Monumental “Calea Eroilor” în Lista tentativă a României pentru Lista Patrimoniului Mondial, va sprijini Primăria Târgu-Jiu pentru întreţinerea, conservarea şi punerea în valoare a acestuia şi va întreprinde demersuri pentru asigurarea sprijinului internaţional de specialitate pentru candidatura Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, pe calea acordurilor bilaterale de cooperare culturală şi prin colaborare cu Delegaţia permanentă a României la UNESCO". De asemenea, Primăriei Târgu-Jiu îi revine rolul de a întocmi documentaţiile de urbanism necesare pentru realizarea dosarului de nominalizare, municipalitatea urmând să asigure monitorizarea şi întreţinerea componentelor ansamblului.

 Librăria Book Corner din Cluj-Napoca invită clujenii să deprindă arta împodobirii bradului de Crăciun în atelierele de quilling pe care le va susţine, în trei sâmbete consecutive, decoratoarea Anca Milchiş. Cei interesați vor descoperi cum se fac figurine din fâşii înguste de hârtie care se rulează ingenios şi apoi se lipesc pentru a alcătui spirale şi ghirlande, cu flori şi fulgi de zăpadă, toate cu efecte tridimensionale. Numărul maxim de participanţi la un atelier va fi de 15, iar pentru iniţierea în quilling se va achita suma 15 lei, care include şi materialele folosite. Arta quilling, a rulării estetice a hârtiei, este străveche. Iniţial, în secolele IV-V, meşterii realizau broderii din fâşii metalice, în filigran metalic. După descoperirea hârtiei, acest material a început să fie folosit în arta decorării. În mănăstiri, călugării decorau cărţile sfinte, mobilierul sau icoanele cu fâşii de hârtie. Cele mai vechi piese decorate cu elemente quilling datează din perioada timpurie a secolului al XVII-lea. Cu vremea, quillingul a devenit foarte popular şi un mod de petrecere a timpului liber pentru doamnele din epoca Victoriană (1837-1901). Scriitoarea Charlotte Bronte a decorat, în quilling, o cutie pentru ceai. Fiica regelui George al III-lea al Marii Britanii, Elizabeth, a fost o maestră în arta rulării estetice a hârtiei.

 Lungmetrajul "Zero Dark Thirty", regizat de Kathyn Bigelow, a primit titlul de cel mai bun film al anului 2012, din partea New York Film Critics Online. Membrii asociaţiei - care nu trebuie confundată cu New York Film Critics Circle, o altă organizaţie de critici, care a oferit titlul de cel mai bun film al anului aceluiaşi lungmetraj, săptămâna trecută - a premiat-o pe Kathryn Bigelow la categoria "cel mai bun regizor". Filmul a primit şi premiul pentru cel mai bun scenariu, decernat cineastului Mark Boal. Daniel Day-Lewis a fost desemnat cel mai bun actor, graţie rolului din pelicula "Lincoln", iar Emmanuelle Riva s-a impus la categoria feminină echivalentă, graţie rolului din "Amour". Tommy Lee Jones s-a impus la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", graţie prestaţiei sale din filmul "Lincoln", iar Anne Hathaway a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru prestaţia ei din musicalul "Les Misérables". Pelicula "Beasts of the Southern Wild" a primit două premii pentru debut - cel mai bun regizor debutant (Benh Zeitlin) şi cel mai bun actor debutant (Quvenzhane Wallis). La categoria "cea mai bună distribuţie" s-a impus filmul "Argo", pelicula "Amour" a fost desemnată "cel mai bun film străin", iar lungmetrajul "Chico and Rita" a câştigat la categoria "cel mai bun film de animaţie". Cel mai bun documentar a fost desemnat filmul "The Central Park Five".

 Regele Carl Gustaf al XVI-lea al Suediei, a oferit ieri, la Stockholm, Premiile Nobel pentru literatură, medicină, fizică, chimie şi economie celor 9 laureaţi proveniţi din cinci ţări, în cadrul unei ceremonii ce a rămas neschimbată de la înfiinţarea acestor prestigioase premii, transmite Agenția France Press.Conform tradiţiei, premiile sunt înmânate sub aula Casei de Concerte, decorată pentru această ocazie specială cu flori galbene, roşii şi portocalii, în chiar ziua în care a încetat din viaţă fondatorul acestor premii, Alfred Nobel (10 decembrie 1896).
Surâzători, laureaţii, exclusiv bărbaţi, au primit din mâna suveranului o medalie de aur şi o diplomă. De asemenea, premiul mai constă în suma de 8 milioane de coroane suedeze (925.000 de euro), premiu care trebuie împărţit în cazurile în care sunt mai mulţi câştigători la aceaşi categorie.Premiul pentru Medicină a fost atribuit japonezului Shinya Yamanaka şi britanicului John Gurdon pentru munca lor cu privire la celulele stem şi faptul că au demonstrat că acestea se pot respecializa, generând orice tip de ţesut. Americanii Robert Lefkowitz şi Brian Kobilka au primit Nobelul pentru Chimie pentru că au elucidat o parte din secretele celulelor umane, deschizând calea spre obţinerea unor tratamente mai eficiente. Premiul pentru Fizică a fost atribuit unui francez, Serge Haroche, şi unui american, David Wineland, specialişti în optică cuantică, a căror activitate a deschis calea spre obţinerea unor calculatoare extrem de puternice.

 Spectacolul 'Obiceiuri necurate' de Tom Smith, în regia lui Mihai Constantin, va fi prezentat în premieră mâine seară, de la ora 19,00, la Sala Ciulei a Teatrului Bulandra. Din distribuţie fac parte Gelu Niţu, Victoria Dicu, Steliana Bălăcianu, Corina Moise, Andrei Runcanu, Thomas Ciocşirescu, Andreia Mateiu, Alina Vior. Scenografia este semnată de Iza Tartan, iar lighting designul este realizat de Alexandru Darie. Construită ca o veritabilă farsă shakespeariană, piesa 'Obiceiuri necurate' reprezintă o incursiune într-un univers monahal distorsionat. Înlănţuirea de situaţii tragicomice împinse uneori până la limita absurdului creează o poveste care urmăreşte prezentarea şi demascarea ipocriziei clericale. Nu are conotaţii teologice, unicul său scop fiind acela de a dezvălui latura profund umană a celor care se declară supuşi Bisericii pentru tot restul vieţii. O sarabandă de evenimente comice până la absurd ce transmit un mesaj cald, pozitiv, optimist şi nobil. Tom Smith, născut în 1969 în Rochelle, Illinois, este un dramaturg american, fiind deopotrivă şi regizor şi profesor de artă teatrală. 

 Tabloul 'Întoarcerea de la târg' semnat de pictorul Nicolae Grigorescu va fi pus în vânzare la licitaţia de Crăciun a casei Artmark - Gala iubitorilor de artă, la preţul estimativ de 100.000-200.000 de euro. Lucrarea este cel mai bine cotat lot al sesiunii, în catalogul căreia se mai regăsesc şi alte tablouri valoroase semnate de Grigorescu, precum 'Han în Bretania', 'Casă la Câmpulung' şi 'Ciobănaş pe Valea Doftanei'. Între lucrările estimate la sume mari se mai numără: 'Natură moartă cu lalele, evantai şi mască roşie' şi 'Natură statică cu mărgăritar' de Theodor Pallady, la 50.000-75.000 de euro, respectiv la 20.000-30.000 de euro, 'Arătura' de Ioan Andreescu, la 40.000-70.000 de euro, 'Spaime' de Corneliu Baba, la 30.000-50.000 de euro. Licitaţia Gala iubitorilor de artă este o ediţie aniversară dedicată celor patru ani de activitate Artmark şi cuprinde, pe lângă tablouri, sculpturi, bijuterii şi diverse obiecte decorative

 Potop, foc universal, furtună de nisip, plante devoratoare, crepuscul al zeilor - de multe milenii, ideea că lumea se va sfârşi îi îngrozeşte pe oameni, împrumutând forme diverse, în funcţie de civilizaţii, epoci şi descoperirile ştiinţifice ale vremurilor, informează Agenția France Press. Confruntate cu marile cicluri naturale, populaţiile umane au trăit multă vreme având ancorată în suflet angoasa unei ierni veşnice, în care noaptea nu se va mai sfârşi niciodată. Multe secole după aceea, au apărut spectrul "iernii nucleare", cel al catastrofei ecologice şi cel al asteroidului uriaş. Fiecare lume pare provizorie. Înainte de monoteism, cele mai multe dintre civilizaţii se temeau că aceste cicluri se vor termina într-o zi. Multe ritualuri erau asociate acestei spaime, a declarat istoricul Bernard Sergent. Astfel, "aztecii considerau că, la fiecare 52 de ani, Soarele risca să dispară, iar ei apelau la foarte multe sacrificii umane pentru a se asigura de renaşterea astrului", a explicat acest specialist în mituri, autor al cărţii "La Fin du monde", lansată de editura franceză Librio. Există şi multe ploi în legendele despre sfârşitul lumii: mitul potopului este unul dintre cele mai vechi, apărut cu mult înainte de cel al arcei lui Noe. În Mesopotamia, potopul apare încă din epoca sumeriană şi va înflori în celebra "Epopee a lui Gilgameş", ce datează din secolul al XIII-lea î.e.n. În Evul Mediu, anul 1000 i-a făcut pe oameni să creadă că va veni sfârşitul lumii, într-o Europă răvăşită de ciumă şi foamete. În 1013, o eclipsă solară a contribuit şi mai mult la creşterea acestui sentiment de panică. Anul 2000 a generat la rândul său o serie de spaime iraţionale.

Vizualizări: 37

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor