altmarius

cultură şi spiritualitate

Shungit – minereu stravechi pentru afectiuni moderne

SHUNGIT – minereu stravechi pentru afectiuni moderne

Scurt Istoric
Shungitul este o roca asemanatoare carbunelui, care a primit aceasta denumire de la satul Shunga din Republica Karelia (NV Rusiei), situat in apropierea lacului Onega. Acesta este singurul loc in lume unde poate fi gasit Shungitul. Cercetatorii explica unicitatea acestui zacamant de Shungit prin prabusirea in vremuri stravechi a unui mare meteorit in aceasta zona a Terrei.
Proprietatile terapeutice ale Shungitului sunt cunoscute de multe secole. Prima mentiune oficiala despre puterea minunata a acestei roci a fost facuta la inceputul secolului al XVII-lea si este legata de numele imparatesei ruse Marfa Ivanovna. Fiind foarte grav bolnava, taranii i-au dat acesteia sa bea apa amestecata cu o piatra neagra, o apa cu care se vindecau ei de secole. Apa i-a ajutat imparatesei sa se vindece si sa dea nastere unui fiu (pina atunci ii murisera sapte copii).
Cateva decenii mai tarziu, unul dintre cei mai mari conducatori ai Rusiei, tarul Petru cel Mare (1682-1725) avea sa cunoasca si el proprietatile miraculoase ale Shungitului. Afland ca apa care trece prin straturile de pamant care contin Shungit are proprietati curative, Petru cel Mare a poruncit sa se construiasca alaturi de izvor un palat si o statiune, care a devenit astfel prima statiune ruseasca si a primit numele de Apele Martiene. Mai mult, Petru a poruncit ca fiecare soldat sa aiba la el aceasta piatra (numita pe atunci piatra de ardezie) din care sa puna in apa pe care o beau pentru a o dezinfecta si a mentine sanatatea stomacului. Shungitul a protejat pe soldatii tarului de epidemii, precum cea de dizenterie care a izbucnit in timpul luptei de la Poltava.
In secolul XX, oamenii de stiinta au analizat Shungitul si au explicat proprietatile miraculoase ale acestuia. Utilizat de catre om in scop curativ, Shungitul elimina elementele nocive din corp, dar si adauga si restabileste acele elemente de care organismul uman are nevoie. In acest fel, organismul isi echilibreaza treptat continutul de minerale care permit tratarea multor boli cronice si restabilirea echilibrului energetic.
Astazi, Shungitul este folosit nu doar in tratarea cu succes a numeroase afectiuni fizice si psihice, dar si in industrie. Multe statii de tratare a apei din mari orase ale lumii utilizeaza aditivi pe baza de Shungit sau functioneaza exclusiv pe baza de Shungit. In plus, astazi Shungitul este recunoscut si pentru capacitatea sa de a diminua radiatiile electromagnetice asupra organismului uman.
Comercializarea Shungitului a inceput dupa 1990 si, in acea perioada, au fost realizate numeroase studii si experimente legate de influenta Shungitului asupra corpului omenesc. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca Apa structurata de Shungit este in intregime non-toxica si poate fi folosita fara sa necesite fierbere. Aceasta apa are importante proprietati anti-bacteriene. Shungitul curata apa in care murdaria se vede efectiv si elimina gustul salciu; indeparteaza metalele grele si imbogateste apa cu potasiu.
Astfel, se poate afirma ca cercetarile ultimelor decenii i-au adus Shungitului supranumele de “medicamentul secolului XXI”.
Cercetare Stiintifica
Compozitia chimica
Shungitul este un mineral natural aflat in straturile cele mai vechi ale solului, care depasesc 2 bilioane de ani. Shungitul se gaseste intr-un singur loc de pe Pamant, in Republica Karelia (NV Rusiei), in asezarea numita Shunga. De aici si numele acestei roci misterioase, recunoscuta pentru proprietatile sale vindecatoare.
Shungitul contine aproape toate elementele din Tabelul lui Medeleev. Se stie foarte bine ca nu toate elementele chimice sunt bune pentru oameni. Dar o caracteristica uluitoare a acestui mineral este aceea ca atunci cand este introdus in apa, Shungitul incarca apa doar cu acele elemente care au proprietatea de a vindeca sau de a mentine sanatatea.
La sfirsitul secolului al XX-lea, cercetatorii au explicat cauzele proprietatilor miraculoase ale Shungitului. Acest mineral este alcatuit in principal din molecule specifice de carbon – fullerenele. Fullerenele sunt o forma deosebita a carbonului, care la inceput au fost descoperite in laboratoarele stiintifice in incercarea de a cerceta procesele care au loc in Cosmos, iar mai tirziu s-au descoperit si in Shungit (singura materie care contine fullerene in stare naturala pe Terra). Concentratia mare de fullerene pe care o contine shungitul permite sa i se acorde o origine extraterestra. Aceleasi fullerene au mai fost descoperite doar in meteoriti.
Se pare ca din proprietatile fullerenelor izvorasc proprietatile tamaduitoare ale shungitului. De fapt, shungitul este SINGURUL mineral care contine fullerene. Anterior, erau cunoscute doar 6 forme cristaline ale carbonului: doua feluri de grafit, doua feluri de diamant, chaoit si carbon(VI). Descoperirea fullerenelor a fost primita atat cu critici cat si cu entuziasm. Nici un fizician sau chimist nu se asteptase ca ar fi putut fi posibila existenta carbonului intr-o asemenea forma simetrica. Fullerenele sunt o forma nou descoperita, speciala de carbon. Structura moleculara a fullerenelor seamana cu o sfera. Cum au ajuns fullerenele in Shungit nu se stie. Este un mister, ca si originea Shungitului. Insa existenta lor a fost descoperita si dovedita stiintific.
Expertii au toate motivele sa creada ca Shungitul a dat nastere vietii intrucat structura sa naturala si compozitia sunt apropiate de fermentii celulei vii.

Compozitia chimica procentuala:
Carbon - 20 - 95 %,
Siliciu - 5 – 60%,
Aluminiu - pana la 4 %,
Fier – pana la 3,5 %,
Magneziu – pana la 3,5 %,
Kaliu – pana la 12 %,
Sulf – pana la 1,2 %,
Calciu – pana la 0,58 %,
Fosfor – pana la 0,34 %, si multe alte macroelemente si microelemente.

Proprietatile shungitului
Utilizat in scopuri curative de catre om, Shungitul elimina elementele nocive din corp, dar si adauga si restabileste acele elemente de care organismul uman are nevoie. In acest fel, organismul isi echilibreaza treptat continutul de minerale care permit tratarea multor boli cronice, restabilirea echilibrului energetic.

Caracteristicile principale ale acestei roci:

este activa din punctul de vedere al absorbtiei fata de celulele bactericide, de saprofitele patogene;
particulele de shungit, indiferent de dimensiunea lor, au proprietati bipolare (ca urmare a acestui lucru se vorbeste foarte mult despre capacitatea acestei roci de a se combina cu toate substantele);
are proprietati bactericide;
capacitate de reactie foarte ridicata in procesele termice;
bun conducator de electricitate;
are o buna rezistenta chimica.
.......................................................................................
Indicatii terapeutice
Chipsurile din Shungit au diferite dimensiuni. Ele sunt folosite pentru purificarea apei si pentru bai. La contactul pietrei de Shungit cu apa, fullerenele trec in apa. Si odata cu aceste molecule speciale de carbon, in apa mai sunt eliberate si alte substante minerale foarte folositoare.

Apa cu Shungit este recomandata in tratamentul urmatoarelor boli:

impotenta
anemie
alergii diverse
gastrita
dispepsie
boli de rinichi
boli de ficat
astm
diabet
probleme ale vezicii biliare
sistem imunitar slabit
boli ale pancreasului
raceli obisnuite
boli cardiovasculare
oboseala cronica
colecistita

Apa purificata cu shungit

Shungitul are capacitatea de a purifica apa practic de toate substantele organice (incluzind aici si produsele pe baza de petrol, si pesticidele), de multe metale si nemetale, de bacterii si microorganisme.

Proprietatile terapeutice ale Apelor Martiene sunt puse pe seama rocilor de Shungit prin care trec aceste ape dat fiind faptul ca cremenele, magneziul, sulfatii metalelor, fara sa mai vorbim despre fier, care se gasesc in aceste ape pot fi descoperiti si in apele altor izvoare contemporane. Apele Martiene nu au insa un analog in ceea ce priveste actiunea lor asupra organismului uman si, de aceea, proprietatile lor terapeutice sunt atribuite in zilele noastre Shungitului, mai exact bucatilor de carbon vechi care intra in apa prin interactiunea apei cu aceasta roca.

De ce este necesar sa purificam apa cu shungit?

Precum se stie, apa este elementul cel mai vital pentru organismul uman ( corpul uman este in proportie de peste 70% apa, iar creierul 85%). Metabolismul, mentinerea echilibrului caldurii, eliminarea toxinelor si a produselor descompuse, toate aceste fenomene sunt insufletite de apa. Pentru ca apa pe care o bem patrunde in fiecare celula a organismului nostru, calitatile ei se dovedesc a fi mai importante decat calitatile produselor alimentare. Una dintre functiile cele mai importante pe care le indeplineste apa in organism este participarea la digerarea alimentelor si aprovizionarea celulelor cu substante hranitoare. Consumarea unei ape potabile de buna calitate poate sa indrepte insuficientele in regimul alimentar si sa previna aparitia multor tulburari clinice. In plus, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, apa contine 13.000 de elemente potential toxice, 80 la suta dintre boli transmitindu-se prin apa. Din cauza acestor boli, pe planeta noastra mor aproximativ 25 de milioane de persoane anual. Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au stabilit ca multe dintre boli si decese pot fi evitate cu ajutorul unui mijloc ieftin – consumarea de catre populatie a unei ape potabile purificate. De aceea este necesara consumarea unei ape valoroase din punct de vedere biologic (fiziologic). Consumarea frecventa a unei ape cu deficit de calciu, magneziu, acizi organici, iod, fluor influenteaza organismul nefavorabil si duce la aparitia diferitelor boli. De exemplu, deficitul de fluor duce la aparitia cariei, iar insuficienta de iod contribuie la aparitia afectiunilor glandei tiroide.

Impuritatile din apa favorizeaza aparitia a numeroase si grave boli. Astfel, metalele grele (plumbul, mercurul, cadmiul, zincul, nichelul, cromul) provoaca aparitia aterosclerozei, a hipertensiunii arteriale, inflamarea organelor care produc sangele (maduva osoasa), pierderea acuitatii vizuale. Impuritatile radioactive (uraniul, plutoniul, strontiul, cesiul) provoaca aparitia afectiunilor oncologice, modificari genetice, slabirea sistemului imunitar, deformatii congenitale la copii, fragilitatea oaselor copiilor. Substantele anorganice (azotul, fosforul) provoaca dezvoltarea in caile de circulatie a apei si in fantinile arteziene a unor alge albastru-verzui, care prelucreaza toxinele si se supun foarte greu filtrarii. Patrunzind in organism, ii ataca imunitatea. Depunerile din canalizari (diferite substante toxice, microbi) provoaca gastroenterita, hepatita, miocardita, meningita, poliomielita. Substantele anorganice daunatoare (clorul, fluorul, bromul, cloroformul) provoaca aparitia unor boli, cum ar fi: nefrita, hepatita, o rata ridicata a mortalitatii la nastere, toxicoze in timpul sarcinii si anomalii innascute ale copilului, slabirea sistemului imunitar, afectarea functiilor reproducatoare la femei si barbati, afectiuni oncologice ale organelor interne. Substantele de natura sintetica (ierbicide, pesticide, nitrati, nitriti) conduc la scaderea cantitatii de oxigen in apa, ceea ce este o cauza a mortii pestilor si a infestarii apei cu o microflora care provoaca boli.

Pentru inlaturarea tuturor acestor efecte daunatoare ale apei este necesara o buna purificare a ei. Precum se stie, apa poate fi purificata prin fierbere, insa, dupa cum au aratat date de ultima ora, aceasta metoda foarte veche omoara intr-adevar bacteriile, dar in acelasi timp, prin fierbere creste concentratia de nitrati, de saruri, de metale grele. Este important si faptul ca, prin fierbere, calciul, sodiul, magneziul, fluorul si alte substante necesare organismului se depun. Astfel, apa devine moarta, partial inutila pentru organism. Acest lucru este deosebit de important pentru copii – de acesta depind cresterea, dezvoltarea corecta, formarea oaselor. Bolile oaselor, cariile, osteoporoza, bolile digestive, ale singelui, toate aceste afectiuni pot fi evitate prin folosirea unei ape potabile filtrate corespunzator.

Un alt mijloc de purificare a apei este folosirea clorului, insa dupa cum s-a demonstrat, clorul este periculos pentru sanatatea omului. Folosirea filtrelor domestice este unul dintre cele mai bune mijloace de purificare a apei, dar si in acest caz este nevoie de foarte multa atentie.

De aceea este necesara purificarea apei cu ajutorul shungitului.

Shungitul purifica apa de diferite impuritati (nitrati, nitriti, excesul de cupru, mangan, fier), indeparteaza metalele grele, substantele organice, limpezeste apa tulbure, elimina gusturile particulare, mirosurile. Shungitul satureaza apa cu saruri de calciu si magneziu, microelemente, pana la concentratia optima pentru organismul uman; dezinfecteaza apa fara adaugarea clorului sau folosirea razelor ultraviolete. Aceasta roca, pe linga toate aceste calitati, ii confera apei proprietati unice terapeutice.

Proprietatile bactericide ale apei cu shungit au fost demonstrate de catre savanti.
In timpul experimentelor, in apa s-a amestecat fie praf de Shungit, fie bucati de roca. In acelasi timp, apa a fost infectata cu microbii streptococului din grupa A (cel care este agentul patogen al anghinei, scarlatinei, reumatismului) si ai streptococului din grupa D (enterococul). Experimentele au demonstrat ca apa amestecata cu Shungit are dupa trei zile proprietati bactericide insemnate in ceea ce priveste aceste microorganisme. La o jumatate de ora dupa cufundarea in apa cu shungit, concentratia streptococului din grupa D a scazut de 10 pana la 100 de ori, iar a celui din grupa A de 900 de ori, fata de indicatorii initiali.

Apa cu shungit este o solutie molecular-coloidala cu fullerene, care face parte dintr-o noua generatie de mijloace profilactice si de tratament, care au o actiune pe mai multe planuri asupra organismului. Unul dintre aceste exemple este influenta antihistaminica pe care o are apa cu shungit. S-a demonstrat ca prin consumarea acestei ape nivelul de histamina din singe (histamina joaca un rol important in dezvoltarea majoritatii afectiunilor alergice) scade considerabil.

Apa cu shungit este recomandata in profilaxia si terapia multor afectiuni, dintre care enumeram: anemia, alergiile de diferite tipuri, astmul bronsic, gastrita, dispepsia, bolile de rinichi, bolile de ficat, pietrele la fiere, afectiunile vezicii biliare, in cazul sistemului imunitar afectat, bolile glandei tiroide, raceli, afectiuni cardiovasculare, colecist, sindromul oboselii cronice.

Mai mult, bauta cu regularitate, apa cu shungit indeparteaza durerile de cap, reumatismul, durerile din ceafa, normalizeaza somnul, stabilizeaza tensiunea, elibereaza traiectul respirator, da energie (inclusiv sexuala) si este un ajutor nepretuit pentru toti oamenii care traiesc in conditii de stres si in medii toxice pentru ca ea are caracteristici regeneratoare care redau vitalitatea pierduta.

....................................................................

Daca cercul apei si al vietii este acelasi,
nu exista decat o singura concluzie:
apa sanatoasa inseamna viata sanatoasa.
Tu stii ce apa bei?
Bea apa sanatoasa (apa structurata)!
Bea apa purificata cu shungit!
Afectiunile lumii moderne, cauzate de stress, de poluare si de suprasolicitarile vietii contemporane au acum, si in Romania, un remediu natural, cu eficacitate cunoscuta in strainatate de mai bine de patru secole: Shungitul. Utilizand Shungitul veti inlatura definitiv durerile de cap, de spate, de picioare, oboseala cronica; viata sexuala vi se va imbunatati, sistemul imunitar va deveni tot mai rezistent iar intreg organismul isi va recapata vitalitatea si energia; anemia, alergiile, astmul, diabetul, boli de rinichi, de ficat, boli cardiovasculare, precum si alte disfunctionalitati ale organismului uman pot fi ameliorate sau tratate cu ajutorul acestui minereu unic in lume.
Sanatatea ta si a familiei tale este nepretuita! Cu pretul a doar 4 pachete de tigari poti cumpara acest produs care va asigura sanatatea ta si a familiei tale
exemplul urmator:
30 ron = 4 pachete tigari = o saptamana de fumat = cancer
30 ron = 1 cutie/300gr Shungit = apa structurata 6 luni = sanatate pentru tine si familia ta.Nu uitati: Shungitul este denumit "medicamentul secolului XXI!"

http://www.shungit.ro/

Vizualizări: 209

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor