altmarius

cultură şi spiritualitate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vindecatori (de trup si de suflet) si grabnic ajutatori sunt toti Sfintii (prin ei lucrand Puterea si Mila lui Dumnezeu – “Slava Celui ce ti-a dat tie putere; slava Celui ce te-a incununat pe tine; slava Celui ce lucreaza prin tine tuturor tamaduiri.”),

 

dar mai ales e Maica Domnului (sub orice aspect al Ei, de ex. in Bucuresti sunt icoanele Sale vindecatoare de cancer “Pantanassa”de la Biserica “Rusa / a studentilor” si “Odighitria ”de la Manastirea Mihai Voda, precum si icoana Sa facatoare de minuni "Izvorul Tamaduirii" de la Biserica Coltea).

 

“Acum zac in patul durerilor si nu este tamaduire trupului meu; ci ma rog Tie, celei bune, care ai nascut pe Dumnezeu si Mantuitorul lumii si Tamaduitorul bolilor, ridica-ma din stricaciunea durerilor.”

 

“Cauta cu milostivire cu totul laudata Nascatoare de Dumnezeu, la necazul cel cumplit al trupului meu si vindeca durerea sufletului meu.”

 

“O, prealuminate nor, Maica lui Dumnezeu, pe cei ce se lupta cu noi, surpa-i cu dreapta ta cea stapanitoare si atotputernica, si celor ce sunt in scarbe le ajuta, pe cei asupriti ii mantuieste si ii dezleaga de pacate pe cei ce se roaga tie, ca toate le poti cate le voiesti.”

 

“Stapana, Stapana, primeste rugaciunile nevrednicilor robilor tai, si ne izbaveste pe noi din toata nevoia si necazul. Toata nadejdea noastra spre tine o punem, Maica lui Dumnezeu, pazeste-ne pe noi sub sfant acoperamantul tau.”

 

http://saraca.orthodoxphotos.com/acatiste/paraclisul_maicii_Domnului.htm

 

 

http://www.maicadomnului.ro/paraclisul-maicii-domnului-manastirea-putna_l36_p0.html

 

 

http://biblioteca.golia.ro/acatistier/Acatistul_Acoperamantului.html

 

 

 

 

“Specializati” in ajutorarea bolnavilor sunt Sfintii invocati/chemati la Sf Maslu: Sfintii doctori fără de arginţi: Cosma şi Damian (cei din Roma, cei din Asia si cei din Arabia: 6 sfinti), Chir şi Ioan, Pantelimon şi Ermolae, Samson şi Diomid, Mochie şi Anichit, Talaleu şi Trifon, Epictet si Astion ; Sf Ap Iacob ruda Domnului ; Sf Mc Dimitrie Izvoratorul de Mir ; Sf Nicolae ; Sf Stelian ; Sf Alexie omul lui Dumnezeu ; Sf Ioan Rusul ; Sf Nectarie de Eghina si toti "ceilalti". De asemenea: Sf Mc Haralambie, Sf Antonie cel Mare, Sf Anton de Padova, Sf Rita [patroana cazurilor disperate], Sf Iuda Tadeu [patron al cazurilor disperate], Sf Mc Blaziu/Vlasie, Padre Pio s.a., in egala masura.

 

[Bine este: cu post si rugaciune ca omul sa ii roage. Rugaciune si post facuta/tinut chiar de catre "impricinat" sau de catre altcineva pt el, daca e prea neputincios trupeste/sufleteste]

 

 

Sfinţilor şi făcătorilor de minuni, doctori fără de arginţi: Cosma şi Damian, Chir şi Ioan, Pantelimon şi Ermolae, Samson şi Diomid, Mochie şi Anichit, Talaleu şi Trifon şi toţi sfinţii fără de arginţi, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi păcătoşii!

 

 

http://www.ortodox.ca/sfintii/index.html

 

 

SFINTII CHIR SI IOAN
31 IANUARIE

 

SFINTUL TRIFON
1 FEBRUARIE

 

SFINTUL IULIAN
6 FEBRUARIE

 

SFINTUL MOHIE
11 MAI

 

SFINTUL TALATEU
20 MAI

 

SFINTUL SAMSON
27 IUNIE

 

SFINTUL ERMOLAE
26 IUNIE

SFINTUL PANTELIMON
27 IUNIE

 

SFINTUL COSMA SI DAMIAN ( Roma)
1 IULIE

-racla cu particele din moastele lor la Biserica "Sfintii Doctori Cosma si Damian" a Spitalului Fundeni Bucuresti;

- moaste si la Biserica Greco-Catolică “Sf. Maria - Regina Păcii şi a Unităţii” din Timişoara (str. Gheorghe Doja, nr. 25 A)

 

SFINTII EPICTET SI ASTION
8 IULIE

 

SFINTII ANECHIT SI FOTIE
12 AUGUST

 

SFINTUL DIOMID -
16 AUGUST

 

SFINTII COSMA SI DAMIAN (Arabia)
17 OCTOMBRIE

 

SFINTII COSMA SI DAMIAN ( ASIA MICA)
1 NOIEMBRIE

- moaste la Biserica “Sf Vineri – Cartier Pajura” (Str. Băiculeşti, Nr. 27; staţia “Hotel Parc” pe traseul autobuzelor 331, 148, 149 şi capătul liniilor de troleu 65, 86);

- icoana lor facatoare de minuni la Biserica "Sfintii 3 Ierarhi - Coltea" din Bucuresti.

 

 

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Saints_Cosmas_and_Damian

 

Moaste ale lor si la: Mănăstirea Râşca, comuna Râşca, jud. Suceava; Mănăstirea Vladimireşti, com. Tudor Vladimirescu, jud. Galaţi

 

 

 

 

 

Rugaciune catre toti Sfintii

O, sfanta ceata a celor care L-ati slujit pe Hristos, aducandu-mi aminte de faptele voastre minunate, va aduc lauda dupa cuviinta: Bu­cu­rati-va, stele ale cerului duhovnicesc! Bu­cu­ra­ti-va, impreuna cu cetele ingeresti! Bucurati-va, candele ale Bisericii lui Hristos! Bucurati-va, Sfin­tilor prin care Domnul imparte tuturor tamaduiri!

Voi ati impartit neamului omenesc multime de vindecari minunate si, pentru aceasta, la voi alerg astazi, nadajduind ca nu ma veti trece cu vederea. Ajutati-ma sa primesc tamaduire de la Hristos Dumnezeul nostru, Cel Ce v-a dat bi­ru­inta in lupta cu trupul, cu patimile si cu poftele, Caruia Ii aduc smerita rugaciune: Doamne Iisuse Hristoase, Care i-ai ran­duit pe sfintii Tai drept mijlocitori ai cererilor oamenilor, ara­ta-mi mila Ta si mie, pacatosului, care sunt incercat in focul durerilor, si daruieste-mi vindecare trupeasca si sufleteasca. Pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale Sfantului Ioan Botezatorul, dascalul pocaintei; ale Sfintilor, ma­ri­tilor si intru-tot-laudatilor Apostoli; ale Sfintilor mari dascali ai lumii si ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Cuvantatorul de Dumnezeu si Ioan Gura de Aur; ale celor intre sfinti Pari­n­tii nostri Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei si Spiridon al Trimitundei, facatorii de minuni; cu ale Sfintilor Mari Mucenici Gheorghe, Pur­ta­to­rul de biruinta, Dimitrie, Izvoratorul de mir, Mina, Ioan cel Nou de la Suceava si Ioan Valahul; cu ale Sf Mucenite Filoteea; cu ale Sf sfintitului Mc Haralambie; cu ale tuturor Sfintilor bunilor biruitorilor Mucenici si Mucenite; cu ale Sfintilor Doctori fara de arginti Cosma si Da­mian, Chir si Ioan, Pantelimon si Ermolae, Sam­son si Diomid, Mochie, Fotie si Anichit, Talaleu si Tri­fon, Epictet si Astion; cu ale Sfantului Stelian, ocrotitorul co­pi­i­lor; cu ale preacuviosilor si de-Dum­ne­zeu-pur­ta­torilor parintilor nostri: Antonie, Grigorie Decapolitul, Nicodim de la Tismana, Dimitrie cel Nou, Visarion si Sofronie; cu ale preacuvioasei Maicii noastre Paras­cheva si ale tuturor Cuviosilor Parinti si Cuvioa­selor Maici, care s-au nevoit in dreapta-credinta; cu ale Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si cu ale tuturor Sfintilor.

Ca Tu esti Dumnezeul tamaduirilor, Hris­toa­se Dumnezeule, si Tie slava Iti inaltam, impreu­na si Celui fara de inceput al Tau Parinte si Prea­sfantului si bunului si de-viata-facatorului Tau Duh, in vecii vecilor. Amin.

 

 

 

Rugaciuni pt bolnavi:

 

http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/despre-infruntarea-bolii/

 

 

http://www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-sfantului-pantelimon-67089.html

 

 

http://www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-sfintilor-cosma-damian-67096.html

 

 

http://www.crestinortodox.ro/rugaciuni/canon-tamaduire-catre-sfantul-grigorie-palama-72548.html

 

 

http://sfantulnectarie.ro/HTML/BARA%20MENIURI/aldoileaacatist.html

 

 

 

Vizualizări: 4488

Comentariu publicat de Bdi pe Februarie 15, 2010 la 10:11pm
Binecuvântarea Sfantului Martir Blaziu (sarbatorit de catolici pe 3 februarie) [ = Sfantul Mucenic Vlasie (praznuit de ortodocsi pe 11 februarie)]

Sfântul sfinţit mucenic Vlasie a trăit pe vremea împăratului Liciniu. Era episcopul Sevastiei şi locuia într-una din peşterile muntelui. Fiarele sălbatice se îmblânziseră prin binecuvântarea sfântului, încât se apropiau cu toate de mâinile lui. Pentru că se pricepea şi la meşteşugul doctoricesc, făcea multe tămăduiri, primind de la Dumnezeu darul de a face minuni. Fiind însă prins, a fost adus la ighemonul Agricolau şi mărturisind înaintea lui numele lui Hristos, a fost chinuit cumplit si apoi a fost închis în temniţă. Şi cum şapte femei mergeau pe urmele lui, li s-au tăiat capetele, fiindcă şi ele au mărturisit că Hristos este Dumnezeu adevărat. Pe sfântul Vlasie l-au aruncat apoi în adâncul unui lac ce se afla acolo, de unde, prin dumnezeieştii îngeri, a fost scos la uscat nevătămat. Pentru aceasta i s-a tăiat capul, împreună cu doi prunci ce erau în temniţă cu el. Se zice că el a fost acela ce fusese pus epitrop de marele mucenic Eustratiu, în timpul pătimirii sale muceniceşti. Acest lucru s-a găsit zugrăvit pe o veche ţesătură, unde sfântul Vlasie este înfăţişat stând în mijlocul a cinci mucenici, lângă sfântul Eustratiu şi primind din mâinile lui cartea rânduielii lui ca epitrop. Pomenirea lui se face în bisericuţa ridicată în cinstea muceniciei sale, care se găseşte aproape de biserica sfântului Filip, în Meltiada.
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie11.htm

Sfântul Blaziu, episcop de Sebasta în Armenia, este un personaj în parte nesigur din punct de vedere istoric. Totuşi, el se bucură de o largă popularitate pentru un miracol ce i se atribuie, miracol ce a dat loc la cunoscuta ceremonie din ziua de 3 februarie. Într-adevăr, citim în „Passio” că, pe când era condus la locul de execuţie, o femeie şi-a făcut loc prin mulţimea de curioşi şi l-a depus la picioarele sfântului episcop pe fiul ei aproape mort din pricina unui os de peşte înfipt în gât. Sfântul Blaziu a pus mâinile pe capul copilului şi s-a recules în rugăciune. O clipă după aceasta, copilul era salvat. Acest episod i-a atras faima de taumaturg, îndeosebi în cazul bolilor de gât; faima a străbătut secolele, până în zilele noastre.
Datorită acestei tradiţii foarte răspândite, noul calendar a reţinut comemorarea sfântului Blaziu pentru ziua de 3 februarie, deşi, după cum am amintit, este vorba de un personaj discutabil din punct de vedere istoric. Sfântul Blaziu a fost episcop de Sebaste (Armenia), la începutul secolului al IV-lea, şi a avut de suferit în timpul persecuţiei lui Liciniu, colegul împăratului Constantin; poate fi considerat unul dintre ultimii martiri creştini din acea perioadă. Era prin anul 316. Sfântul Blaziu, urmând avertismentul evanghelic, a căutat să fugă din faţa prigonitorului, ascunzându-se într-o peşteră.
Legenda, ca de obicei, e plină de amănunte încântătoare, şi ni-l prezintă pe bătrânul episcop înconjurat de animalele pădurii, care îl vizitează, îi aduc mâncare şi aşteaptă să fie binecuvântate înainte de a se întoarce la culcuşurile lor. Dar nu rareori, în urma sălbăticiunilor umblă şi vânătorii. Aşa a fost descoperit şi sfântul Blaziu.
Trimişii lui Liciniu, căutând să adune fiare sălbatice pentru circul roman, dau de episcopul fugar; îl leagă ca pe un făcător de rele şi-l duc la închisoarea din oraş. Cu toate minunile pe care le săvârşeşte în mijlocul celor din închisoare, este adus în faţa judecăţii. Refuză cu hotărâre să-l tăgăduiască pe Cristos aducând jertfă idolilor şi, drept pedeapsă, trupul îi este brăzdat cu dinţii pieptenelui de scărmănat lână.
Cu trupul strivit, dar nu cu sufletul, neînfricatul martir a avut tăria să suporte şi alte chinuri, până când i s-a tăiat capul cu spada.
Prenumele Blaziu, destul de răspândit la romani, are la bază porecla dată persoanelor marcate de acel defect de vorbire numit „bâlbâială” – dificultate de a rosti curent anumite sunete. Multe persoane care au purtat acest nume au vorbit foarte limpede; mai ales sfinţii, prin viaţa lor, şi adesea, prin vorbele lor, au exprimat curgător şi limpede mesajul de pace şi bucurie.
http://www.calendarcatolic.ro/calendar-romano-catolic/calendar/dail...
Binecuvântarea lumânărilor
V. Ajutorul nostru este în numele Domnului.
R. Care a făcut cerul şi pământul.
V. Domnul să fie cu voi.
R. Şi cu Duhul tău.
Să ne rugăm:

Dumnezeule atotputernic şi milostiv, Care ai creat toate făpturile universului prin Cuvântul Tău, iar pentru răscumpărarea omului ai binevoit ca acelaşi Cuvânt prin Care toate au fost create să Se întrupeze; Tu, Care eşti atotputernic, necuprins, înfricoşător şi vrednic de laudă; Tu, Care faci fapte minunate şi pentru Care gloriosul martir şi episcop Blaziu, mărturisindu-şi cu curaj credinţa, nu s-a temut să îndure tot felul de chinuri, ajungând până la cununa martiriului; Tu, Care printre celelalte haruri pe care i le-ai dat, i-ai oferit şi darul de a-i vindeca pe toţi cei care suferă de boli de gât, Te rugăm nu privi la nevrednicia noastră, dar, înduplecat de meritele şi rugăciunile sfântului episcop Blaziu, binecuvântează aceste lumânări, pentru ca toţi cei care vor primi cu credinţă binecuvântarea sa, eliberaţi fiind de orice boală de gât şi de orice infirmitate pentru meritele martiriului său, să-Ti ofere în Biserica Ta sfântă, plini de bucurie, prinosul recunoştinţei lor, prin Cristos Domnul nostru.
V. Amin.

Rugăciunea credincioşilor

Dumnezeu, Tatăl îndurărilor, nu părăseşte niciodată pe fiii Săi şi ne cheamă pe toţi să ne rugăm şi să muncim, pentru ca în orice împrejurare a vieţii să beneficiem de ocrotirea Sa. Luminaţi de cuvântul Său să ne rugăm Lui prin Fiul Său:

Doamne Isuse Cristoase, Medicul trupurilor şi al sufletelor noastre,

– fă ca noi toţi să ne bucurăm de sănătatea trupească şi sufletească, folosindu-ne cu înţelepciune de acest dar preţios al Tău;

– Fă ca atunci când spaima suferinţei şi nesiguranţa viitorului încearcă să ne înspăimânte, privind cu credinţă la pătimirile Tale, să nu ne pierdem încrederea în sfânta Ta Providenţă;

– Prin mijlocirea şi meritele episcopului martir Blaziu, slujitorul Tău, vindecă-ne şi pe noi de orice boală şi fă să ne bucurăm necontenit de sănătatea trupească şi sufletească;

– Te rugăm pentru copii, tineri, bătrâni, bolnavi şi cei părăsiţi: fă ca toţi, luminaţi fiind de pilda sfântului Blaziu, să redescopere în viaţa lor prezenţa Ta tămăduitoare;

– Te rugăm şi pentru personalul medical, pentru toţi cei care îşi dedică viaţa slujirii şi îngrijirii bolnavilor: fă ca aplicând toate mijloacele ştiinţei medicale să colaboreze generos cu sfânta Ta Providenţă;

– Ne rugăm şi pentru noi, cei prezenţi la acest rit sacru: revarsă din belşug îndurarea Ta şi asupra noastră, binecuvântându-ne activitatea de fiecare zi;


Dumnezeule, autorul vieţii şi împărţitorul tuturor bunurilor, ascultă cu îndurare rugăciunile pe care Ti le adresăm prin Cristos Domnul nostru.

R. Amin.


Binecuvântarea individuală

V. Prin mijlocirea sfântului Blaziu, episcop martir, să te elibereze Dumnezeu de bolile de gât şi de orice altă boală. În numele Tatălui, şi al Fiului, şi al Sfântului Duh.
R. Amin.

V. Per intercessionem sancti Blasii, episcopi et martyris, liberet te Deus a malo gutturis et a quolibet alio malo. In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti.
R. Amen.

http://www.rugaciunecatolica.ro/
Comentariu publicat de Bdi pe Februarie 15, 2010 la 10:15pm
Vindecari minunate prin mijlocirea lui Padre Pio:
...Un domn distins era un ateu materialist foarte cunoscut în Puglia pentru zelul cu care propaga credinţa sa şi combătea religia. Dimpotrivă soţia era religioasă, dar bărbatul îi interzisese cu severitate să meargă în biserică şi să vorbească fiilor despre Dumnezeu. În 1950 bărbatul se îmbolnăvi. Diagnoza medicilor a fost teribilă: „o tumoare la creier şi una în spatele urechii drepte”. Nu era nici o speranţă de vindecare. Iată ce povesteşte interesatul: „Am fost transportat la spitalul din Bari. Aveam o frică mare de boală şi de moarte. Aceasta a fost frica care a făcut să se nască în sufletul meu o mare dorinţă de a mă adresa lui Dumnezeu, lucru pe care nu-l făceam de când eram copil. De la Bari am fost dus la Milano pentru a fi supus la o operaţie în încercarea de a-mi salva viaţa. Medicul care m-a văzut a spus că operaţia este extrem de dificilă şi rezultatele atât de incerte. Într-o noapte, în timp ce eram la Milano, l-am visat pe Padre Pio. Venise să-mi atingă capul şi-l zice: „Vei vedea că în timp te vei vindeca”… Dar când am ajuns în biserica conventului „Santa Maria delle Grazie” durerile au reapărut cu atâta violenţă încât am leşinat. Doi oameni m-au dus cu greu la confesionalul lui Padre Pio. Mi-am revenit. Când l-am văzut i-am spus: „Am cinci fii şi sunt foarte bolnav, ajutaţi-mă Padre Pio, salvaţi viaţa mea”. „Nu sunt Dumnezeu – îmi răspunse – şi nici Iisus Cristos. Sunt un preot ca şi ceilalţi, nimic mai mult, poate mai puţin. Nu fac eu minuni”. „Vă rog, Părinte, ajutaţi-mă!” l-am implorat plângând. Padre Pio stătu un moment în linişte. Ridică ochii spre cer şi am văzut că buzele lui se mişcau în rugăciune. În acel moment am simţit din nou un parfum intens de viorele. Padre Pio îmi spuse: „Mergi acasă şi roagă-te. Eu ma voi ruga pentru tine. Tu te vei vindeca!”. M-am întors acasă şi de atunci orice simptom al bolii a dispărut....
http://altmarius.ning.com/profiles/blogs/padre-pio-3-vindecarile

http://altmarius.ning.com/main/search/search?q=Padre+Pio&page=1
Comentariu publicat de Bdi pe Februarie 15, 2010 la 10:25pm
Comentariu publicat de Bdi pe Februarie 15, 2010 la 10:31pm
Rugăciune la timp de boală:
Sfăntă Mare Muceniţă a lui Hristos, Filotee, ne rugăm ţie cu genunchii plecaţi şi cu lacrimi fierbinţi. Adu-ţi aminte de neputinţa firii omeneşti, de la naştere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuţi şi noi,smeriţii, şi neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El Insuşi te-a preamărit şi te-a trimis în această ţară, ca s-o aperi şi s-o păzeşti de toate răutăţile.
Aşa, Sfântă, mare muceniţă a lui Hristos, Filotee, milostiveşte-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor şi spre noi, care cădem cu genunchii plecaţi şi cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor şi mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci ştim, Sfântă muceniţă, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate: boli, sărăcie, prigoniri de la vrăjmaşi, neploaie la vreme şi alte asemenea rele. Pentru acestea cădem la milostiovirea ta, ca să nu pătimească şi cei nevinovaţi din pricina noastră.
Fie-ţi milă şi roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ţie: Bucură-te fecioară, mare muceniţă Filotee.
Amin.
Comentariu publicat de Bdi pe Februarie 15, 2010 la 10:54pm

Mântuieşte, Doamne, poporul Tău, şi binecuvintează moştenirea Ta. Biruinţă binecredincioşilor creştini asupra celor potrivnici dăruieşte, şi cu Crucea Ta păzeşte pe poporul Tău.

Sa nu uitam Crucile vindecatoare de la Minastirea Dervent = manifestari vizibile ale arhetipului Sf Cruci.
"Sfânta Cruce nu este pusă de mână omenească ci creşte natural din pământ. La ea se vindecă numai oamenii bolnavi. Aceşti oameni, când se aduc aici, îi aşez în interiorul paraclisului. Se închină Sfintei Cruci, le citesc câteva rugăciuni şi-i ung cu untdelemn din candelele neadormite. După aceea îi las lângă Cruce câteva zile şi nopţi căci dormind, prin vis, majoritatea se tămăduiesc după cum am multe exemple. Iar la Crucea de afară se vindecă numai animalele bolnave. Se aduc şi se priponesc lângă ea şi după o noapte se vindecă". Aşa povestea, cu câteva zeci de ani in urmă, Protosinghelul Anastasie Negară, unui doritor de adevăr.
http://www.dervent.ro/dervent.php?cID=cat-dervent-daruri&rID=10...http://www.youtube.com/watch?v=W45q0pxhY8I

http://ro.orthodoxwiki.org/%C3%8En%C4%83l%C5%A3area_Sfintei_Cruci

Comentariu publicat de Bdi pe Februarie 15, 2010 la 11:05pm
Pocainta:

Acum ma apropii eu, pacatosul si impovaratul, catre Tine, Stapanul si Dumnezeul meu si nu indraznesc sa ma uit la cer; numai ma uit si graiesc: Da-mi, Doamne, mai inainte ca sa-mi plang faptele mele cu amar.
Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma.
O, amar mie, pacatosul, ca sunt ticalos, mai mult decat toti oamenii; pocainta nu este in mine. Ci-mi da mie, Doamne, lacrimi, ca sa plang faptele mele cu amar.
Slava…
Omule nebun si ticalos, pentru ce-ti pierzi vremea in lene? Gandeste-te la viata ta si te intoarce catre Dumnezeu, ca sa plangi faptele tale cu amar.
Si acum…
Maica lui Dumnezeu Preacurata, cauta spre mine pacatosul si ma izbaveste de lantul vrajmasului, indreptandu-ma pe calea pocaintei, ca sa plang faptele mele cu amar.
...
Suflete al meu, suflete al meu, pentru ce dormi, trezeste-te dar !
http://saraca.orthodoxphotos.com/rugaciuni/canon_de_pocainta_catre_...


Asculta mai multe audio Muzica
Asculta mai multe audio Muzica Rugăciune de pocăinţă [= intoarcere la Adevar, la Dumnezeu]:
Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie.Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei, dăruieşte-l mie, slugii Tale. Aşa Doamne, Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat esti în vecii vecilor. Amin.
Comentariu publicat de Bdi pe Februarie 15, 2010 la 11:23pmÎmpărăteasa mea prea bună şi nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea străinilor şi ajutătoarea săracilor, bucuria celor mâhniţi, acoperitoarea celor necăjiţi, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul; ajută-mă ca pe un neputincios, hrăneşte-mă ca pe un străin. Necazul meu îl ştii; dezleagă-l precum vrei, că nu am alt ajutor afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă mângâietoare bună în afară de tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzeşti şi să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.

http://saraca.orthodoxphotos.com/acatiste/acatistul_pantanassa.htm

http://logos.md/rugaciuni/acatiste/ajutatoare

http://www.crestinortodox.ro/acatiste/acatistul-maicii-domnului-buc...


Sau, mai pe scurt:
http://www.parohia-tuebingen.de/1_rug_ciunile_dimine_ii.html

http://www.ortodoxie.getodata.ro/catehetica/rugaciuni.htm
Comentariu publicat de Bdi pe Februarie 15, 2010 la 11:41pm
Taina Sfântului Maslu se savârseste în Biserica Ortodoxa pentru vindecarea bolnavilor. Ea se întemeiaza pe învatatura Sf. Apostol Iacov care spune:

“Este cineva în suferinta ? Sa se roage... Este cineva bolnav între voi ? Sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Si rugaciunea credintei va mântui pe cel bolnav si, de va fi facut pacate, se vor ierta lui”. (Iacob 5, 13-15)


http://www.youtube.com/watch?v=cN7ytP0xwx0&feature=related

http://biserica.org/ro/viataduhovniceasca/ghidpastoral/maslu.htm

http://www.crestinortodox.ro/dogmatica/sfintele-taine/taina-sfantul...
Comentariu publicat de Bdi pe Februarie 18, 2010 la 5:34pm
Canonul cel Mare (al Sf Andrei Criteanul):
http://www.nistea.com/canonul_mare.htm

CONDAC, glasul al 6-lea:
Suflete al meu, suflete al meu, scoalã!
Pentru ce dormi?
Sfârsitul se apropie si vei sã te tulburi.
Desteaptã-te dar,
ca sã se milostiveascã spre tine, Hristos Dumnezeu,
Cel ce este pretutindeni
si toate le plineste.


Irmos: Rugăciunea mea voi vărsa către Domnul şi Lui voi spune scîrbele mele, că sufletul meu s-a umplut de răutăţi, şi viaţa mea s-a apropiat de iad, si ca Iona ma rog: Din stricăciune, Dumnezeule, scoate-ma.


Troparul Tuturor Sfinţilor:
Cu sangele Mucenicilor Tai, celor din toata lumea, ca si cu porfira si vison Biserica Ta fiind impodobita, printr-insii striga catre Tine, Hristoase Dumnezeule: poporului Tau trimite-i indurarile Tale, pace obstii Tale daruieste si sufletelor noastre mare mila.
Comentariu publicat de Bdi pe Februarie 18, 2010 la 6:23pm


Sfântul ajunse cu bucurie la locul executiei, in afara orasului, dar in momentul in care calaul isi agita spada, aceasta se topi precum ceara se topeste in foc. In fata acestei minuni, soldatii care erau de fata il marturisira pe Hristos. Pantoleon ii indemna insa sa isi indeplineasca datoria si mai spuse o ultima rugaciune. Un glas de sus ii raspunse : “Slujitor credincios, dorinta ta va fi acum indeplinita, portile cerului iti sint deschise, cununa ta e pregatita. Tu vei fi de-acum inainte adapost deznadajduitilor, ajutor celor incercati, doctor bolnavilor si teroare demonilor, de aceea numele tau nu va mai fi Pantoleon ci Pantelimon” (care inseamna “prea milostiv”). El isi intinse grumazul iar când capul ii cazu, curse lapte din gâtul lui, trupul sau deveni alb ca zapada iar maslinul uscat de care fusese legat inverzi din nou pe data si rodi cu fructe din belsug. Soldatii, carora li se daduse ordin sa arda trupul Sfântului, il incredintara credinciosilor care il ingropara cu piosenie pe proprietatea lui Arnantios Scolasticul si se dusera sa propovaduiasca Vestea cea Buna si in alte locuri.
De atunci, Moastele Sfântului Pantelimon nu au incetat sa savârseasca vindecare si sa aduca harul lui Hristos, singurul Doctor al sufletelor si trupurilor, al tuturor celor care se apropie de El cu evlavie.
Troparul Sfantului Mare Mucenic Pantelimon:
“Purtatorule de chinuri, sfinte si tamaduitorule Pantelimoane, roaga pe milostivul Dumnezeu, ca sa dea iertare de gresale sufletelor noastre.”

Sfinte Mare Mucenice şi tămăduitorule, Pantelimoane, ţie îţi vărsăm durerile noastre de multe feluri şi tu fără întîrziere, cu puterea ce o ai de la Dumnezeu, spre Care ne eşti mijlocitor, auzind suspinuri înăbuşite în noapte, în zi, în pat de suferinţă, în călătorii, fii celor ce se roagă ţie, după nevoile fiecăruia: celor neliniştiţi, liniştitor, celor asupriţi, apărător, celor în primejdii, izbăvitor, celor învăluiţi în păcate, scutitor, rătăciţilor îndrumător, bolnavilor deplin vindecător, orfanilor tată, văduvelor părinte, soţilor întăritor în căsnicie, celor porniţi cu răutate, îmblînzitor şi ne întăreşte în faţa necazurilor, căci sîntem slabi şi istoviţi, sfinte, si astfel cu puterea ta, descătuşaţi de amărăciunile noastre, să petrecem în mulţumire, cîntînd lui Dumnezeu: Aliluia!

Moaste ale sale:

In Bucuresti:
Bis. Sf. Dumitru-Posta;
Măn Plumbuita;
Bis. Sf. Alexie;
Bis. Precupeţii Noi;
Bis. Sf. Pantelimon-Foisor;
Bis. Stavropoleos;
Bis. Sf. Stelian-Lucaci;
Bis. Sf. Antonie-Dr. Taberei;
Bis. Sapienţei;
Bis. Sf. Vineri–Drumul Taberei.


In tara:
Mănăstirea “Negru Vodă” din Câmpulung, jud. Argeş;
Mănăstirea „Sf. Treime”, cartierul Trivale, Piteşti, jud. Argeş (str. Trivale, nr. 71);
Biserica Mitropoliei de Iaşi;
Mănăstirea Bogdana, comuna Ştefan cel Mare, jud. Bacău;
Mănăstirea Putna, comuna Putna, jud. Suceava;
Biserica Spitalului Judeţean din Suceava, jud. Suceava;
Mănăstirea (Schitul) „Sf. Mc. Mina – Forăşti” (stil vechi), sat Roşiori, com. Forăşti, jud. Suceava (lângă Fălticeni);
Mănăstirea Sihăstria, Com. Pipirig, jud. Neamţ;
Mănăstirea Secu, comuna Vânători, jud. Neamţ;
Mănăstirea Ciolanu, comuna Tisău, jud. Buzău;
Catedrala Episcopiei din Galaţi;
Mănăstirea Vladimireşti, com. Tudor Vladimirescu, jud. Galaţi;
Mănăstirea Horezu, jud. Vâlcea;
Mănăstirea Brâncoveni, comuna Brâncoveni, jud. Olt (lângă Slatina);
Biserica Vechii Catedrale a Episcopiei din Slobozia (Mânăstirea „Sf. Arhangheli – Slobozia Veche”);
Catedrala Episcopiei din Constanţa – lângă Cazinou;
Mănăstirea Căldăruşani, com. Gruiu, jud. Ilfov;
Mănăstirea Pasărea, com. Brăneşti, jud. Ilfov;
Biserica “Sf. Pantelimon”, com. Pantelimon, jud. Ilfov;
Mănăstirea „Sf. Nicolae – Sitaru/Balamuci”, sat Sitaru, com. Grădiştea, jud. Ilfov;
Mănăstirea Pissiota (Crivina), com. Poienarii Burchii, jud. Prahova.

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

201 state 

(ultimul: Mauritania)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 41

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. EDITURA ARGONAUT

https://www.editura-argonaut.ro/

19.EDITURA MEGA

https://edituramega.ro/

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor