altmarius

cultură şi spiritualitate

România, a treia zi la BookExpo America

România, a treia zi la BookExpo America

Publicat: Ieri, 23:10
trimite pe mail

Participarea României, în premieră, la BookExpo America, cel mai important târg internațional de carte din spațiul nord-american, a debutat miercuri. Târgul se desfășoară în perioada 28 - 31 mai 2014 la New York (Jacob K. Javits Convention Center, 655 W 34th St). Aflându-se în compania unor prestigioși editori americani, standul românesc de carte – amplasat într-o zonă de mare vizibilitate - va găzdui o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Român.

Vineri, 30 mai, au avut loc evenimente majore la BookExpo America atât la standul României – ce atrage tot mai mulți vizitatori - cât și la Global Market Stage.

Ilinca Franc și Roxana Nicolaescu, reprezentantele Bancii Naționale a României, au prezentat vizitatorilor un adevărat tezaur de cărți sub genericul Romanian Treasure Books. “National Bank of Romania- Portrait of an Institution”, care nu este o metaforă, ci ilustrează o realitate.

Foarte importantă a fost prezentarea, la standul României, a temei Icons and Landscapes from the Romanian History care a cuprins majoritatea albumelor publicate de Editura Institutului Cultural Român și Editura Vremea: Anca Brătuleanu - Portraits of Romanian Princes in Foreign Collection; Alexandrina Cernov si Ilie Luceac - Cernauti  (album); Varvara Buzilă - Covoare Basarabene  (album); Ivor Porter 1913-2012- Un englez in istoria Romaniei (editie bilingvă); Lucian Boia, Balcic. Micul paradis al Romaniei Mari (Editura Institutului Cultural Român); Corina Popa - Nordul Moldovei – ghid turistic, Corina Popa - Nordul Olteniei – ghid turistic, Silvia Colfescu - Bucharest Guide - traducere Alistair Ian Blyth, Silvia Colfescu –Bucureşti. Ghid turistic, istoric, artistic; Radu Mihai Dimancescu - Amintirile mele intre Bonaparte si Domeniilor, Paul Emil Miclescu - Din Bucureştii trăsurilor cu cai, Silvia Colfescu - Mătuşi fabuloase şi alte istorioare bucureştene, Victoria Dragu-Dimitriu - Poveşti ale comorilor din Bucureşti (Editura Vremea).

 

De un deosebit interes s-a bucurat prezența la târg a trei volume editate de Cross Meridian: “On Angels: Exposition for a Post-Modern World”, scrisă de Andrei Pleșu și tradusă în engleză de Alistair Ian Blyth, “A Concise History of Romanians”  de Neagu Djuvara și “Treasures of Romanian Christianity: Hesychast Tradition and Culture“ de Metropolitan Serafim Joanta. Dialogul cu publicul prezent la standul României a fost purtat de traducătorul și editorul Constantin Bănică, ce conduce această editură canadiană, Cross Meridian. Evenimentul s-a desfasurat sub titulul: A Publishing House and a Skill in Translation.

 

Casa Radio, prezentă cu cărți și cd-uri la standul României, a creat evenimentul dedicat memoriei pe care o reprezintă cultura scrisă și întregistrarea în studiourile profesiniste a concertelor, recitalurilor de muzică și de poezie realizate de mari actori, virtuoși ai instrumentelor consacrate precum pianul, violoncelul, naiul, vioara, etc. Evenimentul a fost intitulat ”Casa Radio” Publishing House: Deposits in the memory: Words and Music și a fost împărțit în Romanian Composers and Virtuosi: Maria Tănase, Ilinca Dumitrescu, Maria Fotino, Radu Aldulescu; și The Voice of Romanian Authors: Ion Creangă, Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, Gellu Naum, Ana Blandiana, etc.

 

La standul Romaniei – sub titularura Romanians on Stage - sunt expuse și cărți scrise de doi maeștrii ai teatrului românesc a căror celebritate este de mult internațională: Andrei Șerban Academia Itinerantă Andrei Șerban. Cartea Atelierelor (Editura Nemira); Călătoriile mele. Teatru/Opera; Mihaela Marin: Chekhov, Shakespeare, Bergman văzuți de Andrei Șerban (Editura ICR) și George Banu: NocturneParisul personal(Editura Nemira).

 

Tot vineri, 30 mai, a avut loc prezentarea și dezbaterea consacrată dificultăților intâlnite de un traducător atunci când se confruntă cu un celebru poet național și universal. Adrian G. Sahlean, traducătorul consacrat a lui Mihai Emineascu, a adus multe argument și exemple în acest sens într-un dublu eveniment desfășurat la standul României și la Global Market Stage. Evenimentul s-a desfășurat sub titulatura How to Translate Eminescu - a Famous Romanian National Poet.

 

Ca și cum maratonul acestor evenimente nu i-ar fi obosit pe organizatorii primei participari a României la BookExpo America, la nici o jumătate de oră după închiderea accesului la târgul de la New York, în sala Auditorium a ICR New York a avut loc o conferință de presă la care au partcipat reprezentatii ICR MihályZoltán Nagy, vicepreședintele ICR, Ioana Drăgan, director general, Direcția Generală a Reprezentanțelor în Străinătate și Bogdan Popescu, director Centrul Național al Cărții din cadrul ICR, scriitoarea și directorul ICR New York Doina Uricariu, traducătorii Alistair Ian Blyth, Adrian G. Sahlean, Constantin Bănică și o audiență impresionantă care a vorbit elogios despre acest proiect dedicat promovării literaturii, traducătorilor și editorilor dedicați valorizării creației literare și artelor din România, cât și despre programele Institutului Cultural Român de la New York și calitatea lor deosebită. La această conferință de presă a participat și Maurice Edwards, soțul regreatei poete Nina Cassian, grație căruia volumele acestei voci lirice importante a literaturii române au fost prezente la standul României de la BookExpo America. La eveniment a participat și poeta și omul de televiziune Iulia Pană, rezidentă la Ledig House (SUA). Au fost de față cea mai mare parte a scriitorilor stabiliți și aflați acum la New York care sunt de origine română: Saviana Stănescu, Aurora Cornu, Alexandra Conte, Adina Dabija, Theodor Damian, Doru Tsaganea, etc.), dar și organizatorii americani ai BookExpo America: Brett DeWeese (Director, International Sales) și Steven Rosato (Event Director) cu care Institutul Cultural Român, ICR New York și CENNAC au colaborat pentru această primă participare românească la BookExpo America. Au fost de față jurnaliști locali, artiști, regizori care au pus pe scenă creații eminesciene în limba engleză, actori care au susținut proiectele artistice ale ICR New York printre care îi amintim pe: Sasha Meret, Lia Lungu, Mariana Terra, Grigore Culian, Valentina Ciaprazi, Cristian Pascu, Elena Carasca.

 

Seara de vineri s-a încheiat cu o recepție dedicată invitaților României la BEA 2014, la sala de protocol a Misiunii Permanente a României la ONU (200 E 38th Street, etajul IV).

Vizualizări: 29

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor