altmarius

cultură şi spiritualitate

Relicve [= echivalentul moaste] Budiste (Buddha, Marpa, Milarepa s.a. multi),24-26 iunie Arad

 

 

 

 

 

 

 

Expozitia “Heart Shrine Relics Tour”

Arad [Teatrul Clasic "Ioan Slavici" (Bv. Revolutiei/Balcescu, nr. 103)],

24 – 26 iunie 2011

 

Programul de vizitare a expozitiei:

Vineri 24 iunie: orele 17.00 (ceremonia de deschidere) - 19.00

Sambata 25 iunie: orele 10.00 – 19.00

Duminica 26 iunie: orele 10.00 – 19.00

Intrarea este libera.

 

Va fi expusa colectia de relicve budiste Heart Shrine Relics Tour din cadrul Proiectului Maitreya al Fundatiei pentru Pastrarea Traditiei Mahayana (www.maitreyaproject.org) . Expozitia este invitata in Romania de Centrul pentru Studiul Budismului Tibetan “White Tara” din Pitesti.

Contact: Alexandra Grigorescu
Email: buddhism.romania@gmail.com  
Tel: +40 766 480 208 or  +40 771 276 016 

 

Arad:
24, 25 & 26 June 2011
Arad, Romania
Friday: 5pm Opening Ceremony
Saturday: 10am to 7pm
Sunday: 10am to 7pm
Theatre Arad
B-dul Revolutiei
Arad
Romania
http://www.teatrulclasic.ro/

http://maps.google.ro/maps/place?hl=ro&biw=1895&bih=827&...
Contact: Catalin Cront
Email: catalin@westeurotrans.ro
Tel: +40 (0)722.344.870

 

Initial, intre 10-12 iunie (cu acelasi program de vizitare), Expozitia a fost la Pitesti, la Biblioteca Judeteana Arges "Dinicu Golescu" (str. Victoriei, nr. 18).

 

EXPOZITIE EVENIMENT 

Maitreya Project Heart Shrine Relic Tour

Colectia de relicve Budiste din cadrul Proiectului Maitreya al Fundatiei pentru Pastrarea Traditiei Mahayana soseste in Romania!

  

 Sff: Ioasaf ( = Buddha), Adrian si Natalia

 

 

 

Sf Ioasaf = Buddha (Manastirea Studenica, Serbia)

 

Sfintii Varlaam si Ioasaf (Buddha)

 

Pentru cei care nu se tem sa descopere lucruri noi despre lume si despre ei insisi, pentru cei care au ales transformarea pe calea spiritualitatii, pentru cei pe care scepticismul nu-i impiedica sa avanseze pe cale cunoasterii, expozitia Maitreya Project Heart Shrine Relic Tour, care va fi prezenta curand si in Romania poate fi o experienta speciala.

 

Expozitia contine o pretioasa colectie de peste 1000 de relicve ale unor mari maestri Budisti (umani sau supraumani-divini), printre care: Buddha Vajrasattva (Buddha Divin), Buddha Kasyapa (Buddha de dinaintea lui Shakyamuni), Buddha Shakyamuni ( = Sf. Ioasaf = Buddha istoric din sec. V BC), Shariputra, Ananda (varul si ucenicul cel iubit al lui Buddha), Nagarjuna (cel care a primit transmisia invataturilor ezoterice lasate de Buddha fiintelor Nagas),  Lama Atisha (venit in Tibet de la Universitatea Nalanda-India in 1042), Lama Dromtonpa, Lama Tsongkhapa (fondatorul liniei Gelugpa), Karmapa (fondatorul liniei Kagyupta), Marpa, Milarepa, 500 Arhats, LongchenpaLongchenpa (incarnare a lui Bodhisattva Manjusri), Bodhisattva Chopak, Choling Terton, o Dakini, Lama Lodhak Chakdo (incarnare a lui Buddha Vajrapani, si mare maestru al Scolii lui Tsongkhapa) s.a. multi.

Aceasta colectie face parte din Proiectul Maitreya www.maitreyaproject.org initiat de Lama Zopa Rinpoche (apropiat al lui Dalai Lama) sub egida Fundatiei pentru Pastrarea Traditiei Mahayana www.fpmt.org

 

Majoritatea relicvelor gasite in cenusa maestrilor Budisti seamana cu niste perle ca de cristal. Budistii cred ca sunt produse ca rezultat al calitatilor spirituale ale maestrului, compasiunea si intelepciunea. Cum si oamenii obisnuiti pot dezvolta aceste calitati, relicvele ne reamintesc propria noastra natura esentiala de puritate si potentialul interior de a o manifesta.

 

Din martie 2001 cand a inceput turneul, colectia a calatorit prin Argentina, Suedia, SUA, Zimbabwe, Japonia, Italia, Namibia, Franta, Anglia si multe alte tari. Scopul turneului este sa inspire oamenii din toate traditiile si caile spirituale catre compasiune, intelepciune, buna intelegere si pace. Mesajul pe care il transmite nu este sectar, ci un mesaj de iubire binevoitoare catre toate fiintele, de pretutindeni. Evenimentele din cadrul Maitreya Project Heart Shrine Relic Tour sunt deschise tuturor, indiferent de religia sau traditia spirituala pe care o urmeaza.

  

„The best religion is the one that makes you a better person.” (Dalai Lama)

 

http://www.maitreyaproject.org/fr/relic/gallery.html

 

http://www.maitreyaproject.org/fr/relic/benefits.html

 

http://www.maitreyaproject.org/fr/relic/calendar.html

 

https://altmarius.ning.com/profiles/blogs/despre-sf-moaste-si

 

explicatii%20Sf%20moaste.doc

 

Sa mergem la "expozitie" si maestrii ne vor invata direct, la fata locului (ca orice sfant, prin moastele sale).

Si sa nu uitam ca:
- [pt crestini] Buddha Sakyamuni este Sf Ioasaf praznuit in calendarul ortodox pe 19 noiembrie iar in cel catolic pe 27 noiembrie (atunci cand s-a dorit epurarea sa din "Vietile Sfintilor" si din martirologii, Sf Ioan Damaschinul (sec. VII dHr, cel cu a 3-a mana din icoana "Maica Domnului cu 3 maini") l-a aparat spunand ca Sf Ioasaf a facut mari si multe minuni (ptca primise aceasta descoperire-revelatie in mod minunat de la Dumnezeu, desi intre ei erau peste 1200 de ani diferenta, insa Sfintii, indiferent de religie, se intalnesc in Vesnicie, in Inima, in Dumnezeu) si a cerut in mod expres pastrarea sa; doar atat, prin sincretism religios si pt a nu leza "sensibilitatea" fundamentalistilor, viata lui Buddha a fost translatata din sec. V iHr in sec. III dHr;

https://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sff-ioasaf-sau-iosafat-ad...

https://altmarius.ning.com/profiles/blogs/sff-ioasaf-sau-iosafat-ad...

- [pt practicantii artelor martiale] Bodhidarma Patriarh al Budismului (descinzand din Buddha) este fondatorul Manastirii Shaolin si al Artelor Martiale ca Do - moderne (Dim Mak, Wu Shu Kung Fu, Karate-Do, Ju-Do, Aiki-Do s.c.l.);

- [pt practicantii de Zen] Bodhidarma Patriarh al Budismului (descinzand din Buddha) este fondatorul Ch'an-ului si al Zen-ului (curentele Soto si Rinzai etc);

- [pt practicantii de Yoga] Buddha a fost / este un mare yoghin si un Print al Yogai;

- [pt psihologi si medici psihiatri, psiho-traineri, team-builders si psiho-coacheri] Foarte multe dintre tehnicile si conceptele din psihologie / psihiatrie sunt luate din Traditia Orientului. Sa ne amintim de afirmatia socanta a medicului spaniol de origine columbiana Alphonso Caycedo, discipolul si urmasul lui Lopez Ibor la conducerea Societatii Mondiale de Psihiatrie si unul din medicii personali ai regelui Juan Carlos al Spaniei ( pe atunci doar print mostenitor): "Cu toata psihanaliza si cu toate metodele de care dispune, Occidentul se afla in paleoliticul cunoasterii fata de imensele si precisele sisteme puse la punct de Orient." ;

- [pt liber cugetatori si atei] Budismul a fost si este o mare civilizatie care merita sa fie respectata de catre toti.

 

Iar Buddha ne va invata pe toti

[rugaciunea, meditatia, contemplarea, autocunoasterea, descoperirea Sinelui s.c.l. care sunt adevaratul scopfarascop al Yogai, Zen-ului si Artelor Martiale]

, dincolo de cuvinte, direct si nemijlocit, I Shin Den Shin (= de la Inima/suflet la inima/suflet),

prin prezenta sa vie si actuala sub forma relicvelor sale (prezenta care ia forma lor) si a oricarui simbol ce il reprezinta (nume, imagine sacra, statuie, fotografie etc), cum, dealtfel face orice sfant si maestru.

Ii multumim, lui si maestrilor, pt Gratia pe care ne-au daruit-o, venind fizic in Romania (iar nu doar la Pitesti si Arad si nu numai pt cei care au venit la “Expozitie”, ci pt toti, care au primit astfel o pretioasa binecuvantare-initiere)

sau, mai bine-corect-exact zis, pt faptul de a fi intrat in visul-iluzia vietilor noastre, spre a ne ajuta sa ne trezim (la ceea ce suntem deja dintotdeauna = Starea Originara).

"Acesta pe care il vezi in fata ta si pe care il numesti Buddha, este doar o reflectare in constiinta ta a propriului tau Sine / a Sinelui."

 

 

 

Î: Cum sa fac ?

R:

Bodhidharma (1-ul Patriarh al Ch’an-ului / Zen-ului): “Pentru a găsi Iluminarea, tot ce aveţi de făcut este să vă vedeţi propria natură. Natura voastră este Iluminarea. Dacă nu vă vedeţi propria natură şi alergaţi fără încetare căutând altundeva, nu veţi găsi niciodată Iluminarea. Adevărul este că nu e nimic de găsit.”

 

Huang Po: “Mintea pură, izvorul a toate, străluceşte de-a pururi şi pretutindeni prin lumina propriei sale desăvârşiri. Dar oamenii, orbiţi de propriul lor văz şi auz, de propria lor simţire şi judecată, nu percep strălucirea spirituală a substanţei-sursă. Ar fi destul să scuture, dintr-o singură străfulgerare, toată această gândire conceptuală şi substanţa-sursă s-ar manifesta de la Sine precum soarele ce se înalţă pe cerul gol şi pur şi luminează fără oprelişti întreg universal fără de hotare.”

 

Hui-Neng (al 6-lea Patriarh al Ch’an-ului / Zen-ului): ”Cunoaşterea propriei minţi este eliberare totală, iar eliberarea înseamnă a atinge beatitudinea meditaţiei ultime, care este “starea fără gânduri”. Ce este “starea fără gânduri”? Înseamnă a vedea şi a cunoaşte toate lucrurile cu o minte liberă de orice ataşament. Într-o astfel de stare mintea pătrunde peste tot, dar nu se ataşează de nimic… “

 

“Tărâmul Preafericirii este în această lume,

Şi aici trebuie să fie căutată Iluminarea.

A căuta Iluminarea în afara acestei lumi,

Este la fel de absurd cu a căuta coarnele unui iepure.”

 

Rinzai: “Corpul desăvârşitei înţelepciuni

Transcende orice timp,

Calea cea Mare întrece tot ce este,

Nu scapără mai iute scânteia din amnar

Nici fulgerul, pierind intr-o sclipire.”

 

"Cand lucrurile se intampla,

Nu da niciun raspuns.

Niciunde mintea sa nu zaboveasca,

Ci tine-o nemiscata precum Vidul,

Cu desavarsire pura si far-de nicio pata,

Astfel vei atinge, subit,

Iluminarea."

 

 

Roger-Zelazny-Domn-al-luminii.pdf

 

Cititi SVP si comentariile din josul postarii (pp. 1-5). :)

 

 

Vizualizări: 1228

Comentariu publicat de Bdi pe Mai 31, 2011 la 6:00pm

10, 11 & 12 June 2011
Pitesti, Romania

Friday: 5pm Opening Ceremony
Saturday: 10am to 7pm
Sunday: 10am to 7pm
Biblioteca Judeteana "Dinicu Golescu" Arges
str. Victoriei, nr.18
Pitesti
Romania
www.bjarges.ro
Contact: Alexandra Grigorescu
Email: buddhism.romania@gmail.com  
Tel: +40 766 480 208 or  +40 771 276 016

 

Comentariu publicat de Bdi pe Mai 31, 2011 la 6:02pm
24, 25 & 26 June 2011
Arad, Romania
Friday: 5pm Opening Ceremony
Saturday: 10am to 7pm
Sunday: 10am to 7pm
Theatre Arad
B-dul Revolutiei
Arad
Romania
http://www.teatrulclasic.ro/
Contact: Catalin Cront
Email: catalin@westeurotrans.ro
Tel: +40 (0)722.344.870
Comentariu publicat de Bdi pe Mai 31, 2011 la 6:21pm
Comentariu publicat de Bdi pe Mai 31, 2011 la 10:36pm

Sfintii ne invata prin moastele lor, direct, tot ceea ce au scris/transmis in tomuri intregi de teologie, iar sfintii militari/luptatori ne invata direct Artele Martiale ca Do. [Cel mai mare judoka al tuturor timpurilor fiind cf. Mario Vasilescu: Iisus Hristos; cedeaza ca sa invingi, daruind vei dobindi, non violenta, actiunea prin nonactiune - wei wu wei]

Silent knowledge – cunoastere tacuta (prin Tacere/Mauna etern vorbitoare; v. si Don Juan din Castaneda). Direct, fara cuvinte/ganduri. Transmisie initiatica directa si totala prin Tacere. I Shin den Shin. De la inima Sfantului la inima mea, in Inima. De la sufletul Sfantului la sufletul nostru, in Suflet.

          Dialog cu maestrul Zen, Obaku (sec. IX d.Hr.):

          Întrebare: Dacă Buddha sălăşluieşte cu adevărat în calmul fără pereche din spatele multiplicităţii formelor, cum se face că din trupul său ars pe rug au rămas 84 de sfinte moaşte?

          R: Dacă într-adevăr gândeşti după cum vorbeşti, confunzi moaştele, care ţin de efemer, cu realitatea.

          Î: Oare sânt adevărate moaştele lui Buddha? Sau mai degrabă ele sânt meritele acumulate de Buddha?

          R: Nu există aşa ceva. Nu există merite.

          Î: Atunci de ce e scris: “Moaştele lui Buddha sânt eterice şi subtile; cele de aur sânt indestructibile?” Ce părere are Sfinţia voastră despre aceasta?

          R: Dacă îmbrăţişezi asemenea convingeri, de ce te mai numeşti ucenic într-ale Adevărului? Poţi oare să-ţi închipui oase în Vid? Minţile tuturor Iluminaţilor sânt una cu Marele Vid. Ce fel de oase te aştepţi să găseşti acolo?

          Î: Dar dacă aş fi văzut într-adevăr unele din aceste sacre relicve, cum ar rămâne atunci? [călugărul văzuse astfel de relicve din cenuşa lui Buddha]

 

 

 

Relicvariu cuprinzând un dinte al lui Buddha

 

          R: Ai fi văzut roadele propriei tale gândiri rătăcite de simţuri.

          Î: Sfinţia voastră deţine oare vreo asemenea relicvă? Vă rog, lăsaţi-ne s-o vedem!

          R: O veritabilă relicvă ar fi greu de văzut! Ca să dai de ea, ar trebui să faci praf şi pulbere marele Munte Sumeru, doar cu mâinile goale! Numai când minţile voastre încetează să mai zăbovească asupra a orişice, veţi ajunge la o înţelegere a veritabilei Căi. Aceasta poate fi exprimată astfel: Calea celor Iluminaţi înfloreşte într-o minte pe deplin eliberată de procesele gândirii conceptuale, în vreme ce discriminarea între “acesta” şi “acela” dă naştere unei cete de demoni! În sfârşit, ţineţi minte că de la început şi până la sfârşit nu există şi nu va exista vreodată nici cea mai mică firimitură de ceva care să poată fi perceput (aflat, atins, dobândit).

 

          Ceea ce vedem-percepem există, dar nu este (ca în vis). „Având cunoştinţa celor ce sunt ca şi cum nu ar fi, ai trecut cu vederea trecătoarele desfătări ale vieţii... “ – se spune în Acatistul Sf. Antonie cel Mare. În Acatistul Sfinţilor Voievozi Mihail şi Gavriil: „Bucură-te, făptură a Minţii celei ce a făcut lumea!” [Arhanghelul Mihail]. Iar în altă rugăciune: “Iisuse, Mintea cea mai presus de minte.” [Mintea minţii; Mintea minţilor]. În Acatistul Sfântului Gheorghe: „Dumnezeiască iubire ai avut in inima ta, Mucenice, şi foc al dragostei celei către Hristos; de care, infierbântându-ţi-se mintea, îndumnezeit cu totul şi înfocat te-ai făcut; şi pe toate acestea de faţă ca un vis le-ai socotit, strigând lui Dumnezeu: Aliluia!” „După Ziditorul cu râvnă râvnind, de sine-ţi chemat, întru nevoinţe ai intrat.” „Bucură-te, lumescule om, mai presus de lume cu mintea. Bucură-te, curată nelucrare a firii.” [acţiunea prin nonacţiune a Divinului] În rugăciunea de invocare a Sf. Duh a Sfântului Simeon Noul Teolog: “Vino, Tu Cel pururea nemişcat, cu toate că în orice clipă Te mişti şi vii către noi, cei ce zacem în prăpastie, pe când Tu Te afli mai presus de ceruri.”

Sfinţii şi Puterea din icoane vine (sic!) din spatele visului – Fiind. Iar în cadrul visului-lume se manifestă - ia o anume formă, corespunzător cu nivelul nostru de înţelegere, după Voia LUI-EI. Iar noi percepem din aceasta, uneori, şi mai puţin, doar o anume franjă, conform egoismului din noi. „Să dăm sfinţilor cinstirile cuvenite şi să-i vedem mai degrabă în strălucirea lăuntrică şi ascunsă, decât în ceea ce sunt pentru trup.”

Sf. Chiril al Alexandriei

Comentariu publicat de Bdi pe Iunie 1, 2011 la 3:18pm

Cineva, mai acid, spunea: "Un minut, doar atat...vorba cantecului... Bdi, budism sau crestinism?"

R:

Daca gandesti exista diferente, daca nu gandesti

[v. a gandi din strafundul negandirii / hishiryo / Norul Necunoasterii Divine],

nu exista !

Misticii din toate religiile se intalnesc, fiind 1 [Starea de Unitate din Dumnezeire].

 

Nota: Nec plus ultra pe Terra e ortodoxia [v. de ex. aprinderea Luminii la Ierusalim de Paste].

Comentariu publicat de Bdi pe Iunie 2, 2011 la 10:27pm
Comentariu publicat de Bdi pe Iunie 3, 2011 la 2:38pm
Comentariu publicat de Bdi pe Iunie 3, 2011 la 2:42pm
Ce sunt relicvele budiste?

Ca aspect, sfintele relicve seamănă cu nişte perle, găsindu-se de obicei în cenuşa maeştrilor spirituali budişti cu înalte realizări. Crearea relicvelor, numită ringsel, este bine documentată în sfintele sutre. Budiştii cred că ele apar în urma înaltului nivel de iluminare al unui maestru cu realizări spirituale.

Potrivit sutrelor, Buddha Shakyamuni le-a spus discipolilor săi că faptul de a se afla în prezenţa relicvelor sale le-ar aduce exact aceleaşi beneficii ca vederea lui în carne şi oase.

Vizitatorii relicvelor pentru Altarul Central au relatat puternice experienţe şi transformări în viaţa lor ca rezultat direct al apropierii de ele. Sfintele relicve se înmulţesc şi cresc. S-a observat că sfintele relicve se multiplică spontan şi cresc. Acest fenomen este bine documentat în literatura istorică şi a fost observat la unele relicve destinate Altarului Central, fapt pentru care există probe fotografice, ca şi mărturii ale personalului angajat în Turneul Relicvelor şi ale vizitatorilor. Creşterea relicvelor este considerată un semn de foarte bun augur, o indicaţie clară că statuia va aduce beneficii enorme lumii întregi.

Comentariu publicat de Bdi pe Iunie 3, 2011 la 3:04pm
Comentariu publicat de Bdi pe Iunie 6, 2011 la 3:50pm

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

201 state 

(ultimul: Mauritania)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 41

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. EDITURA ARGONAUT

https://www.editura-argonaut.ro/

19.EDITURA MEGA

https://edituramega.ro/

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor