altmarius

cultură şi spiritualitate

Radio Vatican. Buletinul de știri al zilei: 31 martie 2017

Postul Mare: Convertiți-vă și credeți în Evanghelie

RV 31 mar 2017 Știrile zilei la Radio Vatican difuzate în emisiunea radiofonică sau publicate pe pagina web:

Papa Francisc, la 500 de ani după Martin Luther: trecutul nu mai poate fi schimbat, prezentul, da
Vineri, 31 martie 2017, Sfântul Părinte a primit în audiență participanții la simpozionul organizat de Comitetul pontifical de științe pe tema ”Luther după 500 de ani”. Papa și-a exprimat sentimentul de gratitudine față de Dumnezeu, un simțământ însoțit de o anumită stupoare ”la gândul că nu cu mult timp în urmă un simpozion de acest fel ar fi fost de neînchipuit”. ”A vorbi de Luther, catolici și protestanți împreună, la inițiativa unei instituții a Sfântului Scaun, înseamnă a atinge cu mâna roadele lucrării Duhului Sfânt, care depășește orice barieră și transformă conflictele în ocazii de creștere în comuniune”. Nu întâmplător, a remarcat Sfântul Părinte, documentul Comisiei luterano-catolice pentru comemorarea comună a celui de-al cincilea centenar de la începutul Reformei lui Luther este intitulat, întocmai, ”De la conflict la comuniune”.

Agenda pontificală la zi
Sfântul Părinte l-a primit azi în audiență pe cardinalul Fernando Filoni, prefectul Congregației pentru evanghelizarea popoarelor. Succesiv, pe arhiepiscopul de Trujillo, în Peru, mons. Héctor Miguel Cabrejos Vidarte, însoțit de trei episcopi din țara latinoamericană, și pe patriarhul de Antiohia a Greco-Melkiților (Siria), Beatitudinea Sa Gregorios al III-lea Laham. În fine, pe dna. Erharin Cousin președinte executiv al Programului Mondial pentru Alimentație, în vizită de rămas bun.

A patra predică din Post în Cetatea Vaticanului: învierea lui Cristos și a noastră
Lucrarea Duhului Sfânt în misterul învierii lui Cristos și al învierii noastre a fost în centrul celei de-a patra predici din Post prezentată azi, în prezența papei Francisc și a unor membri ai Curiei Romane, de predicatorul Casei Pontificale, pr. Raniero Cantalamessa, în capela ”Redemptoris Mater” din Palatul Apostolic. După primele două meditații din Post, despre lucrarea Duhului Sfânt care conduce la ”tot adevărul” despre persoana lui Cristos, și după cea de-a treia, despre moartea sa răscumpărătoare, predicatorul s-a oprit la cea de-a patra predică la modul în care Duhul Sfânt ne introduce în misterul morții lui Cristos.

 @Pontifex: prima formă de post este smerenia
”A ține post cu inima plină de orgoliu face mai mult rău decât bine. Primul post este smerenia”: scrie papa Francisc în mesajul transmis azi pe Twitter de la contul în nouă limbi @Pontifex. 

Profesoara Pellettier autoarea textelor pentru Via Crucis din 2017, de la Colosseum
Textele meditațiilor din acest an, de la rugăciunea Calea Sfintei Cruci de la Colosseum, care va fi prezidată de Sfântul Părinte, au fost pregătite în acest an, la cererea Sfântului Părinte, de profesoara Anne-Marie Pellettier,  care a primit, în 2014, Premiul Ratzinger. Născută la 13 iunie 1946, la Paris, doamna Pellettier este căsătorită și are trei copii. 

Obolul Sfântului Petru pe Twitter și Instagram, în spiritul dialogului și al participării
Obolul Sfântului Petru devine activ pe rețelele de socializare, deschizându-se platformelor sociale Twitter și Instagram, potrivit unui comunicat al Secretariatului de Stat emis joi, 30 martie 2017.
Referitor la obiectivul inițiativei, comunicatul evidențiază dorința dialogului "cu cei care vor să-i ajute pe cei mai nevoiași și să facă cunoscute operele de caritate realizate grație solidarității credincioșilor din întreaga lume – persoane consacrate, laici, societăți, organisme sau fundații – și structurile care-l asistă îndeaproape pe Sfântul Părinte în exercitarea misiunii sale".
«După ce a lansat, în luna noiembrie a anului trecut, noul site obolodisanpietro.va, străvechea instituție de solidaritate intră și pe mediile de socializare. De la 1 martie, sunt active conturile de Twitter și de Instagram ale Obolului, apărute cu obiectivul de a crea o comunicare directă, autentică și transparentă cu catolicii din întreaga lume și o comunicare activă cu cei care vor să ajute persoanele cele mai nevoiașe. Pe Twitter, Obolul Sfântului Petru este prezent prin trei profiluri distincte: în italiană, engleză și spaniolă, în timp ce pe Instagram profilul este unic», se precizează în comunicat.

Postul Mare în Dieceza de Roma: Săptămâna carității, prin rugăciune, colecte și inițiative de sensibilizare
Duminică, 2 aprilie, în toate comunitățile parohiale din dieceza de Roma, va avea loc ziua carității, ce marchează tradiționala Săptămână a carității, care se desfășoară anual în dieceza de Roma, la finalul perioadei Postului Mare.
Inițiativa este destinată sensibilizării – prin rugăciuni, mărturii și colecte – în favoarea inițiativelor promovate de asociația Caritas, pentru sprijinirea celor 49 de centre de ascultare, consiliere și sprijin concret care, în 2016, au oferit servicii în favoarea a 48 de mii de familii, cărora le-au fost oferite circa 350 de mii de porții de mâncare, aproximativ 200 de mii de locuri de dormit, 15 mii de consultații medicale și 10 mii de vizite la domiciliu.  Joi, 6 aprilie, la ora 19.30, în bazilica Sfântul Ioan din Lateran va avea loc veghea de rugăciune prezidată de cardinalul Agostino Vallini și animată de fratele Alois, priorul Comunității din Taizé.
«Colecta și veghea de rugăciune sunt experiențe destinate formării inimilor în vederea întâlnirii cu Dumnezeu, prin iubirea față de aproapele și prin angajarea concretă în acțiuni de caritate», a spus. Mons. Enrico Feroci, directorul asociației Caritas (la nivel diecezan), prezentând inițiativele Săptămânii carității din dieceza de Roma. (AM)

Mons. Gallagher: creștinii tot mai persecutați în Europa
Mons. Paul Richard Gallagher, secretar pentru raporturile cu statele, a ținut oconferință cu tema „Sfântul Scaun și apărarea dreptului la libertate religioasă de la papa Pius al X-lea la papa Francisc”. Evenimentul a avut loc la 29 martie 2017 la Universitatea Catolică din Milano, intervenția prelatului încadrându-se în simpozionul „De la Cristiada la provocările actualității. Calea libertății religioase”.
Secretarul pentru raporturile cu statele a observat cum „în ultima perioadă, la scară mondială, fără excepție pentru continentul european”, suntem martori „cum respectul pentru libertatea religioasă este de multe ori compromis, cu o înrăutățire preocupantă a condițiilor unei asemenea libertăți fundamentale, care în anumite cazuri a ajuns la gradul unei persecuții deschise, în care tot mai des creștinii sunt primele victime, chiar dacă nu singurele”.

Vatican. Conferință dedicată împlinirii a 50 de ani de la Populorum Progressio
Cu ocazia aniversării a 50 de ani de la publicarea enciclicei "Populorum Progressio", în zilele de 3 și 4 aprilie se desfășoară în Vatican, în Aula Nouă a Sinodului, conferința internațională cu titlul: "Perspective pentru slujirea dezvoltării umane integrale: 50 de ani de la Populorum progressio".
Conferința, organizată de Departamentul în Serviciul Dezvoltării Umane Integrale, își propune obiectivul aprofundării perspectivei teologice, antropologice și pastorale a enciclicei, îndeosebi în legătură cu munca persoanelor care activează în favoarea promovării persoanei umane și a formulării orientărilor privind activitatea noului departament.
La reuniunea de lucru vor participa îndeosebi membri ai consiliilor pontificale care au intrat să facă parte din noul departament (membrii fostului departament pentru dreptate și pace, membrii Cor Unum, membrii departamentului pentru migranți și itineranți și al celui pentru operatorii sanitari). De asemenea, la simpozion participă reprezentanți ai conferințelor episcopale, ai comisiilor sociale și ai comisiilor pentru "dreptate și pace", reprezentanți ai organismelor catolice de caritate la nivel internațional și ai corpului diplomatic acreditat pe lângă Sfântul Scaun.
După introducerea de luni, 3 aprilie, din partea cardinalului Peter Turkson, prefect al Departamentului în Serviciul Dezvoltării Umane Integrale și după prezentarea teologică a temei antropologice din partea card. Gerhard Müller, prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței, vor interveni experți din alte sectoare, fiind totodată prevăzute mărturii referitoare la modul în care Biserica intervine direct în favoarea celor mai nevoiași. Cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin,  va prezida luni o Sfântă Liturghie, în bazilica Sfântul Petru, cu prezența participanților la conferință.
Marți, 4 aprilie, la ora 11.30, este prevăzută primirea participanților în audiență de către Sfântul Părinte. (AM)

Aici, emisiunea radio:

 

 

Vizualizări: 20

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

201 state 

(ultimul: Mauritania)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 41

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. EDITURA ARGONAUT

https://www.editura-argonaut.ro/

19.EDITURA MEGA

https://edituramega.ro/

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor