altmarius

cultură şi spiritualitate

Radio Vatican. Buletinul de știri al zilei: 30 martie 2017

Postul Mare 2017: Convertiți-vă și credeți în Evanghelie

RV 30 mar 2017 Știrile zilei la Radio Vatican difuzate în emisiunea radiofonică sau publicate pe pagina web:

Idolii ne fac sclavi, doar Dumnezeu ne iubește cu adevărat: papa Francisc
Să fim atenți la urmarea fanteziilor și a idolilor falși, doar Dumnezeu ne iubește ca un tată și ne așteaptă mereu. Acestea au fost cuvintele papei Francisc la predica Sfintei Liturghii celebrată joi, 30 martie 2017, în capela Casei Sfânta Marta din Vatican. Episcopul Romei a pus accentul pe iubirea lui Dumnezeu față de poporul său, în ciuda infidelității acestuia din urmă. Pontiful a subliniat că ne-ar face bine să ne întrebăm dacă nu cumva și noi ne îndepărtăm de Domnul pentru a urma idolii și cele lumești. 

Agenda la zi a Sfântului Părinte
Papa Francisc i-a primit joi în audiențe succesive pe cardinalul Kurt Koch, președintele Consiliului pontifical pentru promovarea unității creștinilor, mons. Felice Accrocca, arhiepiscop de Benevento (Italia), pe arhiepiscopul titular Nicola Girasole, nunțiu apostolic în Trinidad și Tobago, și pe fratele Alois, priorul Comunității din Taizé.

@Pontifex: rugăciunea învinge răul și aduce pacea
”Rugăciunea este puternică, rugăciunea învinge răul, rugăciunea aduce pacea”: scrie papa Francisc în mesajul transmis azi pe Twitter de la contul în nouă limbi @Pontifex.

La papa Francisc, ”Părinții din Somasca” în contextul adunării generale a ordinului
Tot joi, la ora 12.00, în Sala Consistoriului din Palatul Apostolic, Sfântul Părinte a primit în audiență participanții la adunarea generală (”capitlu general”) a Ordinului Clericii Regulari din Somasca. În discursul său, papa Francisc a remarcat faptul că fondatorul lor, Sfântului Ieronim Emiliani (1486-1537), a fost declarat de papa Pius al XI-lea „patron universal al orfanilor și al tinerilor părăsiți”. Slujitor neînfricat al bolnavilor de ciumă și întemeietor de școli gratuite, Sfântul Ieronim Emiliani, a subliniat pontiful, ”a fost contemporan cu Martin Luther și a trăit cu durere sfâșierea unității catolice; el a cultivat și a promovat în Italia reforma Bisericii, «setea sa arzătoare», prin opere de caritate, ascultare față de Păstori, contemplarea lui Cristos cel răstignit și a milostivirii sale, învățătura catehetică, fidelitatea față de Sacramente, cultul Euharistiei și iubirea față de Fecioara Maria”. ”Nu vă fie teamă”, a afirmat, ”să renunțați la «burdufurile vechi», înfruntând transformarea structurilor acolo unde acest lucru rezultă folositor pentru o slujire mai evanghelică și mai coerentă cu carisma originară. Structurile, în anumite cazuri, oferă o falsă protecție și frânează dinamismul carității și al slujirii Împărăției lui Dumnezeu”.

Scrisoarea Papei Francisc pentru cea de-a IX-a Zi mondială a Familiilor – Dublin, 2018
Joi, 30 martie a.c., la Sala de Presă a Sfântului Scaun, a avut loc conferința de presă de prezentare a Scrisorii papei Francisc pentru cea de-a IX-a Întâlnire Mondială a ..., cu tema "Evanghelia Familiei: bucurie pentru lume". Întâlnirea va avea loc la Dublin, în Irlanda, între 21 și 28 august 2018.
Documentul pontifului dedicat Întâlnirii Mondiale a Familiilor a fost prezentat de card. Kevin Joseph Farrell, prefect al Departamentului pentru Laici, Familie și Viață și de mons. Diarmuid Martin, arhiepiscop de Dublin. «La încheierea celei de-a VIII-a Întâlniri Mondiale a Familiilor, desfășurată la Philadelphia, în septembrie 2015, am anunțat că succesiva întâlnire a familiilor catolice din întreaga lume s-ar fi desfășurat la Dublin», se spune în primul paragraf al Scrisorii papei Francisc prilejuită de cea de-a IX-a Întâlnire Mondială a Familiilor.

IMF Dublin 2018: conferință de presă la Roma cu cardinalul Farrell și arhiepiscopul Martin
La conferința de presă de joi, 30 martie 2017, cardinalul Kevin Joseph Farrell, prefectul Departamentului pentru laici, familie și viață, a subliniat la întâlnirea cu jurnaliștii acreditați că, prin Scrisoarea sa, papa Francisc își exprimă speranța ca Întâlnirea mondială a familiilor de la Dublin ”să ofere familiilor din lumea întreagă posibilitatea de a aprofunda reflecția și împărtășirea lor cu privire la conținutul exortației apostolice post-sinodale «Amoris Laetitia»”. Arhiepiscopul de Dublin, mons. Diarmuid Martin, a subliniat la rândul său „privilegiul” care i-a fost acordat de papa Francisc Bisericii din Irlanda credânu-i să organizeze un eveniment de dimensiuni mondiale. Provocarea nu prezintă doar problematici legate de organizare, a recunoscut prelatul irlandez, cât mai ales de șansa de ”a aminti într-o societate modernă, cum este cea irlandeză, cu o îmbinare complexă de credință și secularizare, cât de importantă este familia pentru viitorul Irlandei și pentru societate în general, mai ales în Europa”.

Papa Francisc: Mesaj trimis participanților la Simpozionul european de la Barcelona
Papa Francisc a transmis joi, 29 martie, un mesaj participanților la Simpozionul european dedicat tinerilor, documentul fiind semnat de cardinalul secretar de stat, Pietro Parolin. Cu desfășurare la Barcelona, în Spania, între 28 și 31 martie, întâlnirea de lucru a fost organizată de Consiliul Conferințelor Episcopilor din Europa (Ccee) și propune spre dezbatere tema centrală: "A-i însoți pe tineri și a răspunde în mod liber la chemarea lui Cristos".
Salutându-i cu cordialitate pe participanții la Simpozionul de la Barcelona, organizat de Consiliul Conferințelor Episcopale Europene, în Mesaj papa Francisc îi încurajează să reflecteze asupra provocărilor evanghelizării și asupra necesității de a-i însoți pe tineri astfel încât, prin dialog și întâlnire, în calitate de membre vii ale familiei lui Cristos, tinerii să fie purtători convinși ai bucuriei Evangheliei în toate mediile. Cu aceste sentimente, Sfântul Părinte invocă asupra participanților la Simpozionul european de la Barcelona, protecția Preacuratei Fecioare Maria, împărțindu-le binecuvântarea apostolică. (AM) 

Rusia. Mesajul arhiepiscopului de Moscova cu prilejul Săptămânii Sfinte
 «Sper ca anul trecut să fi trăit cu toții Jubileul Milostivirii,  în aspectele concrete ale vieții și ministerului fiecăruia dintre noi. Ce a rămas în noi [după acest jubileu]? Ce s-a schimbat în viața noastră, în modul în care ne percepem misiunea, în modul în care slujim persoanele care ne sunt încredințate», scrie arhiepiscopul de Moscova, Paolo Pezzi, în Scrisoarea pastorală adresată credincioșilor cu prilejul Săptămânii Sfinte care precede Sărbătoarea Învierii Domnului din acest an. În Scrisoare  –  publicată de agenția catolică de știri SIR – prelatul îi îndeamnă pe credincioși să se întrebe care este propria misiune în lume. «Pentru creștini, milostivirea este vizibilă în victoria lui Cristos cel Înviat asupra răului și a morții", aceasta "izvorând din însuși Cristos și reflectându-se în noi", scrie arhiepiscopul de Moscova, explicându-le credincioșilor că doar "credința care se fondează în întregime pe Cristos nu are nevoie de nimic altceva, fiind credința victorioasă asupra morții". De asemenea, prelatul i-a îndemnat pe credincioșii parohiilor din localitățile aflate în apropierea orașelor Moscova și Sankt Petersburg să participe la celebrarea Căii Sfintei Cruci din cele două mari orașe, acest tip de participare reprezentând o mărturie importantă a unității Bisericii locale. (AM)

Aici, emisiunea zilei:

 

(rv - A. Dancă)

Vizualizări: 28

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor