altmarius

cultură şi spiritualitate

Radio Vatican. Buletinul de știri al zilei: 25 ianuarie 2017

Sfântul apostol Paul

RV 25 ian 2017. Știrile zilei la Radio Vatican, difuzate în emisiunea radiofonică sau publicate pe pagina web:

Să nu-i punem limite lui Dumnezeu, speranța să învingă frica! Papa, la audiența generală
Speranța  și încrederea în Dumnezeu s-au aflat în centrul catehezei papei Francisc din cadrul audienței generale de miercuri, 25 ianuarie 2017, desfășurată în Aula Paul al VI-lea din Vatican. Sfântul Părinte a ales să o prezinte pe Iudita, una dintre figurile feminine ale Vechiului Testament, o eroină a poporului (lui) Israel care, cu forța unui profet, readuce mulțimea descurajată pe calea încrederii în Dumnezeu. Pornind de la contextul istoric în care devine protagonistă văduva Iudita, femeie înzestrată cu o deosebită frumusețe și înțelepciune, papa Francisc conturează portretul moral al acestei femei care "vede dincolo de orizontul strâmt propus de conducătorii poporului, orizont restrâns și mai mult de frică".

Rugăciunea Vesperelor cu papa Francisc la încheierea Octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor
Miercuri, 25 ianuarie 2017, în bazilica Sfântul Paul din Afara Zidurilor, papa Francisc prezidează la ora 17.30 celebrarea rugăciunii Vesperelor Secunde de la sărbătoarea Convertirii Sfântului Apostol Paul, prin care se încheie Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor (18-25 ianuarie). Manifestările liturgice și rugăciunile pentru unitatea creștinilor din acest an au ca temă generală ”Împăcarea – Iubirea lui Cristos ne constrânge” (cf. 2 Cor 5,14-20). La celebrarea liturgică din bazilica papală dedicată sfântului apostol Paul iau parte reprezentanții celorlalte Biserici și Comunități ecleziale prezente la Roma, fiind invitați să participe în mod special clerul și credincioșii diecezei de Roma. Inspirată din Scrisoarea a doua a sfântului apostol Paul către Corinteni, tema din acest an a zilelor de rugăciune pentru unitatea creștinilor dobândește o rezonanță și mai puternică dat fiind că în 2017 se comemorează 500 de ani de la Reforma Luterană. Cu desfășurare între 18 și 25 ianuarie, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor intenționează să atragă atenția asupra rugăciunii lui Isus pentru unitatea dintre toți discipolii săi – ”Ca toți să fie una” (In 19,21) -  și să susțină cunoașterea, prietenia și dialogul dintre membrii diferitelor Biserici și confesiuni creștine. Ritul sacru din bazilica romană începe după închiderea ediției noastre de miercuri, drept care vom reveni pe larg în emisiunea de mâine, invitându-vă să urmăriți în direct celebrarea liturgică cu ajutorul bannerului ”Transmisiune video” din dreapta paginii noastre internet. 

Marele Maestru al Ordinului de Malta și-a prezentat demisia
Ieri, 24 ianuarie 2017, în cadrul audienței cu papa Francisc, Fra’ Matthew Festing și-a prezentat demisia din oficiul de Mare Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta. Astăzi, 25 ianuarie, Sfântul Părinte a acceptat demisia exprimându-și aprecierea față de Fra’ Festing și recunoștința pentru sentimentele sale de loialitate și devoțiune în relația cu Succesorul lui Petru, alături de disponibilitatea de a sluji cu smerenie binele Ordinului și al Bisericii. Conducerea Ordinului va fi preluată ”ad interim” de Marele Comandor până când va fi numit un Delegat Pontifical. 

Mons. Vigano: Papa nu invită la naivitate, ci la a deschide porți de speranță
Importantă este privirea celui care povestește, pentru că realitatea nu are o semnificație univocă. Așa a prezentat prefectul Secretariatului pentru Comunicare din Vatican, monseniorul Dario Edoardo Viganó, mesajul papei Francisc pentru cea de a 51-a Zi Mondială a Comunicațiilor sociale. Monseniorul Viganó a subliniat faptul că Sfântul Părinte cere o comunicare constructivă, logica veștii bune, care nu înseamnă a relata lumea basmelor, ci a deschide porți ale speranței.

Strategia de comunicare a papei Francisc inspirată din stilul sfântului Francisc de Sales
La Sfânta Liturghie celebrată marți, 24 ianuarie, în capela de la Radio Vatican, în comemorarea liturgică a sfântului Francisc de Sales, patronul jurnaliștilor, mons. Dario Edoardo Viganò, prefectul Secretariatului pentru Comunicare, a amintit strategia de comunicare a papei Francisc, exprimată și în Mesajul pentru cea de-a 50-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale: «Suntem chemați să comunicăm, în calitate de fii ai lui Dumnezeu, cu toți, fără excluziune. Îndeosebi, sunt tocmai limbajul și acțiunile Bisericii cele care transmit milostivirea astfel încât să miște inimile persoanelor și să le susțină în parcursul spre viața deplină pe care Isus Cristos, trimis de Tatăl, a venit să o aducă tuturor. Este vorba despre primirea în noi și despre răspândirea în jurul nostru a căldurii Bisericii Mamă, astfel încât Isus să fie cunoscut și iubit; acea căldură care dă substanță cuvintelor credinței și care aprinde în predicare și în mărturie scânteia care le dă viață» (Mesajul pentru cea de-a 50-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale, 24 ianuarie 2016)

Italia. Reuniunea Consiliului Permanent al Conferinței Episcopale
Între 23 – 25 ianuarie a.c. s-a reunit la Roma Consiliul Permanent al Conferinței Episcopale Italiene. Lucrările reuniunii au început luni cu proluziunea cardinalului Angelo Bagnasco, arhiepiscopul Genovei, transmisă în direct pe televiziunea TV2000. Potrivit programului, pe ordinea de zi figurează două puncte principale: tema și metodologia de pregătire a următoarei adunări generale a Conferinței episcopale italiene și Subsidiul privind reînnoirea clerului pornind de la formarea permanentă. S-a acordat o atenție specială efortului de susținere a populației din zonele lovite de cutremur. Membrii Consiliului permanent au lăsat spațiu atât pentru o reflecție despre chestiunile etice legate de sfârșitul vieții, cât și pentru tematicile viitoarei adunări generale a Sinodului Episcopilor despre ”Tineri, credință și discernământul vocațional”. La finalul reuniunii Consiliului Permanent, secretarul general al Conferinței Episcopale, mons. Nunzio Galantino, a prezentat presei comunicatul final la întâlnirea cu jurnaliștii organizată miercuri în Sala Marconi de la Radio Vatican.

Statele Unite ale Americii: episcopii catolici salută decizia președintelui Trump de a bloca fondurile pentru organizațiile pro-avort
Conferința episcopilor catolici americani și-a exprimat satisfacția în legătură cu ordinul noului președinte Donald Trump de a bloca accesul la fondurile americane pentru organizațiile care practică și promovează avortul. Comunicatul episcopatului american, publicat pe site-ul oficial, poartă semnătura arhiepiscopului de New York, cardinalul Timothy Dolan, în calitate de președinte al «Comisiei pentru viață» din cadrul Conferinței episcopilor catolici din Statele Unite ale Americii. Decizia președintelui Trump, a spus cardinalul Dolan, reprezintă ”un pas pozitiv spre reluarea și întărirea unor importante politici federale care să respecte unul din drepturile elementare ale omului, dreptul la viață”. ”Nu este un secret”, a spus la rândul său, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, ”că președintele și-a exprimat în repetate rânduri poziții favorabile vieții și contrare avortului”. ”Președintele dorește să fie de partea tuturor americanilor”, a mai spus purtătorul de cuvânt, ”inclusiv a americanilor încă nenăscuți”. Pe de altă parte, a încheiat Sean Spicer, ”decizia de a reintroduce acest ordin restituie justa valoare acestei tematici și vine în întâmpinarea contribuabililor”, fondurile fiind colectate prin taxele americanilor. De o ușurare a plătitorilor de taxe a vorbit și cardinalul Dolan în comunicatul de presă amintit, subliniind că, de acum înainte, contribuabilul american nu mai poate fi obligat să participe împotriva voinței sale ”la violența avortului”. Mai mult, organizațiile pentru viață au scos în evidență faptul că această intervenție a președintelui exprimă nu doar ”promovarea respectului față de orice viață umană, inclusiv a copiilor încă nenăscuți”, dar și respectul față de ”drepturile conștiinței”.

Aici, emisiunea zilei:

 

(rv - A. Dancă)

 

Vizualizări: 65

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor