altmarius

cultură şi spiritualitate

Radio Vatican. Buletinul de știri al zilei: 14 noiembrie 2017

Detaliu din Bazilica Sfântul Petru - RV

RV 14 nov 2017. Știrile zilei la Radio Vatican, difuzate în emisiunea radiofonică sau publicate pe pagina web:

Profunda întristare a papei Francisc pentru victimele cutremurului din Irak și Iran
Papa Francisc și-a exprimat profunda întristare pentru victimele cutremurului de pământ care a avut loc duminică seara în Irak, la graniţa cu Iranul. Pontiful a transmis celor două țări o dublă telegramă, semnată de cardinalul secretar de Stat, Pietro Parolin, în care "își exprimă profunda întristare și apropierea față de toate victimele acestei tragedii". De asemenea, transmițând condoleanțe tuturor persoanelor care au pierdut pe cineva drag, Sfântul Părinte asigură de rugăciunea sa pentru victime, pe care le încredințează Milostivirii Atotputernicului, invocând binecuvântarea divină asupra celor răniți și asupra autorităților implicare în operațiunile de salvare.

@Pontifex. Lumina lui Cristos imposibil de obscurat
"Nimeni și nimic nu poate obscura lumina pe care Cristos o pune în inima și pe chipul prietenilor săi", se spune în mesajul papei Francisc publicat marți, 14 noiembrie, pe contul de Twitter @Pontifex, disponibil în nouă limbi.

A murit cardinalul Bernard Panafieu, arhiepiscop emerit de Marsilia (Franța)
”Un păstor înțelept, care a știut să arate bunătatea și iubirea lui Dumnezeu poporului care i-a fost încredințat”; ”atent la situațiile de precaritate și la diversitatea populației”, cu ”o contribuție eminentă la dialogul dintre culturi și religii”: sunt cuvintele prin care papa Francisc l-a amintit într-o telegramă de condoleanțe pe regretatul cardinal francez Bernard Panafieu, arhiepiscop emerit de Marsilia, care a murit ieri la vârsta de 86 de ani. Născut în 1931 în arhidieceza de Poitiers și sfințit preot în 1956, a fost numit episcop auxiliar la Annecy în 1974, iar patru ani mai târziu, arhiepiscop de Aix-en-Provence. Episcop cu drept de succesiune (coadiutor) al arhidiecezei de Marsilia, devine titular al acesteia în 1995. În cadrul Conferinței episcopale din Hexagon, a fost, pe rând, președintele Comisiei episcopale pentru școală și universitate (1986-1992), al Comitetului episcopal pentru raporturile dintre religii și pentru noile curente religioase și al Secretariatului pentru raporturile religioase cu islamismul. Creat cardinal de Sfântul Ioan Paul al II-lea în octombrie 2003, a participat la conclavul din luna aprilie 2005 care l-a ales pe papa Benedict al XVI-lea. În 12 mai 2006 a renunțat la conducerea arhidiecezei de Marsilia pentru limită de vârstă. În perioada 12-18 octombrie 2002, cardinalul Panafieu a condus delegația care, la invitația mitropolitului Daniel, a adus de la Marsilia relicvele Sfântului Ioan Casian pentru a fi cinstite la Iași, Galați și București. Într-o telegramă adresată ieri arhidiecezei de Marsilia, succesorul cardinalului Panafieu, mons. Georges Pontier a spus că regretatul prelat a avut un sfârșit al vieții ”lung și dificil” și a îndemnat comunitatea diecezană să aducă mulțumire pentru ”viața, credința și slujirea sa” desfășurate în folosul Bisericii din Marsilia. Sfânta Liturghie de înmormântare va avea loc vineri, 17 noiembrie în catedrala La Major. Prin moartea cardinalului Panafieu, Colegiul cardinalilor este alcătuit din 218 cardinali, din care 120 sunt electori și 98, non electori. 

Myanmar. În așteptarea călătoriei apostolice a papei Francisc, apel al cardinalului Maung Bo
Într-un  recent comunicat de presă, în vederea apropiatei călătorii apostolice pe care papa Francisc o va efectua în Myanmar, cardinalul Charles Maung Bo, arhiepiscop de Yangon, a condamnat cu fermitate discursurile de incitare la ură, exprimând totodată speranța într-un viitor de pace și prosperitate pentru tinerele generații din Myanmar și dând asigurări privind sprijinirea inițiativelor guvernului doamnei Aung San Suu Kyi destinate rezolvării crizei umanitare și a tensiunilor etnice din statul Rakhine.  

Papa prezidează o slujbă de rugăciune pentru pace în Sudanul de Sud și R. D. Congo
Joi, 23 noiembrie 2017, la ora 17.30, la Altarul Catedrei din bazilica San Pietro, papa Francisc prezidează o slujbă de rugăciune pentru pace în Sudanul de Sud și R. D. Congo: informează Prefectura Casei Pontificale. Momentul de rugăciune este deschis tuturor, fără a mai fi nevoie, ca la celelalte celebrări pontificale, de bilete (gratuite) de intrare.

Prima Zi mondială a celor săraci: comunicatul Consiliului pontifical pentru promovarea noii evanghelizări
Peste 4000 de persoane care trec prin diferite forme de sărăcie participă la Sf. Liturghie pe care papa Francisc o va celebra duminică, 19 noiembrie a.c., în bazilica San Pietro cu ocazia primei ediții a Zilei mondiale a săracilor: informează printr-un comunicat de presă Consiliul pontifical pentru promovarea noii evanghelizări. Ziua mondială a celor săraci a fost înființată de papa Francisc la finalul Jubileului milostivirii și a fost stabilită pentru penultima duminică a anului liturgic (după calendarul roman sau latin). Printre cei patru mii de nevoiași se numără persoane care provin din diferite dieceze și din diferite țări (Paris, Lyon, Nantes, Angers, Beauvais, Varșovia, Cracovia, Solsona, Malines-Bruxelles, Luxembourg etc.). După Sf. Liturghie, aproximativ 1.500 dintre aceștia vor fi invitați în Aula Paul al VI-lea pentru a lua parte la un prânz festiv împreună cu papa Francisc. Ceilalți 2.500 vor fi invitați la un prânz festiv organizat în diferite cantine, seminarii și colegii catolice din Roma, printre care se numără Colegiul Nord-American, Colegiul Leonianum, Cantina Cercului Sfântul Petru, Caritas Roma, Comunitatea Sfântul Egidiu, Seminarul Roman Minor, Ateneul Regina Apostolorum. Potrivit organizatorilor, meniul din Aula Paul al VI-lea cuprinde gnocchi cu sos de tomate, măsline, brânzeturi, carne de vițel cu garnitură de legume, mămăligă și broccoli, tiramisù, apă, suc de portocale și cafea. Porțiile de mâncare vor fi aduse la masă de 40 de diaconi din dieceza Romei și 150 de voluntari din diferite parohii și dieceze. Instituțiile catolice implicate în organizarea acestei prime ediții a Zilei săracilor au pregătit și un centru medical ambulant, cu vizite medicale gratuite, deschis de luni, 13 noiembrie, până duminică, 19 noiembrie, în Piața Pius XII, în apropierea coloanelor lui Bernini. Sâmbătă, 18 noiembrie, la ora 20.00, în bazilica San Lorenzo fuori le Mura, are loc o Veghe de rugăciune pentru voluntarii care, zi de zi, departe de reflectoarele mediatice, pun la dispoziția celor săraci timpul și generozitatea lor. 

Aici, emisiunea zilei:

 

(rv - A. Dancă)

Vizualizări: 15

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

Statistici

Free counters!
Din 15 iunie 2009

188 state (ultimul: Saint-Lucia)

Numar de steaguri: 251

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 54

1 stat are peste 550,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 75.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

3 state au peste 10.000 clickuri (ItaliaFranta,  

Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

9 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia, Austria, IrlandaIsraelGreciaElvetia , Brazilia, Suedia)

35 state au peste 100 clickuri

25 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. COLTUL COLECTIONARULUI

http://www.coltulcolectionarului.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15. GALERIILE CISMIGIU

http://www.galeriile-cismigiu.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22 VIA BUCURESTI

http://viabucuresti.ro/category/articole/

23. BUCURESTIUL MEU DRAG

http://www.orasul.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26. POVESTI SASESTI

http://povestisasesti.com/

27. GHID VIDEO TURISTIC

http://www.ghidvideoturistic.ro/ghid-turistic/default.as

28 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

29. FILME DOCUMENTARE

http://www.filmedocumentare.com/filme-a-z/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. ISTORIA ROMANIEI

http://istoriaromaniei.com/wp/

32. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

33. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

36. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

© 2018   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor