altmarius

cultură şi spiritualitate

Peste 1000 de titluri la standul Editurii Polirom de la Gaudeamus 2012

Peste 1000 de titluri la standul Editurii Polirom de la Gaudeamus 2012

Publicat: Ieri, 14:17

În perioada 21-25 noiembrie 2012, cititorii noştri ne pot găsi la cea de-a XIX-a ediţie a Tîrgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură 2012: standul nr. 39, parter, Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

Ca în fiecare an, vom veni cu tolba plină: peste 1000 de titluri la reducere (20%), oferte speciale şi pachete promoţionale, titluri la preţul unic de 9,99 lei, noutăţi foarte aşteptate, proiecte editoriale noi, întîlniri cu cei mai îndrăgiţi scriitori români. Clickaici pentru a vizualiza evenimentele noastre.

La această ediţie Gaudeamus, vom lansa cel mai nou proiect editorial Polirom, Seria de autor Gabriela Adameşteanu, care debutează cu romanul Dimineaţă pierdută, în ediţie definitivă, dar şi cu volumul de proză scurtă Vară-primăvară – ambele disponibile şiîn ediţie digitală.             

Emil Brumaru, unul dintre cei mai mari poeţi români, se va afla la standul nostru pentru lansarea volumului Opere III. Cerşetorul de cafea. Volumul, cu o prefaţă semnată de Livius Ciocârlie,a apărut în prestigioasa colecţie „Opere” (coordonator Daniel Cristea-Enache), şi în ediţie digitală.

Marta Petreu, căreia Polirom i-a dedicat o serie de autor în anul 2011, va fi, de asemenea, prezentă la standul nostru pentru lansarea volumului Ionescu în ţara tatălui, ediţia a treia, revăzută şi adăugită, ce conţine şi o addenda în care autoarea răspunde obiecţiilor formulate de Marie-France Ionesco la adresa volumului. Disponibil şi în ediţie digitală.

Iubitorii de literatură română se vor bucura de o nouă ediţie a volumului Cutia de bătrîni – microromanele Comisionarulşi Arhivarul, în curs de apariţie, şi în ediţie digitală, în seria de autor dedicată distinsului istoric al religiilor şi antropolog Andrei Oişteanu.

Fanii lui Filip Florian, autorul romanelor Degete mici(2005),  Băiuţeii (împreună cu Matei Florian) şiZilele regelui, ajunse la a IV-a ediţie la Polirom, îl vor putea asculta citind un fragment din noul său roman, Toate bufniţele, în curs de apariţie în colecţia „Fiction Ltd.”, şi în ediţie digitală.

Cătălin Dorian Florescu va fi prezent la tîrg pentru lansarea celui mai recent roman al său, Jacob se hotărăşte să iubeascăCartea anului 2011” în Elveţia, vîndută pînă în prezent în peste 50.000 de exemplare în spaţiul german, apărută în colecţia “Fiction Ltd.” a Editurii Polirom – şi în ediţie digitală, în traducerea Marianei Bărbulescu.

Tot din colecţia “Fiction Ltd.” vă propunem romanul Luiza Textoris de Corin Bragafascinanta poveste a unei fete care găseşte în vis o viaţă paralelă, al treilea roman din ciclul Noctambulii, după Claustrofobul şi Hidra, de asemenea disponibil şi în ediţie digitală.

Iubitorilor colecţiei „Ego. Proză” (coordonator Lucian Dan Teodorovici) le propunem patru romane excelente: Hotel Universal de Simona Sora, romanul unei lumi dispărute, o lume amestecată, cosmopolită şi crudă, însă cu valorile esenţiale intacte; Omar cel orb de Daniela Zeca-Buzura, o carte ce dezvăluie lumea controversată şi uluitoare a Iranului contemporan;Dragostea, chiar ea deCorina Sabău, un impresionant roman despre dragoste şi suferinţe, în care protagoniştii trăiesc o iubire eroică; O fereastră întunecată de Florin Irimia, un avertisment, un strigăt de disperare, o viziune sumbră asupra trecutului, prezentului şi viitorului. Toate cele patru titluri sînt disponibile şi în ediţie digitală.

Noi traduceri în colecţia „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu) vă aşteaptă, de asemenea, la standul nostru din tîrg: Fărîme de viaţă de Zeruya Shalev, trad. Ioana Petridean, un roman despre relaţiile dintre părinţi şi copiiLapte negruElif Shafak, trad. Ada Tănasă, un roman în care autoarea îşi împleteşte experienţele legate de maternitate cu cele ale unor scriitoare celebre precum Virginia Woolf sau Sylvia Plath; Vacile lui Stalin de Sofi Oksanen, trad. Sigrid Crasnean, romanul de debut al celei mai importante scriitoare finlandeze contemporane, autoarea bestsellerului PurificareJoseph Anton. Memoriide Salman Rushdie, trad. Dana Crăciun, o carte de o onestitate şi o directeţe ieşite din comun, convingătoare, provocatoare, emoţionantă şi de o importanţă vitală; Cosmopolisşi Punctul Omega de Don DeLillo,un scriitor reprezentativ al postmodernismului american şi unul dintre marii romancieri de peste Ocean, alături de Philip Roth şi Cormac McCarthy, trad. Veronica D. Niculescu, disponibile şi în ediţie digitală; Singur în Berlin de Hans Fallada, trad. Gabriela Eftimie, „cea mai bună carte scrisă vreodată despre rezistenţa germană în faţa naziştilor.” (Primo Levi) etc.     

Dacă sînteţi interesaţi de apariţiile editoriale nonfiction, îi puteţi întîlni la această ediţie a tîrgului pe: Valeriu Gherghel, autorul volumului Breviarul sceptic. Şi alte eseuri despre simplitate, recent apărut în colecţia „Plural” şi centrat pe simplitatea aplicată în interpretarea textelor; Ion Ianoşi, care va lansa Internaţionala mea. Cronica unei vieţivolum în care acesta reconstituie o epocă zbuciumată, dar şi traseul unui destin cultural mai puţin obişnuit – disponibil şi în ediţie digitală; Mircea Mihăieş, autorul volumului Ce rămîne. William Faulkner şi misterele ţinutului Yoknapatawpha,un fascinant portret literar, psihologic şi moral al scriitorului american;Alina Mungiu-Pippidi, al cărei volum, De ce nu iau românii premiul Nobel,apărut recent în colecţia „Ego. Publicistică”, va fi dezbătut în cadrul tîrgului – disponibil şi în ediţie digitalăIoan Pânzaru, al cărui volum, Regimul interpretării. Literatura şi sensul acţiunii, recent apărut în colecţia Collegium, va fi, de asemenea, prezentat la tîrg; Sanda Budiş, care va lansa Fata tatei şi mama feteiIstoria unei vieţi între România şi Elveţia, un volum din care nu lipsesc detaliile picante şi istoriile interesante, în care apar personalităţi din România sau membri marcanţi ai exilului românesc, în curs de apariţie în colecţia „Ego-grafii”.

Dacă vreţi să-l cunoaşteţi mai bine pe Tudor Chirilă, citiţi-i textele adunate în volumul Exerciţii de echilibru, prefaţat de Cătălin Tolontan, volum ce va fi lansat, de asemenea, la Gaudeamus. Veţi descoperi un scriitor surprinzător, care se exprimă cu aceeaşi uşurinţă în proză sau în versuri şi ale cărui rînduri trădează o sensibilitate pe care puţini i-o bănuiesc.

Albumul de fotografii Coreea de Nord, un lagăr cît o ţară de Adelin Petrişor,cu o prefaţă semnată de Cătălin Tolontan, un incitant periplu fotografic în cea mai închisă ţară a lumii, va fi, de asemenea, lansat la tîrg.

 

Evenimentele Editurii POLIROM la Tîrgul de Carte Gaudeamus 2012

*Evenimentele care nu au alt loc precizat se desfăşoară la standul editurii (standul nr. 39, parter, Complexul Romexpo Bucureşti).

Joi, 22 noiembrie

Ora 13.00: Lansarea volumului Regimul interpretării. Literatura şi sensul acţiunii de Ioan Pânzaru

Alături de autor, prezintă: Mircea Dumitru, Caius Dobrescu

Moderator: Adrian Şerban

 

Ora 17.00: Lansarea volumului Ce rămîne. William Faulkner şi misterele ţinutului Yoknapatawphade Mircea Mihăieş

Alături de autor, prezintă: Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu

Moderator: Adrian Şerban

 

Ora 18.00: Lansarea volumului Fata tatei şi mama feteiIstoria unei vieţi între România şi Elveţiade Sanda Budiş

Alături de autoare, prezintă: Oana Pellea, Sandra Pralong, Vlad Nistor

Moderator: Adrian Şerban

      Sîmbătă, 24 noiembrie

Ora 12.00: Noutăţi în colecţia „Biblioteca Polirom”

Fărîme de viaţă, Zeruya Shalev

Lapte negru, Elif Shafak                                     

Vacile lui Stalin, Sofi Oksanen                              

Joseph Anton. Memorii, Salman Rushdie

Cosmopolis şi Punctul Omega, Don DeLillo

Singur în Berlin, Hans Fallada                               

 

Invitaţi: Ana Maria Sandu, Veronica D. Niculescu, Doina Ioanid, Virginia Costeschi, Cristian Teodorescu, Bedros Horasangian, Bogdan-Alexandru Stănescu

 

Moderator: Claudia Fitcoschi

 

Ora 13.30: Lansarea volumului Cutia cu bătrîni, Seria de autor Andrei Oişteanu

Alături de autor, prezintă: Daniel Cristea-Enache, Cosmin Ciotloş

Moderator: Adrian Şerban

 

Ora 14.00: Lansarea romanului Jacob se hotărăşte să iubească de Cătălin Dorian Florescu

Alături de autor, prezintă: Robert Şerban

Cu participarea traducătoarei romanului, Mariana Bărbulescu

Moderator: Claudia Fitcoschi

 

Ora 14.30: Lansarea volumului Opere III. Cerşetorul de cafea de Emil Brumaru

Alături de autor, prezintă: Alex. Ştefănescu, Livius Ciocârlie

Moderator: Daniel Cristea-Enache

 

Ora 15.00: Lansarea romanului Hotel Universal de Simona Sora

Alături de autoare, prezintă: Dan C. Mihăilescu

Moderator: Lucian Dan Teodorovici

 

Ora 15.30: Lansarea romanului Toate bufniţele de Filip Florian

Alături de autor, prezintă: Bogdan-Alexandru Stănescu

Moderator: Lucian Dan Teodorovici

 

Ora 16.00: Lansareavolumelor Dimineaţă pierdută şi Vară-primăvară, Seria de autor Gabriela Adameşteanu

Alături de autoare, prezintă: Daniel Cristea-Enache

Moderator: Adrian Şerban

 

Ora 16.30: Daniela Zeca în dialog cu Iuliana Alexa despre romanul Omar cel orb

Mass Media Insider: Tudor Călin Zarojanu

Moderator: Claudia Fitcoschi

 

Ora 17.00:Lansarea romanului Dragostea, chiar ea de Corina Sabău

Alături de autoare, prezintă: Bianca Burţa-Cernat, Ovidiu Şimonca

Moderator: Lucian Dan Teodorovici

 

Ora 17.30:Lansarea romanului O fereastră întunecată de Florin Irimia

Alături de autor, prezintă: Cătălin Sturza

Moderator: Lucian Dan Teodorovici

 

       Duminică, 25 noiembrie

Ora 12.00: Lansarea romanului Luiza Textoris de Corin Braga

Alături de autor, prezintă: Simona Popescu, Caius Dobrescu

Moderator: Claudia Fitcoschi

 

Ora 12.00: Lansarea volumului Coreea de Nord, un lagăr cît o ţară de Adelin Petrişor

Alături de autor, prezintă: Cristina Liberis, Adrian Ursu

Moderator: Adrian Şerban

*Lansarea va avea loc la standul Dacia.

 

Ora 13.00: Lansarea volumului Breviarul sceptic. Şi alte eseuri despre simplitate de Valeriu Gherghel

Alături de autor, prezintă: Ion Bogdan Lefter, Sorin Lavric

Moderator: Adrian Şerban

 

Ora 13.30:Lansarea volumului Internaţionala mea. Cronica unei vieţi de Ion Ianoşi

Alături de autor, prezintă: Costi Rogozanu, Ovidiu Şimonca

Moderator: Adrian Şerban

 

Ora 14.00: Lansarea volumului Ionescu în ţara tatălui, ediţia a III-a, revăzută şi adăgită, Seria de autor Marta Petreu

Alături de autoare, prezintă: Paul Cernat

Moderator: Adrian Şerban

 

Ora 14.30: Dezbatere pornind de la volumul De ce nu iau românii premiul Nobel de Alina Mungiu-Pippidi

Participă: Alina Mungiu-Pippidi, Emil Hurezeanu, Daniel Dăianu, Liviu Voinea, Vasile Ernu

Moderator: Ovidiu Şimonca

*Evenimentul va avea loc la Bursa de contacte 3.20.

 

Ora 15.00: Lansarea volumului Exerciţii de echilibru de Tudor Chirilă

Alături de autor, prezintă: Florin Iaru, Cristian Tudor Popescu

Moderator: Adrian Şerban

Vizualizări: 46

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor