altmarius

cultură şi spiritualitate

Papa Francisc: Înălțarea lui Isus la cer, motiv de bucurie. Apel la pace și dialog în Țara Sfântă

Papa Francisc la rugăciunea ”Regina Coeli” de duminică, 16 mai 2021Papa Francisc la rugăciunea ”Regina Coeli” de duminică, 16 mai 2021 

https://www.vaticannews.va/ro/papa/news/2021-05/papa-francisc-regin...

Cu o meditație despre Înălțarea Domnului, papa Francisc a condus duminică, 16 mai 2021, rugăciunea ”Regina Coeli”, la care au luat parte sute de romani și pelerini. La finalul alocuțiunii, papa a făcut un stăruitor apel la pace și dialog între israelieni și palestinieni pentru a construi, nu pentru a distruge viitorul. Moartea copiilor și a inocenților, a spus pontiful, este ”teribilă și inacceptabilă”.

Cetatea Vaticanului – Adrian Dancă
16 mai 2021 – Vatican News. Solemnitatea Înălțării Domnului, transferată în multe țări în această duminică din motive pastorale, a fost în centrul alocuțiunii prezentată de papa Francisc la rugăciunea ”Regina Coeli”, recitată duminică, 16 mai a.c., împreună cu sute de romani și pelerini prezenți la amiază în Piața San Pietro. În cursul dimineții, papa a celebrat o Sfântă Liturghie împreună cu cetățenii originari din Myanmar prezenți în aceste zile la Roma.

În alocuțiunea de la ”Regina Coeli”, papa a făcut referință la pagina Evangheliei proclamată în solemnitatea Înălțării Domnului (Marcu 16,15-20) despre ultima întâlnire a Celui Înviat cu discipolii săi înainte de a se înălța la dreapta Tatălui. Dacă de obicei, scene de adio sunt triste – a remarcat papa în cuvântul său – de această dată, discipolii ”nu se arată descurajați, dimpotrivă, sunt bucuroși și gata să plece misionari în lume”. De ce nu sunt triști discipolii, s-a întrebat pontiful, mai mult, de ce trebuie să ne bucurăm și noi văzând că Isus se înalță la cer?
Papa Francisc: ”Înălțarea completează misiunea lui Isus în mijlocul nostru. Într-adevăr, dacă Isus a coborât din cer pentru noi, tot pentru noi El se înalță la cer. După ce a coborât în umanitatea noastră și după ce a răscumpărat-o, [...] acum El se înalță la cer ducând cu sine trupul nostru. Este primul om care intră în cer, pentru că Isus este om, om adevărat, și Dumnezeu, Dumnezeu adevărat. Trupul nostru este în cer, iar acest fapt ne aduce bucurie. La dreapta Tatălui, se află de acum un trup omenesc, pentru prima dată, trupul lui Isus, iar în acest mister, fiecare dintre noi contemplă propria destinație viitoare. Nu este vorba nicidecum de un abandon, pentru că Isus rămâne pentru totdeauna cu discipolii săi, rămâne cu noi. [...] Al doilea motiv de bucurie este promisiunea lui Isus. El ne-a spus: ”Îl voi trimite la voi pe Duhul Sfânt”. [...] Duhul Sfânt este Cel care a făcut posibil faptul că noi toți suntem astăzi aici. [...] Frați și surori, în această sărbătoare a Înălțării, în timp ce contemplăm Cerul, unde Cristos s-a înălțat și șade la dreapta Tatălui, să-i cerem Mariei, Regina Cerului, să ne ajute să fim în lume mărturisitori curajoși ai Celui înviat în situațiile concrete ale vieții”!.

După rugăciunea ”Regina Coeli” – ”Bucură-te, regina cerului”, papa a făcut mai multe referințe la situația internațională:
Papa Francisc: ”Urmăresc cu vie îngrijorare ceea ce se întâmplă în Țara Sfântă. În aceste zile, ciocniri armate violente între Fâșia Gaza și Israel au început să predomine și riscă să degenereze într-o spirală de moarte și distrugere. Numeroase persoane au fost rănite și foarte mulți oameni nevinovați au murit. Printre ei sunt copii, iar acest fapt este teribil și inacceptabil. Moartea lor este semn că nu se vrea construirea, ci distrugerea unui viitor. Totodată, valul crescând de ură și violență care cuprinde diferite orașe din Israel este o rană gravă adusă fraternității și coexistenței pașnice dintre cetățeni, o rană care va fi greu de închis dacă nu există o deschidere imediată la dialog. Mă întreb: ura și răzbunarea unde vor duce? Chiar ne gândim că putem construi pacea distrugându-l pe celălalt? În numele lui Dumnezeu care a creat toate ființele umane egale în drepturi, obligații și demnitate, și le-a chemat la conviețuire ca frați între ei (cf. Documentul despre Fraternitatea Umană), fac apel la calm și, celor care dețin responsabilitatea, la încetarea zăngănitului armelor ca să parcurgă căile păcii, inclusiv cu ajutorul Comunității internaționale. Să ne rugăm fără încetare pentru ca israelienii și palestinienii să poată găsi calea dialogului și a iertării, să fie răbdători constructori ai păcii și dreptății, deschizându-se, pas cu pas, la o speranță comună, la o coexistență între frați. Să ne rugăm pentru victime, în special pentru copii, să ne rugăm pentru pace Reginei păcii. Ave Maria...”.

În continuarea cuvântului său, papa a menționat începutul ”Săptămânii Laudato Si” și beatificarea, sâmbătă, 15 mai a.c., la Roma a preotului Francisc Ma... fondatorul congregației salvatorienilor, un ”neobosit vestitor al Evangheliei, folosindu-se de orice mijloc pe care caritatea lui Cristos i-o inspira”. Pontiful a salutat, de asemenea, romanii și pelerinii din diferite țări, subliniind prezența unui grup de cercetași din parohia ”Sfântul Grigore cel Mare” din Roma, și a seminariștilor de la ”Redemptoris Mater” din Florența.

Rugăciunea ”Regina Coeli” s-a încheiat cu binecuvântarea apostolică a papei, binecuvântare ce ajunge prin mass-media la toți cei care o primesc în spirit de credință.

Vizualizări: 1

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor