altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 9 august 2020

“Orchestra Naţională Simfonică a României dirijată de Cristian Mand...


Orchestra Naţională Simfonică a României dirijată de Cristian Mande...

Posted: 08 Aug 2020 10:43 AM PDT

Festivalul Internațional „Vara Magică” a trecut în a doua sa jumătate, pregătind pentru 12 august 2020, ora 20, un spectaculos concert simfonic cu Orchestra Naţională Simfonică a României, dirijor Cristian Mandeal, ce are în program Divertismentul în Re major KV 136 de W.A. Mozart, Simfonia simplă op. 4 de Benjamin Britten şi Serenada pentru orchestră de coarde în Do major op. 48 de Ceaikovski. Pe 13 august, Octetul Regal va cânta începând cu ora 20.00 un program cuprinzând W.A.Mozart/Teddy Borr – Eine Kleine Bricht Moonlicht Nicht Musik, în aranjamentul lui Radu Chişu, W.A. Mozart – Divertisment in Fa Major KV 138,  F. Mendelssohn-Bartholdy – Octet în Mi bemol Major op. 20.

Pentru prima dată în aer liber, Festivalul Internațional „Vara Magică” invită pentru a noua oară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflați în București în această vară să vină la seria de concerte camerale și simfonice ce se va desfășura de pe 15 iulie până pe 27 august, în serile de miercuri și joi, de la ora 20, în Curtea Ateneului Român, sub genericul „Anul Beethoven la Bucureşti”.

 

Crescând în anvergură an după an, Festivalul Internațional „Vara Magică” va mai aduce în săptămânile următoare pe originala scenă din faţa Ateneului formaţii orchestrale printre care Romanian Chamber Orchestra, dirijor Cristian Măcelaru, Romanian Sinfonietta Orchestra, dirijor şi solist Alexander Sitkovetsky  – vioară şi Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanu şi recitalul cameral susţinut de Trio Georgeta Iordache – vioară, Andrei Ioniţă – violoncel, Daria Tudor – pian.

Așadar, din 15 iulie până pe 27 august, 7 seri orchestrale şi 7 seri de muzică de cameră de cel mai înalt nivel vor reprezenta atracțiile acestui an la Festivalul Internațional „Vara Magică” OPEN AIR, în curtea Ateneului Român.

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro și la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14 și 19.

Programul integral pe www.lanto.ro

Producător : Asociaţia Culturală Lanto Magia Muzicii

Coproducători : Primăria Municipiului București prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București, TVR 3

Parteneri : NIRO Investment Group, Borsec, Oscar, Luxten, Vizual Graph, Asociaţia „Mâine va fi mai bine”, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, Filarmonica „George Enescu”, Asociaţia culturală Pro Contemporania, Fundaţia „Prietenii Muzicii – Serafim Antropov”

Parteneri media : Radio România Muzical, Radio România Cultural, România TV, Agenția de carte, Mediatrust,  Liternet

 

Pentru acreditări de presă vă puteţi adresa la office@lanto.ro, Carmen Mihai 0731.371.225.

15 Iulie – Ansamblul Violoncellissimo, fondat de Marin Cazacu

16 Iulie – Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, dirijor și solist David Lefevre

22 Iulie – Ansamblul Raro, fondat de Răzvan Popovici

23 Iulie – Ruxandra Donose – mezzo-soprană, la pian Sergiu Tuhutiu

 

29 iulie  Cvartetul ARCADIA 

 

30 Iulie – Orchestra Camerata Regală

Dirijor : Constantin Adrian Grigore 

Solistă : Rebekka Hartmann – vioară

 

5 August  Alexandru Tomescu – vioară şi Josu de Solaun – pian

 

6 August – Orchestra Română de Tineret

Dirijor : Cristian Mandeal

Solist : Ștefan Cazacu – violoncel

 

12 August – Orchestra Naţională Simfonică a României 

Dirijor : Cristian Mandeal

13 August – Octetul Regal

19 August – Romanian Chamber Orchestra

Dirijor : Cristian Măcelaru

20 August – Romanian Sinfonietta Orchestra

Dirijor şi solist : Alexander Sitkovetsky – vioară

26 August – Trio Georgeta Iordache – vioară, Andrei Ioniţă – violoncel, Daria Tudor – pian

27 August – Kamerata Kronstadt

Dirijor : Cristian Oroşanu

Solişti : Nicolas Dautricourt – vioară, Răzvan Popovici – violă

 

Număr de vizualizări :6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/IXxWlmKnIe8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Inside/Outside Galateca. Noi animații și filme în cadrul proiectulu...

Posted: 08 Aug 2020 10:34 AM PDT

Din 5 august 2020 o nouă animație în vitrina  #contactless art wall din proiectul INSIDE/ OUTSIDE oferă o nouă perspectivă trecătorilor. Animația este special creată pentru a prezenta lucrările de artă ale celor peste 120 de artiști emergenți înscriși și studenți,din galeria de imagini într-un mod inovator și reprezintă o nouă etapă în care interacțiunea cu privitorul este amplificată prin activarea fiecărei vitrine prin implementarea unor noi elemente. Vitrina #contactless Art Wall a fost realizată în parteneriat cu George, primul banking inteligent, iar animația, realizată de Gheordu, este primul episod al unei mini-serii dedicate, pentru a genera o experiență unică publicului si a continua demersul de susținere a  artei contemporane.  

Fiecare vitrină a fost concepută ca un work în progress continuu, astfel proiectul Măiastra, al arhitectului Octavian Neculai s-a transformat și prezintă un nou film special realizat, care poate fi descoperit atât în conceptul din vitrină cât și pe site-ul galeriei.Tot pe galateca.ro publicul poate descoperi noi informații despre cele 5 proiecte curatoriale si filmul de lansare al întregului concept.

 

Inside/Outside, conceptul expozițional lansat din 19 iunie, propune 5 spații de artă complementare pentru 5 dintre vitrinele galeriei Galateca, o declinare a proiectului #contactless creat în contextul condițiilor actuale de distanțare socială, adaptat și gândit până la finalul acestui an. Fiecare concept fiind dezvoltat în colaborare cu diferiți parteneri, primii fiind Centrul Cultural Expo Arte, George, primul banking inteligent și Teatrelli.

 

Inside/Outside se desfășoară în două etape, prima în  iunie-septembrie 2020 și a doua octombrie- decembrie 2020, implicând peste 30 de artiști, o expoziție virtuală, filme de prezentare și vernisaje virtuale. În plus a fost gândită și o zonă de interacțiune cu publicul, organizând o serie de conferințe on-line, tururi ghidate și în aer liber, ca parte din noul concept de vernisaj.

 

Astfel până în septembrie, noul concept Inside/Outside, propune cinci secțiuni:

Artă video – #contactless art wall – în parteneriat cu George, primul banking inteligent. #Contactless Art Wall, platforma online de artă contemporană initiată de Galateca a găzduit între 18 aprilie și 7 iunie 2020, 30 de lucrări selectate în  urma apelului de proiecte, cincisprezece artiști vizuali recunoscuți național și internațional și 100 de tineri artiști înscriși în  concursul nicio zi fără artă  #contactless cu George, primul banking inteligent  Maratonul de artă contemporană a inclus si 8 artist talks, săptămânal, sâmbăta,  cu artiști care sunt deja o prezență importantă pe scena culturală, cât și artiști emergenți care au interacționat cu publicul on-line. Câștigători au fost la seniori, Alina Tofan (The actress and The horse – videoperformance) si la junior  și Fernando Alexandru Diaconu (Autoportret). Conceptul face parte din proiectul INSIDE/OUTSIDE

Instalatie –  MĂIASTRA  – concept creat de arhitectul și scenograful Octavian Neculai. 

MĂIASTRA  AR PUTEA FI PASĂREA ȚESUTĂ PE O CĂMĂȘOAIE SAU ACEA PASĂRE CARE ZIUA, AMESTECATĂ PRINTRE CELE DIN OGRADĂ, NOAPTEA SE TRANSFORMĂ ÎNTR-O ZÂNĂ A PĂSĂRILOR ȘI APARE ÎN LUMINA LUNII, TRANSPARENTĂ ȘI ÎNCORONATĂ, NEMIȘCATĂ ȘI TĂCUTĂ DAR ÎMPRĂȘTIIND RAZE MISTERIOASE DE DRAGOSTE. AR PUTEA FI SEMNUL SCHIMBĂRII DIN NOI CÂND IUBIM TOT CE NE ÎNCONJOARĂ. AR PUTEA FI O PASĂRE FERMECATĂ CĂREIA  FIECARE DINTRE NOI ÎI DĂ DIN SUFLETUL SĂU SUFLET DE TRĂIRE PE LUMEA DE AZI ȘI DE MÂINE. AR PUTEA FI …ȘI VA FI !

 

Design –  RONATIV –  Cătălin Năstăsoiu –  DESIGN ROMÂNESC PENTRU UZ INTERNATIONAL.„30” – obiecte din porțelan, 9 modele, în serii limitate numerotate de 30 de piese pentru fiecare model, dedicate celor trei decenii de la momentul 1989,   cele „Trei Grații”  reeditate și sfesnice prezentate în premieră publicului din România. Formele obiectelor RONATIV sunt construite printr-un  algoritm care conține elementul comun de multiplicare „conturul hărții României”, astfel încât se pot genera o infinitate de forme.

 

 

 

Artist in focus – Mihaela Tulea – Teatrul și fotografia-spectacol  – în parteneriat cu Teatrelli. 40 de fotografii din spectacole memorabile de teatru și dans, însoțite de o poveste din spatele obiectivului. Teatrelli și Galateca au adus publicului din 25 mai până in 25 iunie 2020 prima expoziție virtuală de fotografie de teatru semnată de Mihaela Tulea. Teatrul și fotografia-spectacol a adus o perspectivă nouă asupra teatrului punând în lumina reflectoarelor fotograful de teatru, expunând poveștile care-l animă, aratând detaliile tehnice din culise și transformand fotografia și experiența privirii într-un spectacol în sine. 

 

 

Parteneri in focus – Raid –în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte. Raimund Vernica (RAID) a adus arta în stradă, acolo unde oamenii se pot bucura liber de ea și acolo unde arta poate impregna cu forța sa inspirațională comunitățile. Obiectele lui dau forma unor mulțimi de universuri concentrice. Printr-o profundă dimensiune satirică, arta lui desființează comportamente (bârfa), credințe (teoriile conspirației) sau false autorități (șamanii), demolând în același timp mituri ale puterii prin plasarea lor în obiectivitate, desprinse de preconcepțiile noastre din care își trag concret forța. RAID – Victory. 

 

Proiect inițiat și organizat de galeria Galateca

Co-organizator: Asociația culturală Neo Art România

Parteneri Centrul Cultural Expo Arte și Teatrelli.

Proiect susținut de George – primul banking inteligent

Parteneri media Biz, modernism.ro, agentiadecarte.ro, Radio Romania Cultural

 

#insideoutside,#galateca,#contactlessartwall #galerievirtuala#art #separatdarimpreuna #doaronline #artonline #expoarte #george #galatecagallery #neoart  #neoartromania  #niciozifaraarta #artaincarantina

 

 

 

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/7ejVIGJzWrs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Spirou la Palatul Suțu

Posted: 08 Aug 2020 08:45 AM PDT

Spirou et les Droits de l’ Homme” este titlul expoziției dedicată apărării și promovării drepturilor omului și prezintă numeroase benzi desenate realizate de artiștii din spațiul franco belgian. Expoziția itinerantă, inițiată în 2018, prezentată la sediul Națiunilor Unite de la Geneva și în alte țări europene, marchează cea de-a 80-a aniversare a revistei Spirou – ce poartă numele unui erou care, potrivit ONU, a protejat întotdeauna pe „cei slabi și a luptat împotriva inegalităților” și care, prin urmare, poate fi considerat un ambasador adecvat pentru drepturile omului – și cea de-a 70-a aniversare a Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Acum, la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București vă puteți întâlni cu adevărata poveste a lui Spirou prin intermediul expoziției aniversare „Spirou et les Droits de l’ Homme” organizată de delegația Wallonie – Bruxelles, dar și cu lucrările elevilor de la școala Aletheea, într-o expoziție prezentată în cadrul celei  de-a 7-a ediții a Salonului BD – „Povești din București în benzi desenate”. 

 

În luna decembrie a anului trecut, delegația Wallonie – Bruxelles, reprezentată de domnul David Royaux, le-a făcut cunoștință elevilor școlii Aletheea cu legendarul personaj belgian prin intermediul expoziției mai sus amintite. Inspirați de expoziție, elevii claselor de gimnaziu și-au invitat colegii mai mici de la clasele a III-a și a IV-a să participe, timp de două săptămâni, la ateliere de benzi desenate susținute de autorul BD Mihai I. Grăjdeanu. El i-a purtat într-o călătorie prin lumea fascinantă și plină de simboluri a benzilor desenate. Coordonatorul proiectului este Andreea Cotițosu, profesor de limba franceză la Școala Privată Aletheea.

 

Expoziția se poate vizita până la finalul lunii august.

 

           

 

Număr de vizualizări :5http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/-X46kKCve2s?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Mina Decu: „Scrisul meu porneşte deseori de la frânturi de imagini ...

Posted: 08 Aug 2020 05:00 AM PDT

Luni, 31 august 2020, de Ziua Limbii Române, între orele 16.00-19.00, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române din București (str. Nicolae Crețulescu nr. 8), va avea loc Maratonul de Poezie și Jazz, ediția a XII-a, difuzat în direct de Radio România Cultural. 22 de nume importante din generaţii şi geografii literare diferite vor susține lecturi publice de câte 5 minute. Sunt invitate 11 poete: Ioana Crăciunescu, Mina Decu, Anastasia Gavrilovici, Ioana Greceanu, Cătălina Matei, Rozana Mihalache, Iulia Pană, Alina Purcaru, Andra Rotaru, Amelia Stănescu și Florina Zaharia. Sunt invitați 11 poeți: Romulus Bucur, Teodor Dună, Sorin Gherguț, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Claudiu Komartin, Luca Ștefan Ouatu, Ioan Matiuț, Bogdan O. Popescu, Adrian Suciu și Robert Șerban. Vor susține recitaluri câteva dintre cele mai importante și mai autentice nume ale blues-ului și jazz-ului contemporan românesc: Maria Răducanu, Nadia Trohin, Cătălina Beța, Mircea Tiberian și Mike Godoroja & Blue Spirit. Amfitrionii Maratonului sunt Dan Mircea Cipariu și Ioan Cristescu. Art director: Mihai Zgondoiu. Producător: Anamaria Spătaru. Organizatorii Maratonului de Poezie și Jazz sunt Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române din București și asociația Euro CulturArt. Coproducător: Radio România Cultural. Proiect cofinanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național).

Revista Observator cultural și AgențiadeCarte.ro sunt partenerii media ai evenimentului. Intrarea la eveniment se face numai pe bază de invitații care pot fi solicitate la adresa de email cipariu@yahoo.com, în limita locurilor disponibile, cu păstrarea regulilor sociale și sanitare impuse de prevenirea Covid-19.

Continuăm seria de interviuri ale Maratonului de Poezie și Jazz cu scriitoarea Mina Decu:

În urmă cu 12 ani se lansa Maratonul de Poezie și Jazz. De-a lungul timpului, s-au succedat poeți și muzicieni contemporani, iar evenimentul a căpătat amploare. Care sunt primele imagini la care te gândești acum când spui Maratonul de Poezie și Jazz?

Zi Zoom, ştii ce spun, dacă mă întrebi de imagini de-acum?!
Iar altfel, Dan Mircea Cipariu pe un scaun, cu poeți perindându-se pe lângă el şi recitându-şi versurile albe sau colorate şi prezența Mariei Răducanu care suspendă totul şi orice cu (şi nu numai) vocea ei.

De la ediție la ediție, acest eveniment a adus pe scenă poeți și muzicieni într-un format care atrage un public divers, atât pe cel prezent la fața locului, cât și pe cel care ascultă transmisiunea live, la Radio România Cultural. Crezi că acest format de spectacol va influența modul în care vor fi gândite alte evenimente, în spațiul real sau virtual, în viitor?

Cu siguranță, din păcate, pe de-o parte, pentru că om lângă om şi față către față e cel mai bine şi de dorit, pe de altă parte, din fericire, pentru că te obligă să gândeşti noi modalități de desfăşurare şi, cumva, îți oferă, parcă o mai mare libertate.

În plină pandemie, fiecare poet invitat la Maraton va citi, timp de cinci minute, în direct la Radio România Cultural, poeme inedite sau deja publicate. Tu ce ai ales?

Cred că doar inedite.

Ai scris în aceste luni în care distanțarea socială a trebuit să fie adoptată de noi toți? Unii dintre participanții la Maraton au trăit și timpuri cu alte restricții, alții acum s-au confruntat pentru prima dată cu îngrădiri ale libertății.

Am scris mai puțin decât am rescris.

Uneori, scrisul se află în centrul vieții, iar alteori nu mai poate ocupa acest loc. Ai trăit perioade mai bizare decât cele de acum?

Oh, da, desigur, dacă de bizar e vorba. Faptul că am fost „închişi” a fost o uşurare pentru mine, care nu sunt o ființă atât de socială pe cât pot părea. Bineînțeles că m-am gândit şi încă mă gândesc la cauzele şi urmările acestei „închideri”, dar am preferat şi prefer să le păstrez undeva în subsidiar şi lucrez la inactivarea lor prin activitatea sporită de care progresiv încep să dau dovadă (glumesc. sau nu.).

Cum refaci relația izolare/alienare – scris – spațiu exterior?

Cum scrisul meu porneşte deseori de la frânturi de imagini şi sunete, deci de la frânturi de viață, aş putea spune că ar fi putut fi un răsfățat în această perioadă, putându-se hrăni doar cu esențe, în ideea în care spațiul extern era oferit doar fracturat şi sacadat. Aş putea spune, dar o şi spun? Încă nu ştiu.

Un loc – imaginar ori real – unde-ți dorești să poți scrie sau citi în curând ar fi…

Sonora.

 

Osana

aş vrea să îi vorbesc preotului despre tine
să-i spun că spinarea asinului n-a fost nicicând mai bine îngrijită
dar mă loveşte în obraz cu flori şi mă îndeamnă la mântuire
pe măgarul ăla nu e nimeni părinte
mă trage de păr sub pretext că mă miruie
ar fi vrut să i se ştie iubirea
nu voia osanale dar nu şi-a dorit niciodată lipsa luminii din privire
era uşor părinte te asigur că măgarul nici nu-l simțea călare
nu despre animal e vorba
să poarte şi el şi el coroanele pe cap
îl iubea pe dumnezeu părinte
să se înfățişeze în fața lui cu cealaltă iubire era inima lui bătând nestrânsă cuprinsă doar fără teama
negării
preotul îmi face semn să tac
îşi întinde mâna dreaptă peste capul meu
şi din palmă i se rostogolesc cuvinte grele care zboară ca nişte cununi aruncate spre cel care pare că
nu mai vine
afară

_

Mina Decu (n. 15 aprilie 1983), masterandă în Filosofie şi în Studii Europene, fost profesor de Studii Socio-Umane, actual librar, traducător şi poet debutant.

Cartea ei de debut, Desprindere, apărută la Editura Charmides, în 2018, a luat următoarele premii:

– Premiul Național pentru Poezie „Mihai Eminescu” Opus Primum;

– Premiul „Tânărul poet al anului 2018”, în cadrul Galei Tinerilor Scriitori

– Premiul pentru debut în cadrul Festivalului National de Poezie „Colocviile George Coșbuc”

– Premiul APLER pentru debut editorial în anul 2018.

Vizualizări: 118

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor