altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 6 mai 2020

“Festivalul online ”Salut, Adolescența” lansează ”Supradoza de drag...


Festivalul online ”Salut, Adolescența” lansează ”Supradoza de drago...

Posted: 05 May 2020 11:13 AM PDT

Între 4-10 mai 2020, Clubul UNESCO-Adolescenții, Muzeul Național al Literaturii Române din București, Teatrul de Comedie și asociația Euro CulturArt celebrează online cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului ”Salut, Adolescența”, inițiat de maestrul George Mihăiță. În fiecare zi din Săptămâna Adolescenților vor fi distribuite gratuit cărți scrise de adolescenți din România și Republica Moldova, în urma unor concursuri naționale de literatură, fotografie și arte plastice. Miercuri, 6 mai 2020, va fi distribuit gratuit, online, pdf-ul antologiei „SUPRADOZA DE DRAGOSTE. Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenților”, apărută în 2017 la Editura Muzeului Literaturii Române, cu o copertă semnată de artistul vizual Mihai Zgondoiu. Antologia cuprinde și câteva fotografii selectate în urma Concursului Naţional “InstantAdolescenţa” – cele mai bune fotografii digitale realizate de adolescenţi cu telefonul mobil. ”Supradoza de dragoste” prezintă poemele scrise de 22 de adolescenţi din România şi Republica Moldova, poeme selectate de un juriu format din Ioana Crăciunescu, Dan Mircea Cipariu şi Florin Iaru, în urma Concursului Naţional „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”. ”Supradoza de dragoste” a fost un proiect co-finanțat de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național). Parteneri media ai Festivalului ”Salut, Adolescența” sunt Radio România Cultural, AgențiadeCarte.ro, Ziua-a.ro

 

“Spre deosebire de antologiile adolescenților de acum 30-40 de ani, când juriile încercau să descopere la tinerii talentați metafore, tropi și invenții poetice standardizate, conform unei rețete infailibile, cartea aceasta are un caracter aparte. Ea dă seamă despre felul în care gândesc și scriu adolescenții, iar partea cea mai interesantă din toate textele trimise și selectate e chiar viața lor. Am reacționat și la inovații, și la sinceritate. Am văzut, i-am văzut dincolo de cuvinte. Dar ce-i important e ce spun acești adolescenți, e pariul lor cu literatura. Nu sunt așa cum îi descriu prejudecățile. Cel mai cinstit ar fi să spun că sunt oameni ca toți oamenii, pentru care existența, identitatea și sentimentele vin pe primul loc. Așa am fost și noi în urmă cu mulți ani. Versurile lor (de multe ori, cu slăbiciuni tehnice și naivități) au parfumul autenticității, al plăcerii de a scrie și a iubi. În definitiv, ar trebui să ne intre în cap ce a spus, cum altfel?, tot un poet, Nichita ­Stănescu: Crește mereu altă iarbă. Ei bine, crește, nu glumă!

Proiectul editorial propus de Clubul UNESCO – Adolescenții și realizat în colaborare cu Muzeul Național al Literaturii Române din București (director: Ioan Cristescu), în cadrul programului ZIUA ADOLESCENȚILOR. SĂPTĂMÂNA ADOLESCENȚILOR, a reușit, prin intermediul rețelelor de socializare, să adune, poate, cei mai mișto poeți. E semn că poezia nu moare. Mai mult, sunt sigur că, printre cei adunați între coperțile de-acum, există câțiva poeți în toată puterea cuvântului. M-aș bucura să-și aducă aminte de aceste zile. Și de aceste pagini.” – Florin IARU, text ce prefaţează antologia „SUPRADOZA DE DRAGOSTE. Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”, Editura Muzeului Literaturii Române, 2017.

 

Juriul Concursului Naţional „Cele mai frumoase poezii de dragoste ale adolescenţilor”, format din scriitorii Ioana Crăciunescu, Dan Mircea Cipariu şi Florin Iaru, în cadrul programului ZIUA ADOLESCENŢILOR. SĂPTĂMÂNA ADOLESCENŢILOR, 8-14 mai 2017, a hotărât acordarea următoarele premii:

Premiul I

Elena Olaru , Liceul Teoretic „ Nicolae Bălcescu”, clasa a X-a C, Medgidia, judeţul Constanţa;

Denisa Lepădatu, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, clasa a VIII-a,   Galați, judeţul Galaţi;

Eduard-Mihai Ristea, Colegiul Național „Andrei Șaguna”, clasa a X-a, Braşov, judeţul Braşov

Premiul II

Calancia Cosmina Raluca,Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, clasa a X-a B, Suceava, judeţul Suceava

Abigail Iolanda Ciobotaru, Liceul „Mihai Kogălniceanu”, clasa a XI-a, Vaslui, judeţul Vaslui

Maria Grigore, Liceul International Little London, clasa a IX-a, Pipera, Municipiul Bucureşti
Premiul III

Maria-Elena Milandru, Colegiul Naţionat „Dr. Ioan Meşotă”, clasa a XI-a B, Braşov, judeţul Braşov

Alessandra Silaghi, Colegiul Naţiona Preparandia „Dimitrie Ţichindeal”, clasa a IX-a C, Arad, judeţul Arad

Adrian Tulli , Colegiul Național „Ion Creangă”, clasa a XII-a, Municipiul Bucureşti

MENȚIUNI

Bianca Maria Andrei, Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu”, clasa a XI-a G, Târgoviște, judeţul Dâmboviţa

Andreea-Mădălina Balea, Colegiul Naţional „Alexandru I. Cuza”, clasa a IX-a B, Ploieşi, judeţul Prahova

Maria-Iuliana Ciocârlan, Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş”, clasa a VIII-a, Piatra Neamţ. Judeţul Neamţ

Tatiana Grosu, Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, clasa a XI-a, Republica Moldova

Irina Ioniță, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, clasa a X-a, Municipiul București

Elena Macsim, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, clasa a X-a, Botoșani, judeţul Botoşani

Delia Cristina Mitrache, Liceul Teoretic „Petre Pandrea”, clasa a XII-aB,  Balș, judeţul Olt

Mihai Pocol, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”, clasa a XI-a C, Alba Iulia, judeţul Alba

Ștefan Sebastian Popescu, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”, clasa a XI-a, Alba Iulia, judeţul Alba

Daria Stratu, Liceul Teoretic „Aurel David”, clasa a IX-a, Chişinău, Republica Moldova

Maria Adela Tudose, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, clasa a IX-a, Ploiești, judeţul Prahova

Ana Țifrea, Colegiul Naţiona „Mircea cel Bătrân”, clasa a XI-a, Constanța, judeţul Constanţa

Georgiana Iuliana Ursachi, Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă”, clasa a IX-a, Siret, judeţul Suceava

 

Antologia ”Supradoza de dragoste” poate fi descărcată de la următoarea adresă web:

supradoza de dragoste 2017 

 

Marți, 5 mai 2020, a fost distribuit gratuit, online, pdf-ul antologiei ”reUNIRE”, apărută, în 2018, la editura arădeană Mirador, în urma atelierelor de scriere creativă susținute de scriitorii Dan Mircea Cipariu și Florin Iaru în licee din Pecica, Sântana, Nădlac și Arad. ”reUNIRE” a fost organizat de Centrul Cultural Judeţean Arad, în cadrul proiectului „reUNIRE” – un concurs judeţean de literatură şi ateliere de scriere creativă care s-au desfăşurat în licee şi colegii din judeţul Arad. Din juriu au făcut parte: Florin Iaru, Dan Mircea Cipariu, Ioan Matiuţ și Eugen Rogojan. Antologia ”reUNIRE” cuprinde 19 autori, adolescenți cu vârste între 10 și 19 ani.

Antologia ”reUNIRE” poate fi descărcată de la următoarea adresă web:

http://www.agentiadecarte.ro/wp-content/uploads/2020/05/Antologia-r...

 

Luni, 4 mai 2020, a fost distribuit gratuit, online, pdf-ul antologiei ”Matrioșka. Nouă prozatori adolescenți” , apărută, în 2018, la editura Tracus Arte, redactor: Teodor Dună, art director: Mihai Zgondoiu, carte cofinanțată de AFCN (Administrația Fondului Cultural Național). Antologia prezintă cele mai frumoase povestiri scrise de adolescenţi, selectate de un juriu format din Dan Mircea Cipariu, Florin Iaru și Cristian Teodorescu, în urma Concursului Naţional „Cele mai frumoase povestiri ale adolescenţilor”. Adolescenții care au publicat în ”Matrioșka. Nouă prozatori adolescenți” sunt (în ordine alfabetică): Andreea-Mădălina Balea, Ana Cernea, Vlad-Cristian Dragne, Denisa Lepădatu, Elena Macsim, Elena Olaru,  Sorina Rîndașu, Adela MariaTudose, DianaVlasa.

 

 

Antologia ”Matrioșka. Nouă prozatori adolescenți” poate fi descărcată de la următoarea adresă web:

http://www.agentiadecarte.ro/wp-content/uploads/2020/05/Proza-Adole...

 

Clubul UNESCO-Adolescenţii este o organizaţie non-politică, non-guvernamentală şi non-profit fondată de Maestrul George Mihăiţă. Preşedintele Clubul UNESCO-Adolescenţii este scriitorul Dan Mircea Cipariu, iar Vicepreşedintele asociaţiei este artistul vizual Mihai Zgondoiu.

 

Clubul UNESCO-Adolescenţii a fost creat în anul 1992 şi face parte din reţeaua mondială de cluburi UNESCO. Încă de la înfiinţare, Clubul UNESCO-Adolescenţii a făcut lobby parlamentar pentru legiferarea unei zile speciale dedicate fenomenului adolescentin. Astfel, în 1997, a fost promulgată LEGEA nr. 197 din 17 noiembrie 1997 privind instituirea Zilei Adolescentului în fiecare an.

Clubul UNESCO-Adolescenţii este printre primele asociaţii non-guvernamentale din România dedicate adolescenţilor. Scopul clubului este realizarea de programe cultural-sportive, turistice, info-educaţionale, de descoperire de noi şi tinere talente şi de promovare a acestora în plan profesional şi în viaţa publică.

 

Clubul UNESCO-Adolescenţii a colaborat încă de la înfiinţare cu instituţii culturale publice precum AFCN, Primăria Muncipiului Bucureşti, ArCub, Teatrul de Comedie, Primăria Sectorului 3 şi Primăria Sectorului 6 în realizarea unor proiecte culturale, artistice şi info-educaţionale pentru promovarea adolescenţilor şi a tinerilor creatori din domeniile artelor spectacolului, artelor vizuale şi ale literaturii.

Proiectele noastre comune, Săptămâna Adolescenţilor, Comedia ţine la TINEri, Festivalul Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria”, Vernisaj A, Virtual Text A, Cursurile gratuite de actorie pentru elevi (profesor Delia Nartea), au venit în întâmpinarea creativităţii adolescenţilor din Bucureşti şi din ţară şi au devenit repere de referinţă pentru colaborarea dintre o reprezentantă a societăţii civile, o instituţie culturală aflată sub finanţarea unei autorităţi publice locale şi Primăria Municipiului Bucureşti.

 

În cele 22 de ediţii de până acum ale Festivalului Naţional de Teatru „Jos Pălăria”, au urcat pe scenă peste 5000 de adolescenţi (din care câţiva au ajuns mari actori şi regizori), iar premiile au fost decernate, de-a lungul anilor, de Marcel Iureş, Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern, Emilia Popescu, Vlad Cristache, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Alex Bogdan etc.

 

 

Număr de vizualizări :19http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/E9l-Zp_g2og?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

O nouă provocare literară – Concursul de literatură ”Martha Bibescu”

Posted: 05 May 2020 05:33 AM PDT

În această perioadă în care izolarea și nesiguranța domină Asociația ”Pro Valores”, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Delirs.com, propun tinerilor talentați din întreaga țară un concurs de literatură care poartă numele prințesei Martha Bibescu. Competiția se va desfășura exclusiv on-line și este dedicată tinerilor cu vârste între 10 și 25 de ani, care vor fi împărțiți pe trei categorii de vârstă și două mari genuri literare: ESEU și POEZIE. Acest concurs dă un imbold tinerilor să evadeze din monotonia acestor zile, prin intermediul artei, al creației, pătrunzând pe un tărâm al libertății absolute reprezentată de imaginație. AgențiadeCarte.ro este partener media. 

Creațiile literare și documentele necesare înscrierii vor putea fi trimise până pe 12 iunie 2020, pe adresa: concursulmarthabibescu@gmail.com.

 

Regulamentul complet și condițiile de înscriere pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-martha-bibescu-regulam...

 

Lucrările vor fi apreciate de un juriu alcătuit din Lamia Beligan – actrița a Teatrului Național din București, Olesea Savvateeva – jurnalistă, redactor Radio România Internațional și Alexandru Turcu – secretar literar al Teatrului de Comedie din București.

Cele mai bune creații literare din ambele genuri vor fi publicate în “Culegerea virtuală”, iar după încetarea restricțiilor impuse de criza virusului COVID 19, vor fi prezentate publicului, la Palatul Mogoșoaia, în cadrul unui spectacol lectură susținut de marea actrița Lamia Beligan.

Martha Bibescu a fost o distinsă personalitate a aristocrației europene a secolului al XX-lea și o valoroasă scriitoare, prima sa carte: Les Huit Paradis (1908), premiată de Academia Franceză, va deschide seria unei opere impresionante, din care nu vor lipsi romanele de inspirație autobiografică sau istorică, evocări ale unor personalități din trecut sau contemporane, note de călătorie, versuri, poeme în proză, eseuri, cugetări, corespondență, o serie de biografii istorice, semnate, în parte, sub pseudonimul Lucile Decaux. În 1955 a devenit membră a Academiei Regale de limbă și literatură franceză din Bruxelles, iar în 1962 a primit decorația franceză Crucea Legiunii de Onoare.

Co-organizatori: Asociaţia “Pro Valores” și Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești”.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal

Parteneri: https://www.delirs.com/ , proiect inițiat de Provizii de iarnă.srl și Faircrate.srl

Afacerea de familie Provizii de Iarnă SRL din orașul Petrila, care comunică prin marca Delirs, a accesat programul Start-up Nation în anul 2017, investind toate fondurile într-o linie de producție, cu capacitatea de 1.000 de borcane pe zi de zacuscă, gem, dulceață, siropuri, compoturi, murături și piureuri de fructe.

 

În anul 2018 a participat prin Programul de Internaționalizare al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat la trei târguri internaționale în Vietnam și China cu mostre de zacuscă, gem și dulceață.

 

În 2019 a venit prima comandă fermă de 15.000 de borcane cu gem de afine, gem de măceșe, gem de gutui cu ghimbir și cardamon, gem de prune cu nuci și dulceață de ardei iute. Producătorul român a semnat un contract cu distribuitorul chinez, iar trimiterea avansului era condiționată de eliberarea unui certificate de tipul Free Sales Certificate, ce trebuia eliberat de către statul român. După îndelungi insistențe, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a transmis un certificat care a fost

refuzat de către distribuitor, iar nici până la această dată nu s-a obținut certificatul corespunzător. Până la obținerea certificatului, antreprenorii au investit toate economiile în producția celor 15.000 de borcane. Momentan, procesul de export este blocat pe termen nedefinit. Cum magazinele online sunt singurul motor care întrețin eforturile

micilor producători în această perioadă, echipa Delirs s-a hotărât să investească într-un magazin online pe care să îl dezvolte atât pentru piața din UE cât și Asia, având în plan pe termen mediu inclusiv dezvoltarea unei versiuni de site în limbile engleză și chineză.

 

Delirs.com livrează gratuit, indiferent de valoarea comenzii, în București și Petrila. Gratuit livrează și în orice altă localitate din România, dacă valoarea comenzii este mai mare de 199 de lei.

Număr de vizualizări :48http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/N1VZ9YLGsBE?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Top 4 cărți despre evenimente care au schimbat lumea, de la Editura...

Posted: 05 May 2020 05:13 AM PDT

„Îmi este dor de glasul copiilor care se joacă, acesta sună mereu la fel, indiferent de limba lor”, spunea astronautul Scott Kelly, cel care deține recordul pentru cea mai lungă misiune cosmică a unui astronaut american: un an de izolare în spațiu. Asemenea lui Kelly, aproape întreaga planetă trăiește acum în izolare, departe unii de ceilalți, privind cum sub ochii săi se derulează evenimente istorice care vor marca și schimba profund omenirea. Nu este prima data și, cu siguranță, nici ultima când oamenii au parte de încercări majore și ireversibile, însă cumva, de fiecare dată, aceștia au reușit să ducă istoria mai departe. Până să ajungem să ne umplem bibliotecile de cărți despre cum un virus și o pandemie au schimbat fața lumii în toate domeniile, ne putem reaminti evenimente importante din trecut care au schimbat cursul istoriei. Editura Trei oferă titluri inspirante în campania #CarteaCareTeAjută și propune un top 4 al cărților despre evenimente care au schimbat lumea.

 1. Endurance. Un an în spațiu, o viață de descoperiri, de Scott Kelly

Scott Kelly, fost pilot de vânătoare și inginer, este unul dintre cei mai cunoscuți astronauți americani, „noul nostru erou spațial” după cum l-a declarat Huffington Post. A efectuat patru zboruri spaţiale şi a condus Staţia Spaţială Internaţională în trei rânduri. A făcut parte din misiunea de un an la bordul Staţiei, pe durata căreia a stabilit recordul pentru cel mai mare număr de zile cumulate în spaţiu, precum şi pentru cea mai lungă misiune cosmică a unui astronaut american. O misiune spaţială NASA durează de obicei zece zile, iar un astronaut stă pe Staţia Spaţială Internaţională în jur de şase luni. Scott Kelly a rămas acolo un an întreg. A înfruntat izolarea în spaţiu, un mediu de o frumuseţe copleşitoare, dar şi plin de pericole, orbitând în jurul Pământului cu o viteză de 28.000 de kilometri pe oră. O călătorie extraordinară care ne-a adus viitorul mai aproape. Mulţumită datelor biometrice despre propriul corp, strânse de Kelly pe Staţia Spaţială şi comparate mai apoi cu ale fratelui său geamăn Mark, rămas pe Pământ, suntem acum mai în măsură să răspundem la câteva întrebări esenţiale: oare vom putea locui pe Marte într-o zi? Vom putea să ne petrecem vacanţele în spaţiu? Care sunt limitele noastre fizice? Endurance. Un an în spațiu, o viață de descoperiri este povestea incredibilă a unui om care şi-a mobilizat întreaga voinţă pentru împlinirea unui vis ce părea imposibil.

 

 1. Gestapo. Mit și realitate despre poliția secretă a lui Hitler, de Frank McDonough

Cartea reprezintă o privire incisivă ce surprinde viața cotidiană în cel de–al Treilea Reich, prezentând mărturiile cutremurătoare ale victimelor terorii naziste și analizând cu luciditate miturile larg răspândite despre Gestapo și modul de funcționare a acestuia. Construită pe baza unor cercetări efectuate în dosare originale din arhivele nepublicate până acum ale Gestapoului, cartea de față constituie cea mai detaliată, concludentă și demnă de încredere prezentare a poliției secrete a lui Hitler – Gestapoul. Frank McDonough, profesor universitar britanic, expert de talie internațională în istoria celui de-al Treilea Reich, prezintă în Gestapo. Mit și realitate despre poliția secretă a lui Hitler deopotrivă poveștile fascinante și mai puțin cunoscute ale celor care s-au opus regimului nazist și administrației sale opresive. „O mărturie cutremurătoare, meticulos detaliată, a brutalității statale, care este mai convingătoare decât orice roman”, după cum a remarcat Dan Snow.

 

 1. Sceptrul și sângele: Regi și regine în tumultul celor două Războaie Mondiale, de Jean des Cars

În vara lui 1914, Europa este majoritar monarhică: din 22 de state, 19 sunt regate, imperii, principate sau mari ducate. Astăzi, nu au mai rămas decât zece. Primul Război Mondial provoacă prăbușirea a patru imperii (Germania, Rusia, Austro-Ungaria, Imperiul Otoman), iar al Doilea spulberă patru regate (Italia, Iugoslavia, România, Bulgaria). Habsburgi, Windsori, Romanovi, Hohenzollerni, familii regale ale Belgiei, Olandei, Italiei, Iugoslaviei, Bulgariei, României sau Greciei – monarhiile europene s-au aflat în inima celor două Războaie Mondiale. Într-o incursiune istorică fascinantă, punctată de portrete, anecdote, momente-cheie, întâlniri decisive, jocuri de alianțe, Jean des Cars ne introduce în cartea Sceptrul și sângele: Regi și regine în tumultul celor două Războaie Mondiale în culisele curților europene prinse în vârtejul celor două conflagrații care au zguduit secolul al XX-lea.

 

 1. Făuritorii păcii. Șase luni care au schimbat lumea, de Margaret MacMillan

Recomandată de Tony Blair drept „o fascinantă lucrare de istorie”, cartea Făuritorii păcii. Șase luni care au schimbat lumea este o lucrare magistrală, de o relevanță uluitoare nu numai pentru istoriografia secolului XX, dar și pentru înțelegerea resorturilor și dinamicii lumii de azi. În 1919, Parisul era capitala lumii. Conferința de Pace era cea mai importantă chestiune la ordinea zilei, iar delegații – cei mai puternici oameni de pe mapamond. Între ianuarie și iunie 1919, după încheierea „războiului care urma să pună capăt tuturor războaielor”, oameni din toate colțurile lumii au sosit la Paris pentru Conferința de Pace. Cele mai importante personalități prezente au fost conducătorii celor trei mari puteri – Woodrow Wilson, Lloyd George și Clemenceau –, dar la Paris au sosit mii de alți delegați, fiecare cu propria sa agendă. Regi, prim-miniștri și miniștri de externe, însoțiți de suitele lor de consilieri, stăteau cot la cot cu jurnaliști și lobbyiști, luptând pentru o serie întreagă de cauze, de la independența Armeniei până la drepturile femeilor. T.E. Lawrence, regina Maria a României, Maynard Keynes, Ho Și Min – tot mapamondul avea ceva de rezolvat la Paris în acel an. Lumea nu mai văzuse niciodată ceva asemănător și nici că avea să mai vadă vreodată. Oficial, Conferința de Pace a durat încă și mai mult, până în 1920, însă primele șase luni sunt cele mai importante, căci atunci s‑au luat deciziile‑cheie și s‑a pus în mișcare un lanț de evenimente cruciale.

 

Număr de vizualizări :30http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/YNnvgod2vWs?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Narada continuă „Reacție pentru educație”: în contextul digitalizăr...

Posted: 05 May 2020 12:18 AM PDT

În contextul amânării deschiderii școlilor până în toamnă și a digitalizării învățământului, Narada își propune să intensifice în această perioadă campania „Reacție pentru educație” astfel încât fiecare copil care merge la școală să aibă acces online la lecții, iar profesorii să fie pregătiți să se adapteze eficient acestui tranzit. Acum mai mult ca oricând este nevoie de susținere atât pentru copii, cât și pentru profesori, astfel încât trecerea de la învățământul tradițional la cel digital să fie una reușită. Narada pune deja la dispoziție o platformă de crowdfunding pentru profesori, în care pot dona persoanele fizice și juridice care vor să contribuie la acoperirea necesităților profesorilor și elevilor de a se conecta la educația digitală.  

Primele statistici „Reacție pentru Educație” 

 

 

În ultimele 5 săptămâni, agregatorul de nevoi dedicat profesorilor a primit aplicații de la aproape 1.500 de cadre didactice, prin formularul aflat la adresa https://narada.ro/reactie-pentru-educatie/profesori/ . După ce a reușit deja să ducă tablete și cele necesare studiului la copii din medii defavorizate sau către profesori care s-au înscris în platformă, echipa Narada și comunitatea sa de 100 de voluntari își intensifică acum misiunea de a uni mediul privat cu cel educațional, mai ales că în noul context al digitalizării învățământului elevii au nevoie de profesori care îi ghidează, nu de profesori care le împărtășesc informații la care și ei au acces oricând. Totodată, pentru zona urbană, trecerea de la educație tradițională la cea digitală poate fi mai ușoară datorită existenței unor resurse materiale, însă educația digitală poate fi la fel de eficientă pentru mediul rural în cazul în care există tehnologia necesară.

Iată cum arată în cifre primele statistici înregistrate în platforma dedicată (rezultate live aici: Reacțiepentrueducațierezultate :

 • Un total de 1.475 de profesori din toată țara au completat formularul de nevoi.
 • Cei 1475 de profesori din agregator au 136.981 de elevi și au exprimat nevoi urgente pentru 21.068 de elevi (adică 15,4% din total), care nu se pot conecta la educația digitală fie pentru că nu au conexiune la internet, fie device-uri, fie ambele.
 • 372 de elevi au nevoie de acces la internet, ceea ce înseamnă 7,5% din total.
 • 136 de profesori au nevoie de device-uri pentru folosința proprie, deci între 9% – 10% dintre profesorii care au completat formularul.
 • Păstrând raportul eșantionului din agregator, raportat la populația totală școlară și excluzând unitățile școlare din medii nedefavorizate, Narada estimează aproximativ 300.000 de copii deconectați de la educație în acest moment, fie din cauza lipsei de acces la internet, fie pentru că nu au minimum un device prin care să se conecteze.
 • 407 profesori (27%) declară că au nevoie de ajutor din partea unui voluntar Narada pentru a se familiariza cu platformele digitale.
 • 154 profesori au nevoie de licențe software pentru ei și elevii lor, astfel încât să își poată continua activitatea în mediul digital.
 • Contribuțiile financiare din agregator sunt între 100 – 900 lei, cu o medie de 300 lei per donator. Sunt binevenite în continuare donațiile de orice valoare.
 • Județele în care au fost completate cele mai multe formulare și e nivelul cel mai mare de necesități sunt Iași, Galați, Dolj, Olt, Covasna, Constanța.

 

Apel la implicare

Formularul de nevoi pentru profesori funcționează ca un instrument de crowdfunding, adică facilitează implicarea comunității locale pentru profesorii, copiii și școlile din mediile vulnerabile în această perioadă de salt al educației în mediul digital. De exemplu, Cristian Petrescu, învățător Teach for Romania în Rudeni Chitila, și-a finanțat prin platformă nevoia din procesul de educație cu un buget de aproximativ 1400 euro, la care se adaugă o donație extra de 93 de tablete de la o companie. Totul în doar câteva zile de promovare a paginii sale din agregator. Via platforma naradiană de crowdfunding pentru profesori, Cristian Petrescu a făcut astfel încât copiii lui să aibă tablete și toate cele necesare pentru educația digitală. Folosind formularul de nevoi alocat profesorilor și ulterior promovând pagina sa cu necesități, nu doar că și-a atins targetul, dar l-a și depășit cu 300% datorită unei alte donații primite din partea unei companii. Au urmat apoi două zile întregi de inițializat tablete, instalat aplicații și ulterior livrarea din poartă în poartă, operațiuni de care s-a ocupat echipa Narada.

Astfel, cine dorește să contribuie poate:

 • să distribuie formularul și să asiste profesorii din medii defavorizate în completarea lui. Înscrierea în formular nu echivalează cu certitudinea finanțării cazului, care depinde în continuare de eficiența cu care profesorul își promovează aplicația în comunitate, în grupul de părinți și pe canalele sale de social-media.
 • să aleagă unul din cazurile profesorilor înscriși pe platformă și să contribuie financiar sau cu device-uri. Alegerea cazurilor se face apăsând pe județul de pe harta în care se dorește a se face contribuția, ulterior alegând aplicația profesorului pe care dorește să îl sprijine și apoi contribuind material prin mijloacele disponibile pe pagina cazului.
 • să promoveze pe canalele proprii de social media, dar și prin alte mijloace în propria comunitate paginile profesorilor pe care dorește să îi ajute, astfel încât să atragă și alte persoane din comunitate care doresc să contribuie.
 • Să redirecționeze resurse existente în mediul de business pentru susținerea proiectului, dar și pentru achizițiile directe către profesori.

 

Vizualizări: 5

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor