altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 5 februarie 2019

“”The remains of the feast ”– expoziție de bijuterie la Varșovia, c...


”The remains of the feast ”– expoziție de bijuterie la Varșovia, cu...

Posted: 04 Feb 2019 07:58 AM PST

Miercuri, 6 februarie 2019, Institutul Cultural Român de la Varşovia și Ambasada României organizează evenimentul de marcare a preluării de către România a Președinției Consiliului UE. Cu această ocazie, cele două instituții românești vor deschide la Varșovia expoziția de bijuterie ”The remains of the feast”, organizată cu sprijinul Asociației Naționale a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, ASSAMBLAGE.

Expoziția este o alegorie în aur a societății cosumeriste contemporane. Pornind de la legenda regelui Midas care, căpătând darul de a transforma în aur pur tot ce atinge, constată că acest lucru îl împiedică să aibă parte de o viață normală, mâncarea și băutura transformându-se în aur odată atinse – Assamblage a construit o instalație interactivă, metaforă a societății zilelor noastre. Decorul aurit și luxos al instalației îi pune pe vizitatori în fața realității reci: ceea ce rămâne în urma petrecerii este golul perfect, lipsit de orice resursă.

Punând laolaltă doi actori cu un impact vizual puternic, bijuteria contemporană și new media, The remanins of the feast a fost conceput ca un semnal de alarmă la adresa societății consumeriste contemporane, caracterizată de consumul exagerat, nedublat de nevoie, și risipă.

Proiectul este o colaborare a douăzeci de designeri de bijuterie: Anca Croitoru, Andreia G. Popescu, Arina Nițulescu, Cleopatra Coșuleț, Diana Toboșaru – Anayd Blu, Diana Vasile – Temper, Elena Crișan, Gabriel Popa – Hemfard Jewellery, Gena Tudor – Joyellissimo, Grigore Mitrea – WoodRepublic, Luiza Teodorescu – Malute, Mihaela Caravan, Mihaela Ciocâlteu – Semper Argentum, Miruna Belicovici, Mona Velciov – Monotip, Monica Iacovenco, Răzvan Popa, Roxana Hodorog, Tana Enedi – Life in Mono, Teodora Rus – Juls și este curatoriat de David Sandu.

Evenimentul varșovian va avea loc în Sala de Bal a Hotelului Europejski și va fi urmat de o recepţie oferită de Ambasada României la Varșovia. La ceremonie vor participa peste 200 de reprezentanţi ai autorităţilor poloneze, personalităţi ale vieţii publice politice şi culturale locale, membri ai corpului diplomatic local, formatori de opinie, jurnalişti ș.a.

 

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/V-a1KnhFl5o?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Lansare de carte: „Nimicul“ de Hanif Kureishi, satira unei elite ar...

Posted: 04 Feb 2019 07:53 AM PST

Miercuri, 6 februarie 2019, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38), Editura Humanitas Fiction vă invită  la lansarea romanului ”Nimicul ”de Hanif Kureishi, publicat în colecția în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Cristian Ionescu. Apărut în 2018, la editura britanică Faber&Faber, romanul lui Hanif Kureishi a fost foarte bine primit de presa occidentală și de public. Prestigiosul cotidian francez Le Figaro caracterizează  cel mai recent roman al lui Hanif Hureishi astfel: „ Aparent, Nimicul e o comedie de moravuri, satirizând o elită artistică din Londra zilelor noastre, însă în spatele cortinei descoperi un extraordinar mecanism al voyeurismului și al perversității, un joc de oglinzi în care nu mai știi cine e victima și cine călăul, cine minte și cine spune adevărul.

Vor prezenta cartea Ana Barton, scriitoare, Cristina Foarfă, jurnalistă, editor coordonator Bookaholic.ro  și Simona Preda, critic literar. Moderatorul întâlnirii va fi Raluca Popescu, redactor-șef al Editurii Humanitas Fiction.

Inclus de The Times pe lista celor mai mari 50 de scriitori britanici de după 1945, Hanif Kureishi este un prozator, dramaturg și scenarist multipremiat: a câștigat Whitbread Award în 1990 și a primit două nominalizări la Oscar pentru cel mai bun scenariu. Opera lui este tradusă în 36 de limbi. 

„Cel de-al șaptelea roman al lui Hanif Kureishi are un umor diabolic: sex, gelozie, escrocherii sentimentale, neajunsurile vârstei, autodistrugere, scatologie —toate sunt concentrate în Nimicul, o carte despre un triunghi conjugal cu o intrigă de film noir. […] În universul închis și claustrofobic al casei sale, arogantul Waldo pune în scenă ultima lui capodoperă. În răzbunarea bătrânului regizor simțim «piesa în piesă» a lui Hamlet, capacitatea de manipulare a lui Iago, gelozia lui Othello și puterile supranaturale ale lui Prospero.“ – The Times

Waldo, un cineast celebru ajuns la senectute (cu toate infirmitățile pe care le aduce vârsta), asistă aproape neputincios la înstrăinarea soției sale, care îl înșală cu un bun prieten. Însă, deși e sechestrat de facto în camera lui, într-un luxos apartament din Londra, Waldo nu este dispus să piardă controlul asupra lumii sale: va regiza (și înregistra) o răzbunare diabolică. Tehnologia zilelor noastre este de partea lui. Poate urmări și monitoriza totul din scaunul cu rotile. Poate dirija terți care să îl ajute să-și îndeplinească planul. Ca un păianjen imobil în centrul pânzei pe care a țesut-o, Waldo îi va pândi și manipula pe mai tânăra lui soție, Zee, victimă deloc inocentă, și pe seducătorul escroc Eddie, împingându-i pe cei doi actori fără voie la gesturi extreme.

„Nimeni nu privește mai atent și mai necruțător lumea noastră.“ – William Boyd

Hanif Kureishi, scriitor de origine pakistanezo-britanică, s-a născut în 1954 în Kent. A studiat filozofia la King’s College, Londra. În 1981 a obținut Premiul George Devine pentru piesele Outskirts și Borderline, iar în 1982 a fost numit writer in residence la Royal Court Theatre. Pentru scenariul filmului My Beautiful Laundrette, din 1984, a primit o nominalizare la Oscar. A scris, de asemenea, scenariile filmelor Sammy and Rosie Get Laid (1987), London Kills Me (1991, pe care l-a și regizat), The Mother (2003) și Venus (2007). Piesa lui Sleep With Me a fost pusă în scenă la National Theatre din Londra în 1999, iar When the Night Begins, la Hampstead Theatre în 2004. Primul său roman, Buddha din suburbie (The Buddha of Suburbia, 1990; Humanitas Fiction, 2007), s-a bucurat de mare succes, fiind tradus în peste 25 de limbi. I-au urmat o serie de romane, între care The Black Album (1995), Intimitate (Intimacy, 1998; Humanitas Fiction, 2018) —care stă la baza ecranizării omonime din 2001, în regia lui Patrice Chéreau —, Darul lui Gabriel (Gabriel’s Gift, 2001; Humanitas, 2005), Am ceva să-ți spun (Something to Tell You, 2008; Humanitas Fiction, 2010), Nimicul (The Nothing, 2018; Humanitas Fiction, 2019), precum și volume de povestiri: Love in a Blue Time (1996), Midnight All Day (1999) și The Body and Other Stories (2002). Hanif Kureishi semnează, de asemenea, volumele de eseuri Dreaming and Scheming: Reflections on Writing and Politics (2002) și The Word and the Bomb (2005), precum și memoriile My Ear at his Heart: Reading my Father (2004). A fost recompensat în Franța cu medalia Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres, iar în țara sa, cu CBE.

Romanul Nimicul de Hanif Kureishi este recomandat de Radio România Cultural.

Accesul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervări prin eventbook.

 

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/t_powByMe3g?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Stand românesc, la Târgul Internațional de Carte de la Minsk

Posted: 04 Feb 2019 07:32 AM PST

În perioada 6-10 februarie 2019, România va participa, pentru al doilea an consecutiv, la Târgul Internațional de Carte de la Minsk, cu un stand național, organizat de Ambasada României în Republica Belarus și Institutul Cultural Român de la Varșovia. Pe rafturile standului vor fi expuse cărți în limba română și traduceri în diverse limbi internaționale, CD-uri cu muzică românească de diverse genuri, precum și albume de la Editura ICR și Editura Monitorului Oficial R.A. Publicul va avea la dispoziție și o multitudine de materiale promoționale, traduse în limba belarusă, printre care un grupaj de fragmente literare românești din Mihai Eminescu, Mircea Cărtărescu, Marin Sorescu și Cristian Teodorescu. De asemenea, vor fi oferite semne de carte şi flyere având ca temă gastronomia tradițională românească.

Concepția grafică a standului marchează deținerea de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, iar sigla românească, special realizată pentru acest an, este expusă pe materialele promoționale, distribuite gratuit vizitatorilor.

Târgul Internațional de Carte de la Minsk este un eveniment cultural de mare importantă şi vizibilitate, la care participă în fiecare an numeroase țări din întreaga lume. La ediția din 2018 au participat peste 300 de expozanți din 31 de ţări, iar târgul a fost vizitat de peste 60 000 de persoane. Anul acesta, pentru prima dată, târgul se va desfășura și în spații alternative complexului expozițional – în librării, biblioteci și muzee.

Târgul este organizat de Ministerul Informațiilor, Primăria Minsk și Uniunea Scriitorilor din Belarus. Coorganizatori sunt Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației, Ministerul Culturii și companiile Belkniga și Makbel.

Participarea la acest important târg de carte cu un stand românesc reprezintă o ocazie deosebită de promovare a culturii române în Belarus, atât în rândul publicului larg, cât şi în relația cu instituțiile culturale şi mass-media din această țară.

 

 

Număr de vizualizări :14http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/h6I3A8nZXKY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

O PECETE A ISTORIEI. Omagiu Doamnei ELENA CUZA

Posted: 04 Feb 2019 07:26 AM PST

Vineri, 1 februarie 2019, în cadrul Simpozionului dedicat Zilei Mondiale a Tineretului Creştin Ortodox, Iaşi, Ediţia a XII-a, cu tema „Tânărul creştin în familie şi societate”, desfăşurat la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” şi Sf. Cuvioasa Teodora de la Sihla (Galata, 5), acţiune fondată şi coordonată de Preot Paroh MIRCEA STOLERIU, partea artistică a fost reprezentată de câteva colective de elevi de la Colegiul Naţional „Octav Băncilă” Iaşi, Colegiul Naţional Iaşi, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, Şcoala Gimnazială „Titu Maiorescu” Iaşi, Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi şi Şcoala Gimnazială „D.D.Pătrăşcanu” din Tomeşti-Iaşi.

 

Sub coordonarea profesorilor Raluca Munteanu, Marie-Jeanne Stoian, Magdalena-Dorina Culbec şi bibliotecar Irina Pandele, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, s-a prezentat, în premieră, piesa de teatru „O pecete a istoriei”, de Livia Ciupercă.

Tinerii actori, elevi în clasa a X H, de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, prin Andeea Mindirigiu – în rolul Doamna Elena, Daniel Postolache – în rolul Costache Rosetti (fratele Doamnei Elena), Alexandru Poftală – în rolul Cuza Vodă şi Iulia Manachi – în rolul menajera Atena, au încântat publicul spectator (în marea lor majoritate – elevi), prin dicţie, prestanţă şi distincţie scenică.

Pentru implicarea în acest frumos şi emoţionant proiect, adresăm sincere mulţumiri colectivului de cadre didactice de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi, deopotrivă, doamnelor director prof. dr. Iuliana Ţugui şi prof Georgeta Ciobanu.

Sincere felicitări celor patru elevi, înzestraţi cu real simţ artistic: Andreea Mindirigiu, Iulia Manachi, Daniel Postolache şi Alexandru Poftală, cărora le dorim frumoase împliniri în activitatea lor prezentă şi viitoare!

Şi o ultimă precizare. Textul dramatic, în două acte,  „O pecete a istoriei”, dedicat Primei Doamne a Ţărilor Române, ELENA CUZA, este un pios omagiu – la 110 ani de când sufletul ei frumos şi generos a plecat spre zările nemuririi. Iar motto-ul piesei exprimă – cu asupra de măsură – sentimentele autoarei faţă de acest distins personaj istoric, numită, la 1909, de marele Nicolae Iorga – „femeia ideal de bună şi modestă care a fost Măria-sa Doamna Elena” (17 iunie 1825 – 2 aprilie 1909):

 

 

„A înflorit din iubire

S-a frânt din iubire

A înflorit din iubire

S-a umilit din iubire

A iertat din iubire

S-a jertfit din iubire

A jelit din iubire

S-a purificat prin iubire”.

 

Livia Ciupercă

Număr de vizualizări :15http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/WJ_oK9blzC0?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Dirijorul de origine britanică, RUMON GAMBA în concert Brahms/ Elga...

Posted: 04 Feb 2019 07:04 AM PST

Vineri, 8 februarie 2019, ora 19.000, dirijorul de origine britanică, RUMON GAMBA – care se bucură de o frumoasă carieră artistică europeană – a fost dirijor principal şi director muzical al NorrlandsOperan – Suedia, dirijor principal al Aalborg Symfoniorkester – Danemarca și dirijor principal şi director muzical al Iceland Symphony Orchestra– Islanda – este invitatul special al concertului susținut de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO. Evenimentul de la Sala Radio se va desfășura cu participarea violonistei CRISTINA ANGHELESCU, care va interpreta ”Concertul în Re major pentru vioară şi orchestră” semnat de Brahms, singurul concert de vioară creat de marele compozitor german și dedicat unuia dintre cei mai mari violoniști din toate timpurile: Joseph Joachim (1831 – 1907). Premiera absolută a avut loc la Leipzig, în 1879, cu Brahms însuși la pupitrul dirijoral și Joachim în ipostază solistică.

În cea de-a doua parte a serii veți asculta la Sala Radio Variaţiunile Enigma, creație a compozitorului britanic Edward Elgar. Fiecare variațiune este un portret muzical al celor care compuneau cercul apropiat de prieteni ai compozitorului, inclusiv soția sa (Alice). Partiturile fac referire la aspecte ale personalității sau la întâmplări comune trăite de prietenii săi. Una dintre variațiuni este un ”autoportret” al compozitorului însuși.

În această stagiune RUMON GAMBA va colabora cu Rotterdam Philharmonic Orchestra, Gothenburg Symphony, BBC Symphony, BBC Philharmonic, Sinfónica de Galicia la Festivalul Musika-Música din Bilbao, Bilkent Symphony, WDR Rundfunk, Norrlands Orchestra ș.a. Interesat de muzica nouă, Rumon Gamba a dirijat prime audiţii, dintre care menţionăm premiera operei Two Boys de Nico Muhly la English National Opera, Concertul pentru violă de Brett Dean alături de BBC Symphony Orchestra, Dancer in the Dark de Poul Ruders, Blood on the Floor şi Scherzoid de Mark-Anthony Turnage. Totodată, a dirijat în premieră australiană versiunea originală a Simfoniei nr. 5 de Sibelius, alături de Queensland Symphony Orchestra. Rumon Gamba a mai dirijat The African Prophetess de Larsson Gothe,  alături de Norrlands Operan şi corul operei din Cape Town în cadrul unui eveniment organizat de Royal Stockholm Philharmonic.

Solistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, CRISTINA ANGHELESCU provine dintr-o familie de muzicieni şi a început studiul viorii cu tatăl său, cel care i-a îndrumat cu atenţie şi profesionalism formarea artistică. Cristina Anghelescu a fost invitată să concerteze în săli renumite ca Schauspielhaus – Berlin, Ceaikovski – Moscova, Teatro Monumental y Auditorium – Madrid, Smetana Hall – Praga, St. John’s Smith Square – Londra, Finlandia Hall – Helsinki şi în compania unor orchestre importante din Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Moscova, Budapesta, Londra etc. A efectuat numeroase turnee în toate ţările Europei, în Taiwan, America de Sud şi cea de Nord, Africa de Sud etc.

A efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând pe CD-uri: concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn, Anotimpurile de Vivaldi şi cele două concerte de George Lloyd, alături de renumita orchestră Philarmonia din Londra.

 

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.

 

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/hPAH-8-Mx6Q?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

„Orizonturi culturale italo-române”, ediţia lunii februarie 2019

Posted: 04 Feb 2019 06:35 AM PST

Afrodita Cionchin, directorul revistei culturale bilingve ”Orizonturi culturale italo-române”, a trimis, pe adresa redacției AgențiadeCarte.ro, detalii despre cel mai recent număr al publicației, numărul lunii februarie  2019.

„Prezentăm cititorilor noutăţile şi temele de interes pe care le aduce numărul 2/februarie 2019 al revistei interculturale bilingve „Orizonturi culturale italo-române / Orizzonti culturali italo-romeni”, înregistrată în Italia cu ISSN 2240-9645 şi accesibilă la adresele www.orizonturiculturale.ro şi www.orizzonticulturali.it.

 

Ediţia română propune următoarele pagini: Centenar Primo Levi. „Damnații și salvații”, memento adresat omenirii (prezentare şi traducere de Doina Condrea Derer); Mihail Banciu și Mihai Cezar Popescu, români care scriu poezie italiană (recenzie de Smaranda Bratu Elian);
Golful Poeților din Liguria, spațiul eternei legături dintre prietenie și artă (Elena Simona Popescu); Lectura lui Dante. Iubirea mișcă soarele și stelele (Paradis XXXIII) (Laszlo Alexandru); „Artele Focului” la Muzeul de Artă din Timișoara(Andreea Foanene); 
Scala din Milano şi teatrele de operă din Italia, între prezent şi viitor (Raluca Niţă); Serile Italiene de la Humanitas. Seara 51 dedicată lui Galileo Galilei  (cronică de Cristina Gogianu).

 

Ediţia italiană prezintă pagini precum: Una vita (anche) per la Romania: gli ottanta anni di Lorenzo Renzi (Federico Donatiello şi prof. Alexandru Niculescu); Io, romeno, scrivo poesia in italiano. Il caso di M. Banciu e M.C. Popescu (recenzie de Smaranda Bratu Elian); «Cioran, la voluttà del disastro». Intervista con Ricardo Gil Soeiro(interviu cu Ricardo Gil Soeiro, traducere de Amelia Natalia Bulboaca); Anton Pann, colui che musicò l’inno nazionale romeno. E scrisse adagi (prezentare şi traducere de Anca-Domnica Ilea); Gli italiani di Romania morti per l’Italia durante la Grande Guerra(Marco Baratto); Galileo Galilei protagonista della 51a «Serata Italiana» a Bucarest(cronică de Cristina Gogianu); «E così passarono i miei anni luminosi». In memoriam Emil Brumaru (traducere de Marco Cugno).

 

Ediţia română poate fi citită pornind de la linkul http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html


Ediţia italiană poate fi accesată la linkul http://www.orizzonticulturali.it/it_home.html

 

Tuturor, lectură plăcută!

 

Afrodita Carmen Cionchin, director al revistei 

 

Număr de vizualizări :7http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/tQ-PBjeWhko?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Horia Dulvac, la Clubul Dramaturgilor Craioveni

Posted: 04 Feb 2019 06:13 AM PST

Miercuri, 6 februarie 2019, de la ora 17.00, Clubul Dramaturgilor Craioveni revine cu prima întâlnire din acest an, Horia Dulvac, scriitor și dramaturg, va fi prezent cu piesa „Rigor Mortis. O simplă criză de saţietate„, premiată la Festivalul național de teatru “Mihail Sorbul”, Botoșani, 2017. Actorii Angel Rababoc și Petronela Zurba vor interpreta cele două roluri ale acestei piese într-un act. Prezintă, Nicolae Coande, inițiator al Clubului Dramaturgilor Craioveni.

*

Clubul Dramaturgilor Craioveni își propune să evidențieze textul dramatic care se scrie în Craiova și să ofere celor interesați de teatru noi propuneri pentru scena craioveană. Prima ediție a clubului a avut loc pe 8 septembrie 2016 –invitat de marcă a fost dramaturgul Gheorghe Truță. Ulterior, au fost prezenți cu piese lecturate de actorii TNC, dramaturgii Toma Grigorie, Cornel Mihai Ungureanu, Florin Oncescu, Marius Neacșu, Mihai Ioana, Cristi Nedelcu, Julien Caragea.

*

Autorul

Horia Dulvac este eseist, prozator și dramaturg, membru al Uniunii Scriitorilor, filiala Craiova, membru al ASPRO (Asociația Scriitorilor Profesioniști din România). În perioada studiilor universitare timișorene (199-1984) a fost redactor al revistei “Forum Studențesc”, membru al cenaclului “Pavel Dan” al Universității din Timișoara și prezență culturală activă, alături de generația mai vârstnică optzecistă a Banatului, reprezentată de  scriitori timișoreni ca Daniel Vighi, Marcel Tolcea, Ioan T. Morar, Ion Monoran, Mircea Bârsilă ș.a.

În această perioadă, câștigă numeroase premii literare pentru eseu şi proză la fazele naţionale ale “Festivalului Artei şi Creaţiei Studenţeşti”, primește premiul pentru proză  concursul naţional de proză “Zilele Liviu Rebreanu”, Bistriţa, (președinte de juriu, Mircea Horia Simionescu).

Debutează editorial cu volumul de proze “Femeia lui Ghidirmic (Editura “Ramuri”, 1994), cu sprijinul “Fundației Soros pentru o societate deschisă”. Volumul cuprindea proze refuzate în manuscris la editura “Facla” din Timișoara și editura “Scrisul Românesc” din Craiova între anii 1985-1990. În anul 1997, editura “Marineasa” îl include în  “Antologia Zona. Prozatori şi poeţi timişoreni din anii 80 şi 90”, iar în anul 2000 îi publică volumul de eseuri “Îngrijorări fără mandat”. Tot în anul 2000 este inclus în antologia “Scriitori români din anii 80-90”, autor Ion Bogdan Lefter (Ed. “Paralela 45”). Publică volumele de eseuri “Discursuri şi părţi” (2005, Ed. “Aius”), “Revanşe ale alterităţii” (2005, Editura “Grinta”), “Feluri de posibil” (2011, Ed. “Dacia xxi”), “Fața și cortina” (2013, Editura TipoMoldova), “Entropie și frumos, aplicație pe o floare a soarelui” (2016, Editura “Eikon”, Bucuresti, postfață de Ion Bogdan Lefter). În anul 2009 apare volumul de proză “Efect Doppler” (Ed. “Scrisul Românesc”), volum reeditat în anul 2016 (Ed. “Tracus Arte”),  cu postfață de Ioan Es. Pop și Andrei Codrescu. Volumul fost recompensat cu premiul Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor (2010). Este inclus în antologia “Cele mai frumoase proze ale anului (Ed. “Adenium”, 2014). Este câștigător al mai multor premii literare: Premiul “Tiberiu Iliescu”, oferit de Fundația și revista Mozaicul (2009), revistă al cărei redactor și membru în colegiul de redacție a fost între anii 1997-2018, premiul pentru eseu al Editurii şi Fundaţiei “Scrisul Românesc” (2009) ș.a.

În anul 2017, piesa de teatru „Rigor mortis. O simplă criză de sațietate” a fost premiată la cea de-a XII-a ediția a Festivalului național de teatru „Mihail Sorbul”, Botoșani. În anul 2018, la ediția a XIII-a festivalului, piesa de teatru „Muzeul avortonilor” a primit Marele premiu.

Vizualizări: 267

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor