altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 30 mai 2022

“UNDERCLOUD se mută pe Calea Griviței, între 13 și 19 iunie 2022” p...


UNDERCLOUD se mută pe Calea Griviței, între 13 și 19 iunie 2022

Posted: 30 May 2022 01:14 PM PDT

Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD se mută pe Calea Griviței, într-un demers unic în istoria festivalului. După ce ne-a obișnuit timp de 14 ani într-un spațiu singular (Terasa Motoare – Lăptăria Enache, Hanul Gabroveni sau M.Ț.R. ) UNDERCLOUD se extinde și urmează să se desfășoare în 7 spații partenere: Teatrul Dramaturgilor Români, UNARTE, Muzeul Național al  Literaturii Române, Biserica Sfinții Voievozi, J`ai Bistro, Black Habit și Grivița 53. Festivalul va avea loc între 13 și 19 iunie 2022.

Cel de-al optulea spațiu este strada în sine, trotuarele de la UNARTE până la Muzeul Național al  Literaturii Române, cartier istoric care în perioada interbelică era considerat Montmartre al Bucureștiului și care astăzi, pe lângă amintiri, memorie, energie oferă și un imens potențial comercial și creativ.  Organizatorii și-au propus să revitalizeze această zonă și să-i redea efervescența de altă dată.  

„Confortul este cea mai periculoasă stare în care putem ajunge. E șansa noastră spre ratare. Atât umană, cât și artistică.  Atunci când lucrurile nu te mai costă, se instalează rutina și ușor-ușor bifarea. Singura soluție în această situație este schimbarea. Și cum eu nu trăiesc cu jumătate de măsură, am propus o reformă culturală de care sunt convinsă că toată lumea are nevoie. Provocarea Undercloud a fost întotdeauna, mai devreme sau mai târziu apreciată și benefică.”, declară Chris Simion-Mercurian, fondatoarea UNDERCLOUD.

 

Schimbarea spațiilor în care se va desfășura festivalul nu este singura surpriză din acest an. Dacă tot e un început de revoluție culturală, atunci să fie: identitatea vizuală a festivalului a primit o nouă formă și culoare.

„Simbolul logo-ului ne descrie un nor care se însăilează ușor pe cerul creativității, în manieră free hand, care vorbește despre libertatea de exprimare, despre inovație, un nor care plutește, fără început și fără sfârșit, însemnând la desenarea fără limite a artei de orice formă și în orice spațiu”, spune Alina Gavrilă-Borțun, creatoarea noului logo UNDERCLOUD și noului afiș.

Până în prezent UNDERCLOUD este sprijinit de Ministerul Culturii, AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), Primăria Capitalei prin ARCUB, Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, Rock FM, Magic FM, Theatrum. Producător: Fundația Calea Griviței.

Programul este anunțat pe site-ul festivalului www.undercloud.ro și pe paginile de social media. Biletele sunt puse în vânzare pe mystage.ro și bilete.ro.

 

 

 

Număr de vizualizări :3

Expoziția „Provocări și răspunsuri pe Dunăre. Ungaria și navigația ...

Posted: 30 May 2022 09:26 AM PDT

Institutul Liszt, Centrul Cultural Maghiar București împreună cu Muzeul Național Tehnic Prof. ing. Dimitrie Leonida prezintă expoziția intitulată „Provocări și răspunsuri pe Dunăre. Ungaria și navigația pe Dunăre în perioada interbelică”. Expoziția realizată de Muzeul Tehnic și al Transporturilor din Ungaria va fi vernisată marți, 31 mai 2022, la ora 18.00 la Muzeul Național Tehnic Prof. ing. Dimitrie Leonida (București, Parcul Carol I), Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București în colaborare cu Muzeul Tehnic și al Transporturilor din Ungaria a prezentat în anii trecuți în Bucureşti și în alte orașe din România mai multe expoziții referitoare la istoria transporturilor maghiare, precum cea intitulată „Hai la aventură! Cursa Budapesta–Constantinopol, 1912” despre automobilism, „Metropolitanul budapestan – 125” despre istoria metroului maghiar, sau cea intitulată „Istoria navigației pe Dunăre” care prezintă începuturile navigației cu aburi pe Dunăre.

 

Expoziția din acest an prezintă schimbările semnificative intervenite în navigația pe Dunăre în perioada interbelică, atunci când S-au creat noi organisme de reglementare (Comisia Internațională a Dunării / Comitée Internationale du Danube. CID), altele s-au reorganizat (Comisia Europeană a Dunării. CED), au luat ființă noi societăți de navigație de stat (cehă, iugoslavă), respectiv private (engleze, franceze, belgiene, austriece etc). În același timp, în urma dezvoltării motorizării și a transporturilor de petrol, această perioadă a adus în rândul guvernelor și investitorilor de pe malurile Dunării și semnificative provocări tehnice. În noua situație de concurență, Ungaria de după Trianon a trebuit să se repoziționeze și a reușit acest lucru în pofida unor dezavantaje importante. Schimbările politice din anii `30 au influențat de asemenea poziția din transporturile fluviale a tuturor țărilor dunărene, nu numai a Ungariei.

Expoziția structurată pe cinci teme, dar și pe criterii cronologice, își propune să ofere o imagine generală asupra acestor provocări și a răspunsurilor la aceste provocări, prin intermediul unor imagini de arhivă și a cinci modele de nave puse la dispoziție de către Muzeul Tehnic și al Transporturilor din Ungaria, fiind completate cu alte obiecte de muzeu corespunzătoare tematicii, aflate în custodia Muzeului Național Tehnic Prof. ing. Dimitrie Leonida.

 

Curatorul expoziției este SZATHMÁRY-TINKU Balázs

 

În București expoziția poate fi vizitată până pe data de 4 septembrie, apoi va pleca la Tulcea, la Galați și la Drobeta-Turnu Severin.

 

Parteneri: Muzeul Tehnic și al Transporturilor din Ungaria, S.C. FISE Electrica Serv SA – Muzeul Național Tehnic Prof. ing. Dimitrie Leonida

 

 

Număr de vizualizări :30

Expoziţie, cu ocazia centenarului naşterii lui Ștefan Aug.Doinaș, l...

Posted: 30 May 2022 09:11 AM PDT

În cadrul evenimentelor dedicate centenarului nașterii unuia dintre cei mai importanți poeți contemporani, Fundația Culturală Secolul 21 și Muzeul Național al Țăranului Român organizează, în perioada 2 – 15 iunie 2022, expoziția cu fotografii de arhivă „În satul natal”. Vernisajul va avea loc joi, 2 iunie 2022, ora 12.00, la sala Media a MNȚR. Cu această ocazie, va fi prezentat un montaj din textele lui Ștefan Aug. Doinaș- „Dialog cu mine însumi”, realizat de Camelia Belei și Alina Ledeanu și interpretat de liceenii din zona natală a marelui poet.

 

Ștefan Aug. Doinaș se naște la 26 aprilie 1922. Este fiul lui Augustin Popa și al Floriței Popa (născută Laza), țărani din satul Caporal Alexa/ Cherechi. Va purta numele bunicului patern: Ștefan Popa.

 

Urmează clasele primare la școala din satul natal, apoi pe cele gimnaziale și liceale la Arad (liceul „Moise Nicoară”). Încă elev, începe să scrie și să traducă poezie. În 1939, debutează în revista Jurnalul Literar condusă de cunoscutul critic G. Călinescu. La sugestia profesorului său, Alecu Constantinescu, își alege un pseudonim literar: DOINAȘ.

 

Opera sa literară include 16 volume de poezie, cinci volume de critică literară și eseuri, două volume de literatură pentru copii, 30 de volume de traduceri, un volum de teatru, un volum de proză.

 

Poeziile sale au fost traduse în franceză, germană, engleză, italiană, spaniolă, maghiară, macedoneană, sârbă, slovenă, bulgară.

 

A obținut numeroase distincții și premii: Premiul Academiei Române (1968), 7 premii ale Uniunii Scriitorilor, Medalia „Goethe” pentru traducerea Faust I și II (München, 1982), Premiul european pentru poezie (1989, Iugoslavia), Premiul național pentru poezie „Mihai Eminescu” (1998), înaltul ordin francez „Chevalier des Arts et des Lettres” (1999).

 

A fost nominalizat, din partea României, pentru premiul Nobel (1992).

 

Pe 25 mai 2002, la moartea lui Ștefan Aug.Doinaș, Președintele României decretează funeralii naționale.

 

Evenimentul organizat de Fundația Culturală Secolul 21 la MNȚR se înscrie într-un program amplu care a debutat cu sesiunea omagială „DOINAȘ – vitalitatea operei la centenar” de la Academia Română (19 mai 2022), sesiune moderată de Acad. Ion Pop și Alina Ledeanu – președinte FCS 21, autorul și coordonatorul proiectului – , va continua cu seria de manifestări „Actualitatea operei lui Ștefan Aug. Doinaș”, organizate sub auspiciile Comisiei Naționale pentru UNESCO și în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române (pe 3 iunie 2022, între orele 17.30-20.30), și se va încheia cu numărul special dedicat de revista Secolul 21 (DOINAȘ, contemporanul nostru) și cu a VII-a ediție a concursului organizat pentru elevii și profesorii din zona natală a marelui poet („Cunoașteți opera lui Ștefan Aug.Doinaș?”) .

 

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator Cultural, Infinitezimal, Revista Timpul, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, www.agerpres.ro, spotmedia.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, propagarta.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.gokid.ro, www.onlinegallery.ro, www.invietraditia.ro, www.accmediachannel.ro, revistapatronatuluiroman.ro, cult-ura.ro, www.iqool.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin.

 

 

Număr de vizualizări :27

Editura UNATC PRESS, prezență artistică la Bookfest 2022

Posted: 30 May 2022 09:06 AM PDT

UNATC PRESS, editura Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC), participă în perioada 1-5 iunie 2022 pentru prima dată la Salonul Internațional de Carte Bookfest. Prezența UNATC PRESS de-a lungul celor cinci zile la cunoscutul eveniment dedicat cărții și autorilor de la Romexpo este un exercițiu de conectare la lumea publishingului de carte autohton, dar mai ales o excelentă ocazie de a se adresa în mod nemijlocit cititorilor. La standul UNATC PRESS din Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo, iubitorii de teatru și film se vor putea familiariza cu oferta de carte din back-list-ul editurii, prezentată în format digital, precum și cu cele mai recente noutăți.

# stand-instalație care pune în discuție problema întâlnirii cu celălat

UNATC PRESS își propune ca prezența sa la Bookfest 2022 să ia forma unui gest artistic. Astfel, la standul editurii vizitatorii vor avea ocazia să interacționeze cu o instalație creată de studenții programului masteral Interactive Technologies for Performing and Media Arts (ITPMA) din cadrul UNATC, care vorbește despre întâlnirea cu celălalt, o temă atât de actuală, la capătul celor doi ani de izolare pandemică.

//encounter with a stranger, instalația creată de Tudor Dobrescu, Diana Chiru, Constantin Simon și Denis Flueraru la finalul anului trecut, va fi găzduită în cadrul unui stand imaginat special pentru această ocazie de arhitecta Gabi Albu.

 

# dezbateri

Pornind de la două apariții editoriale UNATC PRESS, vor fi organizate și două dezbateri în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest.

Astfel, duminică, 5 iunie, începând cu ora 12.00, la Cafeneaua Literară, va avea loc dezbaterea cu tema „Modele alternative de infrastructură culturală”, un dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei CONCEPT, una dintre cele mai importante reviste autohtone dedicate cercetării în domeniul artelor spectacolului. La eveniment vor lua parte Mihaela Bețiu, redactorul-șef al revistei, alături de Mihaela Michailov, directoarea Centrului de Cercetare CeArFi din cadrul Departamentului Cercetare Dezvoltare Inovare al UNATC, alături de cercetătoarele Catinca Drăgănescu și Maria Drăghici; moderatoare: Oana Boca Stănescu, coordonatoarea UNATC PRESS.

Tot duminică, 5 iunie, de la ora 13.00, la Scena ARCA, va avea loc o nouă dezbatere, pornind de la volumul Ce este cinematograful? de André Bazin (co-editare UNATC PRESS & Polirom). Organizat sub umbrela tematică „Cinema și literatură: granițe, apropieri, influențe”, evenimentul îi reunește pe Andrei Gorzo, coordonatorul traducerii volumului în limba română, și pe Delia Ungureanu, Conferențiar la Facultatea de Litere a Universității din București și Associate Director al Harvard Institute for World Literature. Moderatoare: criticul de film și scenarista Ileana Bîrsan.

 

# filme

Prezența UNATC PRESS la ediția din acest an a Salonului Internațional de Carte Bookfest este acompaniată și de o selecție de nouă scurtmetraje realizate de studenții UNATC, nominalizate și premiate la nivel național și internațional. Peliculele care vor putea fi urmărite la Standul Cinema Bookfest de-a lungul desfășurării ediției din acest an a salonului de carte sunt: Despre ce naiba să scriu? (2019 – Matei Monoranu), Firul roșu (2019 – Alexandra Fuscaș), El iubește ochii mei (2019 – Enxhi Rista), Venim pe rând și mergem pe sărite (2020 – Mihnea Toma), Împreună (2020 – Alma Buhagiar), Mezzo forte! (2019 – Eugen Dediu), Cum înalți un zmeu? (2018 – Loránd Gábor),  Contraindicații (2019 – Lucia Chicoș) și Apartamentul X (2020 – Marius Papară).

 

——-

Editura UNATC PRESS, aflată în acest moment într-un proces de reorganizare, își propune să devină una dintre cele mai importante edituri ale unei universități cu profil artistic din România și unul dintre cele mai îndrăgite branduri în rândul editurilor care publică volume din sfera teatru și artele spectacolului, cinematografie și media. Prin întreaga sa activitate, UNATC PRESS își propune să contribuie la creșterea prestigiului UNATC în țară și în străinătate, ajutând la diseminarea cercetărilor relevante în domeniile specifice.

 

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :22

„Magie pe portativ”, la Muzeul Hărților

Posted: 30 May 2022 08:57 AM PDT

Sâmbătă, 4 iunie 2022, ora 11:00, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi în parteneriat cu Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) îi invită pe copii la un spectacol de muzică și magie, susținut de pianista Mădălina Pașol și magicianul MAGITOT. Evenimentul are loc la sediul muzeului, pe Strada Londra nr. 39, sector 1, Bucureşti.

 

Acces : bilet de 15 lei/ copil, achiziționat online https://eventbook.ro/theater/bilete-magie-pe-portativ  Părinții vor putea achizitiona bilet de vizitare a muzeului (10 lei), de la casa de bilete.

 

Durata : 1h 30min

Intrarea este permisă până cu maximum 15 minute înainte de începerea evenimentului.

„Magie pe portativ” este un nou eveniment-concept, un spectacol de magie și muzică cu pian, acordeon, mentalism, porci de plastic, cătușe și föhn. Mădălina Pașol, pianist concertist, își va demonstra abilitățile muzicale în sincron cu trucurile pline de umor și îndemânare ale actorului Marian Drăguș alias MAGITOT.

La finalul evenimentului, îi invităm pe copii și pe părinți să descopere hărțile vechi din colecția Muzeului, să se bucure de jocurile de puzzle, de aplicațiile de realitate augmentată și de cărțile de la „Colțul de lectură”.

Pianista Mădălina Pașol, un copil-minune al anilor ’80-’90, recunoscută pentru premiile internaționale și colaborările pe scenele importante din Europa și Asia, este apreciată pentru măiestria sa intepretativă. Este laureată a unor importante concursuri  internaționale precum ARD – München, Feruccio Busoni sau Artur Schnabel. La Berlin, printre alte colaborări prestigioase cu RIAS Kammerochester, Filarmonica din Berlin și absolvirea clasei de pianiști concertiști a celebrului profesor român George Sava și, mai târziu, a prof. Pascal Devoyon, pianista a inițiat o stagiune de Hauskonzerte pe care le continuă la București sub forma salonului „Chopin&Champagne”. Prezidează Institutul Internațional de Arte și inițiază proiecte pentru tinere talente care se formează sub îndrumarea sa și promit viitorul unei generații. În cadrul carierei sale de prestigiu internaţional Mădălina Pașol colaborează cu numeroase instituții și festivaluri din România: Bucharest Music Film Festival, Radio România Muzical, Festivalul George Enescu, Filarmonica „George Enescu” din București, Casa Artelor „Dinu Lipatti” etc.

Marius Drăguș, cunoscut pentru toată lumea drept MAGITOT, este absolvent al U.N.A.T.C. I.L. Caragiale la clasa profesorului Florin Zamfirescu și ultimul discipol al maestrului magician MATEI RETAS. Câștigător al premiului de originalitate în cadrul Emisiunii ”Românii au talent” și cu peste 350 de spectacole pe an, MAGITOT este astăzi un brand național, apreciat atât de televiziunile din țară cât și de organizatorii de evenimente de calitate. Spectolele sale se disting prin farmecul aparte al artistului, comedia de calitate și faptul că publicul pășește în lumea lui, simțindu-se detașat de problemele cotidiene. Profesor de actorie și magie de peste 10 ani, actor, magician, prezentator și un bun entertainer, toate astea amestecate cu umorul specific, il fac pe MAGITOT să fie un brand național.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. MNHCV își propune ca, prin grija pentru patrimoniu și interpretarea lui, prin activități destinate specialiștilor și comunităţii, să devină o instituție relevantă pentru public și pentru cultură, promovând cercetarea, interactivitatea, educația pe tot parcursul vieții, dialogul şi angajarea creativă. http://www.muzeulhartilor.ro/

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, reunind artişti interpreţi din domeniul artei muzicale interpretative, cum ar fi solişti, dirijori, corişti, balerini, dansatori şi instrumentişti ai prestigioaselor orchestre existente în România. În cei peste 20 de ani de activitate, UCIMR a reușit să reunească peste 10 000 de membri și să se impună în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect https://www.ucimr.ro/

 

Număr de vizualizări :21

”Eu. Despre mine. Al meu” – spectacol lectură

Posted: 30 May 2022 08:53 AM PDT

Nicoleta Lefter, Adina Andrei Lucaciu și Irina Velcescu se întâlnesc din nou sub cupola atelierelor de autocunoaștere prin scris organizate de Asociația Culturală Control N, de această dată pentru spectacolul lectură ce finalizează a patra serie de lucru cu tineri bucureșteni: ”Eu. Despre mine. Al meu”.

”Adina, Nico și Velce, în afară de faptul că sunt niște actrițe minunate, sunt artiste real interesate de această zonă, pentru că toate trei sunt implicate în proiecte și spectacole care vizează publicul tânăr, care sunt gândite și create pentru publicul tânăr, sau sunt generate de autor tânăr. Prin urmare, fiind atât de conectate și atât de interesate de zona asta, mi s-a părut firesc să fie partenerele mele în crearea momentului ăsta. Cred că modul lor de a se bucura, de a se lăsa uimite și în același timp real impresionate de textele pe care ajung să le citească și să le rostească e ceva autentic, care ajunge să aibă puterea să te ducă dincolo de ecran.”, spunea Oana Răsuceanu, inițiator și trainer al proiectului, în urmă cu un an, în pregătirea spectacolului lectură Eux3.

 

În această vară, atelierele finalizează pentru prima oară cu un spectacol lectură în prezența publicului, ce va avea loc vineri, 10 iunie, de la ora 19.00, la unteatru open-air (Grădina Casei Universitarilor). De această dată, publicul va putea nu doar să audă textele scrise de copii, dar să îi și aplaude, căci tinerii autori vor fi printre spectatori. Intrarea este liberă. Concepția spectacolului îi aparține Oanei Răsuceanu.

 

Eu. Despre mine. Al meu. – ateliere de autocunoaștere prin scris, s-a desfășurat între 28 martie și 15 aprilie 2022, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din: Școala Gimnazială “Sf. Calinic de la Cernica“, Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes” și Liceul Tehnologic “Antim Ivireanu”. În cadrul programului, elevii au fost familiarizați cu scrierea creativă, scrierea dramatică și scenaristica. Trainerii Eu. Despre mine. Al meu. au fost: Oana Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaela Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Ana Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică).

 

Eu. Despre mine. Al meu. – ateliere de autocunoaștere prin scris vine ca o continuare organică a atelierelor DE TREI ORI – Poveste, Monolog, Scenariu, Eu x 3 și Ori Trei – ateliere de autocunoaștere prin scris, toate programe educaționale ce, în mai puțin de doi ani, au avut ca protagoniști aproape 100 de copii de gimnaziu și liceu.

 

O selecție din textele generate de fiecare participant al celor patru ateliere e găzduită de revista LiterNet.ro – în secțiunea Atelier, la capitolul Personale.

 

Eu. Despre mine. Al meu – ateliere de autocunoaștere prin scris a propus abordarea scrisului din trei perspective diferite (scenaristică, dramaturgie și scriere creativă), plecând, însă, de la un numitor comun: autorul. Copiii au fost încurajaţi să descopere şi să exploreze propriile trăiri, gânduri, experienţe pe care, mai apoi, le-au transpus pe hârtie, în formele caracteristice fiecărui tip de scriitură în parte.

 

***

 

Asociația Culturală Control N a fost fondată în 2009 de Oana Răsuceanu (scenarist), Ana Agopian (scenarist) și Iulia Rugină (regizor de film) cu scopul de a înlesni accesul la educație cinematografică în România, de a crea punți între artiștii locali și internaționali, de a sprijini debutul artistic și manifestările creative în zona artelor performative.

 

De-a lungul celor 12 ani de activitate, Asociația Culturală Control N a derulat proiecte în zona filmului, teatrului, dansului, fotografiei și scrierii dezvoltând parteneriate internaționale cu Italia, Franța, Belgia și Polonia.

 

În ultimii 5 ani activitatea Control N s-a extins în zona artelor performative, asociația având în portofoliu 3 producții de teatru-dans originale (Telefonul din colțul străzii Dorian – inclus în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru 2017, Dance Yourself), o producție de teatru multimedia – Neverland, o expoziție multimedia dedicată discotecilor comuniste (Disco BTT) – proiect recompensat cu Premiul AFCN 2018 pentru activarea patrimoniului cultural imaterial din România și o expoziție de fotografie – Acsinte.100, transformată într-un nou program educațional în mediul online.

 

Asociația Culturală Control N a inițiat și a implementat numeroase ateliere și training-uri dedicate tinerilor (copii și adolescenți deopotrivă), educația prin film sau teatru fiind unul dintre domeniile de interes ale celor trei membri fondatori.

 

Experiența de peste 15 ani în management cultural a celor trei membri fondatori s-a împletit cu o carieră în cinematografie, echipa de scenariști – regizor având în portofoliu 3 filme de lung metraj (Love Building, Alt Love Building, Breaking News) și 12 scurt metraje, proiectate, în total, în peste 70 de evenimente culturale din 30 de țări.

 

Număr de vizualizări :22

Lansările și noutățile Editurii Cartier la Bookfest 2022

Posted: 30 May 2022 08:51 AM PDT

În perioada 1-5 iunie 2022, editura Cartier vă dă întâlnire la Bookfest ( Romexpo, în hala B2, standul B04). Sunteți așteptați cu noutăți și reduceri de 10% la toate cărțile Cartier și 15% la cărțile pentru copii. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul lansărilor.

 

Lansările Cartier la Bookfest 2022

JOI, 2 iunie. Ora 17.00 – 18.00. Scena Arena

Frontul ucrainean: lansarea volumelor Jazz în Donbas, Internat, Anarchy in the UKR, de Serhii Jadan, și Recreații, de Iuri Andruhovîci. Traducere din limba ucraineană de Maria Hoșciuc.

Participă: Bogdan-Alexandru Stănescu, Nicolas Trifon, Alina Purcaru, Vasile Ernu și Emilian Galaicu-Păun.

VINERI, 3 iunie. Ora 15.00. Standul Editurii Cartier

Lansarea volumelor Regele ucis de-un porc. O moarte infamă la originea emblemelor Franței și O istorie simbolică a Evului Mediu Occidental, de Michel Pastoureau. Traducere din franceză de Emilian Galaicu-Păun.

Participă: Tudor-Radu Tironi, Alin Ciupală și Emilian Galaicu-Păun.

VINERI, 3 iunie. Ora 16.00. Standul Editurii Cartier

Lansarea celor mai noi titluri din Cartier de colecție: Mariana Marin. La întretăierea drumurilor comerciale. Poeme alese de Claudiu Komartin. Cu o prefață de Teona Farmatu (volumul nr. 34); Cine nu e mângâiat nu există. Antologia Generației 2000 de Anastasia Gavrilovici și Alexandru Cosmescu (volumul nr. 35); Constantin Kavafis. Așteptându-i pe barbari. Traduceri și studiu introductiv de Aurel Rău (volumul 37).

Sesiune de autografe.

Participă: Claudiu Komartin, Teona Farmatu, Anastasia Gavrilovici și Emilian Galaicu-Păun.

VINERI, 3 iunie. Ora 17.00. Standul Editurii Cartier

Lansarea volumului Perfect nemulțumită, de Irina Bruma.

Sesiune de autografe.

Participă: Irina Bruma, Cristina Ispas și Emilian Galaicu-Păun.

 

VINERI, 3 iunie. Ora 18.00. Standul Editurii Cartier

Lansarea volumului Condamnare, marginalizare și supraviețuire în regimul comunist. Școala gustiană după 23 august 1944, ediție coordonată de Zoltan Rostas.

Sesiune de autografe.

Participă: Zoltan Rostas, Nicolas Trifon, Ionuț Butoi, Irina Nastasă-Matei și Emilian Galaicu-Păun.

 

SÂMBĂTĂ, 4 iunie. Ora 14.00. Standul Editurii Cartier

Lansarea volumului I  În căutarea timpului pierdut, de Marcel Proust (Cartier de colecție nr.38), într-o nouă  traducere din limba franceză de Cristian Fulaș.

 

Participă: Cristian Fulaș, Bogdan Crețu și Emilian Galaicu-Păun.

 

SÂMBĂTĂ, 4 iunie. Ora 16.00. Standul Editurii Cartier

Lansarea volumelor Lectura lui Dante, 3 volume, de Laszlo Alexandru.

Sesiune de autografe.

Participă: conf. univ. dr. Otilia Doroteea Borcia, Mara Chirițescu, Laszlo Alexandru și Emilian Galaicu-Păun.

 

SÂMBĂTĂ, 4 iunie. Ora 17.00. Standul Editurii Cartier

Lansarea volumului Casa mai multor primăveri, de Alexandru Bordian.

Sesiune de autografe.

Participă: Alexandru Bordian, Cosmin Perța și Emilian Galaicu-Păun.

 

Cărțile Cartier pe care să nu le ratați la acest Bookfest:

Cartier de colecție

În căutarea timpului pierdut, de Marcel Proust (vol. 1), în noua traducere a lui Cristian Fulaș

Așteptându-i pe barbari, de Constantin Kavafis, în traducerea lui Aurel Rău

Cine nu e mângâiat nu există. Antologia generației 2000, în selecția Anastasiei Gavrilovici și a lui Alex Cosmescu

Un secol de poezie română scrisă de femei (volumele 1, 2, 3), în selecția Alinei Purcaru și a Paulei Erizanu

La întretăierea căilor comerciale, de Mariana Marin, în selecția lui Claudiu Komartin, cu o prefață de Teona Farmatu

Zonă complice, de Mariana Codruț, în selecția lui Bogdan Crețu

Șuruburi, șaibe, cuie, piulițe, de Adela Greceanu

Cuvintelor, necuvintelor, de Nichita Stănescu, în selecția lui Matei Vișniec

Cartier istoric

Aventuri în Rusia de azi. Nimic nu este adevărat și totul e posibil, de Peter Pomerantsev

Regele ucis de-un porc, de Michel Pastoureau

O istorie simbolică a evului mediu occidental, de Michel Pastoureau

Era revoluției, Era capitalului, Era imperiului, Era extremelor, de Eric Hobsbawm

Imperiul trebuie să moară: istoria revoluției ruse prin personalități, de Mihail Zîgar

Istorii antisovietice, de Oleg Panfilov

Odessa, de Charles King

Republica Moldova: 30 de ani în 30 de cuvinte, volum colectiv coordonat de Dorina Roșca și. Lidia Cotovanu

Biblioteca deschisă (ficțiune străină)

Internat, de Serhii Jadan, în traducerea Mariei Hoșciuc

Jazz în Donbas, de Serhii Jadan, în traducerea Mariei Hoșciuc

Anarchy in the UKR, de Serhii Jadan, în traducerea Mariei Hoșciuc

Recreații, de Iuri Andruhovîci, în traducerea Mariei Hoșciuc

Poză de familie și alte povestiri, de Ivo Andric, în traducerea Octaviei Nedelcu

Jurnal pandemic, de Goncalo M. Tavares, în traducerea Siminei Popa

O schiță a societății, de Rainald Goetz, în traducerea lui Victor Scoradeț

Putere și rezistență, de Ilja Trojanow, în traducerea lui Andrei Anastasescu

Rotonda și Cartier Popular (poezie și proză română contemporană)

 

Casa mai multor primăveri, de Alexandru Bordian

Perfect nemulțumită, de Irina Bruma (proză scurtă)

Ard pădurile, de Paula Erizanu (premiul Tânărul Scriitor al Anului 2022, Gala Tinerilor Scriitori)

Era lumină, era vînt, de Mariana Codruț (proză scurtă)

Margareta noastră, de Dumitru Crudu

Pe Contrasens, de Oleg Serebrian (nominalizat la premiul UE pentru Literatură din partea României)

Woldemar, de Oleg Serebrian

Vara în care mama a avut ochii verzi, de Tatiana Țîbuleac

Grădina de sticlă, de Tatiana Țîbuleac (pemiul UE pentru Literatură din partea României)

 

Eseu

 

Lectura lui Dante, de Laszlo Alexandru

Imperiul binelui, de Philipe Muray, în traducerea lui O. Nimigean

Fete pierdute, de Alexandru Cistelecan

Inorogul la porțile Orientului. Bestiarul lui Dimitrie Cantemir, de Bogdan Crețu

Realitatea ca hologramă, de Nina Corcinschi

Idei și fantasme, de Adrian Ciubotaru

Secolul XXI, volum colectiv coordonat de Alex Cistelecan

Cel care așteaptă, de Arthur Suciu

 

Cărți pentru copii

 

Privighetoarea și trandafirul, de Oscar Wilde, în traducerea Laviniei Braniște

Prințul fericit, de Oscar Wilde, în traducerea Laviniei Braniște

Melcușorul, de Lavinia Braniște (ediția a doua)

Jungla lui Toco, de Lavinia Braniște (ediția a doua)

Poezii de seama voastră, de Grigore Vieru

Toate întâmplările se prefac în cuvinte, de Vasile Romanciuc

Animale din ere apuse, de Maja Safstrom, în traducerea lui Dorin Onofrei

Mic atlas ilustrat de curiozități uimitoare despre animale, de Maja Safstrom, în traducerea Anastasiei Gavrilovici

Curiozități uimitoare despre puii animalelor, de Maja Safstrom, în traducerea lui Dorin Onofrei

 

Număr de vizualizări :22

Turneul naţional ”Flautul fermecat” – ”Joc în oglinzi”, cu Ion Bogd...

Posted: 30 May 2022 08:43 AM PDT

Turneul național ”Flautul fermecat” – ediția a XI-a aduce sub titlul ”Joc în oglinzi” un nou spectacol de muzică și poezie cu Ion Bogdan Ștefănescu şi discipolii săi Carla Stoleru, Lorena Atomei, Teo Mondiru, Mihai Vaida. Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu va începe turneul său anual Flautul fermecat pe 30 mai la București, la Muzeul Național al Literaturii Române, următoarele spectacole fiind programate pe 7 iunie – București, Cercul Militar Național, 17 iunie – Deva, Sala Pro Arte,18 iunie – Brașov, Sala Patria, 25 iunie – Caracal, Teatrul Naţional, 26 iunie 2022 – Port Cultural Cetate. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

            “Spectacolul Joc în oglinzi aduce în prim plan lirica marilor poeți români, de la Mihai Eminescu, Arghezii și Blaga, la poeții contemporani, totul fixat pe un suport muzical cu lucrări originale de Ioan Dobrinescu și Ion Bogdan Ștefănescu și, mai ales, cu piese care ilustrează parcursul istoric al muzicii românești, de la Anton Pann și Ioan Coioni până în zilele noastre, incluzând și câteva piese celebre ale perioadei interbelice, în aranjamentele pline de farmec ale lui Ioan Dobrinescu.”, declara flautistul Ion Bogdan Ştefănescu înainte începerii turneului

Turneul Flautul fermecat este unul dintre proiectele itinerante cele mai diverse care s-au dezvoltat în ultimul deceniu, iar Ion Bogdan Ștefănescu unul dintre cei mai inventivi muzicieni ai scenei româneşti actuale, artist preocupat în mod creativ de a face din concertele la care participă adevărate spectacole, cât mai atractive pentru public. Întotdeauna el și-a dorit de la fiecare turneu mai mult decât de la cel precedent și astfel a căutat împreună cu cei care au scris istoria acestui turneu, povești care să aducă ceva în plus atât spectatorilor, cât și artiștilor implicați.

Ritmul anual în care s-a organizat turneul Flautul fermecat începând din 2012 – uneori au existat chiar două ediții pe stagiune – l-a impus în cadrul evenimentelor culturale cu tradiție. Începând cu 2012, Ion Bogdan Ștefănescu a vizitat zeci de orașe din țară alături de pianistul Horia Mihail, în 2018 a realizat turneul Flautul fermecat împreună cu chitaristul Costin Soare, în 2019, a fost momentul îmbinării între poezie şi muzică alături de actorii Alexandru Repan şi Dorel Vişan, iar concertele au continuat în diverse formule alături de Flaut Power şi în anii pandemiei 2020 şi 2021.

 

Joc în oglinzi 

spectacol de muzică și poezie 

cu Ion Bogdan Ștefănescu &

Carla Stoleru, Lorena Atomei, Teo Mondiru, Mihai Vaida – flaut

30 mai – București, Muzeul Național al Literaturii Române (str. N. Crețulescu nr. 8)

7 iunie – București, Cercul Militar Național, Sala “Eusebiu Ștefănescu”

17 iunie – Deva, Sala Pro Arte

18 iunie – Brașov, Sala Patria

25 iunie – Caracal, Teatrul Naţional
26 iunie – Cetate, Port Cultural Cetate

 

Producător: Pro Contemporania

Coproducător:  Radio România

Cu sprijinul: JTI, Ade Gas Oil, Aqua Carpactica, Domeniile Sâmbureşti.

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenţia de carte, Observator cultural, Viewfinder Solutions, The Culture Club, Mişcarea de rezistenţă

Parteneri culturali şi organizatori locali : Muzeul Naţional al Literaturii Române, Cercul Militar Naţional, Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva, Primăria Municipiului Deva, „Colegiul Naţional Decebal” din Deva, Filarmonica de Stat din Braşov, Primăria Caracal, Asociaţia Fii şi Prietenii Caracalului, Teatrul Naţional Caracal, Port Cultural Cetate.

 

 

Număr de vizualizări :25

Editura Publisol la Bookfest 2022

Posted: 30 May 2022 04:28 AM PDT

În cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, care are loc între 1 și 5 iunie 2022, la Romexpo, Editura Publisol anunță reduceri de până la 44% la toate titlurile editurii.

 

Editura Publisol și-a construit în doar 2 ani un portofoliu larg de titluri, de la istorie, sănătate, artă și cultură, biografii ale unor personalități până la sport, romane de dragoste sau serii de romane polițiste.

La această ediție, editura vine cu cele mai recente titluri:

Stelian Tănase, Istoria căderii regimurilor comuniste, o cronică a evenimentelor petrecute în Europa Centrală și de Est în anul 1989, frescă a unei epoci întregi aflate sub semnul Războiului Rece, al Cortinei de Fier și al Zidului de la Berlin.

Ovidiu Blag, Fotbal minut cu minut, carte închinată oamenilor care au construit o emisiune-etalon a radioului românesc: Sebastian Domozină, Ion Ghițulescu, Teodor Mateescu, Nicolae Secoșan, Dan Voicilă, Octavian Vintilă, Ovidiu Ioanițoaia și alți „zei ai microfonului”. Cartea este însoțită de coduri QR cu ajutorul cărora pot fi ascultate momente importante din cadrul acestei emisiuni.

Julian Jackson, Căderea Franței. Invazia nazistă din 1940. Reputatul istoric britanic descrie, prin mărturii și documente, unul dintre cele mai dramatice momente ale istoriei secolului trecut: căderea Franței sub loviturile lui Hitler în numai șase săptămâni. Cartea are o prefață semnată de Prof Dr. Adrian Cioroianu

Memorii, biografii: 

Anthony Seldon și Raymond Newell, Theresa May. Un prim-ministru pentru Brexit. Bucurându-se de un acces fără egal la informații venite atât de la aliații, cât și de la rivalii Theresei May, autorul scoate la iveală modul dezastruos în care au fost purtate negocierile pentru Brexit, faptul că Theresa May nu a realizat nimic din platforma sa pe plan intern și relațiile tensionate ale acesteia cu liderii internaționali. Cartea are o prefață semnată de doctoral în istorie Florian Banu.

Soner Çağaptay, Erdoğan și criza Turciei moderne, este povestea „sultanului” care a construit Turcia contemporană. Autorul urmărește parcursul politic al lui Recep Tayyip Erdoğan, de la absolventul de colegiu musulman, dezorientat de societatea modernă, la exponentul mișcării politice islamiste. Çağaptay radiografiază istoria mai recentă sau mai îndepărtată a Turciei, neevitând să vorbească deschis despre liberalism, kemalism, gülenism, dar și despre spinoasa problemă kurdă. Cartea are o prefață semnată de doctoral în istorie Florian Banu.

Colecția FeminIN 

Ioana, Rusoaica, Mara, Adela, Adam și Eva, Donna Alba, Jocurile Daniei, Femei, Chira Chiralina, 10 romane scrise cu precădere în perioada interbelică, în care personajul central este unul de sex feminin. Colecția nu reprezintă o odă a eternului feminin, ci, dimpotrivă, aduce în prim-plan modul în care femeia era percepută, prin intermediul literaturii, în România: muză, iubită, adorată, ori mamă, gospodină, copilă, dar niciodată eroină.

Biblioteca Secolului 20, o colecție de autori rămași pe nedrept în umbră, dar care au avut o contribuție importantă la dezvoltarea literaturii române de la începutul secolului trecut. Din această colecție fac parte Sofia Nădejde, Carol Ardeleanu sau Ury Benador.

Yoann Iacono, Un Stradivarius de la Goebbels

O vioară presupusă a fi opera lui Stradivarius, îi este oferită tinerei muziciene Nejiko Suwa de către Joseph Goebbels, în 1943, pentru a pecetlui apropierea dintre Germania nazistă și Imperiul Japoniei. Însă, întrucât face parte din bunurile confiscate evreilor în timpul războiului, lui Nejiko Suwa îi va fi , într-adevăr, greu să îmblânzească acest instrument, vioara comportându-se de parcă ar avea un suflet și o personalitate proprii, împrumutate de la cel care a cântat la ea anterior.

Robert Littell, Tovarășul Koba

În Moscova anului 1953, un băiat de zece ani și jumătate, naiv, dar plin de spirit, este nevoit să se ascundă de NKVD în camerele secrete ale Casei de pe Splai, o construcție imensă care adăpostea sute de nomenclaturiști, funcționari de partid și ofițeri. Acolo îl cunoaște pe Koba, un bătrân care știe o mulțime de lucruri despre Stalin. Între cei doi se leagă o prietenie ciudată, în care bătrânul pare interesat să își prezinte și latura agreabilă a personalității sale, iar Leon încearcă să afle cât mai multe despre lucruri „despre care nu vă învață la școală”. Adică despre fete, poeme, dragoste, sex, dar și despre Revoluția bolșevică, Lenin, Troțki sau despre moartea prin înfometare a milioane de țărani ucraineni.

Pentru micii cititori, care doresc acţiune și farse amuzante, editura Publisol aduce Adevărații porumbei, o colecție de 6 volume de benzi desenate despre o echipă formidabilă care protejează orașul, rezolvă mistere și luptă cu infractorii!

Pe lângă toate acestea, mai puteți răsfoi și volume din alte colecții, precum:

Seriile de cărți polițiste: Haralamb Zincă, Horia Tecuceanu, Petre Sălcudeanu;

Romane de dragoste: seria de 7 cărți Cere-mi ce vrei de Megan Maxwell

Serii de autor: Leonida Neamțu, Ben Mcintyre, Dani Atkins.

 

 

Editura Publisol poate fi găsită la standul F 09 din Pavilionul B2.

 

Număr de vizualizări :16

Editura Librex lansează cartea ”Nestemata pierdută”, de Raluca Butn...

Posted: 30 May 2022 03:31 AM PDT

Editura Librex anunță apariția unui historical romance plin de pasiune, “Nestemata pierdută” scris de Raluca Butnariu, autoare ce a reușit să zugrăvească, în cele 14 romane publicate, universuri de care zeci de mii de cititori s-au îndrăgostit. Printre romanele de dragoste scrise de Raluca Butnariu se numără: Trandafirul scoțian, Când dragostea ucide, Privilegii, Deziluzii, Umbra Nopții, Regăsire, Văpaia Soarelui și Fără regrete.

Nestemata pierdută este o poveste plină de senzualitate și pasiune, într-o epocă a gloriei, a eleganței și a onoarei. O poveste tulburătoare despre alegeri dureroase, sacrificiu, loialitate, prietenie și încredere.

„Theo o privi lung. Cristoase, avea niște ochi absolut superbi: mari, limpezi, de un albastru-liliachiu, tiviți cu gene scurte, curbate la vârfuri. Ochi de nimfă, gândi el. Ochi care puteau înghiți un bărbat de viu, prinzându-l într-un labirint de dorințe și vise tulburătoare, în care acesta ar fi rătăcit buimac la nesfârșit.” – Nestemata Pierdută

Sâmbătă, 4 iunie 2022, ora 15:00, fanii Ralucăi Butnariu sunt invitați la lansarea oficială a cărții Nestemata pierdută, la hotel Pullman, World Trade Center, București. Toți cititorii vor fi așteptați cu surprize și o tombolă prin care vor putea câștiga cartea cu autograf și alte cadouri pentru câțiva norocoși.

Unele cărți nu se citesc, ci se trăiesc! Atunci când autorul îți deschide poarta către o lume cu propria-i peniță, nu îți rămâne decât să intri și să-i savurezi tărâmul la maxim. Nestemata pierdută este cireașa de pe tortul format din cărțile Ralucăi Butnariu. Doamne cât a înflorit această autoare! De la un roman la altul, i-am putut urmări evoluția spectaculoasă, savurând mereu felul cum îndrăzneala și curajul ei de a se avânta în miezul imaginației ei, lua amploare. În primul rând Nestemata pierdută reprezintă un cumul de evenimente succesoare romanelor anterioare. Bucuria mea a fost enormă atunci când m-am reîntâlnit cu persoajele dragi mie, cum ar fi Braxthon, Rosalind, Anne, Nicholas și mulți alții. Acțiunea continuă în strânsă legătură cu Umbra Nopții și Trandafirul scoțian și prelungește deznodământul nestematelor, conturând în același timp, o nouă poveste de dragoste într-o atmosferă plină de suspans.” – Diana Mîndrilă, Booknation.

Pe data de 5 iunie, Raluca Butnariu le dă întâlnire brașovenilor, începând cu ora 16:00 la Biblioteca Județeană George Barițiu Brașov, Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret, Str. Iuliu Maniu, Nr. 6.

Cartea Nestemata pierdută, de Raluca Butnariu, un historical romance plin de pasiune, este disponibilă la un preț special, cu transport gratuit, pe librarie online Librex.ro.

Vizualizări: 14

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor