altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 30 ianuarie 2020

“Medalion Beethoven 250 de ani, cu dirijorul Michael Cousteau și so...


Medalion Beethoven 250 de ani, cu dirijorul Michael Cousteau și sol...

Posted: 30 Jan 2020 09:38 AM PST

La 250 de ani de la nașterea ilustrului compozitor Ludwig van Beethoven, Filarmonica Banatul a decis să ofere publicului meloman câte un concert cu muzica sa în fiecare lună. Institutul Francez din Timișoara se alătură acestei iniţiative în calitate de co-organizator al concertului simfonic de vineri, 7 februarie 2020, ora 19.00,  condus de dirijorul francez Michael Cousteau și avându-l ca solist pe pianistul Dragoș Mihăilescu.

Concertul va avea loc la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul (Bd. C.D. Loga, nr. 2),  și va avea următorul program:

Uvertura Coriolan, Op. 62,

Concertul pentru pian și orchestră nr. 4, în Sol major, Op. 58

Simfonia nr. 1 în Do major, Op. 21

 

MICHAEL COUSTEAU s-a iniţiat la pian şi la violoncel de la o vârstă foarte fragedă. A decis să devină dirijor după ce a studiat inițial istoria şi filosofia. După ce participă la numeroase master-class-uri, Michaël Cousteau devine responsabil pentru diferite formări în şcolile şi conservatoarele franceze, activitate pedagogică pe care o va desfăşura mai ales la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris. Urmează mai multe colaborări cu diferite orchestre din Franța și din străinătate: Opera din Paris, Deutsche Oper am Rhein din Düsseldorf, Orchestra Franceză de Tineri, Orchestra Naţională din Lyon, Philarmonia di Roma (Italia), Savarian State Orchestra (Ungaria), Radio Kamer Orkest şi Radio Symfonie Orkest (Olanda) şi Orchestra Filarmonică din Luxembourg etc.

Michael Cousteau a mai dirjijat Orchestra Filarmonicii Banatul în 2014 și în mai 2019, însoțit de solista Diana Ciocârlie, în cadrul unui turneu național ocazionat de Sezonul România-Franța.

 

 

DRAGOȘ MIHĂILESCU a studiat pianul la Liceul de Artă Ion Vidu din Timişoara şi apoi la Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti, absolvit în anul 1982. Din acelaşi an activează ca pianist al Filarmonicii Banatul din Timişoara. Din anul 1990 este şi cadru didactic la Facultatea de Muzică din Timişoara. Pianistul s-a impus în viaţa muzicală din țară printr-o apreciată activitate solistică, susţinând recitaluri şi concerte cu orchestrele simfonice ale celor mai importante centre muzicale din România (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu etc.) A obținut numeroase premii la concursuri naționale de interpretare și a făcut parte din juriul unor concursuri naţionale şi internaţionale: Concursul internaţional de pian de la Braşov (1994, 1995) şi Concursul internaţional de pian Ella Philipp, Timişoara (2008).

BILETE: 20 de lei / tarif general; 10 lei / elevi, studenți, pensionari, posesori ai Cardului CulturaPlus;  30 de lei loje centrale. Biletele pot fi cumpărate de la casieria filarmonicii, anticipat (L, Mi, V: 10-14; Ma, J: 14-19) sau cu o oră înainte de începerea concertului.

 

Partener principal: BRD -Groupe Societe Generale

Parteneri permanenți ai Institutului Francez din Timișoara: AKWEL România, Helpline Romania.

Pentru mai multe detalii, urmăriți evenimentul Facebook : https://www.facebook.com/events/787275985108237/.

http://institutfrancais.ro/Timisoara/home

http://www.filarmonicabanatul.ro/

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/caJhUGhBKkA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Expoziție personală Constantin Ritivoiu – Pictură şi Desen

Posted: 30 Jan 2020 09:33 AM PST

Galeria Romană vă invită la primul vernisaj pe anul 2020. Se va deschide expoziţia de pictură şi desen a artistului Constantin Ritivoiu. Vernisajul are loc miercuri, 5 februarie 2020, începând cu ora 19:00. Expoziția poate fi vizitată în perioada  5 februrie – 5 martie 2020. AgențiadeCarte.ro este partener media.

“Pictorul a crescut și s-a format într-o familie cu tradiții culturale. A fost înconjurat din copilărie de cărți, tablouri și sculpturi, a ascultat muzică. Adolescent, a avut ocazia să întâlnească artiști reputați, de la subtilul analist al culorii Catul Bogdan și excepționalul acuarelist Rudolf Schweitzer-Cumpănă până la Corneliu Baba cel care a perpetuat în modernitate clar-obscurul muzeal, de la Traian Brădean până la Ștefan Sevastre, fiecare în măsură să poată sugera un drum unui tînăr cu vocație. Petrece câteva zile la mănăstirea Pasărea în preajma lui Gheorghe Anghel tocmai când sculptorul lucra la statuia lui Eminescu şi Îl ajută la prepararea ghipsului. Întâlnirea cu un artist de o astfel de anvergură, deja o legendă în ambianța artistică a timpului,  este și azi o amintire vie. La Institutul de arte plastice bucureștean Ritivoiu  a fost studentul lui Alexandru Ciucurencu, alt “monstru sacru” al epocii, de la care toți cei care i-au fost apropiați au primit o lecție, se pare, greu de uitat. Știința culorii transmisă de acesta a fost preluată  uneori direct și epigonic, alteori însă a reverberat subteran, discret, dar nu mai puțin tenace. Atent la înaintași, Ritivoiu, chiar dacă nu a preluat colorismul paroxistic, cu intensități explozive, al picturii lui Ciucurencu, a înțeles valoarea monocromiei impregnate de lumină pe care acesta o cultiva, mai ales în ultimii săi ani, atras de mirajul abstracției, reinterpretând-o la nivelul propriilor necesități.” (Ioana Vlasiu).

“M-au fascinat întotdeauna orizonturile. Acestea reprezintă o continuitate de trăiri şi supravieţuiri în timp.
Temele, reprezentând aspecte din Bucureştiul de altădată sunt, în general, legate de perioada copilăriei, când aveam ocazia să văd locuri interesante atât din punct de vedere istoric cât şi estetic. Cartierul vechi în care locuiesc şi acum era îconjurat de grădini îngrijite şi pline de flori. Clopotul mare de la Mitropolie cadenţa scurgerea timpului cu o sonoritate ce răzbătea până departe. Acum, grădina de la ţară, roditoare şi însorită, modulată de livezi ce unduiesc pe dealuri, împlineşte un nou univers de linişte şi armonie”. (Constantin Ritivoiu).

Program de vizitare:
Luni-vineri: 10:00-18:00
Sâmbătă:   10:00-15:00

Parteneri: Catena pentru artă.
Parteneri media: Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului, Intell News, Modernism, Ultima Oră, AgenţiadeCarte.ro

 

Număr de vizualizări :9http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/nGZCPFNY1Lw?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

210 ani de la nașterea lui Chopin : Concertul nr. 1 pentru pian şi ...

Posted: 30 Jan 2020 09:26 AM PST

La împlinirea a 210 ani de la nașterea lui CHOPIN, Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră creat de celebrul muzician romantic va fi interpretat vineri, 7 februarie 2020, ora 19.00, la Sala Radio, de către pianistul TOMA POPOVICI, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO. Considerat un ”poet” al pianului, Chopin a scris ambele sale concerte de pian în jurul vârstei de 20 de ani și ulterior s-a concentrat doar asupra partiturilor ”miniaturale” dedicate acestui instrument pe care l-a adorat (balade, nocturne, valsuri, mazurci, poloneze, sonate, fantezii ș.a.). Primul concert pentru pian a fost interpretat chiar de Chopin, în octombrie 1830, anul în care compusese lucrarea, la Teatrul Național din Varșovia, unul dintre evenimentele sale de rămas-bun înainte de a părăsi Polonia natală pentru a se stabili definitiv la Paris.

Evenimentul va fi dirijat de tânărul dirijor născut în România ANDREI FEHER, absolvent al Conservatorului din Montréal, ce a fost numit director muzical al ansamblului canadian Kitchener-Waterloo Symphony Orchestra (Ontario – Canada) la doar 26 de ani (poziție pe care o ocupă din august 2018).

Concertul de la Sala Radio prezintă publicului și două lucrări semnate de compozitorul ceh ANTONÍN DVOŘÁK: uvertura În natură și poemul simfonic Fusul de aur. Poemul este bazat pe o suită de balade inspirate de folclorul ceh, ce povestesc despre dragostea dintre un rege și o fată simplă și premiera lucrării a avut loc la Londra, în 1896, sub bagheta legendarului dirijor Hans Richter.

 

ANDREI  FEHER a fost asistent al dirijorului Fabien Gabel la Orchestra Simfonică din Québec și al dirijorului Paavo Järvi la Orchestre de Paris, unde a mai avut prilejul de a colabora cu alţi maeştri ai baghetei dirijorale, ca Zubin Mehta sau Valery Gergiev.

În anul 2013 a dirijat concertul final al festivalului Young Prague, iar în anul 2014 a preluat locul celebrului dirijor Yannick Nézet-Séguin, în cadrul unui concert al Orchestrei Métropolitan din Montréal, moment ce a deschis seria colaborărilor sale cu această orchestră. În stagiunea 2015-2016 a fost reinvitat la pupitrul Orchestrei Simfonice din Québec, al Orchestrei Métropolitain precum şi al apreciatei Orchestre de Paris, prezentând repertorii ce au inclus Spărgătorul de nuci de Ceaikovski, Petrică şi lupul de Prokofiev, Till Eulenspiegel de R. Strauss. Stagiunea 2016-2017 a marcat debutul dirijorului Andrei Feher alături de Monte Carlo Philharmonic Orchestra, Montréal Symphony Orchestra, Filarmonica de Stat Transilvania din Cluj-Napoca, Kitchener Waterloo Symphony Orchestra. În plus față de continuarea colaborărilor cu ansamblurile menționate, în stagiunea 2017-2018 Andrei Feher a fost invitat să dirijeze Edmonton Symphony Orchestra, Les Violons du Roy, Orchestre Nationale d’Île de France.

 

Pianistul TOMA POPOVICI a absolvit Facultatea de Interpretare Muzicală a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, după care a urmat cursurile de master la College of Fine Arts din cadrul Universităţii din Boston. Activitatea concertistică s-a concretizat prin prezenţa la Festivalul Internaţional George Enescu (1998 şi 2011), la Rockport Chamber Music Festival (2007), Kneisel Hall Festival (2001 şi 2002), Yale University Norfolk Festival (2003), Bucharest Music and Film Festival (2008, 2009 şi 2011), precum şi prin numeroase concerte cu Boston Pops Orchestra, Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, orchestrele Filarmonicilor din Botoşani, Satu Mare, Oradea, Sibiu, Râmnicu Vâlcea, Piteşti.

Mare iubitor al muzicii de cameră, pianistul Toma Popovici este membru fondator al „Trio Strad”, alături de Alexandru Tomescu şi Răzvan Suma, şi al „Trio Tancrede”, alături de Laurent Chatel şi Alexandre Lecarme, şi colaborează cu artişti de prestigiu, precum Dana Borşan, Gabriel Croitoru, Adrian Duminică, Mira Wang, Artur Lukomyanski, Jan Muller-Szeraws ş.a.

Toma Popovici a realizat frecvent înregistrări pentru Radio România și în perioada 2004 – 2007 a înregistrat o serie de cinci discuri pentru compania Hammond GMAC.

 

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro. Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio. Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro

Număr de vizualizări :6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/onHMyMUUG3s?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Goethe-Institut București lansează în luna februarie un proiect amp...

Posted: 30 Jan 2020 02:47 AM PST

În perioada 5-21 februarie 2020 Goethe-Institut București împreună cu publicațiile DoR, Școala9 și Teleleu prezintă proiectul ”Acasă: wohin?”, o expoziție de fotografie care explorează viețile românilor din Germania.

În contextul expoziției vor avea loc mai multe dezbateri despre migrație, integrare prin sport și educație, sustenabilitate. Detalii despre proiect:

Website: https://bit.ly/3aQFrQ8

Facebook:  https://bit.ly/36y64pF

Documentarea pentru expoziție a pornit în 2019 de la câteva întrebări: de ce emigrează un român în Germania, de ce îl dă pe familiarul „ACASĂ” la schimb cu un ”ACASĂ” nou început, necunoscut și cu siguranță diferit.

Mai mulți jurnaliști au plecat pe urmele românilor din Berlin, Köln, Lüneburg, Frankfurt și München pentru a descoperi dacă ideea de acasă rămâne undeva adânc pierdută în imaginarul emigrantului sau dacă acesta poate identifica elemente concrete care îl fac să retrăiască și de la depărtare mirosul și senzația de ACASĂ.

În urma documentării în Germania făcută de echipele DOR, Școala 9 și Teleleu, a rezultat o expoziție cu fotografii realizate de Cătălin Georgescu și Cosmin Bumbuț.

Imaginile din expoziție prezintă viața cotidiană a unor familii de români din Berlin, Köln, Lüneburg, Frankfurt și München, care activează în domenii diverse, de la educație și artă, la medicină și sport.

Poveștile lor sunt diverse, pentru că domeniilor lor de activitate sunt diferite, însă sunt fascinante legăturile pe care cei din diaspora încă le au cu România și cu familiile lăsate în urmă.

Vernisaj Acasă: wohin?
5 februarie, ora 19.
Program de vizitare în perioada 6-21 februarie:  Lu-Vi 16.00-20.00; Sâ 11.00-17.00

Detalii despre proiect: documentarea Decât o Revistă

În două excursii de documentare făcute în Germania – în lunile august și noiembrie – reporterul Nicoleta Coșoreanu (DoR și Școala9) și fotograful Cătălin Georgescu au aflat povestea unui cuplu de români din Lüneburg și au intrat în casele mai multor români din Berlin pentru a discuta despre relația lor cu acasă, dar și despre lucrurile care încă îi leagă de România.

Documentarea Teleleu
Echipa Teleleu a început să documenteze proiectul „Plecat” la începutul lui 2019, din dorința de a auzi vocile românilor din diaspora și de a înțelege de ce au plecat, ce au lăsat în urmă și ce i-ar convinge să se întoarcă acasă. În toamnă, Elena Stancu și Cosmin Bumbuț au documentat cum se desfășoară alegerile pentru președinția României în orașele din Germania, dar și gândurile pe care românii de acolo le aduc cu ei la vot.

 

Dacă vrei să cunoști o parte din protagoniștii expoziției înainte de vernisaj, le găsești poveștile aici:

 

Vizualizări: 1

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor