altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 3 aprilie 2020

“Apel public la autorități de a proteja mediatic și psihologic cadr...


Apel public la autorități de a proteja mediatic și psihologic cadre...

Posted: 02 Apr 2020 04:37 AM PDT

Primarul comunei sucevene Dumbrăveni, Ioan Pavăl, face un apel public la autoritățile statului român de a  crea urgent un coridor pentru asigurarea materialelor medicale necesare combaterii COVID 19. ”Este cazul să renunțați la poziționări politice şi distanțe ideologice şi să ne unim toți şi toate forțele sub solidaritate şi acțiune imediată! Suceava trebuie deschisă intervențiilor urgente prin asigurarea materialelor medicale necesare şi scoasă din izolarea stigmatului mediatic! Suceava nu este nici Wuhanul şi nici Lombardia României! (…) Este o urgență dotarea şi asigurarea necesarului de materiale de funcționare şi protecție a bazei medicale, protejarea mediatică și psihologică a cadrelor medicale şi a familiilor acestora, protejarea şi asigurarea accesului egal la servicii medicale de specialitate a tuturor categoriilor de pacienți şi raportarea la Bucovineni ca şi cetățeni ai României! Trebuie să ieşiți rapid din rațiunea distanțelor şi a discursurilor militante şi să realizați că soluțiile cele corecte şi în acord cu opțiunea medicilor sunt fie pentru realizare unui Spital militar de campanie, fie pentru transformarea Spitalului Municipal din Fălticeni, în spitale COVID-19 şi păstrarea destinației Spitalului Județean de Urgență Suceava! Suceava este județul cu o populație relativ tânără ca medie de vârstă, iar localitățile închise au un indice al natalității ridicat! Trebuie să acționaţi rapid şi conștient, întrucât, prin ținerea închisă a maternității din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava, vă faceți vinovați de viitorul demografic al țării şi comiteți un atentat direct la dreptul la viață! Nu aveți nici o îndreptățire să lezați demnitatea vieții prin neasigurarea accesului mamelor însărcinate la serviciile medicale! Ele sunt parte a viitorului României!”, a scris primarul Ioan Pavăl. AgențiadeCarte.ro vă prezintă integral textul scrisorii publice semnate de primarul comunei sucevene Dumbrăveni.

 

 

Domnule Președinte,

Domnilor guvernanți,

România trebuie salvată!

Suceava trebuie salvată!

 

Este cazul să renunțați la poziționări politice şi distanțe ideologice şi să ne unim toți şi toate forțele sub solidaritate şi acțiune imediată!

 

Suceava trebuie deschisă intervențiilor urgente prin asigurarea materialelor medicale necesare şi scoasă din izolarea stigmatului mediatic!

 

Suceava nu este nici Wuhanul şi nici Lombardia Romaniei!

 

Bucovina, Suceava, este România la dimensiunea reală a crizei COVID-19!

 

Ați permis şi contribuit solidar, atât putere, cât şi opoziție, la situația actuală, prin implicarea doar formală, prin politizare în masă, prin oblăduirea incompetenței ce vă era favorabilă!

Ați reuşit să amânați speranța schimbării refuzând cetățenilor dreptul la o cultură a bunului exemplu!

Ați făcut un deziderat din conservarea privilegiilor şi ați militat doar pentru propriilor idei proaste, nu v-au interesat nici efectele nici starea României, ci doar prezervarea propriilor interese de partid şi împlinirea agendei impuse!

 

Domnilor guvernanți, după ce că ați stat în confortul mandatelor folosind distanțarea socială față de realitățile obiective ale sucevenilor, în confortul neglijenței şi al interesului politic, acum tot ei sunt cei care sunt nevoiți să deconteze?

 

Astăzi, demisiile medicilor şi a personalului medical nu mai sunt o soluție garantată! Este necesară susținerea mangaerială şi informală a celor din linia întâi, alături de prezentarea unui plan urgent de măsuri şi fapte!

 

Suceava şi localitățile limitrofe sunt închise!

Stau alături de erori şi neglijențe umane, neintervenția la timp şi asumarea tacită a unei evidente şi culpabile dorințe de escaladare a situației! Un foarte bun prilej de a disimula gravitatea situației din Bucureşti şi din alte județe afectate şi de a striga politicianist alături de progresismul aflat pe baricade: închiderea şi izolarea Bucovinei!

 

Ați reuşit să izolați Bucovina şi mediatic, şi fizic, şi social şi moral!

 

Lipsa de consultare a opiniei medicilor, dublată de incompetență şi iresponsabilitatea instituțională, alături de interesul spălatului pe mâini, a dus la decizia greșită de transformare a Spitalului Județean de Urgență Suceava în Spital COVID-19!

 

Nu a existat o consultare minimală a specialității, o analiză realizată de către medici privind implicațiile directe asupra categoriilor de pacienți şi a maternității, o strategie privind prioritizarea şi capacitățile de testare! Nimic, doar decizii politice unilaterale!

 

Este o urgență dotarea şi asigurarea necesarului de materiale de funcționare şi protecție a bazei medicale, protejarea mediatică și psihologică a cadrelor medicale şi a familiilor acestora, protejarea şi asigurarea accesului egal la servicii medicale de specialitate a tuturor categoriilor de pacienți şi raportarea la Bucovineni ca şi cetățeni ai României!

 

Trebuie să ieşiti rapid din rațiunea distanțelor şi a discursurilor militante şi să realizați că soluțiile cele corecte şi în acord cu opțiunea medicilor sunt fie pentru realizare unui Spital militar de campanie, fie pentru transformarea Spitalului Municipal din Fălticeni, în spitale COVID-19, şi păstrarea destinației Spitalului Județean de Urgență Suceava! Suceava este județul cu o populație relativ tânără ca medie de vârstă, iar localitățile închise au un indice al natalității ridicat!

 

Trebuie să actionaţi rapid şi conştient, întrucât prin ținerea închisă a maternității din cadrul Spitalului Județean de Urgență Suceava vă faceți vinovați de viitorul demografic al țării şi comiteți un atentat direct la dreptul la viață! Nu aveți nici o îndreptățire să lezați demnitatea vieții prin neasigurarea accesului mamelor însărcinate la serviciile medicale! Ele sunt parte a viitorului României!

 

Trebuie să respectaţi valoarea vieții, să respectați familiile celor decedați, să-i respectați pe cei angajați în prima linie şi să renunțați la a profita nemilos de pe urma dramelor şi suferințelor pricinuite de aceste împrejurări!

 

În condițiile în care nu aveți capacitatea de a genera nimic bun şi aplicat pentru situația de astăzi, este momentul oportun să renunțați la privilegii, la avioanele si maşinile de lux achiziționate pe banii noştri, a celor care contribuie cu adevărat la funcționarea economiei, la locuirea comodă pe spatele celor mulți, la salariile nesimțite ce sfidează zona privată, la pensii și alte venituri cumulative şi faceți din ele coşul solidarității financiare!

 

Acum trebuie să vă puneți la dispoziția țării, returnând din beneficiile acumulate numai de domniile voastre ştiute cum!

 

Altfel, vă asigurăm că şi fără voi şi politica voastră prost făcută, Bucovina nu este singură!

 

Suceava este a României solidare, a cetățenilor care au înțeles gravitatea evenimentelor şi respectă măsurile luate, a cetățenilor activ implicați în salvarea situației, a antreprenorilor care fac treaba statului printr-un efort financiar şi uman susținut, a tuturor celor care fac frontul comun al unității şi cred în speranța reuşitei!

 

În calitate de primar al comunei Dumbrăveni şi beneficiar direct al serviciilor medicale voi fi mereu de partea medicilor, a personalului medical şi a familiilor acestora! În aceste situații de presiune şi atacuri concertate la adresa cadrelor medicale, susțin necesitatea apărării demnității actului medical, a valorii umane a medicilor din prima linie, protejarea sănătății şi a reputației lor profesionale! Ei sunt dintre ei!

 

Suntem în lupta regăsirii umanității!

 

Dumnezeu să binecuvânteze medicii şi România!

 

Primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl

Număr de vizualizări :48http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/PFKsQQ2kPHM?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Amirala Noir iese din tipar pe vreme de pandemie

Posted: 02 Apr 2020 04:15 AM PDT

Editura Aius din Craiova anunță apariția unui volum mult așteptat: „Confesiunile Amiralei Noir” de Luiza Mitu. Volumul face parte din colecția Poesii, coordonată de Maria Dinu.  Desenul copertei îi aparține Laurei Gabriela Dobrică, desen realizat la unul dintre workshop-urile din cadrul primei ediții a Festivalului Internațional Slam and Sound Poetry de la Craiova. Designul copertei este realizat de Viorel Pîrligras, desenator român, grafician, traducător și scriitor de literatură științifico-fantastică.

Despre volum: O lume urâtă, ca un lup rău, cu botul căscat, stă deasupra capului tău. De ea te separă doar o aspirație, trasă însă și ea în jos de un tentacul negru al potrivnicirii. Lumea aia de sus nu e pentru tine, te va mânca cu fulgi cu tot. Mâna ta dreaptă mai caută încă să se prindă de trecut, dar stânga ține totuși o speranță și doar un obstacol te separă de idealul-inorog, mic dar curajos, pe care-l visezi. Ca să ajungi la el trebuie să te cobori. Umilință și modestie. Viitorul se bifurcă apoi. Apar noi țărmuri. Deci drumul adevărat este pe jos, nu pe sus… (Viorel Pârligras)

„Numai pentru nebuni” stătea scris la intrarea în Teatrul Magic din Lupul de stepă. Ceva similar văd şi pe frontispiciul Amiralei.

Intarea e pe riscul propriu. O carte a unor trăiri şi experienţe atât de personale, încât, paradoxal (doar pentru o logică binară paradoxal) dobândesc un caracter general.

Dacă ai curaj, citeşte. Dar CITEŞTE, frate, CITEŞTE. Nu doar cu ochii. Sau nu doar cu sufletul. Ori cu mintea. Citeşte cu toată fiinţa ta, cu ficatul, cu sternul, cu plamânii. Cu rinichii. Şi cu toate petalele tale.

Citeşte şi urcă. Urci coborând în tine.

TU…până unde ai curaj să mergi în tine? Să cobori urcând? Până dincolo de durere.

Citeşte şi abandonează-te. Ai curaj şi lasă-te să curgi. În şi prin tine. Dacă ai ajuns suficient de adânc în înaltul din tine, vei descoperi nebunia. A ta faţă de lume. A ta faţă de lumea ta. Fosta ta lume.

De aici poţi începe şi tu experienţa de maximă sinceritate cu tine. E drum lung şi greu până la nebunie.

Citeşte, frate! Fie să renască…! (Cosmin Dragoste)

 

Volumul poate fi comandat de pe pagina Editurii Aius aici:

http://aius.ro/21-noutati/confesiunile-amiralei-noir-487?vmcchk=1

Luiza Mitu (n. 31 decembrie 1984, Râmnicu-Vâlcea) este doctor în studii transdisciplinare, cu o teză despre teatrul lui Eugène Ionesco şi logica dinamică a contradictoriului (dezvoltată de filosoful de origine română Stéphane Lupasco), teză susținută în cadrul Facultăţii de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, sub îndrumarea acad. prof. univ. dr. Basarab Nicolescu. Ca bursieră P.O.S.D.RU., a satisfăcut un stagiu de cercetare de 3 luni la Paris, în cadrul Iniversității Paris-Est Créteil (UPEC), sub conducerea lui Sylvie Jouanny şi alte 3 luni la Université Toulouse Le Mirail II, sub coordonarea lui Monique Martinez.

Luiza Mitu a absolvit Facultatea de Litere şi Arte, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (2008) şi masterul Literatură română în context european, Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova (2010). A fost redactor la revista de cultură „Mozaicul” şi la e-revista EgoPHobia. Și-a dezvoltat latura de artist performer lucrând cu Irinel Anghel, all round-artist, în proiecte conceptuale de performance. În 2014 a fost cooptată ca asistent dramaturg în echipa lui Robert Wilson și a Teatrului Național din Craiova, la montarea piesei „Rinocerii”. Timp de un an a fost manager interimar al Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova. În 2017 a lucrat la producția „20 de tăceri” a grupului Karol Karol din Franța, regizată de Charles Chemin, producție realizată împreună cu Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, spectacolul fiind o Premieră în cadrul Festivalului Internațional Babel.

În 2018 a lucrat ca dramaturg, sub coordonarea lui Charles Chemin, la spectacolul „Nopți ateniene”, compus din cele două piese ale lui William Shakespeare: „Timon din Atena” și „Visul unei nopți de vară”, spectacol montat la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

În prezent este îngerul păzitor al Proiectului Muzical CORBU.

 

Număr de vizualizări :43http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/f5104bsM7fA?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Primul loc pentru „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin”, de A...

Posted: 02 Apr 2020 02:16 AM PDT

„Pentru prima dată de la înființarea acestui premiu, în 1995,  facem publică lista celor mai buni din lume înainte de ceremonia de premiere. Călătoriile internaționale sunt acum imposibile. Mulți dintre câștigătorii noștri stau acum în casele lor pentru mai multe săptămâni și de aceea ne-am gândit că făcând publică lista acum poate face sute de oameni mai fericiți în aceste vremuri dificile. Obiectivul nostru cel mare este să încercăm să ajutăm pe acei care „gătesc prin cuvinte” în orice fel posibil. Acestea sunt niște cărți specifice care te ajută să rămâi în dispoziție bună,” a declarat Edouard Cointreau, președintele Gourmand World Cookbook Awards.

 

Premiile pentru Europa de Est au fost repartizate astfel:

1) Republica Moldova: Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin, de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov. (Editura Cartier, 2019)

2) Ungaria: Hangulatfüggő, de Aklexandra Horváth (Bonex Press 2019)

3) Australia: Baltic, de Simon Bajada (Hardie Grant 2019)

3) Croația: Wild Plate, de Maja Duka și Ada Seferagić (2019)

 

Angela Brașoveanu este una dintre cele mai originale jurnaliste din Republica Moldova. Pe parcursul anilor, a editat mai multe reviste: Cartier-magazin, Revista cărților, Capitala-magazin, Punkt, remarcabile prin concept, stil, ironie și lipsa de teme tabu. A organizat, în 2006, Clubul hedoniștilor, primul club de degustări de vin din țară, care adună atât profesioniști ai domeniului, cât și amatori ce vor să cunoască mai mult. Din 2017 realizează emisiunea Egoist la TV8. Călătoriile, artele, oamenii, gastronomia și vinul au interesat-o întotdeauna, a scris despre toate și, cu îngăduința stelelor, va mai scrie (brasoveanu.com).

 

Roman Rybaleov este unul dintre cei mai buni fotografi din Republica Moldova. Licențiat al Academiei de Fotografie din Moscova, are mai multe premii internaționale și naționale, a fost numit în repetate rânduri, de către revistele locale, Fotograful Anului. Din 2009 a creat propria Școală de Fotografie, care are deja peste 1000 de absolvenți. Este pasionat de oameni și călătorii. A organizat, împreună cu școala, zeci de phototrip-uri atât prin Republica Moldova și România, cât și în diferite colțuri ale lumii, de unde au revenit întotdeauna cu capturi demne de reviste internaționale (rybaleov.com).

Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin, de Angela Brașoveanu & Roman Rybaleov, a luat și Premiul de Excelenţă la Gala GastroArt & Vinul.ro, București, cel mai mare Festival de vinuri și street food din România, Wine and Street Food Festival (27-29 septembrie 2019).

 

Volumul va apărea și în ediție franceză în traducerea lui Veronique North-Minca și în ediție engleză în traducerea Monicăi Predatu.

 

Simon Bajada este chef, food stylist și fotograf, stabilit în Suedia. Are la activ 15 cărți gastronomice în calitate de fotograf și stilist, dar și cărți a căror autor este el însuși. Cartea Baltic este despre cultura gastronomică a Țărilor Baltice – Estonia, Letonia și Lituania. Simon Bajada face food styling și fotografiază pentru Swedish Gourmet, Monocle, American Travel & Leisure, Plaza, Delicious UK și Harrods Magazine.

 

Alexandra Horvath este o patiseră din Budapesta, cunoscută pentru talentul de a îmbina tradiția și inovația în patiserie. Consideră gătitul atât terapie, cât și artă, tocmai de aceea cartea ei se numește Hangulatfüggő – În funcție de starea de spirit.

 

Wild plate a luat startul ca un proiect al studenților și profesorilor din Bol, Croația, care au învățat, au cules și au gătit sau au făcut băuturi  din ierburi și plante sălbatice din zonă, majoritatea date uitării sau cunoscute doar de bătrâni.  Tinerii din proiect au dorit să confirme că dieta mediteraneană nu este doar un grup de produse alimentare, ci o tehnică de cultivare a alimentelor, un ecosistem durabil, un mod de preparare și de luat masa, un stil de viață. Cartea a fost tradusă în engleză și germană

 

Evenimentul de premiere al celei de-a 25-a ediții, va avea loc la Paris și în China, după ce starea de urgență în legătură cu Corona virus se va încheia și se preconizează a fi și mai mare decât în ceilalți ani. La concurs au fost selectate cărți din de peste 230 țări și este considerat cel mai mare eveniment din lume în domeniul gastronomiei.

Vizualizări: 36

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor