altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 28 iulie 2019

“Festivalul ICon Arts Transilvania: 4 concerte – eveniment în Sibiu...


Festivalul ICon Arts Transilvania: 4 concerte – eveniment în Sibiu

Posted: 27 Jul 2019 01:32 AM PDT

Itinerariul Festivalului ICon Arts se desfășoară anul acesta în 12 localități din Sudul Transilvaniei ce ascund spații de patrimoniu fermecătoare pentru publicul iubitor de istorii, arte contemporane, muzică clasică și jazz. Patru dintre cele mai spectaculoase evenimente ale Festivalului vor avea loc în Sibiu, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat și la Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA. ICon Arts Transilvania, Ediția a XVII-a, este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România prin programul „Oportunități la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni, program prin intermediul căruia aceștia găsesc reale oportunități de afirmare acasă, pe scenele din România. Unele evenimente incluse și în Festivalul ICon Arts fac parte din proiecte culturale co-finanțate de AFCN și de Primăria Municipiului Sibiu, conform programului. AgențiadeCarte.ro este partener media și vă prezintă programul evenimentelor.

www.iconarts.ro 

 

„Inspirație”. Luni, 29 iulie, ora 19:00: A Touch of Tango and Classical Fusion Variations

Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA

Un inspirat amestec de muzică, emoție și cutezanță artistică se vor regăsi în concertul susținut de Reinbert Evers (GER) – chitară, Ciprian Dancu – clarinet, Ilia Rusnac – vioară și Fumiko Sakuraoka (JPN) – nai. Din program, lucrări de: Heinrich Neumann, Joseph Kreutzer, Manuel de Falla, Hans Werner Henze, Ernesto Nazareth.

Întâlnirea rarisimă dintre cele patru instrumente va oferi publicului o experiență acustică specială ce va îmbrăca forma unei călătorii în saloanele boeme ale secolului 19, către exotismul muzicii braziliene din anii ’20, până la momentul apariției tangoului în America de Sud care mutat muzica din saloane în cafenele și baruri. Concertul va continua cu lucrări de inspirație clasică și influențe ale renașterii spaniole întrețesute cu elemente de flamenco. Concert invitat, parte din proiectul „Transylvania Live”, co-finanțat de AFCN.

Intrarea este liberă, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro

 

„Creație”. Vineri, 2 august, ora 19:00: The Creative Power of Marimba – concert extraordinar 

Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA

Duo Daya Cipta Marimba

Concertul susținut de Koya Nakatani și Yukiko Nakatani la marimbă, instrument de percuție cu o versatilitate aparte. Cei doi artiști sunt invitați din Japonia și concertează împreună de 20 de ani.

Marimbafonul (denumit și marimba, marimbă sau balafon) este un instrument de percuție de proveniență africană, foarte asemănător cu xilofonul și vibrafonul, construit din plăci de lemn de palisandru. Asupra lui se acționează cu baghete de lemn, pentru sunetele puternice, și cu baghete de cauciuc, pentru cele moi.

Intrarea este liberă, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro

 

„Expresivitate.” Luni, 5 august, ora 19:00: 12 Secunde de Lumină

Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu

Concert Modulus Quartet: Jonathan Truscott – vioara I, Craig Stratton – vioara a II-a, Mircea Belei – viola, Nick Allen – violoncel. Un concert excepțional care promite să schimbe paradigme despre măsura posibilităților infinite ale muzicii de cameră.

Programul artiștilor va cuprinde lucrări originale pentru cvartet de coarde scrise de mai mulți compozitori remarcați la scenă internațională, albumul „12 Seconds of Light” explorând teritorii acustice noi din care nu lipsesc influențe jazz și drum and bass, ritmuri africane cu textură minimalistă, riff-uri electrice și sampling-uri preluate de la știrile de radio.

Concertele Modulus Quartet se remarcă prin ingeniozitatea și efervescența stilului muzical, la care se adaugă efecte speciale spectaculoase prin arte vizuale și multimedia.

Concert invitat, parte din proiectul ”4 Anotimpuri. Vara”, co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Bilete prin www.Entertix.ro și www.Myticket.ro Prețul unui bilet este în valoare de 20 de lei.

 

„Inspirație”. Joi, 8 august, ora 19:00: Cello AllStars 

Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu

Concert – eveniment susținut de patru muzicieni de excepție ai scenei internaționale: Denis Severin, Atanas Krastev, Răzvan Suma, Ella Bokor și invitații lor, participanți ai master class-ului de violoncel din cadrul Academiei ICon Arts. Din program: lucrări de A. Piazzolla, M. Ravel, G. Bizet, D. Popper, G. Sollima, J. Klengel, K. Lindemann et al.

Un instrument care fascinează încă de acum patru secole, violoncelul seduce fiecare ascultător prin versatilitatea-i aparte și infinitele posibilități de expresie. Iar în mâinile unor pasionați muzicieni, violoncelul poate reda muzica unei întregi orchestre în vastele nuanțe ale emoției umane.

publicul din Sibiu se va putea bucura de o întâlnire rarisimă dintre patru violonceliști distinși cu valoroase premii internaționale și, mai presus, cu un talent ieșit din comun și apetit pentru depășirea limitelor cunoscute ale expresivității instrumentului atât de apropiat de vocea umană. Iar tinerii pe care aceștia îi îndrumă vor concerta pentru prima dată pe scena unei filarmonici importante și cu siguranță că vor avea multe de spus, inclusiv pe viitor, în cariera strălucită care îi așteaptă.

Bilete prin www.Entertix.ro și www.Myticket.ro Prețul unui bilet este în valoare de 20 de lei.

 

Despre Festivalul ICon Arts Transilvania 2019

 

Festivalul ICon Arts va ofei publicului un regal de trei săptămâni de muzică clasică și jazz, arte contemporane, premiere artistice și happening-uri itinerante în compania artelor, meșteșugurilor și tradițiilor locale.

 

ICon Arts, unul dintre cele mai longevive festivaluri dedicate artelor contemporane din România, va avea loc în acest an în perioada 22 iulie – 10 august la adăpostul bisericilor fortificate din Sudul Transilvaniei, în saloanele conacelor istorice și în grădinile cetăților din 12 localități de poveste: Alma Vii, Biertan, Criț, Dealu Frumos, Mălăncrav, Mediaș, Meșendorf, Râșnov, Richiș, Sibiu, Sighișoara și Viscri, unde aproape în fiecare zi un loc aparte va găzdui un eveniment special.

 

Inspirație. Creație. Expresivitate. Revelație. Începând cu acest an, evenimentele de la ICon Arts vor avea loc sub semnul celor patru tematici care vorbesc despre valori ale Festivalului ce s-au creat firesc în cele 17 ediții organizate până în prezent. Publicul, format din turiști, comunități locale, artistice și internaționale, va avea prilejul să se bucure de concerte de muzică clasică și jazz în aer liber sau în incintele fortificate, dar și pe scenele consacrate din Sibiu precum Sala Thalia și Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA.

 

Înapoi în satele istorice, muzica și artele se împletesc la Șezători postmoderne, după audiția unor concerte de operă în biserici vechi de 700 de ani, concerte în primă audițe absolută sau recitaluri de percuție. Muzica de jazz va putea fi descoperită și altfel în rezonanță cu dansul contemporan, iar publicul va avea parte de multe alte experiențe de excepție ce stau să se împlinească, de există curiozitatea de a le descoperi.

 

Evenimente în comun cu Transylvania Live, Săptămâna Haferland și Festivalul de Film și Istorii Râșnov

Una dintre misiunile principale ale Festivalului ICon Arts este, încă de la fondarea sa din anul 2003, aceea de a încuraja inovația artistică – prin cursurile și laboratoarele Academiei ICon Arts – și, totodată, de a apropia publicul de artele noi, promovând, astfel, și spațiile de patrimoniu. ICon Arts a devenit la scurt timp festivalul care unește comunități în jurul artelor contemporane, iar în completarea acestei evoluții firești, ICon Arts promovează evenimente organizate în parteneriat cu alte trei proiecte: Transylvania Live – în colaborare cu Mihai Eminescu Trust, Săptămâna Haferland și Festivalul de Film și Istorii Râșnov, găzduind, totodată evenimente din seria „4 Anotimpuri” și „5 pentru Vieru”. Mai multe amănunte în program.

 

Parteneri culturali: Exces Music, Mihai Eminescu Trust, Primăria Biertan, Filarmonica de Stat Sibiu, Biblioteca Astra Sibiu, Primăria Merghindeal, Sibiu, Săptămâna Haferland, Festivalul de Film şi Istorii Râşnov, Experience Transylvania, Colinele Transilvaniei, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu din Bucureşti, Hotel Ibis Sibiu, Complex Medieval Unglerus, Senator Wine.

Parteneri de mobilitate: Ares Travel, Aris

Parteneri media: Enjoytv Romania, Radio România Cultural, Mesagerul de Sibiu, Capital Cultural, Tribuna Sibiu, Agenția de Carte, Știrile Transilvaniei, ProfilCultural Sibiu, Ora de Sibiu, România Pozitivă.

 

Despre Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România

UCIMR  este o organizație non-guvernamentală de utilitate publică, dedicată muzicienilor și dansatorilor profesioniști, reunind, în prezent, circa 10.000 de membri la nivel național. În cei 22 de ani de activitate, UCIMR s-a impus în viața culturală prin coerența și continuitatea proiectelor sale, al căror impact a contribuit la îmbunătățirea condiției artiștilor români și la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.

Din anul 2009, UCIMR susține și promovează tinerii interpreți români, printr-un program dedicat, intitulat „Oportunități la Tine Acasă”. Programul acordă oportunități de afirmare tinerilor muzicieni prin cele peste 100 de concerte susținute în orașe din toată țara, anual. Concertele fac parte din stagiuni independente, festivaluri, cursuri de perfecționare cu maeștri internaționali și concursuri în țară și în străinătate, sprijinite de instituții publice și companii din mediul privat.

De-a lungul timpului, UCIMR a câștigat în competiție deschisă zeci de finanțări și sponsorizări pentru continuitatea proiectelor, fiind mereu aproape de sectorul creativ.

Evenimentele programului atrag anual minimum 10.000 de spectatori în sălile de concerte și cumulează peste 600.000 de vizualizări în mediul online.

 

 

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/KNpTVAVaPAY?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Doi scriitori, o casă și o nedreptate cât blocul

Posted: 27 Jul 2019 01:24 AM PDT

Casa din București în care doi importanți scriitori ai noștri, anume Victor Eftimiu și Cezar Ivănescu, au locuit perioade îndelungate, se degradează și riscă să fie complet compromisă de construirea unui bloc, în imediata sa apropiere. Dan Lungu, Senator USR de Iași, semnalează situația autorităților și cere Ministrului Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, să se autosesizeze și să ia măsuri pentru salvarea acestui monument. Clădirea datează din anul 1894 și a aparținut inițial părinților lui Victor Eftimiu. Scriitorul a locuit acolo aproximativ zece ani, între 1897 și 1905, pentru ca mai apoi, din 1986, până în anul 2008, casa să-l găzduiască pe ieșeanul Cezar Ivănescu.

Deși cu o însemnătate uriașă, având în vedere personalitățile importante care au locuit în ea, casa memorială nu figurează pe Lista Monumentelor Istorice din București, ea aparținând în prezent fiicei scriitorului Cezar Ivănescu, Clara Aruștei. Situată la adresa Strada Silvestru, nr. 50, la colț cu Bulevardul Dacia, nr. 136, clădirea este în prezent amenințată de faptul că în proximitatea ei a început construirea unui bloc, care i-ar afecta vizibil starea și i-ar știrbi importanța. Unul dintre semnalele de alarmă preluate deja de presa națională a venit chiar din partea Clarei Aruștei, proprietara casei, care a semnat o scrisoare deschisă adresată instituțiilor și autorităților publice responsabile, prin intermediul căreia solicită sprijinul acestora, pentru salvarea clădirii.

Astfel, ea menționează că își dorește ca „la comemorarea a 11 ani de la moartea lui Cezar Ivănescu și a 131 de ani de la nașterea lui Victor Eftimiu, clădirea să fie protejată ca monument istoric, întrucât riscă să fie iremediabil afectată” de viitoarea construcție, pentru care Primăria Capitalei a emis autorizația de construire nr. 638/1674097/29.11.2018. „Această autorizație este emisă și pentru o parte din fosta proprietate Gheorghe Eftimiu, cea aflată în Bd. Dacia nr. 136, Sector 2, proprietate care în prezent nu mai este a mea. Prin autorizația menționată s-au aprobat lucrări de consolidare, modificări interioare și exterioare și supraetajare imobil, în fapt o demolare mascată a unei clădiri istorice situate în zonă protejată architectonic, proprietarii actuali declarând că imobilul datează din anii 1980”, a precizat Clara Aruștei.

Potrivit fiicei lui Cezar Ivănescu, autorizația emisă de Primăria Municipiului București încalcă mai multe acte normative, precum Legea Locuinței, Codul Civil și unele caracteristici ale zonei protejate aflată la nr.13, Bd. Rezidențial Dacia – subzone Cp1c. Această zonă este una cu un grad de protecție maxim, legea specificând  obligația protecției  „valorilor architectural-urbanistice, istorice și de mediu natural în ansamblul lor: trama stradală, fondul construit, caracterul și valoarea urbanistică”; fiind permise intervenții care conservă și potențează valorile existente. „Apreciez că Primăria Capitalei, prin Primarul General Gabriela Firea, trebuie să ofere o explicație pentru regretabila distrugere a unei părți a proprietății Eftimiu și pentru punerea în pericol a celei rămase, aflate în proprietatea mea, dat fiind că în cursul anului 2018 au fost înregistrate mai multe petiții prin care se solicita aplicarea legilor în vigoare și respectarea patrimoniului memorial-simbolic național”, a precizat Clara Aruștei.

Solicit, pe această cale, Ministrului Culturii și Identității Naționale să își îndrepte atenția către situația acestei clădiri și să contribuie la declanșarea procedurii de clasare în regim de urgență, conform prevederilor Legii 422/2001, sprijinind demersurile initiate de fiica scriitorului și ignorate sistematic de autorități. Memoria celor doi scriitori atât de importanți nu poate fi lăsată de izbeliște, iar casa în care au trăit, care ar trebui să fie un muzeu, nu trebuie pusă în pericol de dorința nestăvilită de-a construi peste noapte câte un bloc pe fiecare parcelă liberă de teren. Nu pot să nu fiu scandalizat când văd că o personalitate marcantă pentru lumea literară, precum cea a poetului Cezar Ivănescu, atât de legată de Iași, nu este apreciată la adevărata ei valoare”, a menționat Dan Lungu, Senator USR de Iași.

Poetul Cezar Ivănescu (1986 – 2008) a fost absolvent al Facultății de Filologie din Iași, loc în care și-a făcut și debutul literar. A fost atât un mare poet, eseist, traducător și dramaturg, cât și un bun profesor de limba și literatura română. De-a lungul carierei sale, a obținut cele mai importante premii literare din România, anume Marele Premiu al Festivalului naţional de poezie „Mihai Eminescu”, în anul 1968, Premiul „Mihai Eminescu” al Academiei Române, în anul 1981 sau Marele Premiu al Festivalului Internaţional „Nopţile de Poezie de la Curtea de Argeş”, în anul 2004. De origine albaneză, scriitorul Victor Eftimiu (1889 – 1972), care a locuit cel dintâi în construcția aflată acum în pericol, a fost un important dramaturg, eseist, povestitor și traducător, membru al Academiei Române. El este astăzi mai curând apreciat în Albania, decât în România, primind în anul 1971 din partea Guvernului Albanez chiar Ordinul „Naim Frasferi”, adică cea mai înaltă distincție culturală albaneză.

Mai multe detalii despre casa memorială și fotografii ale clădirii puteți găsi accesând următorul link: https://casavictoreftimiu.blogspot.com/2018/03/dreptul-la-memorie-un-proiect-cultural.html?fbclid=IwAR3gOuSdZkUvHQfeVcPqYwt_zFdwG4YRsqMjS4Il8qWpTNdUAD7a2DwNmwM

 

Număr de vizualizări :1http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/RuAlFkSMFO8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Caravana filmului românesc, la Tulcea

Posted: 27 Jul 2019 01:17 AM PDT

În al şaptelea an de când aduce bucuria filmului românesc în oraşe din întreaga ţară, Caravana filmului românesc  Capodopere ale cinematografiei naţionale nu putea să nu revină la Tulcea.  Între 29 iulie şi 4 august 2019, copiii mici şi mari sunt întâmpinaţi la Scena din Centrul Civic, cu un buchet de filme care au adus, de-a lungul anilor, zâmbetul pe feţele a milioane de tineri…şi nu doar atât! AgențiadeCarte.ro este partener media și vă prezintă programul proiecțiilor.

Luni, 29 iulie, la ora 20:30, deschidem această adevărată săptămână de cultură românească, în atmosfera de poezie sonoră, pe care o aduce Walter Ghicolescu, într-un concert folk dedicat întregii familii. Continuăm, la ora 21:15, tot cu muzică, dar cea a adolescenţilor îndrăgostiţi din „Zâmbet de soare”, comedia muzicală a maestrei Elisabeta Bostan. Ca să descurce iţele călătoriei între real şi fantezie, a adolescenţilor, va fi prezent, în fața spectatorilor, maestrul Mircea Diaconu.

 

Pe 30 iulie, marţi, dar la ora 21.00, vă invităm să aflaţi „Secretul armei secrete” cu care diverşi pretendenţi vor să o cucerească pe fiica împăratului şi, odată cu ea, întreaga lume. Iar ca să vă ajute să descoperiţi secretul, avem un invitat special (care coboară de pe ecran!): Mircea Diaconu.

 

Tot o comedie, dar despre adolescenţii anilor ’90, vă aşteaptă miercuri, 31 iulie, tot la ora 21.00: muzică, fluturi în stomac şi multe situaţii comice în filmul „Liceenii rock’n roll” (când Tamara Buciuceanu-Botez e profesoară, cum poate fi altfel?).

 

Ce se întâmplă când muzica se opreşte? Aflaţi din primul film de animaţie 3D produs în România: „Strada Speranţei / Mercy Street” poate fi văzut joi, 1 august, tot la ora 21.00. Iar după proiecţie, regizorul Radu Nicolae vă răspunde la toate întrebările despre provocările muncii la acest film.

 

Weekendul „Caravanei filmului românesc” la Tulcea începe cu Lizuca, fetiţa deşteaptă şi căţelul ei jucăuş, din supersuccesul muzical pentru copii cuminţi: „Dumbrava minunată”. Aflaţi cum reuşeşte să scape fetiţa de şase ani, de răutăţile mamei sale vitrege, care vrea să pună mâna pe pădurea ei (fermecată), venind la proiecţia de vineri, 2 august, ora 21.00.

 

Sâmbătă, 3 august, la ora 20:30, mai ales părinţii se vor bucura, participând la concertul folk al lui  Ducu Bertzi  şi fredonând alături de îndrăgitul interpret, binecunoscutele sale şlagăre. Apoi, la ora 21:15, toată familia poate ţine pumnii iezilor năzdravani, care reuşesc să scape de lupul cel rău, în fantezia muzicală „Mama”, marele succes semnat de regizoarea Elisabeta Bostan.

 

Duminică, 4 august, la ora 21.00 puteţi afla cine reuşeşte să pună mâna pe punguţa cu doi bani, Bătrânul sau  Zâna, în fantezia muzicală semnată de Ion Popescu-Gopo – „Rămășagul”.

 

”Ştim că cele şapte seri vor trece ca fulgerul, dar nu le rataţi, fiindcă nici nu ştiţi ce pierdeţi!

Sărbătorim şapte ani de existenţă a proiectului nostru, cu şapte filme minunate, alături de Dumneavoastră!

 

Aşa cum v-am obişnuit, vă asteptăm cu inima deschisă şi cu intrarea liberă!” – Caravana filmului românesc

 

***

Programul complet al Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale  la Tulcea este următorul:

 

Scena din PIAȚA CIVICĂ 

 

Luni, 29 iulie, ora 20.30: Concert folk WALTER GHICOLESCU

 

Luni, 29 iulie, ora 21.15: ZÂMBET DE SOARE 

(comedie, muzical / 1988 / 93 min.)

Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate;

Invitat special: MIRCEA DIACONU

 

Marți, 30 iulie, ora 21.00: SECRETUL ARMEI SECRETE 

(comedie, muzical / 1988 / 88 min.)

Scenariul și regia: Alexandru Tatos;

Cu: Victor Rebengiuc, Mircea Diaconu, Horaţiu Mălăele, Dem Rădulescu

Invitat special: MIRCEA DIACONU

 

Miercuri, 31 iulie, ora 21.00: LICEENII ROCK’N’ROLL

(comedie / 1992 / 98 min)

Regia: Nicolae Corjos; Scenariul: George Șovu;

Cu: Tamara Buciuceanu-Botez, Ştefan Bănică jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Cesonia Postelnicu, Adrian Vâlcu, Cătălin Păduraru

 

Joi, 1 august, ora 21.00: STRADA SPERANȚEI (MERCY STREET)

(desene animate / 2016 / 74 de min. )

Regia: Stefan Buzea, Alexandru Buzea, Radu Nicolae; Scenariul: Alexandru Bordeanu;

Cu (voci): Alex Bordeanu, Ionuţ Grama, Cristian Iacob, Vlad Rădescu, Marius Stănescu

Invitat special: RADU NICOLAE

 

Vineri, 2 august, ora 21.00: DUMBRAVA MINUNATĂ 

(muzical, fantastic / 1980 / 95 min.)

Regia: Gheorghe Naghi; Scenariul: Draga Olteanu – Matei;

  1. Cu: Draga Olteanu Matei, Maria Ploae, Florina Cercel, Olga Delia Mateescu, Ernest Maftei,
  2. Diana Muscă, Elena Drăgoi

 

Sâmbătă, 3 august, ora 20.30: Concert folk DUCU BERTZI

 

Sâmbătă, 3 august, ora 21.15: MAMA 

(muzical, fantastic / 1976 / 95 min.)

Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate;

Cu: Liudmila Gurchenko, Florian Pitiş,  Mihail Boiarsky, George Mihăiţă

 

Duminică, 4 august, ora 21.00: RĂMĂȘAGUL 

(muzical, fantastic / 1985 / 80 min.)

Scenariul și regia: Ion Popescu – Gopo;

Cu: Draga Olteanu-Matei, Angela Similea, Florin Piersic, Ion Lucian

 

***

Scopul „Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat în al şaptelea an de existenţă, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile.

Caravana filmului românesc” aduce filmul românesc acasă la oameni, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse, de la pieţe centrale, la biblioteci, muzee, sau spaţii neconvenţionale. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului şi stimulează sentimentul de mândrie locală, prin punerea în valoare a geografiei culturale a oraşelor.

 

***

Asociaţia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) şi Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel naţional, prin cele două secţiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naţionale şi Cartea şi filmul.

În cei șapte ani de existenţă, Caravana filmului românesc a ajuns peste 40 de oraşe, având un număr aproximav de 200.000 de spectatori şi consemnând 3.050 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi  imagine.

*

Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul Naţional al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineaştilor din România, ANF – Arhiva Naţională de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie şi Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual.

 

Parteneri media: All About Romanian Cinema  – AaRC, Cinefan, RoEvents, iFestival.ro, Amos News, Prompt Media, Ultima oră, Timp românesc, Comunicate de afaceri, Urban Things, România pozitivă, Agenţia de Carte, Roportal, GoNext.

 

Parteneri media la Tulcea:  Tulcea Noastră, Tulcea News, Dobrogea News, Ziarul Zig Zag, Ziarul Delta

 

 

La Tulcea, proiectul este cofinanțat din bugetul local al Municipiului Tulcea.

 

Website: www.caravanafilm.ro

 

Vizualizări: 91

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor