altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 27 mai 2020

“Lansarea proiectului ”365 TAGE IN DEUTSCHLAND” / ”365 ZILE ÎN GERM...


Lansarea proiectului ”365 TAGE IN DEUTSCHLAND” / ”365 ZILE ÎN GERMA...

Posted: 26 May 2020 09:20 AM PDT

Migrația forței de muncă a fost unul dintre cele mai importante fenomene politice și economice din România începând cu 1989, cu multiple consecințe la nivelul degradării familiei și al reconstrucției căilor subiective de adaptare și dezrădăcinare. Harta migrației prezintă căile personale ale milioanelor de oameni care caută un loc în care nu numai că pot supraviețui, dar în care își pot construi o existență decentă. Proiectul „365 de zile în Germania” se concentrează subiectiv și politic asupra unui grup din Europa care este marginalizat de societate și care se confruntă parțial cu resentimente negative. Deși a existat o legătură puternică între Germania și România de-a lungul istoriei – dacă ne gândim la minoritatea germană din România și la emigrarea românilor în Germania – românii din Europa de Vest au astăzi în mare parte o reputație negativă. Pe baza analizei traseului cultural România-Germania, proiectul atrage atenția asupra efectelor fenomenului migrației în rândul tinerilor, atât pentru cei care se mută într-o cultură nouă, cât și pentru cei care îi integrează. Proiectul va fi lansat pe data de 28 mai 2020, ca site web, la adresa www.365-Tage-in-Deutschland.de și conține un spectacol de teatru realizat de Radu Apostol și Mihaela Michailov, precum și o serie de interviuri cu copii și tineri pe subiectul migrației din punctul lor de vedere, în montaje video realizate de Andrei Bârză.

„365 de zile în Germania” este un proiect în care artiști români și germani investighează cu mijloace teatrale și artă video subiecte precum prietenia, empatia și înstrăinarea din punctul de vedere al migranților, pentru a dezvolta un caleidoscop al acestui fenomen în orașul Berlin. Profesioniști și artiști din România și din Berlin lucrează la proiect împreună cu comunitățile românești din Berlin, cu clasa a VIII-a a Școlii Hector Peterson din Kreuzberg și cu Institutul Cultural Român Berlin. Prin funcția de comentariu de la sfârșitul site-ului web, proiectul sprijină participarea tinerilor care doresc să încorporeze propriile experiențe pe spațiul virtual www.365-Tage-in-Deutschland.de.

 

Proiectul a fost finanțat de Fonds Soziokultur e.V. cu sprijinul Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Goethe-Institut București. În colaborare cu Școala Hector Peterson și cu Institutul Cultural Român Berlin. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

Echipă:

Dramaturgie, coordonare artistică: Mihaela Michailov

Regie, coordonare artistică: Radu Apostol

Producție, coordonare artistică: Ciprian Marinescu

Proiectant video, editor: Andrei Bârză

Director de artă, design grafic: Dan Lancea

Pedagogie teatrală: Julia Schreiner

Curatoare spațiu virtual: Silke Wittig

Antrenoare muzicală: Monica Ciută

Traducere textelor din cadrul proiectului: Frank Weigand, Ciprian Marinescu

Manager proiect Școala Hector Peterson: Benita Bandow.

Managere de proiect Institutul Cultural Român: Alexandra Crăsnaru, Daniela Duca

 

Radu Apostol,

născut în 1977, este regizor de teatru, conferențiar univ. dr. al UNATC „I.L. Caragiale” București, Facultatea de Teatru. Este co-fondator al Centrului de Teatru Educațional Replika și co-fondator al dramAcum. Premiul UNITER pentru Debut și Premiul Opera Prima în 2001, pentru regia spectacolului „Acasă” de Ludmila Razumovskaia. În 2005 a fost bursier CEC ArtsLink, rezident al The Cornerstone Theatre Company, Los Angeles. A regizat peste 30 de spectacole de teatru.

 

Mihaela Michailov

este autoare, critic de teatru și dans contemporan și co-fondator al Centrului de Teatrul Educațional REPLIKA. Conduce un doctorat la Universitatea Națională de Artă și Cinematografie Teatrală „I.L. Caragiale”. A dezvoltat programe de teatru educațional și ateliere de teatru pentru tineri și vârstnici. Piesele ei se concentrează pe probleme relevante pentru tineri: violența în școală, eșecul sistemului educațional, copiii singuri ai căror părinți lucrează în străinătate, drepturile copiilor etc.

 

Julia Schreiner

a studiat teatru și film, științe culturale și management cultural la Berlin și Strasbourg. Pe lângă rezidențele la Istanbul, Beijing, Abidjan (Goethe-Institut) și Zürich, ea este dramaturgă de producție din 2005. A colaborat cu Deutsche Oper Berlin, Theaterhaus Gessnerallee, Theater Kiel, HAU, Ballhaus Naunynstraße, Sophiensaele. A inițiat proiecte proprii precum DIE BOHEME AM KOTTBUSSER TOR (cu Deutsche Oper Berlin)‚ DER SCHÖNE TOD (concept + regie/ Artic Opera Norvegia), PHILOSOPHIE FÜR KINDER (serie), FILOU (film documentar, regie & concept). A curatoriat academia de iarnă WINTERAKADEMIE 3 și a fost bursieră a Fundației DEFA, precum și parte din juriile unor festivaluri. Din 2011 până în 2014 a fost dramaturgă de producție/pedagogă teatrală la Theater an der Parkaue, din 2014 până în 2016 a condus departamentul de programe-cadru al teatrului HAU Hebbel am Ufer din Berlin. Din 2016 este, printre altele, dramaturgă de producție la Jugendtheaterwerkstatt (jtw) Spandau, unde este răspunzătoare pentru ansamblul jtw, producțiile internaționale, festivaluri, inclusiv diverse formate artistice. Printre cele mai recente proiecte: DAS LEBEN IST TRAUM, DIE WAHRE GESCHICHTE, PLASTIK FANTASTIQUE și DER HERR DER KRÄHEN, DAS KROKODIL. A cooperat cu colegi din Coasta de Fildeș, Angola, Brazilia, Danemarca, Anglia.

 

Silke Wittig

(* 1981 la Bremen, locuiește la Berlin) este curatoare independentă, mediatoare de artă și autoare de artă contemporană. A studiat fotografie și medii digitale cu Stan Douglas și Hito Steyerl la Universitatea de Arte din Berlin și la École des beaux-arts de Paris. Din 2008 până în 2010 a lucrat pentru colecția de video Forum a Neuer Berliner Kunstverein Berlin (n.b.k.). Din 2010 până în 2012 a condus departamentul cultural al ONG-ului LOJA din Tetovo / Macedonia, ca parte a programului Robert Bosch Cultural Managers Network. Din 2012 până în 2016 a condus domeniile de comunicare și educație prin artă la Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.). Cel mai recent, a lucrat ca mediatoare de artă la Atena pentru Goethe-Institut, pentru agenția Big Olive și pentru documenta 14. A organizat numeroase proiecții și expoziții de artă video, inclusiv pentru Neuer Berliner Kunstverein și Goethe-Institut București și a lucrat de mai multe ori ca autoare și redactoare de publicații de artă. Începând cu 2015, predă artă curatorială la Universitatea de Artă UdK din Berlin.

 

Andrei Bârză,

născut 1987 în Galați, România, este realizator de film și artist vizual. A studiat fotografie și medii digitale la colegiul de artă din Cluj-Napoca, România și locuiește la Berlin din 2014. A fost implicat în diferite proiecte socio-culturale ale Südost Europa Kultur e.V., atât în ​​calitate de consultant social, cât și în cooperare cu Theater an der Parkaue. Din 2016 până în 2018 a participat la activitatea Fundației pentru promovarea serviciilor sociale cu minori refugiați și este membru activ în activitatea de predare și organizare a colectivului filmArche e.V. din 2017.

 

Frank Weigand

născut în 1973 la Stuttgart, a studiat Romanistică, Filosofie și literatură comparată la Mainz și Dijon. Trăiește ca jurnalist cultural și traducător independent la Berlin. Îl interesează în special procesele de traducere colaborativă și aspectul puterii politice a transmiterii lingvistice și culturale. În acest context, conduce în mod regulat ateliere de traducere în Germania, Franța și Canada. Până în prezent, a tradus în limba germană în jur de 130 de piese de teatru franceze și francofone, precum și cărți de non-ficțiune din domeniile sociologiei, filosofiei și teoriei performance-ului. Din 2011, el și regizoarea Leyla-Claire Rabih publică antologia de teatru „SCÈNE – noi piese de teatru franceze” la editura Theatre der Zeit. Ca jurnalist, Frank Weigand colaborează cu reviste precum Die Deutsche Bühne, Tanz, Theatre der Zeit, taz, Die Welt, Berliner Morgenpost.

 

Dan Lancea

este arhitect și lucrează din 2010 la Berlin în domeniul arhitecturii, designului interior, amenajării și designului grafic. Este absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. 2007-2008 a fost bursier al programului „Intercâmbio” la Universitatea de São Paulo din Brazilia. După două stagii la Berlin în 2009 (la teatru și la o firmă de arhitectură), a făcut din acest oraș noua sa casă.

Atât ca artist, cât și ca arhitect, îi place să lucreze în diferite contexte și medii, de la șantiere de construcții la săli de clasă, teatru și dans, platouri de filmare sau studiouri de design.

În ultimii ani, a realizat set designul pentru piesa „Reboot“, în regia lui Bogdan Georgescu și împreună cu tineri de la școala Hector Peterson, ca parte a programului „Houseclub“ al teatrului HAU Hebbel Am Ufer Berlin. Ca parte a festivalului „Păcală nu-i – Noi realități teatrale pentru copii și adolescenți“, a proiectat set designul pentru piesa „anti-eroi/ne“ de Bogdan Georgescu, în colaborare cu grupul de teatru Playhood și pentru spectacol de dans „Vampire Stories“, în coregrafia lui Kareth Schaffer împreună cu tineri de la Școala „Nikolaus Lenau” din Timișoara. În calitate de scenograf, a lucrat și cu coregraful Sergiu Matis pentru spectacolele de dans „neverendings” și „Hopeless”. Sub regia designerului de producție Sebastian Soukup, a lucrat și ca grafician pentru diverse producții de film, precum „Bibi and Tina 3 & 4” (regia Detlev Buck), „Return To Montauk” (regia Volker Schlöndorff) sau „Wuff” (regia Detlev Buck). În 2013, a realizat instalația de artă „Take a Peak“ în cadrul festivalului Teatrului de Stat din Karlsruhe „Rumänien Wochenende“. Ca arhitect de planificare, Dan Lancea lucrează independent pentru diverse birouri în zone de birouri și construcții rezidențiale, hotel, spa sau arhitectură de agrement din Berlin, Bavaria și Austria.

 

Ciprian Marinescu

este jurnalist, manager cultural și traducător de piese de teatru din germană în română și viceversa și trăiește între Germania, Mexic și România. În ultimii 15 ani a inițiat și desfășurat o serie de colaborări și festivaluri în domeniile teatrului și dansului contemporan din România și Germania. A lucrat la Teatrul Național din Timișoara, în cadrul companiei de dans contemporan fabrik din Potsdam, la Institutul Cultural Român din Berlin și la teatrul HAU Hebbel am Ufer din Berlin. La HAU a coordonat programul de rezidență Houseclub pentru artiști care lucrează împreună cu copii și tineri de la școala Hector Peterson din Kreuzberg și a coordonat proiecte cu școli din patru cartiere din Berlin. Ciprian Marinescu este curatorul Festivalului de Arte Performative Timișoara.

 

***

 

365 TAGE IN DEUTSCHLAND

www.365-Tage-in-Deutschland.de

 

Migration aus Sicht von Kindern und Jugendlichen.

 

Die Arbeitsmigration ist seit 1989 eines der wichtigsten politischen und wirtschaftlichen Phänomene in Rumänien, mit vielfältigen Konsequenzen auf der Ebene des Zerfalls der Familie, der Rekonstruktion subjektiver Anpassungs- und Entwurzelungswege. Die Migrationskarte zeichnet die persönlichen Wege von Millionen von Menschen nach, die nach einem Ort suchen, an dem sie nicht nur überleben, sondern sich eine menschenwürdige Existenz aufbauen können. Das Projekt „365 Tage in Deutschland“ legt subjektiv und politisch den Fokus auf eine von der Gesellschaft marginalisierte und teils mit negativen Ressentiments konfrontierten Gruppe in Europa. Obwohl zwischen Deutschland und Rumänien im Laufe der Geschichte eine starke Verbindung existiert hat – wenn man z.B. an die Deutsche Minderheit in Rumänien denkt und an die Auswanderung der Rumänen nach Deutschland – haben die Rumänen in Westeuropa heutzutage meist einen negativ besetzten Ruf und werden mit negativen Ressentiments konfrontiert. Ziel des Projekts ist es, anhand der Analyse der kulturellen Route Rumänien-Deutschland generell auf die Auswirkungen des Phänomens Migration unter Jugendlichen aufmerksam zu machen und zwar sowohl bei denjenigen, die in eine andere Kultur ziehen, als auch bei denjenigen, die sie willkommen heißen. Das Projekt wird am 28. Mai als Website unter www.365-Tage-in-Deutschland.de  gestartet und enthält eine Theaterstück von Radu Apostol und Mihaela Michailov sowie eine Reihe von Interviews mit Kindern und junge Menschen zum Thema Migration aus ihrer Sicht in dem Videoschnitt von Andrei Bârză.

 

„365 Tage in Deutschland” ist ein Projekt, in dem rumänisch-deutsche Künstler*innen mit Mitteln des Theaters und der Foto- und Videokunst in biografischer Form Themen wie Freundschaft, Empathie und Entfremdung aus Sichtweise der Migrant*innen nachgehen, um

ein Kaleidoskop des Migrant*innen-Status in der Stadt Berlin darzustellen. Am Projekt arbeiten berliner Kulturschaffende und Künstler*innen aus Rumänien gemeinsam mit rumänischen Communities aus Berlin, einer 8. Klasse der Hector-Peterson-Schule in Kreuzberg und dem Rumänischen Kulturinstitut. Durch die Comment-Funkion am Ende der Webseite unterstützt das Projekt die Beteiligung (junger) Menschen, die ihre eigenen Erfahrungen zum Thema Migration in den virtuellen Raum www.365-Tage-in-Deutschland.de einfließen lassen wollen.

 

Das Projekt wurde vom Fonds Soziokultur e.V. gefördert. Mit freundlicher Unterstützung des Rumänischen Vereins zur Förderung der Darstellenden Künste Bukarest durch Mittel der Verwaltung des Nationalen Kulturfonds / Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) Rumänien und des Goethe-Instituts Bukarest. In Zusammenarbeit mit der Hector-Peterson-Schule und dem Rumänischen Kulturinstitut Berlin. Das Projekt gibt nicht unbedingt den Standpunkt der Verwaltung des Nationalen Kulturfonds AFCN wieder. AFCN ist nicht verantwortlich für den Inhalt des Projekts oder die Verwendung der Ergebnisse des Projekts. Dies liegt ausschließlich in der Verantwortung der Begünstigten der Finanzierung.

 

Team

Theaterautorin, künstlerische Leitung: Mihaela Michailov

Regie, künstlerische Leitung: Radu Apostol

Produktionsdramaturgie, künstlerische Leitung: Ciprian Marinescu

Videogestalter, Editor: Andrei Bârză

Art director, Grafikdesign: Dan Lancea

Theaterpädagogik: Julia Schreiner

Kuratorin virtueller Raum: Silke Wittig

Musical coach: Monica Ciută

Übersetzung Theaterstück und Texte Website: Frank Weigand, Ciprian Marinescu

Projektleitung Hector-Peterson-Schule: Benita Bandow

Projektleitung Rumänisches Kulturinstitut Berlin: Alexandra Crăsnaru, Daniela Duca

 

 

Short bio

Radu Apostol

(geboren 1977 in Bukarest), Theaterregisseur, Doktorand, Dozent an der Nationalen Universität für Theaterkunst und Kinematographie „I.L. Caragiale”, Mitbegründer des REPLIKA – Center for Educational Theater, Gewinner des UNITER-Debüt-Preises und des Opera-Prima-Preises. Radu war 2005 ein CEC ArtsLink-Stipendiat mit einem Residenzaufenthalt bei der Cornerstone Theatre Company, Los Angeles, Doktorvater in der Direktion der UNATC Bukarest, Mitbegründer von Dramakum. Er inszenierte community theatre, pädagogische Theateraufführungen und zeitgenössische rumänische Stücke.

 

Mihaela Michailov

ist Autorin, Theaterkritikerin und Mitbegründerin des REPLIKA – Center for Educational Theater. Sie ist promovierte Dozentin an der Nationalen Universität für Theaterkunst und Kinematographie „I.L. Caragiale“. Sie entwickelte pädagogische Theaterprogramme und koordinierte Theaterworkshops für Jugendliche und ältere Menschen. Ihre Stücke konzentrieren sich auf relevante Themen für Jugendliche: Mobbing, Versagen des Bildungssystems, allein lebende Kinder, deren Eltern im Ausland arbeiten, Kinderrechte usw.

 

Julia Schreiner

studierte Theater- und Filmwissenschaften, Kulturwissenschaften und Kulturmanagement in Berlin und Strasbourg. Neben Aufenthalten in Istanbul, Peking, Abidjan (Goethe-Institut) und Zürich, ist sie seit 2005 freie Produktionsdramaturgin. Arbeiten u.a. an Deutsche Oper Berlin, Theaterhaus Gessnerallee, Theater Kiel, HAU, Ballhaus Naunynstraße, Sophiensaele. Sie initiiert eigene Projekte wie DIE BOHEME AM KOTTBUSSER TOR (mit Deutsche Oper Berlin)‚ DER SCHÖNE TOD (Konzept + Regie/ Artic Opera Norwegen), PHILOSOPHIE FÜR KINDER (Reihe), FILOU (Doku-Film, Regie & Idee). Sie kuratierte die WINTERAKADEMIE 3 und war Stipendiatin der DEFA-Stiftung sowie Jurorin verschiedener Festivals. Von 2011-2014 Dramaturgin/Theaterpädagogin am Theater an der Parkaue, von 2014-2016 Leiterin des Begleitprogramms am HAU. Seit 2016 u.a. Produktionsdramaturgin an der Jugendtheaterwerkstatt Spandau, hier verantwortlich für das jtw-ENSEMBLE, die internationalen Produktionen, Festivals, inklusive Formate. Zuletzt: DAS LEBEN IST TRAUM, DIE WAHRE GESCHICHTE, PLASTIK FANTASTIQUE und DER HERR DER KRÄHEN, DAS KROKODIL. Kooperationen mit Kolleg*innen aus Côte d’Ivoire, Angola, Brasilien, Dänemark, England.

 

Silke Wittig

(*1981 in Bremen, lebt in Berlin) ist freie Kuratorin, Kunstvermittlerin und Autorin für zeitgenössische Kunst. Sie studierte Fotografie und Digitale Medien bei Stan Douglas und Hito Steyerl an der Universität der Künste Berlin und der École des beaux-arts de Paris. Von 2008 bis 2010 war sie für die Videokunst-Sammlung Video-Forum des Neuen Berliner Kunstvereins (n.b.k.) tätig. Von 2010 bis 2012 leitete sie im Rahmen des Robert Bosch Kulturmanager Programms die Kulturabteilung der NGO LOJA in Tetovo / Nordmazedonien. Von 2012 bis 2016 leitete sie die Bereiche Kommunikation und Kunstvermittlung am Neuen Berliner Kunstverein (n.b.k.). Als Kunstvermittlerin war sie zuletzt in Athen für das Goethe-Institut, die Agentur Big Olive und die documenta 14 tätig. Sie hat zahlreiche Videokunst-Screenings und Ausstellungen kuratiert, u. a. für den Neuen Berliner Kunstverein und das Goethe-Institut Bukarest, und war vielfach als Autorin sowie Redakteurin von Kunst-Publikationen tätig. Seit 2015 lehrt sie im Rahmen des UdK Zertifikatskurs Kuratieren.

 

Andrei Bârză,

geb. 1987 in Galatz, Rumänien, ist Filmemacher und bildender Künstler. Er hat Fotografie und digitale Medien an der Kunsthochschule Klausenburg in Rumänien studiert und lebt seit 2014 in Berlin. Er war in verschiedenen soziokulturellen Projekten des südost Europa Kultur e.V. tätig, sowohl als Sozialberater als auch in Zusammenarbeit mit dem Theater an der Parkaue. 2016 bis 2018 beteiligte er sich an der Arbeit der Stiftung zur Förderung sozialer Dienste mit geflüchteten Minderjährigen und ist seit 2017 aktives Mitglied in der Lehre und Organisationsarbeit des Berliner Kollektivs filmArche e.V.

 

Frank Weigand

geboren 1973 in Stuttgart, Studium der Romanistik, Philosophie und Komparatistik in Mainz und Dijon, lebt als freiberuflicher Kulturjournalist und Übersetzer in Berlin. Er interessiert sich vor allem für kollaborative Übersetzungsprozesse und den machtpolitischen Aspekt sprachlicher und kultureller Übertragung. In diesem Zusammenhang leitet er regelmäßig Übersetzerworkshops in Deutschland, Frankreich und Kanada. Bislang hat er rund 130 Theaterstücke hauptsächlich französischer und frankophoner Dramatiker sowie Sachbücher aus den Bereichen Soziologie, Philosophie und Performancetheorie ins Deutsche übertragen. Seit 2011 gibt er gemeinsam mit der Regisseurin Leyla-Claire Rabih die Theateranthologie „SCÈNE – neue französische Theaterstücke“ im Verlag Theater der Zeit heraus. Als Journalist ist er für Medien wie Die Deutsche Bühne, Tanz, Theater der Zeit, taz, Die Welt, Berliner Morgenpost tätig.

 

Dan Lancea

ist Architekt und arbeitet seit 2010 in Berlin in den Bereichen Architektur, Innenarchitektur, Set Design und Grafik Design. Er ist Absolvent der Universität für Architektur und Städtebau Ion Mincu, Bukarest. 2007-2008 war er Stipendiat des Programms „Intercâmbio” an der Universidade de São Paulo in Brasilien. Nach zwei Praktika in Berlin im Jahr 2009 (im Theater und in einem Architekturbüro), machte er die Stadt zu seiner neuen Heimat.

Sowohl als Künstler als auch als Architekt arbeitet er gerne in verschiedenen Kontexten und Umgebungen, von Baustellen zu Unterrichtsräumen, von Theater- und Tanzstudios bis zu Filmsets oder Designstudios.

In den letzten Jahren entwickelte er das Bühnebild für das Theaterstück ‘Reboot’ in der Regie von Bogdan Georgescu und zusammen mit Jugendlichen der Hector-Peterson-Schule im Rahmen des “Houseclubs” am HAU Hebbel am Ufer. Im Rahmen des Festivals „Păcală nu-i – Neue theatralische Realitäten für Kinder und Jugendliche“ gestalte er das Set für das Theaterstück ‘Anti heroe/s’  von Bogdan Georgescu in Zusammenarbeit mit der Theatergruppe Playhood und für die Tanzperformance „Vampire Stories” in der Choreographie von Kareth Schaffer zusammen mit Jugendlichen der Nikolau Lenau Schule in Temeswar. Als Bühnenbildner arbeitete er auch mit dem Choreographen Sergiu Matis’ für die Tanzperformances „neverendings“ und „Hopeless“ zusammen. Unter der Leitung von Production Designer Sebastian Soukup war er auch als Graphic Artist für unterschiedliche Filmproduktionen tätig, wie „Bibi und Tina 3&4“(Regie Detlev Buck), „Return To Montauk“ (Regie Volker Schlöndorff) oder „Wuff“ (Regie Detlev Buck). 2013 zeigte er am Staatstheater Karlsruhe die Kunstinstallation „Take a Peak“ im Rahmen des Festivals „Rumänien Wochenende“. Als planender Architekt arbeitet er freiberuflich für verschiedene Büros in den Bereichen Büro- und Wohnungsbau, Hotel, Spa- oder Freizeitarchitektur in Berlin, Bayern und Österreich

 

Ciprian Marinescu

ist Journalist, Kulturmanager und Übersetzer von Theaterstücken aus dem Deutschen ins Rumänische und umgekehrt. In den letzten 15 Jahren initiierte und koordinierte er eine Reihe von Kollaborationen und Festivals auf dem Gebiet des zeitgenössischen Theaters und Tanzes in und zwischen Rumänien und Deutschland. Er arbeitete am Nationaltheater in Timisoara, bei der Tanzkompanie fabrik in Potsdam, am Rumänischen Kulturinstitut in Berlin und am HAU Hebbel am Ufer in Berlin. Am HAU koordinierte er das Residenzprogramm Houseclub – für Künstler*innen, die in verschiedenen Projekten mit Schüler*innen zusammenarbeiten – sowie drei Jugendfestivals, We like China and China likes uns (2014) ), ArbeitLiebeGeld (2016) und Houseclub & Friends (2018) mit Schulen aus vier Berliner Bezirken. Ciprian Marinescu ist Kurator des Timișoara Performing Arts Festival.

 

Număr de vizualizări :0http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/2GF4EdwE1Q4?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Dublă lansare de carte on-line

Posted: 26 May 2020 09:14 AM PDT

Joi, 28 mai 2020, ora 18.00, pe pagina de facebook a Asociației Universul Prieteniei,   va avea loc o dublă lansare de carte on-line, din Colecția „Modus vivendi”  : Liliana Albu, cu volumul „Iubirea ca o poezie” și Mihai Constantin Ticu, cu volumul „Albituri în roz”, prezentate de Vera Crăciun și Mihai Batog Bujeniță, membri ai  Uniunii Scriitorilor din România. Actrița Ina Paladi, de la Teatrul „Studio Lux Art” și  Florin Gorgos, student la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, vor susține un scurt recital de poezie din volumele lansate. Evenimentul va fi moderat de Rodica Rodean, preşedinta Asociaţiei „Universul Prieteniei” Iaşi.  Lansarea va fi sub forma unui scurt clip video, autorii fiind prezenți în mediul on-line, pentru a răspunde întrebărilor dumneavoastră.

www.facebook.com/groups/asociatiauniversulprieteniei/

 

Organizatori: Asociaţia „Universul Prieteniei” Iași,  în parteneriat cu Teatrul „Studio Lux Art”.

 

„Liliana Albu ne incită cu un titlu (Iubirea ca o poezie), în care cuvântul poezie este asemănat cu iubirea, ceea ce mă face să cred că poezia poate să plutească pe aripile iubirii. (…) Poeta iubirii ne invită discret, de la pagină la pagină, pentru a descoperi magia iubirii prin cuvânt”.

(Vera Crăciun)

 

„Mihai Constantin Ticu este un poet care chiar merită acest nume, nu neapărat prin prolificitatea operei  sale, una remarcabilă, pentru că în ultimii ani a editat mai multe volume, ci, în primul rând, pentru profunzimea creației sale, pentru frumusețea și armonia ei”.

(Mihai Batog Bujeniță)

 

 

 

Număr de vizualizări :3http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/37AEiEupxEc?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Juriul de părinți a desemnat cele mai bune zece piese ale Concursul...

Posted: 26 May 2020 09:01 AM PDT

După anunțarea celor șase piese finaliste ale celei de a VI-a ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA, desemnate de un juriu de specialitate, Teatrul EXCELSIOR face cunoscute și opțiunile juriului alcătuit din părinți de adolescenți. Pentru a treia ediție consecutiv, piesele înscrise în concurs au fost lecturate și evaluate nu doar de profesioniști în domeniul teatrului, ci și de părinți de adolescenți, fără a fără a le fi fost divulgate numele concurenților. Trei dintre piesele finaliste s-au aflat și printre preferințele membrilor acestui juriu, format din părinți cu profesii și preocupări diferite: Anca Cernea – designer/ ilustrator, Anca Cristina Ilie – traducător freelancer, Ionuț Țăranu – analist programator.

Deși multe dintre cele 61 de piese într-un act au fost evaluate ca având valori apropiate, iată care au fost cele mai bune zece piese apreciate după criteriile juriului de părinți de adolescenți:

 

Ordine și liniște la cină. Poză pentru vrăbiuțe de Diana Marghiolu (18 ani, Slatina)

Ceasul de Vlad-Cristian Gherghel (15 ani, București)

Trezirea de Alexia Gabriela Ghișe (17 ani, Baia Mare)

De ce nu poți fi normal? de Alexandru Robert Baranov (17 ani, București)

Un Cupidon înamorat de Alexandra Țunea (15 ani, Bozovici, Jud. Caraș-Severin)

Și acum mă sfârșesc… de Andreea-Bianca Coṣarcă (16 ani, Liteni, Jud. Suceava)

Spune-mi de Cristina Elena David (15 ani, Hîrlău, Jud. Iași)

Rămâne între noi de Diana Oprea (17 ani, Buzău)

Vita Vitae de Antonio Daniel Petrică (15 ani, Giurgiu)

Ultimul capitol de Beatrice Gabriela Iordache (17 ani, București)

 

Juriul de părinți de adolescenți și Teatrul Excelsior îi felicită pe toți participanții care s-au înscris la concurs pentru curajul de a scrie o piesă de teatru și pentru varietatea temelor abordate, dorindu-le totodată să continue să își dezvolte abilitățile scrisului și să iubească teatrul, la fel de mult ca până acum. Fiecare dintre cei zece concurenți va primi o diplomă specială din partea juriului și a Teatrului EXCELSIOR, care va fi înmânată personal sau trimisă către cei din țară după ce va avea loc atelierul de scriere dramatică.

Din cauza situației excepționale în care ne aflăm, concursul nu se mai poate desfășura conform calendarului anunțat inițial. Noile date la care vor avea loc următoarele etape ale concursului vor fi anunțate atunci când contextul va redeveni favorabil derulării concursului în condiții normale. Toate detaliile privind metodologia și calendarul desfășurării Concursului NEW DRAMA vor putea fi accesate pe site-ul Teatrului EXCELSIOR, în secțiunea dedicată.

Organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR, Concursul de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA este primul proiect din cadrul programului multianual EXCELSIOR Educațional care le oferă adolescenților pasionați de teatru șansa de a-și vedea primele încercări dramaturgice transformate în spectacole realizate în regim profesionist.  – anunță Teatrul Excelsior din București.

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/WlPPWmVreeg?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

15 premii obținute de România și Republica Moldova la Concursul Int...

Posted: 26 May 2020 08:59 AM PDT

La cea de-a 29-a ediție a Premiului Internațional „Centro Giovani e Poesia-Triuggio” au participat 675 de autori cu un număr de 647 compoziții. Prezența străină a fost următoarea: 227 din Bulgaria, 59 din Bangladesh, 52 din România, 25 din Maroc, 12 din Senegal, 8 din Pakistan, 7 din Albania, 5 din Peru și Moldova, n.4 din Germania, Egipt, Ucraina, Croația și Turcia, n.3 din China, Tunisia și Serbia, n.2 din Ghana, Venezuela, Indonezia, Benin, Spania, Rusia și Algeria, n.1 din Nigeria, pentru în total 440 de autori. Au fost admise la examinarea Comisiei de selecție nr. 675 de autori. Premiul Internațional de Poezie s-a născut în anul 1991 ca un obiectiv al Centrului de Poezie din Triuggio, al cărui mentor este poetul Alessandro Villa. Concursul este o manifestare care reunește o importantă participare internațională, fiind prezente și la actuala ediție mai mult de 20 de țări și se bucură de organizarea, colaborarea și patronajul mai multor parteneri: Fundatia ”Centro Giovani e Poesia” din Triuggio, patronajul Primăriei orașului, Regiunii Lombardia, Provinciei Monza și Brianza, Banca Credito Cooperativo din Triuggio, a ziarului “Il Cittadino” din Monza, a revistei “Messaggero dei ragazzi” și colaborarea Editurii ”Prometheus” din Milano, care tipărește în fiecare an un volum cu poeziile premiate.

De mai mult de un deceniu,  Centrul Cultural Italo-Român din Milano este partener și susținător al concursului, inițiind legătura cu mai multe școli din România si Republica Moldova, pentru înscrierea și participarea elevilor la acest proiect. România este prezentă în mod constant din anul 1993 la acest concurs, cu peste 800 de autori înscriși și 120 premii obținute, între care,  patru medalii de argint din partea Camerei Deputaților Italiene.  În decursul anilor s-a constatat o mare participare a elevilor și tinerilor din Italia, dar și alte țări devin tot mai prezente în cadrul acestei importante manifestări de poezie cu caracter internațional. Concursul Internațional de Poezie de la Triuggio a reunit și la prezenta ediție sute de candidați la premiile oferite de un juriu special format, care analizează creațiile poetice, majoritatea aparținând cu precădere copiiilor de la școala primară până la liceu, dar si adulti, creații ale unor poeti consacrati.

 Lista premiilor atribuite tinerilor din Români și Republica Moldova:

Secțiunea A (autori cu vârsta până în 12 anni) – premiul de merit: BIATRIS COSTIN STAN di Bacău (Romania)

Secțiunea C (vârsta 13-17 ani): primul premiu:  PETRA ANA MIRICA BOBIT din Galați (România); premiul III: GEORGIANA VALCU din Brașov (România)

Premiul patru cu mențiunea de onoare: ALEXANDRU CIOLAN TUDOR din Brașov (România)

Premiul   “ ex aequo, cu mențiune specială:  – DARIA SONEA din Săcele (România)

Secțiunea E  (silloge inedita) premiul II–  ELENA BUTUC di Cantemir (Moldova)

Secțiunea F (foto-poesia/in memoria di Angelo Villa) – premiul I: VINCENZO AVADANI di Botoșani (România)

Au mai fost atribuite alte premii și mențiuni:

Premiul special “In memoria di Aldo Grassi-miglior testo di giovane autore straniero”:

PETRA ANA MIRICA BOBIT di Galati (România);

SARAH NAZARE di Aiud (România);

MARIANA HAJDER din Cantemir (Republica Moldova)

MATEI CONSTANTIN RUS din Balotești (Romania)

DOINA STINA din Gura Galbenei ( Republica Moldova)

Diploma Speciale del Trentennale del Centro Giovani e Poesia- esordio e fedeltà a:

ELENA PREDUSEL din Craiova (România)

ANGI MELANIA CRISTEA din Craiova (România)

MARIA CECILIA SOSU din Preimer (Romania).

 

Ca în toți anii,  ceremonia de premiere urma să aibă loc în prima duminică a lunii iunie la Villa Taverna din Triuggio. Dat fiind contextul evenimentul se va organiza la o altă dată dacă va fi posibil.-  anunță Centrul Cultural Italo-Român din Milano.

 

Număr de vizualizări :6http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/K_oKA3sHKng?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Regulament CONCURS – nicio zi fără artă #contactless cu George –

Posted: 26 May 2020 08:07 AM PDT

Galeria Galateca anunță regulamentul concursului inițiat în cadrul platformei on line #contactless art wall. AgențiadeCarte.ro este partener media. 

”#Contactless Art Wall, platforma on-line de susținere a artei contemporane, a reușit să atragă interesul atât al publicului iubitor de artă și publicului larg, al artiștilor, cât și al susținătorilor acestor tip de proiecte.

Astfel, George, primul banking inteligent care s-a alăturat ca partener al acestui proiect cultural inovator, și împreună propunem un concurs pentru artiști.

 

Regulamentul de participare la concursul nicio zi fără artă #contactless cu George  cuprinde condiţiile de participare și criteriile de apreciere ale aplicaţiilor pentru a se încadra în proiectul #Contactless Art Wall şi în valorile transmise de partener.

 

Tema: Nicio zi fără artă #contactless, pentru că și George este @contactless, tema concursului este chiar #contactless.

 

Cine poate participa?

La concurs se pot înscrie două categorii de participanți:

  1. Studenţi și masteranzi de la universităţile de artă, arhitectură etc. – universități vocaționale, şi
  2. Artişti din toate domeniile de exprimare artistică, de la arta vizuală, la film, animaţie sau muzică.

 

Beneficii:

În urma concursului se oferă două burse pentru luna iunie 2020, în valoare de 1000 de lei, câte una pentru fiecare categorie, participarea în cadrul proiectului on line #contactless art wall și posibilitatea ca lucrarea să fie expusă timp de o săptămână în cadrul proiectului Inside/Outside Galateca, proiect ce se va desfășura în vitrinele galeriei începând cu luna iunie.

 

Ce fel de lucrări sunt admise în concurs: orice tehnică (de la desen, pictură, la schiță de arhitectură), apreciem video sau animație, dar și performance, înregistrări cu artistul sau alte personaje pe tema dată, colaje, imagini foto saucu lucrări de artă, precum și design, chiar și schiță sauproiect, cu ce înseamă pentru ei #contactless.

 

Aplicanţii trebuie să trimită documentele cerute la adresa galerie@galateca.ro, până pe 27 mai, ora 24.00, cu menţiunea în Subiect nicio zi fără artă #contactless cu George  și Student / Senior.

 

Cum vor fi aleși câștigătorii: lucrările vor fi expuse într-un album special creat pe facebook-ul Galateca, precum și pe site și instagram, putând fi votate de public pe paginile de socializare sau printr-un email pe galerie@galateca.ro în intervalul 28 mai – 5 iunie.

Cei doi câștigători, cei care au cumulat cele mai multe voturi la fiecare categorie vor fi anunțati în ultima zi de expoziție online, pe 7 iunie.

Selecţia realizata de către public va fi realizată în funcţie de trei criterii propuse de organizatori pentru a va vota lucrarea preferată.

 

Documente pentru înscriere:

1-         scurt CV/bio

2-         statement care să susţină din punct de vedere conceptual aplicaţia

3-         lucrarea propusă pentru concurs

 

Selecţia celor doi căştigători se va face după trei criterii:

1-         felul în care lucrarea răspunde la tema propusă

2-         originalitatea lucrării

3-         creativitatea lucrării.

 

 

Succes!” – Galeria Galateca

 

www.facebook.com/GalerieGalateca/

www.facebook.com/events/947172069073714/

www.galateca.ro/concurs-nicio-zi-fara-arta-contactless-cu-george.html

 

Număr de vizualizări :4http://feeds.feedburner.com/~r/AgentiaDeCarte/~4/ddxuSws2iI8?utm_source=feedburner&utm_medium=email" height="1" width="1" alt="" class="CToWUd" />

Beethoven, sărbătorit în stagiunea online a Filarmonicii „George En...

Posted: 26 May 2020 01:30 AM PDT

La 250 de ani de la naştere, Ludwig van Beethoven (1770-1827) este sărbătorit în întreaga lume.  Joi, 28 mai 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Jin Wang, va avea în program în cadrul stagiunii online, un program exclusiv dedicat creatorului german. Concertul difuzat joi, de la ora 19.00,  a deschis „Anul Beethoven”  în 16 și 17 ianuarie 2020 la Filarmonica „George Enescu”. În program: Uvertura Creaturile lui Prometeu, op. 43, Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 61 – solist Alexadru Tomescu, Ruinele Atenei, op. 113 –  solişti  Marius Boloș, Ana Stănescu, Mihai Raicea. Corul Filarmonicii „George Enescu“ a fost pregătit de maestrul Iosif Ion Prunner. 

Stagiunea online a Filarmonicii „George Enescu”

Joi, 28 mai 2020, ora 19.00

            Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu”

Dirijor JIN WANG

Solist ALEXANDRU TOMESCU

Program

Ludwig van Beethoven
Uvertura Creaturile lui Prometeu, op. 43

Ludwig van Beethoven
Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 61

Ludwig van Beethoven
Ruinele Atenei, op. 113

Solişti
MARIUS BOLOŞ – Marele preot
ANA STĂNESCU – o grecoaică
MIHAI RAICEA – un grec

Dirijorul corului
IOSIF ION PRUNNER

Înregistrarea concertului de vineri, 17  ianuarie 2020,  va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw). Accesul pe aceste canale online va fi gratuit timp de 48 de ore.

P artener al evenimentului este Forumul Cultural Austriac, înregistrarea fiind  transmisă și pe pagina de Facebook a instituției: (https://www.facebook.com/fca.bucuresti/).

  *** 

      Dirijorul austriac de origine chineză Jin Wang, unul dintre cei mai apreciaţi din generaţia sa, a dirijat peste 600 de concerte şi spectacole de operă. A absolvit cursurile de măiestrie pentru dirijat la Conservatorul din Beijing şi apoi a urmat perfecţionarea la Academia de Muzică de la Viena cu profesorii Karl Österreicher şi Leopold Hager. A fost asistentul dirijorilor Vaclav Neumann şi Peter Eötvös; de asemenea, a beneficiat de îndrumarea maeştrilor Leonard Bernstein şi Zubin Mehta. Este laureat a opt concursuri internaţionale de dirijat din Europa. În colaborare cu Societatea „Wagner” din Würzburg a lansat un concert de gală şi un alt concert cu muzică de Wagner, intitulat Ring in 1 Night, cu solişti vocali de la Bayreuth.

Pe lângă activitatea concertistică, Jin Wang desfăşoară şi o activitate didactică, fiind primul dirijor din Asia care a devenit profesor de dirijat de orchestră la o universitate din Europa – Academia Regală de Muzică din Stockholm. Dirijorul Jin Wang este cunoscut şi în calitate de compozitor, printre lucrările sale de succes se numără Nokia Variations –  a Travel through Music Styles, Tibet Impressionen – Song from the Roof of the World şi Romanian Dances.

***

      În prezent solist concertist permanent al Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti (din 2002), violonistul Alexandru Tomescu s-a născut în 1976, a urmat Liceul de Muzică „George Enescu” Bucureşti, îndrumat de mama sa, prof. Mihaela Tomescu şi a absolvit în 1999 Conservatorul din Bucureşti la clasa prof. Ştefan Gheorghiu. S-a perfecţionat ulterior la Southern Methodist University, Dallas, Texas (prof. Eduard Schmieder, 2000) şi la Ecole Superieure de Musique, Sion, Elveţia, cu renumitul Tibor Varga (2001). Este laureat la numeroase concursuri naţionale şi internaţionale, printre care Concursul internaţional „George Enescu”, Bucureşti  (Premiul I, 1999), Concursul „M. Long – J. Thibaud” Paris (Premiul II „Yehudi Menuhin”, 1999). În 2008 a devenit solist concertist permanent al Filarmonicii de Stat din Piteşti.

Înregistrările sale, CD şi DVD, cuprind un repertoriu de la opusuri celebre din literatura viorii la lucrări de muzică de cameră: „24/24 DVD&CD” (integrala Capriciilor de Niccolo Paganini); „Simply Mozart by Alexandru Tomescu” cu Orchestra Naţională Radio – dirijor Horia Andreescu (integrala Concertelor pentru vioară şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart); „Romantic Stradivarius”, împreună cu pianistul Horia Mihail (lucrări de Johannes Brahms, Robert Schumann şi Edvard Grieg) ș.a. Alexandru Tomescu cântă pe vioara Stradivarius Elder – Voicu, Cremona 1702.

  ***  

Canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw) al Filarmonicii „George Enescu“ a fost adăugat, în cadrul stagiunii online, celorlalte instrumente de promovare: site web (https://www.fge.org.ro/), pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/), newsletter. Canalul YouTube nou creat oferă celor interesați posibilitatea de abonare și de alertare prin e-mail asupra noilor postări.

Siteul Filarmonicii „George Enescu“
Pagina YouTube a Filarmoncii „George Enescu“
Pagina de Facebook a Filarmonicii „George Enescu“

Vizualizări: 4

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

199 state 

(ultimul: Sint Maarten)

Numar de steaguri: 263

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Tari lipsa: 43

1 stat are peste 600,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 90.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

1 stat are peste 20,000  clickuri (Italia)

2 state au peste 10.000 clickuri (Franta,  Germania)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Rating for altmarius.ning.com 

altmarius.ning.com-Google pagerank,alexa rank,Competitor

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29 ORIZONTURI CULTURALE

http://www.orizonturiculturale.ro/ro_home.html

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

33. KORUNK

http://ideakonyvter.ro/53-korunk

Insignă

Se încarcă...

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Erfolgsgeschichte Taunusbahn

Creat de altmariusclassic Sep 13, 2013 at 11:02am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Sep 13, 2013.

Schnell und Steiner

Creat de altmariusplus Iun 19, 2013 at 1:59pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Iun 19, 2013.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell &Steiner

Creat de altmariusclassic Dec 21, 2012 at 6:55pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Dec 21, 2012.

Hermann Hesse -bucher

Creat de altmariusscience Nov 7, 2012 at 5:47pm. Actualizat ultima dată de altmariusscience Nov 7, 2012.

Grosse Kunstfuehrer zum Schnell & Steiner - 1

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:52pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell &Steiner - 3

Creat de altmariusclassic Oct 8, 2012 at 7:50pm. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Oct 8, 2012.

Neuerscheinungen zum Bohlau - 1

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:30am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner - 2

Creat de altmarius Aug 29, 2012 at 7:26am. Actualizat ultima dată de altmarius Aug 29, 2012.

Neuerscheinungen zum Schnell & Steiner

Creat de altmariusplus Mar 14, 2012 at 3:01pm. Actualizat ultima dată de altmariusplus Mar 14, 2012.

Grosse Kunstfuhrer: Maribor

Creat de altmariusconcurs Feb 22, 2012 at 1:08pm. Actualizat ultima dată de altmariusconcurs Feb 22, 2012.

© 2020   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor