altmarius

cultură şi spiritualitate

Newsletter Agentia de carte - 26 martie 2022

“Lansare de carte: „Albinele gri” de Andrei Kurkov” plus 8 more


Lansare de carte: „Albinele gri” de Andrei Kurkov

Posted: 25 Mar 2022 07:24 AM PDT

Joi, 31 martie 2022, de la 18h30, Editura Paralela 45 vă invită la librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti, unde se va lansa ediţia în limba română a romanului „Albinele gri”, de Andrei Kurkov. Evenimentul va fi, de asemenea, transmis live pe pagina de Facebook a librăriei. Invitaţi : Antoaneta Olteanu, Marian Voicu. Moderează: Cătălina Bălan. „Albinele gri”, roman în traducerea Antoanetei Olteanu, este proaspăt ieșit de sub tipar la Editura Paralela 45. În 2018, atunci când l-a publicat, Andrei Kurkov nici nu bănuia cât de dureros și de actual va rămâne și peste ani. „A te solidariza cu Ucraina, „#standwithUkraine”, înseamnă, de asemenea, să-l citești pe Kurkov, să apreciezi farmecul umorului său, umanitatea lui profundă și pofta de viață care caracterizează spiritul ucrainean. Andrei Kurkov este un adevărat maestru al detaliilor și personajele sale par sculptate din însăşi materia vieții.” L’Obs, Franţa

Într-un sat cu numai trei străzi, situat în teritoriul disputat de forțe ucrainene loialiste și separatiste, au mai rămas doar doi locuitori: Serghei Sergheici, un inspector de protecția muncii pensionar, devenit apicultor, și „dușmanul său din copilărie“, Pașka. Existența celor doi e marcată de privațiuni și de absurdul războiului. Pentru Serghei însă, cât timp ciclul natural nu se întrerupe, iar primăvara se apropie, universul și viața încă mai au un sens. Misiunea pe care și-o asumă este aceea de a-și duce albinele cât mai departe de zona de conflict, astfel încât să poată culege polenul în pace. În periplul său, Sergheici întâlnește combatanți și civili de pe ambele părți ale liniei frontului – ruși, ucraineni, tătari din Crimeea –, dezarmându-i prin inocența sa și prin structura sa morală.

Prin personajele sale, dialogurile vii și umorul fin, Andrei Kurkov ne propune un roman impresionant și actual despre viața oamenilor simpli care caută să se adapteze războiului, așa cum s-ar strădui să se obișnuiască cu un vecin scandalagiu și bețivan. Sau, mai simplu spus, un roman despre pace în vreme de război.

 

Despre autor

Andrei Kurkov (n.1961Regiunea LeningradURSS) este, aşa cum se autoidentifică, european, cetăţean al Ucrainei şi scriitor ucrainean de origine rusă. Cel mai cunoscut scriitor ucrainean al primelor decenii ale secolului 21 și unul dintre scriitorii de top ai continentului european, Andrei Kurkov mai este şi profesor, eseist, scenarist, regizor, membru al Uniunii Cinematografilor din Ucraina (din 1993), al Uniunii Scriitorilor din Ucraina (din 1994), membru al Academiei Europene de Film (din 1998) și membru permanent al juriului premiului Academiei Europene de Film Felix.

Încă din copilărie, Andrei Kurkov se stabilește împreună cu părinții la Kiev. În consecință, viitorul scriitor își petrece copilăria și își face studiile pe pământ ucrainean, îndrăgindu-l și considerându-l patria sa. Este absolvent al Institutului Pedagogic de Stat de Limbi Străine din Kiev și vorbitor al unui număr impresionant de limbi, cel puțin 7.

Începe să scrie încă de pe băncile școlii. Şi-a început cariera literară în timpul stagiului militar, pe când lucra ca gardian la închisoarea din Odesa. Andrei Kurkov devine celebru mai întâi ca scenarist (a lucrat la celebrul studiou de film A. Dovjenko), apoi ca jurnalist și abia după asta, ca scriitor. Primul roman i-a apărut în 1991, la două săptămâni după căderea comunismului. Moartea pinguinului este cartea care l-a făcut celebru în toată lumea. Următoarele romane, Lăptarul de la miezul nopţii şi Grădinarul din Oceakov, traduse de Antoneta Olteanu și publicate în colecția Ficțiune Fără Frontiere a Editurii Paralela 45, l-au consacrat definitiv pe scena internațională.

 

Despre invitaţi

 

Prof. Univ. Dr Doctor Antoaneta Olteanu este una dintre cele mai pasionate cunoscătoare a literaturii, culturii și civilizației ruse, Președintele Asociației Slaviștilor din România, membru în Consiliul de coordonare a Filialei de traduceri literare a USR. Este absolventă a facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, secția rusă-română, a obținut titlul de doctor în filologie pentru cercetarea Personaje malefice în mitologia romanică și slavă. E preocupată de mai multe domenii de cercetare: etnologie, civilizație rusă, literatură rusă, imagologie, totalitarism.
Antoaneta Olteanu este profesor la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, Departamentul de Filologie rusă și slavă, autoare a numeroase cărți din domeniul culturii și civilizației ruse (Miturile Rusiei clasice, Rusia imperială. O istorie culturală a secolului al XIX-lea), al etnologiei comparate (Ipostazele maleficului în medicina magică, Metamorfozele sacrului, Școala de Solomonie. Divinație și vrăjitorie în context comparat, Calendarele poporului român, Reprezentări ale spațiului în credințele românești, Dicționar de mitologie. Demoni, duhuri, spirite; Zile și demoni. Calendar și mitologie populară rusă etc.). A realizat, de asemenea, numeroase traduceri din limba rusă.
Ca traducătoare, a bifat traduceri din foarte importanți scriitori ruși contemporani, dar și din clasici ai literaturii ruse: de la Dostoievski, Lev Tolstoi, Turgheniev, Cehov la Victor Erofeev, Mamleev, Sorokin, Șișkin. Pe pagina ei de Wikipedia sunt 69 de traduceri, printre care este, bineînțeles și traducerea din Andrei Kurkov, Lăptarul de la miezul nopții, apărută la Editura Paralela 45, în 2018, Grădinarul din Oceakov, în 2019 şi Albinele gri, în 2022. Lista premiilor obținute pentru traduceri este aproape la fel de lungă ca lista cărților traduse. Printre acestea se numără Premiul de excelență pentru traducere acordat de revista „Obsrevator Cultural”, Premiu special 2013 acordat de Filiala de Traduceri Literare a Uniunii Scriitorilor din România pentru traducerea de excepție din limba rusă a volumului Părul Venerei al prozatorului Mihail Șișkin (2014). Diplomă acordată de Agenția Federală pentru presă și comunicare în masă din Federația Rusă pentru activitatea de traducător, Gaudeamus.

Marian Voicu este jurnalist, scriitor şi realizator de filme documentare. Lucrează de peste 20 de ani în televiziune şi radio, ca moderator şi producător. Timp de zece ani a realizat documentare pentru TVR despre comunităţile româneşti – de la istroromâni şi aromâni până la românii de peste Bug şi cei din Federaţia Rusă. Este primul jurnalist român care a filmat în Sudan, Uganda şi Siberia. Între 2008 şi 2010 a realizat Interviurile Europa FM. A fost manager de proiect la Radio România Chişinău, post lansat în 2011. A primit mai multe premii naţionale şi internaţionale, cel mai recent fiind Medalia de aur din partea Asociaţiei Corespondenţilor ONU (2015), pentru documentarul Exodul: O tragedie siriană. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios“ în grad de cavaler. Printre cele mai recente filme documentare se numără Torna, torna, fratre! Istoria aromânilor spusă de ei înşişi (2015), Tezaurul României de la Moscova: Inventarul unei istorii de o sută de ani (2013), Serbia după război: În căutarea adevărului (2009). În 2016 a publicat la Editura Humanitas volumul Tezaurul României de la Moscova: Inventarul unei istorii de o sută de ani, iar în 2018 Matrioşka mincinoşilor: Fake news, manipulare, populism. În ultimii ani a moderat emisiuni precum „Persona”, „În linia întâi”, „Românii de lângă noi”, „Atunci și acum” sau seria „Carpații – plămânul Europei”. Prezintă pe TVR1 emisiunea ”Breaking Fake News”.

 

Cătălina Bălan (n. 1995, Chișinău) este absolventă a secției franceze a Facultății de Științe Politice, Universitatea București (2017) și a unui Master de Diplomație în Economia Internațională, Academia de Studii Economice, București (2019). Între 2011 și 2014, PR junior al editurii Casa de Pariuri Literare. Debutează cu poezie la 13 ani, în Stare de Urgență, proiect publicistic nonconformist al unor oameni de artă de pe ambele maluri ale Prutului. Publică poezie, proză și analiză politică în mai multe reviste (Observator Cultural, Contrafort, Revista la Plic etc.). Prezentă în antologii de poezie și proză din  România, Republica Moldova, Franța, Belgia, Elveția. În 2019 publică volumul de poezie „Cutii”, apărut la Editura Paralela 45. A participat la diverse festivaluri literare și tabere de creație, a citit la cele mai importante cenacluri din țară și a luat câteva premii pentru poezie. În prezent coordonează departamentul de marketing şi PR al Editurii Paralela 45.

 

Număr de vizualizări :1

”cutia toracică”, de Merlich Saia

Posted: 25 Mar 2022 07:19 AM PDT

”Tratat de schizopoetică, așa s-ar putea subintitula cutia toracică a lui Merlich Saia: fragmente dintr-un discurs halucinatoriu, dement, bântuit de prezențele amenințătoare decupate din delirium tremens. Un spațiu în care coincid anotimpurile, în care obiectele dorinței sunt trecute pe jumătate în moarte, iar spațiile largi, deschise, sufocă și constrâng. Rece și sintetic, ca în formularea unui experiment științific, textul se desfășoară sacadat, repetitiv, precizând mereu înșelător cui îi aparține, tocmai pentru a deveni limpede, alături de piscina dezolantă, plină cu albastru de metilen, că el nu aparține decât unui teritoriu incognoscibil, Acela. Iar când în sfârșit te-ai aliniat ritmului de metronom al acestui cadru, cu vocile hipnotice și monotone, marele cadru se sfărâmă în sute de structuri minuscule, personajele fără nume capătă contururi și biografii, într-un jam session saturnalic. cutia toracică e spațiul de desfășurare (și înfășurare) al unei poezii șamanice, care străbate faldurile somnului, ale visului și ale unui tainic tărâm de dincolo. ” Bogdan-Alexandru Stănescu

Merlich Saia (n. 1982, București) a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. A debutat în 2014, la Editura Tracus Arte, cu ”garda de corp”, volum care a obținut Premiul Național „Mihai Eminescu”, Opus Primum, Botoșani, 2015.

Număr de vizualizări :1

„Cazul scriitorului dispărut”, un roman cu ritm de policier – întâl...

Posted: 25 Mar 2022 07:11 AM PDT

Marți, 29 martie 2022, la ora 19.30, romanul „Cazul scriitorului dispărut” de Andrei Manolescu, publicat recent în colecția 821.135.1 – Scriitori români contemporani a Editurii Humanitas, va fi prezentat într-un dialog #live #online pe care autorul îl va avea cu Tania Radu și Cristian Pătrășconiu. Dispariția inexplicabilă a unui scriitor devine obiectul investigației fostului său traducător și a unui detectiv, acum polițist pensionat. Cei doi vor încerca să afle ce s-a întâmplat cu bătrânul autor, despre a cărui moarte nimeni nu deține nici o informație – nici poliția, nici Uniunea Scriitorilor –, dar care ar trebui să aibă o vârstă neverosimilă, de 113 ani, dacă printr-o minune s-ar mai afla în viață. O intrigă complicată, plină de suspans, condimentată cu elemente de fantastic îl poartă pe cititor, într-un ritm alert, printr-un București eliadesc, misterios, către un deznodământ surprinzător, care deschide perspective neașteptate de interpretare a poveștii. Fals policier, ”Cazul scriitorului dispăru”t pune, la un nivel de profunzime, inclusiv problema raportării autorului la textul său, dar și a traducătorului la textul pe care-l traduce, cel din urmă nefiind întotdeauna onest și introducând deseori ceva din propria gândire în ceea ce ar trebui să fie transpunerea pură a textului altcuiva.

„Povestea s-a închegat în mintea mea brusc, chiar peste noapte, aș zice. A venit singură de undeva, ca o structură completă, cu cap și coadă, așa încât mie nu mi-a mai rămas decât s-o umplu cu amănunte. Sigur, se spune că diavolul stă în detalii. În poveștile polițiste, unele detalii sunt de multe ori chiar cheia care duce la dezlegarea unei enigme. Dar alteori cheia poate fi găsită în în­săși structura poveștii. Odată însă ce structura asta, a poveștii în cauză, „m-a vizitat“ așa, inopinat, n-am mai avut încotro, n-am mai îndrăznit s-o las deoparte ori s-o amân, a trebuit s-o șlefuiesc și s-o transform degrabă într-o carte. O carte pe care mi-am dorit-o amuzantă și captivantă, bună de citit în pauzele unor activități serioase sau ca alternativă la lucrurile grave care ne tot înconjoară. Sper să fi ieșit astfel.” – ANDREI MANOLESCU

Evenimentul va fi difuzat live pe paginile de Facebook ale Editurii Humanitas și colecției 821.135.1 – Scriitori români contemporani și pe #HumanitasYouTube: https://bit.ly/Humanitas-YouTube. ​

 

Număr de vizualizări :7

Lansare de carte online: Mariana Marin. ”La întretăierea drumurilor...

Posted: 25 Mar 2022 07:01 AM PDT

Luni, 28 martie 2022, la ora 19.00, Editura Cartier vă invită la lansarea online a antologiei ”Mariana Marin. La întretăierea drumurilor comerciale”, poeme alese de Claudiu Komartin, cu o prefață de Teona Farmatu, fotografii de Ana Toma, apărută la Editura Cartier, în Cartier de colecție, volumul nr.34. Apărut cu sprijinul AFCN. Vor participa : Claudiu Komartin, Teona Farmatu, Bogdan Alexandru Stănescu, Olga Ștefan. Moderator: Emilian Galaicu-Păun. Discuția va fi transmisă live, pe paginile facebook ale Editurii Cartier și Librăriilor Cărturești. Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube. Evenimentul este organizat de Librăriile Cărturești și Editura Cartier.

„Fire aventuroasă şi boemă (practicând însă boema, din câte îmi dau seama, ca pe o soluţie existenţială într-o lume sordidă şi închistată), Mariana Marin nu a fost în primul rând mandatara unui spirit de vigilenţă civică. Poezia ei pasionată şi subiectivă nu vine pe strunele disperării colective, nu este – în epoca în care poeţii tineri aveau ca ţel principal plasarea în inima realului, poezia cotidianului – o ieremiadă patetică, ci mărturia unei fiinţe care se vede smulsă şi risipită din realitatea propriei existenţe.

 

Am învăţat cândva de la un poet pe care îl admir că există o matematică a vocaţiei pe care nimic (oricâtă sensibilitate, oricâtă cultură, oricâtă luminoasă inteligenţă) nu o poate înşela. Să admirăm, în treacăt, simplitatea şi rigoarea profesate cu o impecabilă stăpânire de sine pe care le emană elegiile Marianei Marin, scrise acum mai bine de treizeci și cinci de ani.

Numai un astfel de om şi de poet ar fi reuşit (ca Virgil Mazilescu înaintea ei) să împace atâta timp dereglările masive provocate de boală, angoasă, puseuri autodestructive, cu acea luciditate saturniană ce poate face dintr-un poet o torţă.

 

Într-un timp în care atâţia şi-au extirpat fibra morală, au fost delatori sau şi-au înfipt capul în nisip aşteptând să treacă primejdia, Mariana Marin a scris, punându-şi tot timpul, împreună cu cititorul ei, capul pe ghilotină. Rare au fost versurile atât de directe, atât de răspicat opozante din acei ani şi încă mai rară a fost această manieră de a vorbi despre lagărul existenţial al epocii din perspectiva unui poet damnat.

 

Am întâlnit-o pentru ultima oară cu două zile înainte să moară (era, deci, sfârșitul lui martie 2003), la mitingul de la Universitate legat de războiul din Irak, care tocmai începuse. Era aceeaşi poetă care scrisese: „Până şi a supravieţui a devenit de acum o ruşine.” Aceeaşi poetă pe care am văzut-o bucurându-se frenetic şi care părea alteori epuizată şi prăbuşită în sine. Printre toţi acei oameni, Mariana Marin zâmbea în soarele de sfârşit de martie, dar mi-am dat seama că, dincolo de solidaritatea cu manifestanţii vioi, ce purtau pancarte, tricouri imprimate şi fluiere, Madi rămăsese solitară în mulţime, atentă la ceva ce pândea dintotdeauna din spatele tufelor înflorite. „Da, nu-i mai cer acestei lumi decât liniştea.” (Claudiu Komartin)

 

Mariana Marin (10 februarie 1956, București – 31 martie 2003, București) a absolvit, în 1980, Facultatea de Litere a Universității din București (secția română-engleză), în studenție fiind membră a Cenaclului de Luni. Debutează un an mai târziu cu Un război de o sută de ani, distins cu premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru debut, iar în 1982 este coautoare a unuia dintre cele două volume colective legendare ale Generației 80, Cinci. A fost profesoară de gimnaziu vreme de aproape un deceniu. În 1990 ajunge la Paris, de unde se va întoarce devenind redactor la „Contrapunct”, revistă fondată la câteva zile după Revoluția din decembrie 1989. Se îmbolnăvește de tuberculoză, de care se tratează în sanatoriul de la Moroieni. Revenită în București, publică, în 1999, una dintre cele mai puternice și mai tulburătoare cărți de poezie de la sfârșitul secolului trecut, Mutilarea artistului la tinerețe, pentru care îi este decernat Premiul Uniunii Scriitorilor din România și Premiul ASPRO. Moare în primăvara lui 2003, în urma unui accident vascular cerebral.

 

Antume: Un război de o sută de ani, Albatros, 1981; Axa, 2001; Cinci, Litera, 1982 (antologie colectivă, avându-i coautori pe Romulus Bucur, Bogdan Ghiu, Alexandru Mușina și Ion Bogdan Lefter, cu ilustrații de Tudor Jebeleanu); Aripa secretă, Cartea Românească, 1986; Atelierele, Cartea Românească, 1990; Mutilarea artistului la tinerețe, Editura Muzeului Literaturii Române, 1999; Zestrea de aur, Editura Muzeului Literaturii Române, 2002 (integrala poetică, inclusiv douăzeci și unu de poeme inedite).

 

Postume: Scrisoare deschisă, Editura Casa Radio, 2014 (audiobook cuprinzând 27 de poeme rostite la radio între 1991 și 2002); O singurătate feroce, Editura Tracus Arte, 2015 (antologie alcătuită de Teodor Dună).

 

Traduceri: Au carrefour des grandes routes commerciales, EST, 1990 (traducere în limba franceză de Sebastian Reichmann); Les ateliers, EST, 1991 (traducere în limba franceză de Alain Paruit); Paper Children, Ugly Duckling Press, 2007 (traducere în limba engleză de Adam J. Sorkin, cu introduceri de Nina Cassian și Adam J. Sorkin); Zestrea de aur / La dote d’oro, Editura Pavesiana, 2013 (ediție bilingvă, traducere în limba italiană de Clara Mitola, cu o prefață de Claudiu Komartin).

 

Mariana Marin. La întretăierea drumurilor comerciale. Poeme alese de Claudiu Komartin. Cu o prefață de Teona Frmatu. Fotografii de Ana Toma (Cartier de colecție nr.34). Legată, 256 pag. Preț: 26 RON/ 109 MDL. Apare cu sprijinul AFCN

 

Carțile pot fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.

 

De asemenea, pot fi comandate și online:

 

https://carturesti.ro/carte/la-intretaierea-drumurilor-comerciale-1...

https://cartier.md/libraria/poezie/la-intretaierea-drumurilor-comer...

 

Număr de vizualizări :11

Expoziție de icoane pe lemn și un concert coral dedicat femeii creș...

Posted: 25 Mar 2022 01:26 AM PDT

Vineri, 25 martie 2022, la ora 12.00, la sediul Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București (strada Zborului nr. 7-9), are loc evenimentul tradițional de Buna Vestire: o expoziție de icoane pe lemn și un concert coral dedicat femeii creștine, moment intitulat „BUNA VESTIRE – Aripi de iubire”. Vernisajul expoziției de icoane pe lemn realizate de elevii Liceului Pedagogic ”Anastasia Popescu” și ai Clubului de pictură ”Ușor, ușor, pășim în lumea artelor…” (profesori îndrumători: Maria Roxana Cioată, Sarah Olteanu, David Leonid Olteanu) va fi însoțit de concertul Corului ”Sf. Ecaterina”. Amfitrionul evenimentului este profesoara Monica Șerbănescu, directorul Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” din București.

 

Liceul Pedagogic Ortodox  „Anastasia Popescu”  dezvoltă programe care oferă copilului o evoluție personalizată și îl pregătesc să facă față schimbărilor rapide din societate, aducând totodată în atenția familiei și factorilor de răspundere valorile spirituale şi morale pe care le cultivă cu grijă și perseverență, astfel încât acestea să reprezinte repere majore în evoluția fiecăruia. Directorul general al Liceului, Monica  Șerbănescu, profesoară de limba franceză și de limba română, este absolventă a Universității bucureștene și doctorandă a Facultății de Teologie Ortodoxă – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Dragostea pentru tot ce înseamnă școală, pedagogie și implicare în formarea copiilor prin educație a condus la inițiative, ca cea de față, care susțin  demersuri culturale adresate copiilor și tinerilor.

În anul 1996 lua ființă Școala ”Anastasia Popescu – Mama Sica”, în cadrul Fundației Preasfânta Fecioară Maria, căreia, Vrednicului de Pomenire Patriarh Teoctist, i-a transmis acordul și Înalta  Binecuvântare, înainte de începerea primului an școlar.  Școala continua proiectul educațional demarat de Grădinița Arc-en-Ciel, înființată cu doi ani înainte (1994).

Datorită metodelor inovative în educaţie şi rezultatelor deosebit de bune obţinute de unitatea de învățământ aflată sub egida sa, Fundaţia Preasfânta Fecioară Maria a primit, în anul 2000, certificatul de instituţie asociată UNESCO.

Nivelul preprimar al școlii obține acreditarea prin OM 5648/14.11.2006, iar nivelurile primar și gimnazial, se acreditează prin OM 3618/19.06.2014.

Pentru nivelul de învățământ „liceal”, profilul „pedagogic”, calificarea profesională „învățător – educatoare”, s-a obținut autorizarea de funcționare provizorie, prin OMENCS Nr. 3490/28.03.2016.

Noul proiect a obținut Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 2016.

 

 

Număr de vizualizări :47

Peste 7.000 de copii din Cantus Mundi vor cânta pentru Ora Pământului

Posted: 24 Mar 2022 09:57 AM PDT

Sâmbătă, 26 martie 2022, în intervalul orar 20:00 – 21:30, peste 7.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se vor reuni în toată țara sub sloganul „Dăruiește naturii din energia ta!” și vor marca Ora Pământului prin concerte și evenimente muzicale. A 15-a ediție sărbătorită la nivel mondial și a șasea în care Cantus Mundi se alătură proiectului Ora Pământului va avea loc pe 26 martie 2022. Programul Național Cantus Mundi va desfășura simultan activități în 54 de localități din 30 de județe și București: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și Vaslui. La ora 20:30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii alături de părinții și prietenii lor vor cânta în spații publice, parcuri, piețe sau în fața școlilor din toată țara, pentru sănătatea pământului și a mediului, precum și împotiva extra-consumului care secătuiește planeta.

Proiectului s-au alăturat și Brăila Mall, Promenada Mall București, Mega Mall București, City Park Constanța, Shopping City Deva, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Promenada Sibiu, parte a grupului de investiții NEPI Rockcastle, care se numără printre susținătorii principali ai acestei ediții Cantus Mundi pentru Ora Pământului.

„La Cantus Mundi desfășurăm foarte multe proiecte prin care ne dorim ca, dincolo de ceea ce comunitatea noastră de 60.000 de copii și tineri învață prin muzică și cânt coral, să adăugăm mereu elemente de responsabilitate față de societate și natură. De 6 ani realizăm proiecte dedicate respectului și atenției față de mediul înconjurător și vom continua în această direcție, pentru că grija față de mediu este o completare esențială a grijii pentru educație și cultură. De Ora Pământului, Cantus Mundi mobilizează copiii României să cânte pentru sănătatea planetei și pentru un viitor sustenabil” – a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

În București, Cantus Mundi pentru Ora Pământului 2022 va fi celebrată prin două evenimente muzicale organizate în parteneriat cu Promenada Mall (Calea Floreasca 246B) și Mega Mall (Bulevardul Pierre de Coubertin nr. 3-5). Evenimentele din capitală vor aduce împreună peste 300 de copii și tineri dornici de o schimbare în bine, prin muzică și implicare.

Astfel, începând cu ora 20:00, grădina urbană de pe terasa Promenada Mall se va transforma într-o scenă electrizantă, în cadrul concertului susținut de Ansamblul de percuție Young Beats, coordonat de muzicianul Zoli Toth. Alături de ei vor evolua peste 250 de copii și dirijori din corurile Cantus Mundi, care vor transmite prin cântec un mesaj de solidaritate și armonie cu sănătatea Pământului.

 

„Îmi amintesc cu bucurie că acum 13 ani am fost numit ambasador al Orei Pământului în România, titulatură pe care am încercat să o folosesc în sprijinul comunitătii, cât am putut mai bine. De 12 ani realizez cea mai longevivă emisiune radio din România dedicată mediului, „Ecofrecvența”. De Ora Pământului am ocazia să îmbin trei dintre pasiunile mele: muzica, ecologia și mentoratul, pentru că voi cânta pentru sănătatea pământului alături de copiii din trupa Young Beats – un proiect pe care îl coordonez pentru Cantus Mundi România. Cantus Mundi a devenit a doua mea familie, pentru că ne unesc niște principii comune: dragostea pentru muzică, încrederea în schimbările esențiale pe care le putem aduce prin educație și cultură și respectul pentru mediu.” – Zoli Toth, ambasador „Earth Hour” în România din 2009 și coordonator al Ansamblurilor de Percuție Cantus Mundi

 

Tot în București, la Mega Mall, în zona de food court, cu începere de la ora 20:30, 70 de copii din două coruri și ansambluri Cantus Mundi vor susține recitaluri corale și mini-concerte dedicate naturii, din repertoriul Ora Pământului cu Cantus Mundi 2022, pregătit special pentru eveniment.

 

Lista evenimentelor Ora Pământului organizate sub egida Programului Național Cantus Mundi în toată țara va fi actualizată periodic pe pagina de Facebook Cantus Mundi Romania.

Parteneri naționali: Opera Comică pentru Copii, WWF România, Brăila Mall, Promenada Mall București, Mega Mall București, City Park Constanța, Shopping City Deva, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Promenada Sibiu

*

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu sprijinul membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 10 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.700 de coruri. Peste 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

 

Despre Earth Hour

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră, Ora Pământului. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 8.000 de oraşe, din peste 180 de ţări. Detalii pe www.ora-pamantului.ro sau pe www.earthhour.org.

 

Despre NEPI Rockcastle

NEPI Rockcastle este principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Grupul deține un portofoliu remarcabil de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și continuă dezvoltarea printr-un program de expansiune în regiune. Cu 52 de proprietăți, peste 400 de angajați în cele nouă piețe, și abilitățile de gestionare geografice diverse, NEPI Rockcastle urmărește în mod eficient oportunitățile imobiliare din CEE, beneficiind de un avantaj strategic în achiziționarea, dezvoltarea și gestionarea proprietăților. În România, compania deține 20 de centre comerciale și 7 strip mall-uri, în cele mai importante orașe din țară, dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Ploiești (Ploiești Shopping City). Pentru a-și consolida pe piață, poziția de lider în industria de retail real estate, din 2021, compania a devenit și membru European Council of Shopping Places (ECSP) și U.S. Green Building Council (USGBC).

Mai multe informații despre Nepi Rockcastle pe www.nepirockcastle.com sau LinkedIn.

Număr de vizualizări :51

„Poloneze și românce care au schimbat lumea” – Expoziție la Sediul ...

Posted: 24 Mar 2022 09:49 AM PDT

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă invită să descoperiți expoziția „Poloneze și românce care au schimbat lumea”, o expoziție care prezintă femei luptătoare, curajoase, care și-au îndeplinit visele și au avut succes. Aceasta se află până la sfârșitul lunii aprilie pe gardul Sediului Central al Bibliotecii Metropolitane. Organizată de Institutul Polonez București, expoziția a fost creată cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la recâștigarea independenței Poloniei și a Anului Drepturilor Femeii, precum și a Marii Uniri a României. 

Realizările eroinelor expoziției uimesc și astăzi. Au fost curajoase, pricepute, ingenioase, muncitoare, au luptat aproape în fiecare zi împotriva stereotipurilor, arătând cât de importantă este pasiunea în viețile lor.  Datorită acestor femei, Polonia și România s-au schimbat semnificativ. Multe dintre ele au determinat, de asemenea, schimbările care au avut loc în lume.

Printre eroinele expoziției „Poloneze și românce care au schimbat lumea”, amintim pe Ana Aslan, Nadia Comăneci, Lucia Sturdza Bulandra, Elisabeta Rizea sau Elena Ghica.

 

Expoziția poate fi văzută pe gardul Bibliotecii Metropolitane – Sediul Central „Mihail Sadoveanu” (Strada Tache Ionescu 4) până pe 30 aprilie 2022.

Alte informații pot fi găsite și pe pagina de internet instytutpolski.pl/bucuresti.

 

 Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității. 

 

Număr de vizualizări :36

Matei Vișniec la Iași: ședință de autografe la Teatrul Național „Va...

Posted: 24 Mar 2022 09:45 AM PDT

Scriitorul și dramaturgul Matei Vișniec va avea două întâlniri cu publicul ieșean: Duminică, 27 martie, ora 18.00, Foaierul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” Iași (Str. Agatha Bârsescu nr. 18), ședință de autografe, în deschiderea spectacolului „Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”. Autorul va oferi autografe pe cel mai recent roman al său, ”Un secol de ceață”, apărut de curând la Editura Polirom, dar și pe alte volume. Cărțile semnate de Matei Vișniec pot fi achiziționate direct la eveniment, grație librăriei partenere Cărturești Iași, care va fi prezentă cu un stand dedicat autorului; Marți, 29 martie, ora 16.00, Sala de conferințe, Casa Muzeelor, Muzeul Național al Literaturii Române din Iași (Strada Vasile Alecsandri 6), întâlnire cu membrii Clubului de lectură „Alecart”. Întâlnirea va fi prilejuită de lansarea romanului ”Un secol de ceață” și se va încheia cu o sesiune de autografe.

Prezintă: Viviana Gheorghian, Andrada Strugaru

Moderează: Nicoleta Munteanu

 

Evenimentul este organizat de Alecart și Polirom.

Parteneri: Colegiul Național Iași, Liceul „Varlaam Mitropolitul”, Muzeul Național al Literaturii Române din Iași

 

„Aș plasa acest roman în categoria ficțiunilor istorice, deși toate bazele sale de plecare sunt reale; ele se hrănesc din evenimente trăite de propria mea familie, precum și de mine însumi în naveta mea culturală Est-Vest. Evident, orice asemănare cu persoane reale este întâmplătoare, dar sute de oameni vii se oglindesc în aceste pagini. Umbra lui Hitler și umbra lui Stalin planează deasupra multor capitole și nu întâmplător partea a doua a cărții se intitulează «Răul are întotdeauna un frate geamăn».

Am încercat să înțeleg eu însumi, scriind, de ce oamenii nu învață mai nimic din greșelile trecutului și mai ales de ce repetă erorile servituții voluntare. Ceața ideologică despre care vorbesc în carte nu s-a risipit în acest început de secol, iar pe alocuri mi se pare că se îndesește, chiar în multe minți subtile și în multe suflete generoase.

Îl invit pe cititor să se îmbarce în lectura acestei cărți pentru a-și face singur o părere despre dilemele secolului trecut și despre cele profilate la orizont. Cu acest avertisment tragic, lăsat nouă moștenire încă de la grecii antici: doar problemele au soluții, nu și dilemele…” (Matei Vișniec)

 

Matei Vişniec s-a remarcat în anii ’80 ca poet, apoi ca dramaturg ale cărui piese, cu largă circulaţie în mediul literar, sunt interzise pe scenele profesioniste. În 1987 părăseşte România şi se stabileşte în Franţa, unde lucrează pentru Radio France Internationale. Piesele sale în limba franceză apar la Actes Sud – Papiers, L’Harmattan, Lansman, Crater, L’Espace d’un instant. Numele său figurează pe afişe teatrale în peste 30 de ţări. În ultimii ani Matei Vişniec s-a remarcat şi ca romancier.

 

Apariţiile sale editoriale la Editurile Cartea Românească şi Polirom: Păianjenul în rană (teatru), 2007; Groapa din tavan (teatru), 2007; Omul‑pubelă. Femeia ca un câmp de luptă (teatru), 2007; Cafeneaua Pas‑Parol (roman), 2008, 2014; Cronica ideilor tulburătoare sau despre lumea contemporană ca enigmă şi amărăciune (eseu), 2010; Sindromul de panică în Oraşul Luminilor (roman), 2009, 2012; Domnul K. eliberat (roman), 2010, 2015; Dezordinea preventivă (roman), 2011, 2017; Cabaretul cuvintelor (teatru), 2012, 2018; Negustorul de începuturi de roman (roman), 2013, 2014; Omul din care a fost extras răul (teatru), 2015; Iubirile de tip pantof, iubirile de tip umbrelă… (roman), 2016, 2018; Ultimele zile ale Occidentului (povestiri), 2018; Cronica realităţilor tulburătoare (sau despre lumea contemporană în faţa marilor decizii) (eseu), 2019.

Număr de vizualizări :43

Valer Dellakeza, omagiat de Ziua Mondială a Teatrului la Naționalul...

Posted: 24 Mar 2022 09:42 AM PDT

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova aniversează duminică, 27 martie 2022, Ziua Mondială a Teatrului prin trei evenimente de înaltă ținută artistică. Instalația performativă ZIUA HEKTOMERON, un proiect recent premiat de către Senatul UNITER la care și-au adus contribuția 100 de regizori din 100 de țări va fi difuzat online de la ora 12:00 p.m. pe website-ul proiectului, www.hektomeron.com; tot online, de data aceasta pe pagina de facebook a teatrului se va transmite în regim de live streaming premiera regizoarei ucrainene Tetiana Shelepko care lucrează chiar în aceste zile la un performace ce se va desfășura în Kiev în singurul teatru de limbă engleză din Ucraina, transformat în aceasta perioadă în adevărat buncăr pentru artiștii independenți din Ucraina. 

Ziua Mondială at Teatrului va debuta însă la ora 11:00 în Sala „I.D. Sîrbu” cu un eveniment dedicat marelui actor Valer Dellakeza cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani, într-o întâlnire emoționantă găzduită de criticul de teatru Marina Constantinescu.

 

Valer Dellakeza, actorul care și-a legat renumele de Teatrul Național „Marin Sorescu” s-a născut pe 29 martie 1942 în Craiova. În cei 62 de ani de activitate pe scena craioveană, dar și pe scenele teatrelor internaționale, a jucat în piese de referință ale celor mai importanți dramaturgi români și a făcut roluri de anvergură din dramaturgia universală. Dellakeza a colaborat cu regizori importanți ai scenei românești, de la Silviu Purcărete, Vlad Mugur, Mircea Cornișteanu, până la Tompa Gábor, László Bocsárdi, a lucrat cu Robert Wilson iar acum, recent, cu Romeo Castellucci.

 

Debutul pe scena craioveană a avut loc în 1954, la vârsta de 12 ani, cu un rol principal într-o piesă sovietică, Să nu-i zici pe nume în regia lui Ion S. Bologa. În 1962 a fost angajat, prin concurs, pe post de Actor corp-ansamblu la Naționalul craiovean, unde s-a făcut remarcat într-o serie de roluri importante. În 1964 este admis la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, la clasa profesoarei Beate Fredanov, asist. univ. Octavian Cotescu. După absolvire este repartizat la Teatrul Național Craiova. Până în 1989 a interpretat zeci de roluri memorabile, iar în 1989 se face remarcat în lumea teatrului cu rolul Unchiul Vanea din piesa Unchiul Vanea de A.P. Cehov, în regia lui Mircea Cornișteanu, rol pentru care primește Premiul U.T.C. (Uniunea Tineretului Comunist). Dar apogeul carierei se petrece în 1999 cu Truffaldino din spectacolul Slugă la doi stăpâni de Carlo Goldoni în regia lui Vlad Mugur, pentru care Revista Scena îl declară cel mai bun actor al anului iar juriul UNITER îi conferă premiul pentru cel mai bun actor al stagiunii.

 

În anii ’90 a colaborat cu regizorul Silviu Purcărete în spectacole de referință pentru teatrul european și mondial, cu care a făcut o serie de turnee internaționale de prim rang. Dellakeza a fost Madam Ubu în Ubu rex cu scene din Macbeth după A. Jarry și W. Shakespeare (1990-91), Demetrius în Titus Andronicus de W. Shakespeare, (1991-92), Egist în Orestia după Eschil, (1997-98), Ducele Orsino în A 12-a noapte de W. Shakespeare, Bernardin în Măsură pentru măsură de W. Shakespeare. Pentru aceste spectacole realizate de Purcărete la Craiova, Teatrul Național Craiova a primit 12 premii internaționale la cele mai mari festivaluri de teatru din lume, pe patru continente.

 

Valer Dellakeza este cunoscut și datorită rolurilor interpretate în film, iar din anul 2004 este Societar de onoare al Teatrului Național Craiova. În 2012 a devenit Cetățean de onoare al Municipiului Craiova, un an mai târziu a fost distins cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de „Cavaler” acordat de Președintele României Traian Băsescu, în 2019 a primit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de „Ofițer” acordat de Președintele României Klaus Iohannis.

 

În anul 2012 a fost din nou premiat de către UNITER pentru întreaga activitate iar în 2013, primește al treilea premiu UNITER, pentru rolul Domnul Tot, din spectacolul Familia Tót, regia László Bocsárdi. În 2014 a fost sărbătorit cu mare fast prin spectacolul „DELLAKEZA DE LA TEATRU, 60 DE ANI PE ACEEAȘI SCENĂ”. Un actor pentru eternitate.

 

 

De la ora 12:00, spectatorii din toată lumea vor putea urmări online, pe www.hektomeron.com evenimentul ZIUA HEKTOMERON, o instalație performativă fără precedent la care și-au adus aportul 100 de regizori din 100 de țări. 

 

Inspirat din Decameronul lui Giovanni Boccaccio, proiectul HEKTOMERON a început în plină pandemie, la jumătatea lunii ianuarie a anului 2021. Timp de 100 de zile, pe website-ul proiectului, a fost difuzat în regim de live streaming din Sala Studio a teatrului câte un episod al acestui demers, fiecare episod reprezentând practic una dintre poveștile din Decameron.

 

În 21 iunie 2021 au fost prezentate publicului TOATE aceste episoade, într-un maraton teatral unic în lume. Spectatorii  au urmărit direct din Sala Mare „Amza Pellea” a teatrului toate cele 100 de episoade ale Hektomeronului. Însă, mai mult decât atât, cei care au fost în sală nu au văzut doar un spectacol de teatru, ci un „spectacol al spectacolului”, deoarece pe scenă s-au aflat, la vedere, toate componentele artistice și tehnice care au făcut posibilă difuzarea celor 100 de performance-uri în întreaga lume, de la camere de luat vederi, mixer de sunet, consolă de lumini  până la elemente de recuzită, staff tehnic, echipa de producție.  Evenimentul, care a durat 25 de ore si 30 de minute s-a numit ZIUA HEKTOMERON și a fost difuzat și în regim de live streaming, în toată lumea.

 

Astăzi, când teatrele s-au deschis și restricțiile au fost anulate, închidem cercul izolării pandemice prin readucerea în atenția spectatorilor de teatru din întreaga lume acest proiect născut în vremuri de criză, când izolarea, teama și moartea erau parte din universul nostru instabil.

 

 

De la ora 18:00, spectatorii români vor putea urmări pe pagina de facebook a Teatrului Național Craiova (www.fb.com/tncms.oficial) premiera spectacolului Noua Ordine Mondială / New World Order de Harold Pinter în regia Tetianei Shelepko, artistă ce a reprezentat Ucraina în proiectul HEKTOMERON.  Deși Kievul se află sub asediu, Tetiana  continuă să lucreze pentru premiera spectacolului ,,Noua ordine mondială’’ de Harold Pinter, iar premiera va fi transmisă live pe internet și preluată de mai multe teatre din Germania, Slovacia, Portugalia, iar în România, de Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova.

 

,,În timpul războaielor, teatrul devine un adăpost pentru suflete, ne permite să evadăm din nebunia războiului’’, explică ea.

 

New World Order / Noua Ordine Mondială este un spectacol de 12 minute, una dintre cele mai intense și cu siguranță cea mai scurtă piesă a lui Harold Pinter. Spectacolul New World Order s-a născut în adăpostul de bombe și a fost inspirat de diverse declarații politice referitoare la război și la modul în care acestea corespund vieții oamenilor care sunt în afara „jocului”, dar doar suferă de pe urma lui. „Noua ordine mondială – o piesă într-un act scrisă de Harold Pinter în 1991. Anul în care Ucraina a devenit independentă. Anul în care Noua Ordine Mondială trebuia să aibă loc și să promoveze democrația. A eșuat.”, spune Tetiana Shelepko.

 

De la declanșarea invaziei, Teatrul ProEnglish, un mic teatru independent din Kiev unde se joacă piese și se învață în limba lui Shakespeare, s-a transformat într-un ,,art shelter”, un adăpost pentru artiști. Trupa s-a instalat la subsolul teatrului pentru a rezista. Pe toate planurile. France24 a stat de vorbă cu acești artiști determinați să câștige războiul împotriva Rusiei. Pe 24 februarie, în urma unui telefon, directorul Teatrului ProEnglish, Alex Borovensky, a aflat că războiul a izbucnit și că tancurile rusești au pătruns în Ucraina. ,,Am închis telefonul și imediat am auzit exploziile și sirenele. Era ireal, nu voiam să cred ce se întâmplă. Eu și partenera mea ne-am făcut bagajele și am decis să ne instalăm la subsol. La sfârșitul zilei, ne-am uitat cu toții la ,,Misiune imposibilă 4’’ , pentru că în final, Tom Cruise distruge Kremlinul”, declara Alex pentru  France24.

 

În câteva zile, actorul, fost profesor de engleză, a devenit un luptător al rezistenței. A început cu blocarea ferestrelor celor două camere cu vedere la stradă, transformarea sălii unde aveau loc spectacole în dormitor și a continuat cu adăpostirea oamenilor din clădire pe timp de noapte sau atunci când sirenele anunță un atac aerian, acordarea de interviuri pentru publicațiile anglofone pentru a povesti despre situația din Kiev și din Ucraina, descărcarea camioanelor cu ajutoare umanitare și repartizarea lor în cartier… ”În fiecare zi, oamenii îmi propun să plec colo sau dincolo…, însă eu vreau să rămân. Vreau să văd cu ochii mei ce se petrece. Rezistența mea este arta și este ceea ce vreau să împărtășesc, de aceea voi rămâne în Kiev”, povestește el.

 

Evenimentele organizate de către Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului se pot urmări gratuit. 

 

Eveniment 1: VALER DELLAKEZA 80, întâlnire la ceas aniversar cu Marina Constantinescu

Când: 27 martie 2022, ora 11:00 

Unde: Sala „I.D. Sîrbu” a teatrului

Bilete: intrarea este liberă 

 

Eveniment 2: ZIUA HEKTOMERON 

Când: 27 martie 2022, ora 12:00 – 28 martie 2022, ora 13:30  

Unde: online, pe www.hektomeron.com 

Bilete: vizionarea este gratuită

 

Vizualizări: 1

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor